Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@totuta son donemde seçilmiş en yüksek EU dosyası sizinki olabilir..

DV2026 kazananlarının dikkatine..

son dönemde gördüğümüz en yüksek EU bölgesi case numarası (EU41XXX) bu olabilir.
    bu da iki seçeneği gündeme getiriyor;

1. DV2026'da ciddi sayıda kazanan seçildi
    2. inanılmaz sayıda case arası boşluk (hole) olacak

ikisinin de kendi içinde hem pozitif hem de negatif yönleri var.
    1 ocak 2026'da ceac verileriniz yayınlandığında bunu daha iyi analiz edeceğiz ama her şeye hazırlıklı olun.

1. seçenek gerçekleşirse Cut-off numarası yüksek olarak bitirir miyiz mali yılı szice ?

• @ceycey12345
    Selamlar, hayir bu tarz basit hatalar surecinizin hicbir yerinde karsiniza cikmayacaktir. Bu tarz basit hatalar icin DS-260 formunuzu actirmaniz ya da duzenleme yapmaniz gerekmiyor. Sureciniz ile ilgili atmaniz gereken adimlari atmissiniz zaten, simdiden asiri dusunmek icin cok erken, ne olacagi bilinmez ama nacizene tavsiyem, eger ingilizce seviyenize cok guvenmiyorsaniz, bir ileri seviyeye tasimaniz icin en dogru zaman bu zamandir. Kolayliklar dilerim.

• @ugursway öncelikle cevap için teşekkür ederim 🙏 ds260 formunu açtırmam zaten çünkü gerçek bilgi orda. Ben ilk çekiliş başvurusunda adreste bir rakamı yanlış yazmışım, yeni farkettim, o endişelendirdi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mete-0

DS260 formu doldururken Ankara’yi seçmeniz doğru eğer ki kazandığınızı ogrendiginiz mektubun altında post kısmında Ankara yazıyorsa.

Dosyanızı Eylül ayında kendinizce belirlediginiz konsolosluğa taşımak için geç olabilir, yarın KCC alacağı ani bir karar ile oturum/calisma izni olmaksızın dosya taşıma kuralını değiştiriyorum ve artık talihliler hak kazandıkları post haricindeki başka bir konsolosluğa dosya taşıma yapamaz kararı alırsa sizin süreciniz zora girer. Bu kararı alırsa dosyasını taşıyamamış talihliler herhangi bir hak iddia edemez ve post kısmında yer alan orijinal konsolosluktan mülakat beklemek durumunda kalırsiniz veya konsolosluklardan mali yıl başladıktan sonra (01.10.25) rica minnet dosyanızı kabul etmesini isteyebilirsiniz. Karar sizin, bol şans!

• @mehmet-yücel-söğüt seninde dosya numaran çok yüksek nereye taşımayı düşünüyorsun

• 45xx lerde olup dosyasını ankaradan baska yere tasiyacak var mi sıra gelir mi emin olamıyorum beklemeli miyim sizce bültene baktım takip ettim ama total görünüyor şuan gördüğüm kadarıyla yanlış anlamadıysam en son Ankara’da 4200 kere mülakat tarihi verilmiş kaç bülten daha açıklanacak beklesem 1 seneden fazla beklemiş olacağım sanırım

• @ceycey12345
    Cekilise basvurudugunuz zamanki adresinizden de tasinmis olabilirdiniz, DS-260 formunuza da dogru bilgiyi girmissiniz zaten. Endiselenmeyiniz.

• @gucarslan benim bahsettiğim bambaşka bir şey. İzlediğim videolarda ve eşimin formunda “Have you belonged to, contributed to, or worked for any professional,social, or charitable organization?" sorusu vardı. Bu soru “Herhangi bir profesyonel, sosyal veya hayır kurumuna üye oldunuz, katkıda bulundunuz veya çalıştınız mı?” anlamına geliyor. Avukatlar bir meslek örgütü olan Baro’ya üyedir. Dolayısıyla bu soruya verilmesi gereken cevabın “evet” olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu soru benim formumda yoktu. Herhangi bir kişiden destek aldınız mı sorusundan bahsetmiyorum. Başkalarının formunda olup kendi formumda bu sorunun olmamasından tereddüt ediyorum. Örneğin “anadiliniz dışında dil biliyor musunuz?” sorusu da yoktu formumda ama eşimde vardı. Kastettiğim şeyler bu tür şeyler.

• @bkio Doğru düşünüyorsunuz, bu soruya normalde "Evet" demeniz gerekir. Ancak DS-260 dinamik bir formdur; verdiğiniz cevaplara göre bazı sorular açılır, bazıları hiç görünmez. Bu yüzden stres yapmanıza gerek yok.

Mülakatta özellikle sorulursa, "Evet, avukat olduğum için baroya üye oldum" dersiniz. Bu zaten mesleğiniz gereği zorunlu bir üyelik. Sorun olmaz diye düşünüyorum, çünkü her ülkede avukatların çalışabilmesi için baroya üye olması gerekiyor.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba aklımada bir soru var cevaplarsanız çok sevinirim 28binlerdeki dosya numaramı viyanaya taşıdım geçen senele bakacak olursak 28bin gibi bir numaranın green cardı alması olasımı ?

• @sevonilo
    Benim de case numaram 28bünlerde ne kadar tehlikedeyiz bilemiyorum açıkçası bana açıklarsanız çok sevinirim

• Merhabalar
    Öncelikle herkese hayırlı olsun. Yeşil pasaportum var. Dosya taşıma konusunda istatistiklere baktığımda hiçbir yerde cut off a girmeden çağırılma diye bir olay yok sanırım. Bu 2026 da 2025 gibi olursa bu case number ile ancak 2026 Eylül de cut off a girebilirim gibi görünüyor. Böyle bir durumda da elçiliklerin performansına mahkum oluyoruz sanırım. İstatistiklere baktığımda Varşova açık ara en fazla sayıda mülakat veren ülke gibi görünüyor, ondan sonra viyana yüksek sayıda mülakat vermiş.
    Bu durumları göz önüne alırsak şu anda taşısak bile bir anlamı olmuyor ancak cut off benim numarama yaklaştığında performansı iyi bir elçiliğe taşımışsak bir ihitmal çağırabilir ve visa verebilir şeklinde anladım.
    Bu söyledikerimle ilgili yanlış anladığım veya bildiğim birşey varsa beni aydınlatabilir misiniz?

• Arkadaşlar ben lise mezunuyum ve kalfalık ustalık için meslek eğitimine gidiyorum. Çekiliş başvuru formunda lise mezunu mu? yoksa (meslek eğitimini kast ederek) üniversite mi?girdim hiç hatırlamıyorum. Olası bir durumda buradan sorun yaşar mıyım? Geçmiş deneyimlere baktım ama benzer bir ileti göremedim. (Bu arada ds260 forumda doğru bilgileri geçmişim yani lise mezunu) @Serapp @crazycells @gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345

Lise mezuniyetinizi kanıtlar orijinal lise diplomanızı ve Hong Kong’un istemesi muhtemel lise transkript’inizi mülakata yanınızda götürmeniz yeterli olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/460324
    https://yesilkartforum.com/forum/post/476708

• @ATS16 Merhaba 2 tane sorum var ds260 formunda üniversite mezuniyet bilgimi yazdım sadece liseyi yazdım sorun olur mu ? ve yeni mezun olduğum için okurken yaptığım geçici işleri stajları yazmadım sadece mezun olurken yaptığım uzun dönem stajı yazdım bu bir sorun teşkil eder mi cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar ben ds260 formumu gönderdim bundan sonra ne yapmam gerek mail mi geliyor mülakat için?

Merhaba. 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girmeniz rica olunur.
    2026 mali yılı 1 Ekim'de başlıyor. İlk mülakatlar Ağustos ortalarında açıklanacak olan ilk bültenden sonra dağıtılacak.
    KCC'den mail alacaksınız. Siz bu CN ile çok beklemez, tahminen Ekim ayına mülakat alırsınız.
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Buse-Demir-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

45xx lerde olup dosyasını ankaradan baska yere tasiyacak var mi sıra gelir mi emin olamıyorum beklemeli miyim sizce bültene baktım takip ettim ama total görünüyor şuan gördüğüm kadarıyla yanlış anlamadıysam en son Ankara’da 4200 kere mülakat tarihi verilmiş kaç bülten daha açıklanacak beklesem 1 seneden fazla beklemiş olacağım sanırım

45XX'lere sıra gelir mi emin olmak mümkün değil. Sürecin sonuna doğru belki sıra gelir ama kota dolabilir. İmkanınız varsa dosyanızı taşıyın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Egemen-Eren-Gümüş, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba aklımada bir soru var cevaplarsanız çok sevinirim 28binlerdeki dosya numaramı viyanaya taşıdım geçen senele bakacak olursak 28bin gibi bir numaranın green cardı alması olasımı ?

Sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle buradaki gibi imzanızı düzenleyin.
    Sonra da 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 153
  • 729
  • 19441
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |