Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2025

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
1.9k 168 104.9k 206

• @Stoic-Turk İnşallah bir an önce dediğiniz yüksek sayıları görürüz ve herkes derin bir nefes alır. 25 hin tahmini matematiğe en uygun, en akılcı tahmin gibi duruyor genelde ama "minimum" şartlar olması sebebiyle son aylardaki yoğunluğu göz önüne alarak bir esneme payı verilebilir ve 27-28 seviyelerine çıkabilir tabii. Gerçi bu sefer mülakat aldı/alamadı durumları yaşanacak ama bu da her sene olan bir durum ne yazık ki. Ankara konsolosluğu hâlâ 5 binlerle 6 binlerle uğraşsın...

2024'te son 2 ay yaşanan ciddi artışların arkasındaki "akıllar" eğer hâlâ aynı pozisyonda çalışıyorsa belki yine benzer bir yüksek artış görürüz ama çok daha temkinli ve işini bilen bir işleyiş var gibi. Millet Trump etkisi diyor ama Trump altı üstü 50 bin kişinin aldığı kartı ne yapsın, her sene milyon tane insan alıyor aile, sponsor, iş, şu bu yöntemlerle. Trump'ın umurunda değilizdir :))

• @mks Evet, ben de durumun "Trump etkisiyle" aciklanamayacagini dusunuyorum. Bunun iki sebebi var 1) Ortada bu durumu destekleyici bir kanit yok, 2) Trump'in boyle bir hamleyi sessiz sedasiz yapmayacagina inaniyorum. Mutlaka medyaya yansiyacak sekilde yapardi boyle bir seyi.

• @Stoic-Turk hocam emeğine sağlık ve güzel noktalara değinmişsin.

• @Stoic-Turk 2023 yılında bu aya kadar 30 bin vize basılmış bu yıl ise 27 bin 31 bin kişi bile vize almış ama o yılın farkı erken current olması ve en önemlisi kota 55 bindi bekleyip görelim

• @Stoic-Turk güncel bülten hızlarına baktığımda ve artış hızlarına ve vize basım sayılarının ortalamasına baktığımda son 2 ay kala toplam basılmış vize sayısının 39.761 bin eu ise 14.750 bin ortalama olacağını düşünüyorum bu bir tahmin genel kotanın 52 bin olduğu bu senede daha çok vizenin olduğunu öldük kaldık durumunun olmadığını görüyorum tabi ümitlerimiz çok azaldı o ayrı ama dediğim gibi vize sayıları olursa eylül ayında da bir çok günde hala vize basımın devam ediceğini görüyorum, vize bülten tahminlerine gelirsem de bence kimsenin tahminleri tutmayacak gibi bülten tutturmak zor bence şuan da yapacağımız 2 bülteni bekleyip kaç bin vize kalacağını hesaplamak olacak

• Son 2 ay bütün bölgeler current bile olsa genel kotayı dolduramayacaklar gibi duruyor. EU konsoloslukları insanüstü performans gösterirse belki EU kotası dolar. Covid öncesi dönemde hep kotanın altında kalmışlar ancak bülten current olmuş

Ne yapmaya çalıştıklarını anlamak zor. Tatil sezonu yaklaştıkça konsolosluklar NIV vizelere ağırlık verdiler, yazın da DV'ye ağırlık verecekler diye düşünmek istiyorum

İlginç bir son 2 bülten bizi bekliyor

• @ruzgaroglu Hocam şuan ki durumda, bizim numaralar ile dosya taşımayla vize alma ihtimalimi yüksek aos ilemi.

• @Mehmet-Fatih-Aslan açıkçası emin olmadığım konuda ahkam kesmek istemem ancak eğer sonraki bültende de yavaş açarlar ve son bültende current olursak konsolosluk kapasitesine bağlı olarak sıkıntılar yaşanabilir. Böyle bir riske karşı aos bana daha mantıklı geliyor

Backlog olmayan ve az dosyası olan konsolosluk seçmek önemli.

• @ruzgaroglu Kotayi doldurup dolduramayacaklarini bilmiyorum. Bence doldurma ihtimalleri var; ancak kendilerini kotayi dolduramayacaklari bir duruma dusurmus olmalari bir bakima avantajli yuksek numaralar icin. 2024'te de akil disi bir Eylul ayi bulten ilerlemesini yine buna benzer bir kosulda yaptilar.

• @Stoic-Turk açıkçası EU'nun düzgün ilerlememesinden ziyade AF'nin düzgün ilerlememesi beni kotayı dolduramayacakları düşüncesine itti

Yine ilginç olan şey son bültende EB2 baya iyi artmış takip edebildiğim kadarıyla. Değişik şeyler yapıyorlar

• IMG_3592.png
    Sayılarla 2023 okudum 32 bini beğenmemişler

Konudan bağımsız son 1 ayda 5 bine yakın kişi vize almış , 17 temmuzda 6 bin kişi daha vize alırsa 32.341 kişi yapar 18 ağustosta üstüne 7 bin kişi daha vize alırsa eylül ayına 12 bin vize kalır genel kota için bahsediyorum hala şans olabilir

• Arkadaşlar merhaba, malum eylül ayı yaklaştı ve herkesin dosya taşıma şansı yok bu nedenle en son mülakat tarihi alanlarımız sıra numarasını yazabilirler mi? Böylece mülakatler kaç binlerde görebiliriz?

• Bu ileti silindi!

• @iremto

erkesin dosya taşıma şansı yok

ama herkesin DV2025 exceline girip bu bilgiye bakabilme şansı var.
    siz de bakabilirsiniz, herkes oradan bakıyor..

• @istalin bir önceki yazımda söylemiştim aslında ağustos ayında az açarlarsa eylüle büyük bir vize kalıyor ama 12 bin olacağını düşünmüyorum benim tahminim 6-8 bin arası olur vize

• @Erdem-Yıldız olabilir tabi ben düz hesap yapıp 5 bini 6-7 yaptım belki cutofflar açıklandığında bu sayı artabilir haklsın

• Vize kotası doldurmak gibi bir kaygıları olmadığını hissediyorum. 2025, 2024’ten hızlı gidiyor görüntüsü bu gelen son VB ile tamamen ortadan kalkacaktır. Konsoloslukların yoğun olduğunu da düşünmüyorum. Yapacakları max şey Ağustos’u da az geçip, Son ay yine kaos yaratmak olacak. 52K’yı da dolduracaklarını düşünmüyorum.

• @sarvavasa merhaba aktif olup olmadığına nereden bakabiliriz sayfada yeniyim bilgim pek yok

• Xarthisius verisi güncellendi. 214 kişiye onay vermişler son 1 haftada. 93 case. Kardeşim onaylayacak adam kalmadı coşturun şu Ağustos ayını inşallah da yolumuza bakalım artık.

• @mks haftaya kaç kişiye mülakat verdiklerinizi görücez bazı elçiliklerin yeni bülten kaç kişite mülakat verdikleri 2 hafta sonra yayınlanıyor , ama önceki yazımda söylediğim 38-39 bin toplam vize sayısına geleceğini düşünüyorum temmuz sonunda . son vize onay verileri ise bunu kanıtlar şekilde geldi dv chartta

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• Sayılarla DV2026

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    234
    4
    16 Oy
    234 İleti
    29k Bakış
    Mirage 0M
    @Serapp tabloda gördüm, ben de şaşırdım, ayrıntıyı bilemem ki🙄
  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k