Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Stoic-Turk 2023 yılında bu aya kadar 30 bin vize basılmış bu yıl ise 27 bin 31 bin kişi bile vize almış ama o yılın farkı erken current olması ve en önemlisi kota 55 bindi bekleyip görelim

• @Stoic-Turk güncel bülten hızlarına baktığımda ve artış hızlarına ve vize basım sayılarının ortalamasına baktığımda son 2 ay kala toplam basılmış vize sayısının 39.761 bin eu ise 14.750 bin ortalama olacağını düşünüyorum bu bir tahmin genel kotanın 52 bin olduğu bu senede daha çok vizenin olduğunu öldük kaldık durumunun olmadığını görüyorum tabi ümitlerimiz çok azaldı o ayrı ama dediğim gibi vize sayıları olursa eylül ayında da bir çok günde hala vize basımın devam ediceğini görüyorum, vize bülten tahminlerine gelirsem de bence kimsenin tahminleri tutmayacak gibi bülten tutturmak zor bence şuan da yapacağımız 2 bülteni bekleyip kaç bin vize kalacağını hesaplamak olacak

• Son 2 ay bütün bölgeler current bile olsa genel kotayı dolduramayacaklar gibi duruyor. EU konsoloslukları insanüstü performans gösterirse belki EU kotası dolar. Covid öncesi dönemde hep kotanın altında kalmışlar ancak bülten current olmuş

Ne yapmaya çalıştıklarını anlamak zor. Tatil sezonu yaklaştıkça konsolosluklar NIV vizelere ağırlık verdiler, yazın da DV'ye ağırlık verecekler diye düşünmek istiyorum

İlginç bir son 2 bülten bizi bekliyor

• @ruzgaroglu Hocam şuan ki durumda, bizim numaralar ile dosya taşımayla vize alma ihtimalimi yüksek aos ilemi.

• @Mehmet-Fatih-Aslan açıkçası emin olmadığım konuda ahkam kesmek istemem ancak eğer sonraki bültende de yavaş açarlar ve son bültende current olursak konsolosluk kapasitesine bağlı olarak sıkıntılar yaşanabilir. Böyle bir riske karşı aos bana daha mantıklı geliyor

Backlog olmayan ve az dosyası olan konsolosluk seçmek önemli.

• @ruzgaroglu Kotayi doldurup dolduramayacaklarini bilmiyorum. Bence doldurma ihtimalleri var; ancak kendilerini kotayi dolduramayacaklari bir duruma dusurmus olmalari bir bakima avantajli yuksek numaralar icin. 2024'te de akil disi bir Eylul ayi bulten ilerlemesini yine buna benzer bir kosulda yaptilar.

• @Stoic-Turk açıkçası EU'nun düzgün ilerlememesinden ziyade AF'nin düzgün ilerlememesi beni kotayı dolduramayacakları düşüncesine itti

Yine ilginç olan şey son bültende EB2 baya iyi artmış takip edebildiğim kadarıyla. Değişik şeyler yapıyorlar

• IMG_3592.png
    Sayılarla 2023 okudum 32 bini beğenmemişler

Konudan bağımsız son 1 ayda 5 bine yakın kişi vize almış , 17 temmuzda 6 bin kişi daha vize alırsa 32.341 kişi yapar 18 ağustosta üstüne 7 bin kişi daha vize alırsa eylül ayına 12 bin vize kalır genel kota için bahsediyorum hala şans olabilir

• Arkadaşlar merhaba, malum eylül ayı yaklaştı ve herkesin dosya taşıma şansı yok bu nedenle en son mülakat tarihi alanlarımız sıra numarasını yazabilirler mi? Böylece mülakatler kaç binlerde görebiliriz?

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@iremto

erkesin dosya taşıma şansı yok

ama herkesin DV2025 exceline girip bu bilgiye bakabilme şansı var.
    siz de bakabilirsiniz, herkes oradan bakıyor..

• @istalin bir önceki yazımda söylemiştim aslında ağustos ayında az açarlarsa eylüle büyük bir vize kalıyor ama 12 bin olacağını düşünmüyorum benim tahminim 6-8 bin arası olur vize

• @Erdem-Yıldız olabilir tabi ben düz hesap yapıp 5 bini 6-7 yaptım belki cutofflar açıklandığında bu sayı artabilir haklsın

• Vize kotası doldurmak gibi bir kaygıları olmadığını hissediyorum. 2025, 2024’ten hızlı gidiyor görüntüsü bu gelen son VB ile tamamen ortadan kalkacaktır. Konsoloslukların yoğun olduğunu da düşünmüyorum. Yapacakları max şey Ağustos’u da az geçip, Son ay yine kaos yaratmak olacak. 52K’yı da dolduracaklarını düşünmüyorum.

• @sarvavasa merhaba aktif olup olmadığına nereden bakabiliriz sayfada yeniyim bilgim pek yok

• Xarthisius verisi güncellendi. 214 kişiye onay vermişler son 1 haftada. 93 case. Kardeşim onaylayacak adam kalmadı coşturun şu Ağustos ayını inşallah da yolumuza bakalım artık.

• @mks haftaya kaç kişiye mülakat verdiklerinizi görücez bazı elçiliklerin yeni bülten kaç kişite mülakat verdikleri 2 hafta sonra yayınlanıyor , ama önceki yazımda söylediğim 38-39 bin toplam vize sayısına geleceğini düşünüyorum temmuz sonunda . son vize onay verileri ise bunu kanıtlar şekilde geldi dv chartta

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Bir şey soracağım, bilenler anlatıversin.

Mesela temmuz için EU19 bin açıklandı. Konsolosluklar bu bülten açıklanır açıklanmaz temmuz için mülakatları ayarlayıp kcc'ye işliyor mu? Xarthisius mesela haftaya 18-19k arasında yeşil olmaya başladı diyelim, artış bir sonraki bültene kadar gün gün oluyor mu yoksa belli bir tarihten sonra temmuzda yapılacak toplam mülakat sayısı az çok belli oluyor mu? Ne zamana kadar Konsolosluklar 19 k'ya kadar olanları sisteme işlemek zorunda?

• @istalin tekrar merhaba rahatsiz ediyorum kusura bakmayin bir sorum olacak dosya numaram aktif olmadan mülakata baska bir ülkeden giremiyormuyum yoksa dosyamin aktif olmasi gereken ayı mı beklemem gerekiyor cevaplarsaniz sevinirim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@Mehmet-Fatih-Aslan cumartesi dvchart verileri güncellensin, yeni mülakatlar işlensin sisteme o zaman net tabloyu görmek lazım.
    sonrasında ilk fırsatta bir analiz yaparız birlikte.

dvchart'daki ceac verileri güncellendiği için biz de sözümüzde duralım.

öncelikle dünya genelindeki son duruma bir bakalım;

cdd61f31-54d2-41d5-b1d8-8848e61a7ebc-image.png

şu ana kadar dünya genelinde toplam 46616 vize işlem gömüş.

işlem görmüşten kastım şu; mülakat girmiş yani issued / AP / refused ya da mülakat tarihi almış yani ready

bu da geriye ortalama 3500 işlem görecek vize kalmış demek.
    issued + readylerin toplamı şu an 40.000 vize yapıyor.

evet, bunların hepsi issued olacak değil ama; biliyoruz ki AP'ye kalan dosyalar son aylarda çok hızlı sonuçlandırılır ve bu oran eylül ayında minimuma iner.. bu da ready!deki AP'ye kalacak dosyaların arasında gap'i kapamış olacak.

son 3 yılda DOS, dv özelinde basılabilecek bütün vizelerin basılması konusunda konsolsoluklara ve kcc'ye ciddi baskı yaptı. bu sene de aynı tempoyla devam ediyorlar.. buradaki baskıyı üzerine almayan tek konsolosluk ise malumunuz, ankara!

ankara özelinde yorum yapmak çok saçma, çok gereksiz olur.
    çünkü basmayacaklar.. verecekleri 50~100 mülakatı zannediyorum ki mülakattan saymak abeste iştigal olur. zaten temmuz için verdiği mülakat sayısı ve tarihler belli. yok dememek için iki lahmacun yapıp, kebap satmaya çalışan lokantacı gibiler. yük olmasın, kazancı da fazla olsun dertleri.

peki kalan vizelerin dağıtımı ne kadar olacak?
    bunu, her hafta güncellenecek ceac verilerini çok yakın takip etmek lazım.
    ready sayısı haftalar ilerledikçe eğer artarsa, yüksek cnler için mülakat alması o kadar zorlaşacak.

yukarıda da dediğim gibi, ben işlem görmüş vize sayısına bakarım.
    kalan aylarda bu kadar fazla işlem görmüş dosya ile DV2025 %90 bitti diyebilirim.
    acı ama gerçek.. %10'luk dilimde kendine yer bulabilecek arkadaşları şimdiden başarılar diliyorum.

ışık sizinle olsun
    namaste

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |