Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Bu ileti silindi!

  • @Houstonian-Life Ben bugün çıktım sağlık muayenesinden girişte pasaport ile aşıları gösteren belge sordu aile hekiminden aldığım tetanoz vb aşıları gösteren belgeyi kabul etti, sorduğumda covid aşı kartı mı diye farketmez demişti ama ona rağmen zaten 6 doz aşı yaptılar bana. Pek işe yaradığını sanmıyorum isteseler bile ama aile hekiminize bir sorun e nabızda göremiyorum vs deyip yardımcı olacaklardır diye tahmin ediyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @Houstonian-Life Sorun olmaz. Asi karti goturmezseniz tum asilari yapiyorlar.


  • Arkadaslar merhaba dun unganlarda randevum vardi detayli anlatmak isterim yakinda randevusu olan arkadaslarin fikir edinebilmesi icin.

    Benim randevum saat 10.20'de idi bi 10 dk oncesinde gittigimizde musaitti beklemedik once 4. kat unganlar ofisine cikmalisiniz pasaport ile asi belgesi istendi benden sadece, aile hekiminden aldigim asi belgemi kabul etti. Bundan sonra surec biraz bekledigimden farkli isledi, hemen yandaki bir kapidan girdim ve boy-kilo olcumu ardindan kiyafetlerimi cikarmam istendi sonrasinda doktor geldi bir hanimefendi birsuru soru sordu herhagi bir ameliyat gecirdin mi sigara alkol vb var mi gibisinden ve sonrasinda 6 adet asi yapti (3-4 tane yaptigini saniyordum ama surekli sorular sordugu icin farketmemisim bile). Bu kisim aslinda en son olacak diye duymustum gruptaki arkadaslardan, kan testi ve xray sonrasi ama bende once yapildi. Bu asamada 440$ yani 17.082 TL odeme yaptim, nakit TL ve kredi karti kabul ediliyor.

    Ardindan 5. kata yonlendirildim blood test icin, orada kayit acildiktan sonra 1837 TL odeme yaptim bu blood test ve Xray'i iceriyor. Kan alma isleminden sonra 3. kata yani radyoloji bolumunun bulundugu yere inmemiz soylendi, burasi en cok bekledigimiz yer oldu, belki 1 saat beklemisizdir iceri girebilmek icin, calisanlarin bazilarinin molaya erken ciktigini duydum muhtemelen bu yuzden, nihayet cagrildiktan sonra 1 dk bile surmeden bitti Xray cok basit bir islem.

    Xray'den sonra tekrar 4. kat unganlara gitmemiz soylendi gidip belgeleri teslim ettim ve onlar da lab sonuclari icin gun icinde 3'e kadar bana ulasmazlarsa bir problem yok demektir dediler. Cok sukur sorunsuz tamamlandi. 10.10 gibi girmistik 12'de ciktik ama xray bu kadar surmese muhtemelen 11.15 civari cikardik. Toplamda 18.919 TL odeme yaptik (yaklasik 490$) Randevusu olan arkadaslar icin yardimci olur umarim. Bu arada asilardan sonra herhangi bir halsizlik agri ates vb durumu olmadi bende, uzun yoldan gelecek kisiler soruyorsa eger, Otel icin Grand Silay Hotel'de kaldik fiyati gayet uygundu yuruyerek 25-30 dk aracla 10 dk unganlara onerebilirim.


  • merhaba arkadaslar welcome letter imizi aldik ve parayi odedik,odeme kabulu geldikten sonra medeni belgeler yuklemem gerecek gorunuse gore bir tek adli sicil kaydinda ingilizce veriyor diger belgeleri (nufus kayit ornegi,askerlik durum belgesi ve evlilik cuzdanini) tercumanda dondurmem gerekiyormu?eger evet ise orjinal turkce sayfalarimi yukliyim sisteme yoksa hem ingilizce hem turkcesinimi ?


  • @Hakan-Türkoğlu E-devletten aldiginiz haliyle yukleyin tercumana ceviri yaptirmaniza gerek yok NVC asamasinda.


  • Herkese selam arkadaşlar. NVC aşamasındayız, eşim Amerikaya ben İstanbul’dan Kocaeliye taşındım, adres değişikliğini bu aşamada mı yapmalıyız?


  • Pasaportum iki gun icinde elime ulasti arkadaslar


  • @GH25 Tebrik ederim gozunuz aydin, surecinizin sorunsuz sona ermesine sevindim. Darisi bizim ve tum bekleyenlerin basina insallah. Amerika'daki hayatinizda basarilar dilerim, yolunuz acik olsun.


  • @nazmi4343 Iyi dilekleriniz ve daha onceki yardimlariniz icin cok tesekkur ederim 🙏🏻 Umarim siz de vizenize sorunsuz kavusursunuz, simdiden esinizle yeni hayatinizda mutluluklar☺️ 🌸


  • Arkadaşlar merhaba çok şükür sonunda dq oldum şimdi mülakat mailini bekleyeceğiz 15 mayıs dq tarihim sizin tahmininiz ne zaman mülakat maili alırım ayrıca expitade yapmayı da düşünüyoruz eğer onaylanmazsa expitade bekleyeceğiz mecbur ama inşallah çok uzun süre beklemeyiz 🥲


  • @GH25 passport eve mi geldi yoksa PTT şubesinden mi aldınız ?


  • @rock şuandaki duruma göre ağustos ayına mülakatnızı alırsınız diye düşünüyorum


  • @Ronn çok teşekkür ediyorum


  • @GH25 Hayirli ugurlu olsun. Amerikadaki hayatinizda mutluluklar dilerim :)


  • Arkadaşlar merhaba tekrardan sorum olacak eşimin kız kardeşi inanılmaz derecede kıskanç eşimi kıskanıyor ve ikisi anlaşamıyor ve eşimi tehdit ediyor göçmenlik vizesini kocanın iptal edicem gibi sözler savuruyor sizce bunu yapması mümkün mü


  • @rock sadece eşin talepte bulunursa iptal edilir. Bunun dışında eğer başka bir aile üyesi evlilik sahte vs gibi bir şikayette bulunursa uscise bir soruşturma yaşayabilirsiniz ama kanıtlarla ve eşinizin evliliğin gerçekliğinin arkasında durmasıyla herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum


  • @Alfa-Centauri teşekkür ederim oğlumuz neredeyse 1 yaşına girecek hiçbir kanıt vs yok elinde umarım hiç böyle bir şey söz konusu olmaz


  • @rock çocukta varsa zaten hiç bir şey anlayamazlar


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum