Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ilaydadoganay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, dosyamı Napoli’den Viyana’ya taşıdım. Diplomam İtalyanca ve elimde İngilizce olarak sadece ıslak imzalı bir mezuniyet belgesi var. Bu belge Viyana için yeterli olur mu yoksa kesin olarak diplomanın çevirisi gerekir mi?

Belgelerin ya mülakata girilecek ülkenin anadilinde ya da ingilizce olması gerekiyor. Örneğin Ankara'da mülakata girenlerin diploması Türkçe kabul edilmekte.
    Diplomanızı ingilizceye çevirtmeniz iyi olur. Hayırlı olsun.

• @Serapp teşekkür ederim 🙏🏼

• Herkese merhaba ben de uzun zamandır sessiz sakin forumu takip edenlerdenim. Aklımdaki çoğu sorunun cevabını buradan buldum o yüzden herkese paylaşımları için teşekkür ediyorum inanılmaz harika bir topluluk burası. ❤

Asıl talihli Rus vatandaşı eşim, kendisi çekiliş açıklanmadan önce evlilik teklifi etmişti ancak biz kazandığımızı öğrendikten sonra hızlı bir nikah yapıp DS formlarımızı resmi olarak evlendikten sonra doldurduk. 15XXX sıramız olduğu için Ankara'dan geçte olsa ümidi kesip başka arayışlara girdik. Gözümüz geçen ay açıldı ve numaramız zaten current olduğu için KCC şansımızın olmadığını biliyorduk. Rus dosyalara Polonya bakmasına rağmen Schengen almak zor olacağı için chargeability'nin Rusya olmasına güvenerek Gürcistan'a taşıma maili attık ancak kabul etmediler oturum istediler. Sonrasında Belgrad'a bir mail attık ve 3 gün sonra beklenmedik bir şekilde ''We are pleased to inform you that your case has been reassigned to American Embassy Belgrade. When it becomes current the KCC will schedule an appointment for you at this office.'' cevabını aldık. KCC'den teyit istediğimizde ise bize cevap olarak '' Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
    Your interview location is Belgrade and will be used by KCC for scheduling purposes.'' böyle bir mail geldi.

Geçen sene Belgrad'da yaşananlar gerçekten çok şanssız ve ümit kırıcı bu yüzden talihli eşim olmasına rağmen bir tık çekiniyorum açıkcası. Bu noktada tekrar bir dosya taşıma sürecine girmek ne kadar mantıklı ya da Belgrad'ın gıcıklığı sadece Türk dosyalarına mı bilemiyorum. Bu konuda almam gereken bir aksiyon göz önünde bulundurmam gereken bir detay var mıdır?

• İyi akşamlar, bugün attığım maile cevap olarak 31 Temmuz tarihine Viyana'dan mülakat almış bulunmaktayım. Fakat schengen başvurum 1 aydır sonuçlanmadı. Ne kadar daha beklerim bilmiyorum ve red gelme ihtimalide var tabi ki. Ne kadar daha pasaportumu beklemeliyim. Red alırsam Bangkok veya Hong Kong için dosya taşıma maili atacağım. Temmuz ayı içinde mülakat verirler mi ve kaç gün kala bu işlemi başlatsam rahat rahat evrak vs hazırlarım iyice arada kaldım aklım bulandı.Fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@3rdcaptain, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi akşamlar, bugün attığım maile cevap olarak 31 Temmuz tarihine Viyana'dan mülakat almış bulunmaktayım. Fakat schengen başvurum 1 aydır sonuçlanmadı. Ne kadar daha beklerim bilmiyorum ve red gelme ihtimalide var tabi ki. Ne kadar daha pasaportumu beklemeliyim. Red alırsam Bangkok veya Hong Kong için dosya taşıma maili atacağım. Temmuz ayı içinde mülakat verirler mi ve kaç gün kala bu işlemi başlatsam rahat rahat evrak vs hazırlarım iyice arada kaldım aklım bulandı.Fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Mülakat tarihinize 2,5 ay var, bu oldukça uzun ve iyi bir süre. Umarım Schengen vizesi olumlu sonuçlanır.
    Eğer red alırsanız bahsettiğiniz iki konsolosluğa da; mülakat aldığınızı fakat vize sorunu nedeni ile görüşmeye katılamayacağınızı anlatan bir mail yazarsınız. Dosyanızı taşımak istediğinizi ve süreç boyunca orada kalacağınız adresi de bildirirsiniz. Bu iki konsolosluktan biri kabul eder mi, ederse ne zamana mülakat verebilir bunu bilemeyiz.
    Hakkınızda hayırlı olsun.

• @3rdcaptain selamlar, çok üzgünüm durumunuz için ama verirler mi o tamamen konsolosluğun insiyatifinde maalesef. Temmuz olmasa da belki sonra ki mülakat dağıtımında verebilirler.

• @10urdmn hiçbir belgenizde apostil veya noter yok muydu?

• @evrentnrkl @Serapp Teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏 . 7 ay oldukça stresli geçti zaten bide vize stresi sardı şimdi. Umarım sonunda gülen taraf ben olurum ve çabalarımın karşılığını alırım...

• @3rdcaptain
    Selamlar, tebrikler. Umarim Schengen vizeniz olumlu sonuclanir ve surecinizi daha karmasik hale getirmez.
    Eger olur da Schengen vizeniz red edilir veya bir sebepten dolayi Viyana’da ki mulakatiniza katilamazsaniz, size izleyebileceginiz birkac alternatifden bahsedecegim, tabii ki butun bu seceneklerin kendi icerisinde riskler barindigini ve durumunuza gore aksiyon almaniz gerektigini unutmayiniz.

• Viyana’dan randevunuzu erteleme talebinde bulunarak, Schengen icin en kisa surede baska bir ulkeden bir kez basvuru yaparak sansinizi denemeniz.
    • Eger case’inize mulakat planlandiysa konsolosluklarin dosyanizi transfer etmeleri, herhangi bir mulakat planlanmamis dosyaya gore daha olasidir. Gectigimiz senelerde Viyana icin sizin gibi vize sorunu yasayip, BNK ya da HNK disinda Filipinlere dosyalarini tasiyip vizelerini alan talihliler oldu. Siz bu kadar uzaga gitmeden, durumunuzu guzelce anlatan bir e-mail ile case numaranizi vermeden, vize sorunu yasamayacaginiz, daha az masrafli olacak olan komsu ya da yakin ulkere tek tek email gonderebilirsiniz. Olumlu donen olursa, case numaranizi verirsiniz ve dosyanizi Viyana’dan transfer edebilirler.
      Yavas yavas mali yilin sonuna gelirken, zaman ve kota gibi sorunlarin olusabilecegini bilerek, her ihtimali goz onunde bulundurup size en uygun olan secenegi degerlendirmenizi tavsiye ederim. Kolayliklar.

• @ugursway Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. Mülakatıma 2.5 ay var muhtemelen bir 3-4 hafta daha bekleyeceğim. Hala dönüş olmaz ise kalan 1-1.5 ayda dosyamı taşımak için çevre ülkeler ilk başta olmak üzere mail atmaya başlayacağım. Umarım sürecin sonunda vizemi almış olurum ve çabalarımın karşılığını alırım..

• @aliaytac41 Hayırlı olsun, ceac sisteminden baktığınızda Ankara gözüküyor mu acaba yada hala KCC olarak mı duruyor. Bende mail bekleyenlerdenim 😅

• @Harun-Yusuf-Şahin Teşekkürler hocam. KCC olarak görünüyor, 13 mayıs gecesi mail atıp durumumu sordum ve dün öğleden sonra 4 gibi cevap geldi. "Mülakatınız planlanmış görünüyor, 7-10 gün içerisinde mail alacaksınız" yazıyordu. Umarım sizin için de aynısı geçerlidir.

• @aliaytac41 Umarım beklemedeyim, çok teşekkürler.

• @rasitcenngiz tebrik ederim benim de 1 temmuz

• Merhabalar , KCC'ye attığım mail sonucu 22 Temmuzda mülakatım olduğunu öğrendim , ben ds260 formunu yollarken pasaportum olmadığı için eklememiştim şimdi ds260 formunu açtırmak için KCC'ye mi mail atıcam, konsolosluğa mı ?

• Sıralama çok yavaş ilerliyor, Haziran bülteninde 19.000 açılmış. Eylül'ün 12'sinde Avrupa vizem bitiyor. Her şey sürümcemede. Sanırım mülakat gelmeyecek gibi. Ne yapacağım bilmiyorum.

Dosya Numarasi: 2025EU212XX
    DS-260 Gonderimi: 06/05/2024
    Saglik Muayenesi: ⏳
    Vize Mulakati: ⏳
    Vize Onayi: ⏳
    Pasaport Teslimi: ⏳
    ABD Ilk Giris: ⏳

• @sencansinaygun

EDİT: Bence size Eylül'e kadar sıra gelir. Aşağıdaki yazdıklarımı yapmaya gerek yok.

Viyana'da mı gireceksiniz? Dr. Molnar ile konuşun, size konsolosluğa veya ilgili bakanlığa vermeniz üzere bir belge hazırlasın. Ben daha önce istemiştim kendilerinden sağ olsunlar hazırladılar. Emin olmamakla birlikte, bu belgeyle sağlık durumunuzu, haste randevunuz olduğunu gerekçe göstererek vize uzatma talebinde bulunabilirsiniz. Ben olsam bu yolu denerdim, ama olur mu olmaz mı araştırmak lazım.

Alternatif yollar:

• Geçmiş yıllarda forumda bir arkadaşımızın başına daha bu durum geldi ve U.S. Manila konsolosluğuna yazdı, onlar dosyasını taşımayı kabul etti.
    • Hong Kong'a veya Bangkok'a taşımak.

• @ugurbocegi çok teşekkür ederim, kıymetli bir bilgi verdiniz. Keşke aynı gerekçeyi gösterip Vize için de mülakat alabilsek 🙂

• @mesut16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Beklenen mail geldi. Mülakat tarihim 8 Temmuz. Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.

Hocam Bangkok biraz yavaş ilerliyor gibiydi, daha iyi anlamak adına numaranız 18 binlerin sonlarında mıydı, paylaşmanız mümkün mü? Geçtiğimiz bültende forumdan birkaç kişi mülakat maili alamamıştı mesela..

• @evrentnrkl Merhaba Hocam. Hastaneden randevu nasıl aldınız acaba? Forumda arkadaşlar whatsapp numarasından iletişime geçebilirsiniz diye yazmışlar ama hastane sitesindeki numarayı kaydedince wp çıkmıyor bende. Mail üzerinden randevu alabilir miyiz? Eğer siz de wp üzerinden randevu aldıysanız numarasını rica edebilir miyim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |