Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Stoic-Turk yok biz AOS yapıcaz. Umarım 30 binler current olur

• @ipekc Aos tercih etme nedeniniz, o şekilde alma ihtimalini daha yüksek gördüğünüz içinmi, yoksa orada olduğunuz içinmi o şekilde ilerliyorsunuz.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Amerika’da olduğumuz için

• @ipekc Bol sans!

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız son ay AP dosyalarının çoğunun onay alacağını ve AoS sürecinide hesaba katarsanız kotanın dolması yüksekle muhtemel

• Hesap yapılırken neden totali düşünüyorsunuz? Yani basılan + mülakatı bekleyen toplam 40 bin vize olabilir de bu EU'yu neden etkilesin? Sadece EU için konuşmak gerekir bence çünkü diğer türlü yanıltıcı oluyor. 3400 tane AP+221g var, doğru ama bunun sadece 600 tanesi EU. Afrika ve Asya için toplam 2500. Yine ready olan 12 bin case var evet ama bunun sırf yarısı Afrika. 2000e yakın da Asya var. O yüzden totali konuşmak anlamsız bence.

EU için 10848 basılmış, bütün 221g ve AP'ler onaylandı diyelim en ekstrem ihtimalle, eder 11500. 3500'e yakın ready olandan da 2500 tanesi alsın desek, ki yine fazla fazla sayıyorum, 14 bin eder.

Avrupa kotası 17800 civarı. Her sene totalde 1000-1200 civarı AOS oluyor DV'de, hadi ekstrem ihtimal 800'ü EU olsa, 17000 vize verilmesi lazım konsolosluklardan.

14000 en uç ihtimalle basılan+basılacak, 17000 en alt ihtimalli sınır. %90 çıkarımı oldukça abes ve gerçek dışı. Tamamen yanlış. Biraz şunun gibi oluyor totale göre analiz yapmak, "Real Madrid ve Manchester City'nin toplam 16 şampiyonlar ligi var." demek gibi. E kardeşim Real'in 15 tane var, ne kadar gerçekçi 16 üzerinden analiz yapmak? Gibi gibi.

• Herkese selam, arkadaşlar rakamlara ben de göz attım.

1- 221g sayılarına bakarsanız geçen seneyle kıyasla aslında Trump'ın herhangi bir etkisinin olmadığını anlayacaksınız. Yani Trump bu işi istemiyor ya da yavaşlatıyor gibi bir şeyi ben öngörmüyorum hiç.
    2- 24-25 verilerini kıyasladığınızda "EĞER GERÇEKTEN KOTAYI DOLDURMAK İSTİYORLARSA" önümüzdeki ay en az 23k açmaları, sonraki ayda 27k-29k açmaları gerekiyor.
    3- İnsanların çoğu lottery kazandıktan sonra ya evlenmiş ya da çocuk sahibi olmuş gözüküyor. Geçen seneye göre 2.35'den 2.5'a çıkmış. Yani bir case 2.5 kişi demek.
    4-Yasa gereği underfilling yaparlarsa yani kotayı doldurmazlarsa kimse onlara hesap soramıyor. Yani kimsenin umurunda değiliz. Dileyelim ki, böyle bir saçmalık yapmasınlar ki yapacaklarını da zannetmiyorum.
    5-Geçen seneye göre yavaş gidiyor gibi bir algıya kapılmayın. Issuance sayısı açısından zaten iyi gidiyorlar sadece Temmuzu boşa harcadılar.
    6-Afrika da bu arada çok kötü gidiyor. Yani underfilling.

Özetle, Haziran 10-12 gibi bu adamların niyeti gerçekten ne ise onu göreceğiz. Ya küçük bir artışla stabil bir görüntüyle 20.500-21k açıp, 22-23K'da süreci tamamlayacaklar ya da 23k açıp (min 4k artış yapmaları lazım) sonraki ayda 27-28k açıp bütün kapasiteleri zorlayacaklar.

Kaldı ki, Afrika'da iyi gitmediği için oradan da bir kota avantajı olacaktır.

Bence, pozitif düşünerekten Afrika'nın da durumu göz önünde bulundurulduğunda EU tarafı gaza basacak. Hatta son aylarda Afrikadan gelen kotayı da EU yiyebilir.
    Yine umutluyum. Rakamlarda böyle söylüyor. Yeter ki kotayı doldurmak niyetinde olsunlar.

• @blueboy21 ağzınızdan bal akıyor 7/24 forumdayim ve umutluyum

• @cemal1153 Valla Cemal Bey, pozitif yaklaşmamdan ziyade zaten rakamlar bunu gösteriyor. Aslında birkaç şey dışında her şey belli. Sadece hangi yöne sürecekler direksiyonu onu kestiremiyoruz.

Bugün AF yani Afrika'nın case başına ortalaması 1.96, EU ise 2.45. Buna diğer verileri de ekleyip yuvarladığında ortalama 2.5 yapıyor. Afrika tarafı da yavaş ilerliyor. EU olarak eğer yüksek numaraların bir şansı olacaksa bence bu büyük bir şans olabilir. Tabi kotayı doldurma niyetleri olursa.

Bence kotanın dolmasından ziyade dolmaması sorunu mevcut. Yani adamlar kotanın dolmasını istemezse o zaman sıkıntı.

Yoksa 27K'ya kadar bir sorun gözükmüyor ki. Adamların mantıken politikalarına da aykırı. O zaman insanlar madem öyle yapın 22k'ya kadar, insanlara boşuna 28-29k'ya kadar sıra vermeyin. Alan alsın diyebilir. O zaman lottery'nin eşitlik, hak hukuk vb. konuları daha görünür hale gelecek. Bence bunu istemezler. Covid döneminde de değiliz. Yani o zaman daha çok hasta, virüslü insanı ülkelerine getirmek istemeyebilirler..

Ama şimdi öyle bir gündem de yok.

Bence son 2 ay ya da en son ay en kötü numaralar yükselecek. Alan alsın, uğraşana verelim geri kalanlara da biz elimizden geleni yaptık diyebilirler.

• Bu ileti silindi!

• @Emre-Kurtulmuş hangi ay doğar , ayrıca bu yıl neden umutsuz vaka gecen sene 30 bin current olmadı diye üzülmüştü insanlar şimdi ise insanlar vizelern %90 bitti diyor daha mayısta

• ⭐⭐⭐⭐

@istalin bir tarih vererek bu ay dolar demek biraz zor ancak süreç bitince kotayı dolduramayacaklar vs gibi yorumlara yönelik öyle bir şey olmayacağını düşünüyorum ben

• @Erdem-Yıldız bende ona takıldım buna bir açıklama getirebilirmisiniz. @gucarslan

• @blueboy21 hocam gelecek bülten 20-21 k açıp son ay current yapma olasılıkları nedir? Neler yaşanır?Şahsi düşüncem böyle bir durum olmasını istemem. Son bülten current olucaksa bari haziran ayında açıklanacak bülten 23 ve üzeri olmalı ki rahat edelim yani 23-24 k ve current yapıp süreci bitirmeleri daha iyi olur. İhtimaller çok fazla ve insan şöyle olsa şöyle olur diye düşünmekten yoruluyor.

• @Dgns0 Böyle bir şeyin olma olasılığı bence yok. Eğer gelecek ay 20-21k arası açarlarsa muhtemelen underfilling olacak yani kotayı beklemeden bu rakamların biraz daha üstüne Eylül'de süreci tamamlayacaklar. Yani kotayı doldurmak gibi bir zorunlulukları yok, yaptırım da yok. Tamamen onların kararına kalmış.

Peki neden olmaz?

Çünkü Temmuz'u atlayarak zaten gelecek son 2 ayı zaten yoğunlaştırmış oldular. Yani pozitif senaryoda.

Şimdi sizin dediğiniz gibi Haziran'da 21k açıp son aya current yaparlarsa bu seferde elçilikler overload olur, aşırı yoğunluk olur. Bunu yapmaları mantıklı gelmiyor bana. Ağustos'ta da slow modda gidip son ay niye bütün elçilikleri tıka basa doldursunlar?

Yani ben yine ümitliyim. Haziran 10-12 gibi kaderimiz üç aşağı beş yukarı belli olacak gibi.

• @blueboy21 dediğiniz gibi gelecek bülten çok önemli ne yapmak istediklerini öğreneceğiz. Tahmin etmek değil artık görmek istediğimiz sayı 23 bin ve üzeri. Kotayı doldurmama durumu geçen senelere nazaran adaletsizlik olmaz mı tam detaylı bakmadım fakat 4 bin üzeri vize kalarak süreci bitirmek geçen senelerde yaşandı mı

• Dv2025 takihlileri ne kadar şansızmış ya. Nacara, mevzusu üstüne kota doldurmak için çabalanmıyor. Bile

• Bu bir analiz olmamakla birlikte, "before and after" dosya sayılarına bakarak yaptığım benzetme aşağıdaki gibi.

Bu ne demek oluyor, Ağustos 2024 bülteni 30.000 açıklanmış. 2024 datalarına baktığımızda bu eu30000 case'i öncesinde 13200 case gözüküyor.
    Bu sene de iş yükünü artırmadan, ilerlemenin yaklaşık aynı gittiğini varsayarsak 2025 Ağustos 23.500 gibi bir rakama tekabül ediyor.

Tekrar edeyim bu bir analiz değil, benzetmedir. Şu ana kadar hiç bir tahiminin tutmadığını da hatırlatırım. Ve en önemlisi, ne yaparsak yapalım bazı şeyler elimizde değil maalesef...

Ekran görüntüsü 2025-05-20 130527.png

Ekran görüntüsü 2025-05-20 130514.png

• @cttl mantıksız bir yaklaşım değil, fakat olayın tamamen vize sayısı ile ilerledigi daha önceki yıllardan sabit . Aslında dosya sayısı değilde basılan vize sayısını baz alıyorlar. Yoksa all current diye bir şey hayatımızda olmazdi .

• @omerko Evet, dediğim gibi bu bir benzetme ve benzerliğin devam etmesi üzerine bir tahmin.
    EU'yu incelediğimizde 2025 yılı, 2024'le nerdeyse birebir aynı gidiyor. O yüzden before/after case sayılarını benzetirsek yaklaşık aynı sonuca varacağız gibi duruyor.

Bu 2024 yılı 18.05 tarihli eu verisi;
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 144708.png

Bu da 2025 yılı 17.05 tarihli eu verisi;
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 144718.png

İşte bu benzerlik devam ederse, geçen sene 50.000 olan cut-off, bu sene yaklaşık 35.000'lere tekabül ediyor.
    Kişisel düşüncem çok karamsar bir durum yok, geçen senenin aynısı, ancak konsoloslukların yoğunluklarından dolayı 25k sonrası sıra numarasına sahip kazananların ikinci bir ülke konsolosluğunu cepte tutmalarında/B planı yapmalarında fayda var gibi gözüküyor. Misal Viyana bir ayda en fazla 35 mülakat verdi...gibi.

2024 yılı eylül cut-off 50.000
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 145300.png

2025 yılı benzer olursa;
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 145252.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |