Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @okokok bizim cocuklar okul acıldıktan 2 ay sonra basladılar. Kolay adapte oldular gibi gorunuyor, okula severek gidiyorlar. TR müfredatına gore baya gerideler matematik gibi derslerde. Su an okulda ingilizceyi öğrenmelerine odaklandı.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S sezen 

• @Didem-G @cokbekledik86 çok teşekkür ederim. Öğrenmek istediğim çocukların adaptasyonu değilde, "okul açıldı geç kaldınız, kayıt almıyoruz" veya sınıf kaybı olur mu gibi düşüncelerdi. Ancak yazdıklarınızdan böyle bir sorun olmadığını anlıyorum. Tekrar teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@okokok adresinize göre atanan okulun district yönetimi ile yazışmanız faydalı olur diye düşünüyorum. Bizde aynı süreçteyiz, Thanksgiving nedeniyle Pazartesi gününden önce cevap vermeyeceklerdir

• @okokok hangi tarihte basvurursanız basvurun, basvurunuza istinaden gerekli belgeleri alıp direkt baslatıyorlar. Dönem bitti, bekleyin vs o tarz seyler yok. Florida için konusuyorum , ben direkt countynin online okul sistemi üzerinden belgeleri yükledim. Bir eksik için (adres kanıtı için ekstra fatura istediler) mesaj ile geri dönüş yaptılar. Tamamladıktan sonra kaydımızın onaylandıgına dair mesaj aldık yine. Ertesi gün okula gittigimizde cocuklar için tüm materyalleri hazırlamışlar, hemen okulu tanıtıp sınıflarına aldılar.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar haziran ayında chicago ya taşınıyoruz.2012 li ve 2019 lu 2 tane kızım var. Büyük olan 7.sınıf küçük olan anasınıfına gidiyor.Yaz döneminde ikisinide orada dil okuluna göndermek istiyoruz okulda zorlnamamaları için.Bu bölgedeki devlet okulları hakkında bilgisi olan varsa bize yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• @Nehir12 kaliteli okulların çoğu chicagoya 40 dakika mesafedeki Naperville şehrinde burayı arastirmanizi tavsiye ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Nehir12

Oncelikle taşınma sürecinizde kolaylıklar. Hangi bölgeye taşınacaksınız bilmiyorum ancak yerleşeceğiniz bölgeyi, okul skorlarını, bölgenin sosyo demografik yapısını ve gelir düzeyini incelemek için mutlaka www.niche.com’dan araştırmanizi öneririm (public school’larda adrese dayalı kayıt sistemi olduğu için). Bulacaginiz bölgeye ve adresinize göre çocukların gidecegi okulu school district’in kendi web sitesinden adresinize göre teyit edebilirsiniz.

Anaokulu kayıtları şimdiden başladı public school’lar için, sürecini tam bilmiyorum, geç kalmamak için şimdiden araştırmanizi öneririm.

Bizde imzamdan görebileceğiniz üzere winter break’ten önce geldik, evladımız ilkokul 3.sinif. Tercih sizin ancak çocuklar çok hızlı alışıyor, okul yerine yerleseceginiz adresin park district’inin acacagi yaz okulu etkinliklerine çocuklarınızı göndermek de iyi bir fikir olabilir adaptasyonları için. Yaz okulu dönemi 09.06.25 Pazartesi günü basliyor.

Is ve yaşam için hangi bölgeyi hedefliyorsunuz bilmiyorum ancak yerleseceginiz bölge olarak da Chicago’nun güneyinden uzak (istisna bölgeler olabilir), kuzey ve kuzey batısındaki suburb’leri incelemenizi tavsiye ederim. Des Plaines’den Hoffmann Estates’e bir çizgi, Des Plaines’den Carpentersville ve yine Carpentersville’den Libertyville’e bir çizgi çizerseniz aradaki bölgeyi düşünebilirsiniz yaşam için mesleğinizi bilmemekle birlikte, yani Chicago’nun kuzeybatı ve kuzey suburbleri. Bol sans

https://www.niche.com/places-to-live/search/best-places-for-families/m/chicago-metro-area/

• @hsn-kartal bilgilendirme için teşekkür ederim

• Tekrar merhabalar eşim evden çalışıyor bu yüzden bizim için önemli olan çocukların iyi birer okula gitmesi ve oraya adapte olabilmeleri. Büyük kızım iyi voleybolcu orada 8. Sınıf olucak okullarda burs veriliyor mu bu konuda bilginiz var mı?

• Merhaba, Amerika'da homeschooling (evden okul) hakkında tecrübeli olan aileler var mı acaba? Bu konuda da bilgilendirebilir misiniz? Süreç nasıl işliyor?

• Herkese merhaba, cuma günü Brooklyn’ de okula kayıt için gittik. Bizden pasaport, aşı belgesi ve adımıza fatura istediler. Taşındığımız evde kontrat yapmadık elden ödeme yapıyoruz dolayısıyla evle ilgili bi belge yok. Elektrik faturası üstüme almak için SSN isteniyor daha gelmedi, yarın konsolosluğa gidip adres beyanında bulunacağız acaba o işimize yarar mı kayıt için? Ya da başka ne yapabilirim?

• @Arya Herhangi bir universiteyi arayip, size mail yani mektupla brosur ve bilgi gondermelerini isteyin. Adresinizi verin. Bir hafta icerisinde gonderirler. Online olarak da basvuru yapip, size bilgi gondermelerini isteyebilirsiniz.

Veya Amazon/Walmart gibi sitelere kayit yapin. Mektupla gelebilecek bir urun siparis edin. Gelince, zarfi adres proof icin kullanin, siparisi istemiyorsaniz, return yapin.

• @MySea 🙏 çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Arya

Tasindiginiz ev için ev sahibi ile neden kontrat imzalamadınız veya imzalamak için fırsatınız mı olmadı veya kısa dönemli bir kiralama mı bilmiyorum ancak kira sözleşmesi imzalamaksızın ikamet etmek size aşağıdaki olası sorunları çıkarabilir, Deepseek’ten alintidir. Bol şans!

Not signing a rental lease agreement with a homeowner in the U.S. can lead to several legal, financial, and practical disadvantages for both the tenant and the landlord. Here are the key risks for tenants:

Disadvantages for Tenants

1. No Legal Protection

• Without a lease, you are considered a "month-to-month" tenant under state law, meaning either party can terminate the agreement with minimal notice (often 30 days).
      • The landlord could suddenly raise rent or evict you without cause (in most states).
    2. Unclear Rent & Payment Terms

• No fixed rent amount means the landlord can increase rent at any time (depending on state laws).
      • No written agreement may lead to disputes over late fees, security deposits, or payment methods.
    3. Security Deposit Issues

• Without a lease, the landlord has no obligation to return your deposit or document deductions.
      • You may struggle to prove how much you paid if there’s no written receipt.
    4. No Guarantee of Tenure

• The landlord could ask you to leave at any time (with proper notice, depending on state laws).
      • You have no right to stay long-term, which is risky if you need stability.
    5. Unclear Maintenance Responsibilities

• Without a lease, it’s harder to enforce repairs or hold the landlord accountable for habitability issues (e.g., plumbing, heating, pest control).
      • Verbal agreements about repairs are hard to prove in court.
    6. Risk of Illegal or Unfair Practices

• Some landlords may take advantage of the lack of a lease to impose unreasonable rules (e.g., sudden restrictions on guests, pets, or parking).
      • If the landlord sells the property, you may have no rights to stay.
    7. Difficulty Proving Residency

• No lease = harder to prove your address for driver’s licenses, school enrollment, or government benefits.
      • Some banks or services may require a lease for address verification.
    8. No Protection Against Retaliation

• In some states, landlords can evict tenants without a lease if they complain about unsafe conditions.

Çözemediyseniz henüz, adres kaniti için yardımcı olabilecek diğer alternatifler konusunda da Adres Kaniti (Proof of Address) konu başlığını da inceleyebilirsiniz.

• @ATS16 merhaba elektrik faturasını adıma yaptırarak konuyu hallettim. Uyarılarınız için çok teşekkür ederim ayrıca 🙏

• Merhaba, Haziran sonu Houston'a yerleşmeyi düşünüyoruz. Burada iyi olan bölgelerden katy veya cypress bölgelerini düşündük. 5. ve 3. sınıfa geçecek iki çocuğum var. Çocuklarım ingilizce bilmiyorlar. O yüzden school rate i çok yüksek olan okullar seçmek istemedim. Ortalama 7 veya 8 puanlı okulları araştırdım. Ama emin olamadım. bu bölgelerde bana önerebileceğiniz okullar var mıdır? Greatschool ve niche adreslerine baktım. Fakat o bölgeleri bilen ya da çocuklarını oralardaki okullara gönderen varsa özellikle beni bilgilendirebilir mi?

• @Nehir12 merhaba. kiziniz 8. sinifta olacaksa liselere bakmaniz daha dogru olacaktir diye dusunuyorum. biraz yukarida da bahsedilmis, naperville iyi okul bolgeleriyle aile yasamina cok uygun bir sehir. neuqua valley, Naperville north, waubonsie valley, metea valley gibi liselerde cok fazla spor bransinda takimlar var, bakmanizi oneririm.

tek kaynak olarak bakmayin ama asagidaki linkten sportif anlamda illinois’daki en iyi public liseleri gorebilirsiniz. bu site asiri guvenilir degil bence ama baslangic icin en azindan fikir verir.

https://www.niche.com/k12/search/best-public-high-schools-for-sports/s/illinois/

burs konusunda da ortaokul ogrencilerine pek burs yok benim bildigim, lisede baslayip esas universitede ciddi burslar oluyor. public okullar ucretsiz oldugu icin burs programlari da pek yok ozetle.

• @Nur-Yalcin Merhaba, Los Angeles'da yasiyorum,10 yaşında bir kızım var, YouTube kanalimda Amerika'daki okullar hakkında detaylı bilgiler veriyorum,https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

• @levantino70 Los Angeles'dan merhaba..Amerika'daki okul sistemi,okul kayıtları,iyi okul bulmak vs gibi konularda detaylı bilgiler verdigim YouTube kanalim sizlere faydalı olabilir. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

• @duzmuhendis Merhaba, 2017'den beri Amerika'dayim. Buradaki okul sistemi hakkında detaylı bilgiler verdigim YouTube kanalım isinize yarayabilir. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6r2UEluOzrfCbcPFLLf_POJwR_fAIEa5

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |