Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Houstonian-Life Sorun olmaz. Asi karti goturmezseniz tum asilari yapiyorlar.


  • Arkadaslar merhaba dun unganlarda randevum vardi detayli anlatmak isterim yakinda randevusu olan arkadaslarin fikir edinebilmesi icin.

    Benim randevum saat 10.20'de idi bi 10 dk oncesinde gittigimizde musaitti beklemedik once 4. kat unganlar ofisine cikmalisiniz pasaport ile asi belgesi istendi benden sadece, aile hekiminden aldigim asi belgemi kabul etti. Bundan sonra surec biraz bekledigimden farkli isledi, hemen yandaki bir kapidan girdim ve boy-kilo olcumu ardindan kiyafetlerimi cikarmam istendi sonrasinda doktor geldi bir hanimefendi birsuru soru sordu herhagi bir ameliyat gecirdin mi sigara alkol vb var mi gibisinden ve sonrasinda 6 adet asi yapti (3-4 tane yaptigini saniyordum ama surekli sorular sordugu icin farketmemisim bile). Bu kisim aslinda en son olacak diye duymustum gruptaki arkadaslardan, kan testi ve xray sonrasi ama bende once yapildi. Bu asamada 440$ yani 17.082 TL odeme yaptim, nakit TL ve kredi karti kabul ediliyor.

    Ardindan 5. kata yonlendirildim blood test icin, orada kayit acildiktan sonra 1837 TL odeme yaptim bu blood test ve Xray'i iceriyor. Kan alma isleminden sonra 3. kata yani radyoloji bolumunun bulundugu yere inmemiz soylendi, burasi en cok bekledigimiz yer oldu, belki 1 saat beklemisizdir iceri girebilmek icin, calisanlarin bazilarinin molaya erken ciktigini duydum muhtemelen bu yuzden, nihayet cagrildiktan sonra 1 dk bile surmeden bitti Xray cok basit bir islem.

    Xray'den sonra tekrar 4. kat unganlara gitmemiz soylendi gidip belgeleri teslim ettim ve onlar da lab sonuclari icin gun icinde 3'e kadar bana ulasmazlarsa bir problem yok demektir dediler. Cok sukur sorunsuz tamamlandi. 10.10 gibi girmistik 12'de ciktik ama xray bu kadar surmese muhtemelen 11.15 civari cikardik. Toplamda 18.919 TL odeme yaptik (yaklasik 490$) Randevusu olan arkadaslar icin yardimci olur umarim. Bu arada asilardan sonra herhangi bir halsizlik agri ates vb durumu olmadi bende, uzun yoldan gelecek kisiler soruyorsa eger, Otel icin Grand Silay Hotel'de kaldik fiyati gayet uygundu yuruyerek 25-30 dk aracla 10 dk unganlara onerebilirim.


  • merhaba arkadaslar welcome letter imizi aldik ve parayi odedik,odeme kabulu geldikten sonra medeni belgeler yuklemem gerecek gorunuse gore bir tek adli sicil kaydinda ingilizce veriyor diger belgeleri (nufus kayit ornegi,askerlik durum belgesi ve evlilik cuzdanini) tercumanda dondurmem gerekiyormu?eger evet ise orjinal turkce sayfalarimi yukliyim sisteme yoksa hem ingilizce hem turkcesinimi ?


  • @Hakan-Türkoğlu E-devletten aldiginiz haliyle yukleyin tercumana ceviri yaptirmaniza gerek yok NVC asamasinda.


  • Herkese selam arkadaşlar. NVC aşamasındayız, eşim Amerikaya ben İstanbul’dan Kocaeliye taşındım, adres değişikliğini bu aşamada mı yapmalıyız?


  • Pasaportum iki gun icinde elime ulasti arkadaslar


  • @GH25 Tebrik ederim gozunuz aydin, surecinizin sorunsuz sona ermesine sevindim. Darisi bizim ve tum bekleyenlerin basina insallah. Amerika'daki hayatinizda basarilar dilerim, yolunuz acik olsun.


  • @nazmi4343 Iyi dilekleriniz ve daha onceki yardimlariniz icin cok tesekkur ederim 🙏🏻 Umarim siz de vizenize sorunsuz kavusursunuz, simdiden esinizle yeni hayatinizda mutluluklar☺️ 🌸


  • Arkadaşlar merhaba çok şükür sonunda dq oldum şimdi mülakat mailini bekleyeceğiz 15 mayıs dq tarihim sizin tahmininiz ne zaman mülakat maili alırım ayrıca expitade yapmayı da düşünüyoruz eğer onaylanmazsa expitade bekleyeceğiz mecbur ama inşallah çok uzun süre beklemeyiz 🥲


  • @GH25 passport eve mi geldi yoksa PTT şubesinden mi aldınız ?


  • @rock şuandaki duruma göre ağustos ayına mülakatnızı alırsınız diye düşünüyorum


  • @Ronn çok teşekkür ediyorum


  • @GH25 Hayirli ugurlu olsun. Amerikadaki hayatinizda mutluluklar dilerim :)


  • Arkadaşlar merhaba tekrardan sorum olacak eşimin kız kardeşi inanılmaz derecede kıskanç eşimi kıskanıyor ve ikisi anlaşamıyor ve eşimi tehdit ediyor göçmenlik vizesini kocanın iptal edicem gibi sözler savuruyor sizce bunu yapması mümkün mü


  • @rock sadece eşin talepte bulunursa iptal edilir. Bunun dışında eğer başka bir aile üyesi evlilik sahte vs gibi bir şikayette bulunursa uscise bir soruşturma yaşayabilirsiniz ama kanıtlarla ve eşinizin evliliğin gerçekliğinin arkasında durmasıyla herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum


  • @Alfa-Centauri teşekkür ederim oğlumuz neredeyse 1 yaşına girecek hiçbir kanıt vs yok elinde umarım hiç böyle bir şey söz konusu olmaz


  • @rock çocukta varsa zaten hiç bir şey anlayamazlar


  • @Alfa-Centauri yanıtınız için çok teşekkür ediyorum 🙏🏼


  • @rock Cocuk olan bir evliligi bir beyanla sorgulayacaklarini dusunmuyorum. Evliliginizi ve cocugunu korumak amaciyla mahkemeden restraining order alinip elinizi guclendirebilirsiniz.


  • Bugun bizde NVC den mail aldik.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum