Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.8k 770

• Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to ......
    You can see the details of the address where I will stay during this period below;
    (Buraya ilgili ülkede kalacağınız adresi yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.)
    bu adres kısmına bir airbnb adresi yazsam oraya gideceğim zaman o airbnb dolu olsa veya ben başka bir yer tutsam sorun olurmu

• Başvurumu zaman kaybetmemek adına mevcut pasaportumun bilgileri ile yaptım ancak pasaport sürem şubat 2026 da bitiyor. Nasıl ilerlemem gerekiyor

• @ömer28k bişey olmaz yazabilirsiniz

• @GRKM yeni pasaport alın sıkıntı olmaz konsolosluk ta durumu izah edersiniz

• Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Benim e-devlet adresim ev olarak 1/1 diye geçmiş, nitekim ds260 formunda da böyle yazdım. Fakat Kasım ayında çekiliş formunu doldururken o kısmı 5/1 diye geçmişim. Bu ayrıntı sorun teşkil eder mi? Bekleme süreci ile birlikte kafamda deli sorular uçuşmaya başladı.

• vize ve bütçe konularından dolayı bende dosyamı bangkok a taşıdım. Artık kadere kısmet. olurda bangkok da sıra gelmeyecek gibi olursa tekrar dosyayı taşımak başka yere çok mu zor ? böyle bir durumda numaram current olmadan mı harekete geçmeli yoksa current olduktan sonra mı?

• @earslann Hayırlı olsun.
    2026 Excel tablosunda yoksunuz, bilgilerinizi ekleyiniz lütfen.

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@totuta son donemde seçilmiş en yüksek EU dosyası sizinki olabilir..

DV2026 kazananlarının dikkatine..

son dönemde gördüğümüz en yüksek EU bölgesi case numarası (EU41XXX) bu olabilir.
    bu da iki seçeneği gündeme getiriyor;

1. DV2026'da ciddi sayıda kazanan seçildi
    2. inanılmaz sayıda case arası boşluk (hole) olacak

ikisinin de kendi içinde hem pozitif hem de negatif yönleri var.
    1 ocak 2026'da ceac verileriniz yayınlandığında bunu daha iyi analiz edeceğiz ama her şeye hazırlıklı olun.

1. seçenek gerçekleşirse Cut-off numarası yüksek olarak bitirir miyiz mali yılı szice ?

• @ceycey12345
    Selamlar, hayir bu tarz basit hatalar surecinizin hicbir yerinde karsiniza cikmayacaktir. Bu tarz basit hatalar icin DS-260 formunuzu actirmaniz ya da duzenleme yapmaniz gerekmiyor. Sureciniz ile ilgili atmaniz gereken adimlari atmissiniz zaten, simdiden asiri dusunmek icin cok erken, ne olacagi bilinmez ama nacizene tavsiyem, eger ingilizce seviyenize cok guvenmiyorsaniz, bir ileri seviyeye tasimaniz icin en dogru zaman bu zamandir. Kolayliklar dilerim.

• @ugursway öncelikle cevap için teşekkür ederim 🙏 ds260 formunu açtırmam zaten çünkü gerçek bilgi orda. Ben ilk çekiliş başvurusunda adreste bir rakamı yanlış yazmışım, yeni farkettim, o endişelendirdi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mete-0

DS260 formu doldururken Ankara’yi seçmeniz doğru eğer ki kazandığınızı ogrendiginiz mektubun altında post kısmında Ankara yazıyorsa.

Dosyanızı Eylül ayında kendinizce belirlediginiz konsolosluğa taşımak için geç olabilir, yarın KCC alacağı ani bir karar ile oturum/calisma izni olmaksızın dosya taşıma kuralını değiştiriyorum ve artık talihliler hak kazandıkları post haricindeki başka bir konsolosluğa dosya taşıma yapamaz kararı alırsa sizin süreciniz zora girer. Bu kararı alırsa dosyasını taşıyamamış talihliler herhangi bir hak iddia edemez ve post kısmında yer alan orijinal konsolosluktan mülakat beklemek durumunda kalırsiniz veya konsolosluklardan mali yıl başladıktan sonra (01.10.25) rica minnet dosyanızı kabul etmesini isteyebilirsiniz. Karar sizin, bol şans!

• @mehmet-yücel-söğüt seninde dosya numaran çok yüksek nereye taşımayı düşünüyorsun

• 45xx lerde olup dosyasını ankaradan baska yere tasiyacak var mi sıra gelir mi emin olamıyorum beklemeli miyim sizce bültene baktım takip ettim ama total görünüyor şuan gördüğüm kadarıyla yanlış anlamadıysam en son Ankara’da 4200 kere mülakat tarihi verilmiş kaç bülten daha açıklanacak beklesem 1 seneden fazla beklemiş olacağım sanırım

• @ceycey12345
    Cekilise basvurudugunuz zamanki adresinizden de tasinmis olabilirdiniz, DS-260 formunuza da dogru bilgiyi girmissiniz zaten. Endiselenmeyiniz.

• @gucarslan benim bahsettiğim bambaşka bir şey. İzlediğim videolarda ve eşimin formunda “Have you belonged to, contributed to, or worked for any professional,social, or charitable organization?" sorusu vardı. Bu soru “Herhangi bir profesyonel, sosyal veya hayır kurumuna üye oldunuz, katkıda bulundunuz veya çalıştınız mı?” anlamına geliyor. Avukatlar bir meslek örgütü olan Baro’ya üyedir. Dolayısıyla bu soruya verilmesi gereken cevabın “evet” olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu soru benim formumda yoktu. Herhangi bir kişiden destek aldınız mı sorusundan bahsetmiyorum. Başkalarının formunda olup kendi formumda bu sorunun olmamasından tereddüt ediyorum. Örneğin “anadiliniz dışında dil biliyor musunuz?” sorusu da yoktu formumda ama eşimde vardı. Kastettiğim şeyler bu tür şeyler.

• @bkio Doğru düşünüyorsunuz, bu soruya normalde "Evet" demeniz gerekir. Ancak DS-260 dinamik bir formdur; verdiğiniz cevaplara göre bazı sorular açılır, bazıları hiç görünmez. Bu yüzden stres yapmanıza gerek yok.

Mülakatta özellikle sorulursa, "Evet, avukat olduğum için baroya üye oldum" dersiniz. Bu zaten mesleğiniz gereği zorunlu bir üyelik. Sorun olmaz diye düşünüyorum, çünkü her ülkede avukatların çalışabilmesi için baroya üye olması gerekiyor.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba aklımada bir soru var cevaplarsanız çok sevinirim 28binlerdeki dosya numaramı viyanaya taşıdım geçen senele bakacak olursak 28bin gibi bir numaranın green cardı alması olasımı ?

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k