Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Alfa-Centauri çok teşekkür ederim inşallah bir an önce gelir

• @rock eger abd vatandasi ise ne yazik ki bu mumkun, ne yazik ki ucsic in online fraud form bolumu var ve burdaki formu ulasarak , ucsic in kafasini karistirabilir. Yanliz soyleyecegi yalan beyanlar karsisinda vatandasligi yada green karti elinden alinabilir, cunku bu buyuk bir suc. bunu goze alabilecegini sanmiyorum. Bence garantiye almak adina telefonda bir avukata sorun. Ama avukat turk olmasin, isinin ehli amerikali bir gocmen avukati olsun.

• @Alfa-Centauri ben goturmedim sormadilar

• Bu vize kategorisinde ki vize mülakatları genel olarak onaylanma ihtimali yüksek bir kategori mi ? Red ihtimali var mı veya konsolosluk ne olursa red veya ap verir mesela arka planı nedir bu kategorinin değerlendirilmesinde

• Arkadaslar mulakata goturulecek iliski kaniti fotograflari hakkinda bir sorum var, USCIS'e yuklenen fotograflarin hepsinin aynisini mi goturmemiz gerekiyor yoksa fark etmiyor mu atiyorum karisik olarak daha guncel baska bir fotograf albumu goturmekte sorun var mi?

• @nazmi4343 Bana fotograf ve kanit icin hicbir sey sormamislardi. Acikcasi USCIS'e yuklenen belgelere tekrar baktiklarini bile sanmiyorum, sadece NVC asamasindaki belgelere bakiyorlar bence... Daha guncel fotograflar goturmenizde sorun olmaz, iliskinizin oncesi ve evlilik suresince cektiginiz karisik fotograflar daha iyi bile olacaktir diye dusunuyorum.

• @GH25 Anladim, yanitiniz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi her donemi kapsayan karisik bir fotograf album ciktisi goturmeyi planliyorum. Muhtemelen goturecegim dosyalarin %90 ina bakilmayacak ama gene de risk almamakta fayda var diye dusundum ne olur ne olmaz Bu arada size de tasinma ve yerlesme sureclerinizde kolayliklar diliyorum simdiden 🙌🏻

• @nazmi4343 teşekkürler bilgiler için. “Süreci imzaya taşımak” ne demek tam anlayamadım. Sitede yeniyim, terimleri tam bilmiyorum özür dilerim.

• Öncelikle uzun bir süreden sonra merhabalar. Biz sonunda uzun uğraşlar ve koşuşturmaca sonucunda nikah ve resmi evlilik için günümüzü aldık hayırlısı olması dileğiyle sanırım Salı günü evli bir adam olmuş olucağım. :F Şaka bir yana bir kaç sorum mevcut yönlendirmek istiyorum cevaplayabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar tekrardan herkese sürecinde başarılar dilerim.

1 - Eşim ile evlendikten sonra eşim benim soy adımı alıcak fakat biz direkt USCIS'e başvurmak istiyoruz dosyalarımızı yollamak ve vize sürecine başlamak istiyoruz Pasaportu 3 yıl daha geçerli. Doğum belgesi gibi ek belgelere sahibiz. Pasaportu yeni soy adı ile yenilemeyi istemiyoruz çünkü bunu hemen yaparsak bizim başvurumuzu yaklaşık 1.5-2 ay kadar geciktiricektir. Bu noktada direkt USCIS'e başvurup vize süreci tamamlandıktan sonra Amerikan büyükelçiliğinden pasaportu yeni soy adı ile yeniletip öyle Amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz. Bu noktada bir sorun olurmu yani pasaportu geçerli olduğunu düşünürsek USCIS'e dosyaları isim değişikliğini yapmadan gönderebilirmiyiz? bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

2 - Eşim ile evlendikten sonra eşim benim vizem çıkana kadar Amerika'ya dönmeyecek Türkiye'de evleniyoruz ve eşim Türkiye'de kalıcak benim vizem çıkana kadar burda benimle yaşamak istiyor vizem çıktığında Amerika'ya birlikte dönüceğiz. Bu Noktada eşine oturma izni Türkiye'de alan oldumu? başvuru sonrası kartın gönderilmesi ne kadar sürüyor vb... bilgisi olan bilgilendirebilirse çok sevinirim.

Şimdilik sormak istediklerim bunlar cevap verebilicek bilgili birisi yazarsa çok sevinirim.

• @nazmi4343 aynılarını götürmenize gerek yok, eski yeni karışık götürebilirsiniz. Biz götürdüğümüz kanıtlara belgelere vs bakmadıklarını düşünüyoruz ama götürmediğiniz zaman da yanınızda mı getirdiniz mi diye soruyorlar. Ben mülakata gittiğimde orda benimle beraber bekleyen bir kişi yanında herhangi bi kanıt getirmemişti ve belgeleri alırken eksik belge olarak kanıtları istediler. O da hemen gidip bir yerden fotoğrafları çıktı olarak alabileceğini söylemişti ve bu şekilde ona izin verdiler. Yani bakmasalar bile siz yanınızda her şeyi tam götürmeye çalışın.

• Arkadaşlar merhaba
    Turist vizesi ile 180 günden fazla kalmıştım. O soruyu hayır diye cevapladım cünkü unlawfully değildi avukat ile basvuru yapıp uzatma istemiştim.
    DS-260 formunda o soruyu yanlıs cevapladım sizce mail atıp düzelttiriyim mi? Yoksa akışına mı bırakmalıyım? Cunku ben edit yapamıyırum. Sizce ne yapmalıyım?

• @Ekto-Oktan
    2. Eşiniz için oturma izni almak inanılmaz kolay Türkiye’de. Biz bir haftada almıştık kartını bile. Sadece gereken evrakları tamamlarsınız, eğer siz çalışıyorsanız işiniz çok daha kolay olur çünkü benim sigortamdan bile yararlanmıştı. Türkiye için hiç kaygılanmayın. Sevgilerle, eşinizle mutluluklar dilerim.

• @Ekto-Oktan
    Öncelikle hayırlı olsun
    Birinci sorunuza cevap:
    soyadı sorun olacağın düşünmüyorum zaten daha önce kullandığınız bütün isim ve soyadlarınızı başvuru formunda soruyorlar, ama ben olsam yeni pasaportu aldıktan sonra başvuru yapardım. Çünkü şuan aşağı yukarı 2 yıl sürer vizenizi almanız

İkinci sorunuz: eşiniz Türkiye’de kalacaksa bu zaman zarfında, Eşiniz uzaktan bir Amerikan şirketi için çalışıyorsa ve yeterli geliri varsa sorun olmaz ( son üç yılın tax returnu önemli bir husus)
    Eşiniz çalışmayacaksa bu zaman zarfında, bir sponsor bulmanız lazım olacak vize aşamasında , ayrıca ikametgah gibi kanıtlar da isteyebilirler .

• @Ronn Merhaba cevap için çok teşekkür ederim hocam. Evet pasaportu alıp öyle başvuru yapmak aklıma geldi ama 2 ay geciktiricek. Aslında durumum normal olsa bu düşünebilir fakat bir çeşit bilişim suçundan davalık durumdayım. Bu noktada dava sürecim devam ediyor ve suçlu bulunmam durumunda bu bana sorun yaratıcak. Pratik olarak uygulanacak bir ceza almayacağım bir şey hapis vs gibi. ama böyle olmasına rağmen suçlu bulunursam adli sicilime işleyecektir ve bunun komplikasyon yaratmasını istemiyorum.

Temel olarak yapmak istediğim şey bir an önce sürecimi başlatıp istinaf mahkemeleri ve diğer erteleme işlemleri ile vizemi alana kadar dosyamın kararını ertelemek olucaktır bu şekilde vizemi aldıktan sonra karar çıksada çok etkilenmeyeceğim. Temel olarak bu neden yüzünden tek bir gün bile benim için çok kıymetli hocam o yüzden bu kadar endişe içerisindeyim doğrusunu isterseniz.

Peki ben pasaportu almadan evlilik sertifikası doğum sertifikası eski pasaport hepsini sunarsam yinede USCIS Dosyayı kabul edermi? Amerikan vatandaşı olduktan sonra evlilik geçerli olduktan sonra bu kabul ediliyor diye biliyorum? Ve ek olarak USCIS'e göndermek için Formül B Alıp Onu mu yollayacağız E-Devletten pdf olarak yoksa orjinal evlilik cüzdanının taranmış PDF Halini mi göndereceğiz. Dipnot düşeyim online filling yapıcağım internet üzerinden dolduracağız formu Amerika'da postalamayacağız tekrardan teşekkür ederim değerli cevabınız ve cevaplarınız için sağlıcakla sağ olun ^^

• @Zübeyde-Cengiz Çok Teşekkür Ederim Çok Sağ Olun Efendim ^-^

• @Zübeyde-Cengiz merhaba Türkiyedeyken nasıl yani bir haftada aldınız oturma iznini ?

• @Ekto-Oktan Tebrikler, evet söylendiği gibi eşinize oturma izni almak çok kolay bir süreç ama sanırım benimki extra daha kolaydı bir avukat’a her şeyi hallettirdik biz sadece göç idaresine gidip evrakları verdik 4 gün sonrada oturma kartı evimize kargolandı.

• @Ekto-Oktan @Ekto-Oktan şuanda mevcut bilgilerle başvurunuzu yapın , pasaporta eşinizin soyadı değişmesi sizin durumunuzu etkileyecek değil , zaten başvuru formunda önceki ad soyadlarınızı soracaktır . İlerde yapmayı düşündüğünüz değişiklileri şuanda kimse bilemez zaten, eşinizle soyadınız bir olması gerekmiyor şuan. Evlilik cüzdanı ve dogum certifikasi gibi kanıtlarınız var zaten.

Eğer aksilik olmazsa daha 3 yılınız var bu zaman diliminde vizeniz çıkar ve Amerika’ya gidebilirsiniz . zaten eşiniz konsoloslukta pasaportunu değiştirmek zorunda değil , Amerika’ya gittikten sonra da değiştirebilir .

Note : Türkçe olan bütün evrakları tercüme ettirip tarayıp yükleyin , evlilik cüzdanı dahil .
    Ayrıca l130 formunu doldururken sizin de pasaport numaranızı soruyor ( vizeyi alacak kişi ,bu aşamada mecburi değil diye biliyorum ama dosyanız onaylandıktan sonra NVC süreçinde pasaport şart)

• @Ronn Çok Teşekkür Ederim Hocam Tekrardan sağ olun sürecinizde başarılar dilerim sizlerede umarım güzel bir mülakat geçirirsiniz cevaplarınız için çok çok teşekkürler 🙏

• @Ronn evet biz bodrumda yaşıyorduk eşimle geçen yıl ve biz de çok şaşırdık. İşlemleri yaptık ve randevuya gittik ve bir hafta içinde eşim kartını teslim almıştı. Göç idare belki yaşadığınız şehre göre işlem uzunluğu değişiyor olabilir. Çok çok kolaydı green card işlemlerine göre.

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 3116
  • 6
  • 5888
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |