Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ruzgaroglu 27 bin vize basılmış kota 52 bin bence bu sayı 21-22 bin olmalıydı maalesef basılan vize sayısı 27 bin fazla kotadan dolayı az az açıklanıyor bülten yüksek açıklanacaksa da eylül de olur gibi ağustos ta yine 3-4 bin ilerler en fazla eğer temmuz ve ağustosta fazla mülakat verilmezse çok yüksek bir rakam gelebilir eylül için ama fazla mülakat dağıtılırsa eylül de fırlama olmaz

• ⭐⭐⭐⭐

@istalin temmuzun sayıları elinizde zaten. Ağustos ve eylülün sayıları kaldı sadece yani 2 bülten

• Bu ileti silindi!

• @istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@ruzgaroglu bu ay açıklanan temmuz için temmuz için açıklanan ağustos ağustostta açıklanan eylül mülakatları değil mi 3 olmuyor mu

Mayısta, Haziran bülteni açıklandı, Temmuz cut off’u yer aldı
    Haziranda, Temmuz Bülteni açıklanacak, Ağustos cut off’u yer alacak
    Temmuzda, Ağustos Bülteni açıklanacak, Eylül cut off’u yer alacak.

2025’in 2 bülteni kaldı.

Ağustosta, Eylül bülteni açıklanacak ve 2026’nın ilk cut off’u yer alacak.

• Yeni üyeyim ama biraz bilgilendirme yapmaya çalışayım kendimce. Yanlış da olabilir, doğru da olabilir, en azından fikir verir.

Avrupa için 17852 kişilik kontenjan var. Bunların hemen hemen 800-1000 tanesi Adjustment of Status yapanlara gidiyor her sene. Biz düz 17 bin kişiye green card verilecek diyelim konsolosluklarda.

Haziran sırası 17500 idi. EU1-EU17500 arasında 10450 tane case var. Bunlardan 4447 tanesi olumlu sonuçlanmış ve 10634 kişi kartlarını almış. Yani her bir case için yaklaşık 2.4 kişi demek bu. Bu cepte.

17000 kişiye kart verebilmek için 7083 case için mülakat yapılmalı ve başarıyla sonuçlanmalı. Bu da cepte.

Genel olarak X sayıda case review edebilmek için 2X sayıda case için sıranın gelmesi gerekiyor. Mülakat verilen ama gitmeyenler oluyor, hiçbir işlem yapmayanlar oluyor, Ankara gibi çok geride kalan konsolosluklar oluyor, bir şekilde 1000 case için sıra açsan bile bunun maksimum 500-600 tanesi mülakat yapılabiliyor. Mesela 17500'e kadar olan case'lerden 4929 tanesi henüz hiçbir işlem almamış. 12 bine kadar olan case'lerden 2849 tanesi işlem görmemiş mesela. Bunların büyük çoğunluğu böyle kapanacak işlem görmeden.

Hal böyle olunca, hemen hemen 14 bin case içerecek bir sayının current olması gerekiyor eylüle kadar. Bu sayı da 25000 falan. Yani eylül için açıklanacak olan sayı 25.000 olmadığı sürece 17 binlik kontenjanı doldurmaları matematiksel olarak pek mümkün değil. %60 tamamlandı, daha verilecek %40'lık kart kaldı.

O yüzden işi bilen yabancılar genelde tahminlerini 24-25 binde kapatacak şekilde tutuyor(du). Bugünkü 19 bin faciasından sonra ne düşünürler artık bilemem ama tahminini 21-22 bin diye güncelleyecek birisi olduğunu sanmıyorum. Eylülde yine "En azından alabilen alsın da kota dolsun" diye ciddi bir artış yapabilirler.

Ben ciddi biçimde umudumu kaybettim ama...

• @bkaraca hocam ceac verilerinde gecen seneye göre ıssued sayısı 3500 kişi artmış bu cumartesi yayınlar tekrar, ona bakacağız, 27500 vize daha 7 bini Avrupadan Anladığım kadarıyla bu yıl başvuran kişiler sürece odaklanmış sosyo_ ekonomik durumlar artık insanı bezdirmiş insanlar varını yoğunu satıp buna odaklanmış,yani kcc süreci ya erteliyor yada sonrali bülten patlma yapıp herkesei current yapıp hesabı kapatacak

• 14120AAD-19CA-485E-BE9D-A1FD8F6F9088.jpeg
    Daraldık, genişlet yarrabi

• @mks hocam bu kadar veri çalışmaya gerek yok aylardır aynı şeyleri konuşuyoruz zaten 2 bülten kaldı bişey kalmadı bekleyip görücez 😅 bende bu kadar araştırıyordum da sonucunda öğrendim bülten çok farklı işliyor bekleyip görücez hakkımızda hayırlısı olsun

• @Erdem-Yıldız Napalım be hocam, üzüntüden vakit öldürmek için bunlara düştüm yine.

• Yine hüsran. Son iki bültende inanılmaz artislar beklemek hayali olur artık. Tum dostlara gecmis olsun. Sonraki bultenlerde max 3k artirsalar 25 binlerde bitiyor gibi, o da max oglu max. 1,5-2k ilerlerler bence o da 23 binlerde biter demektir. Hayirlisi olsun kismetten otesi olmuyor baska firsatlara bakalım.

• @Dgns0 & @Yusuf-uzak , "downvote" için teşekkürler ama sanırım buna gerek yoktu çünkü tahminim en yeni VB'den çok da uzak değildi 😭

• Bir sürü aşı da oldum hatta üst üste olduğum için ağzımda aftlar çıktı yemek yiyemedim 1 hafta 🙂 Diğer yıllarla kıyaslamak istemiyorum ama 18000 den direkt current yaptıkları yıl da olmuş. Evet belki mülakat alamayan olacak vize kotası dolacak en azından umudumuz yeşerir 😞

• @deebee Peki bu durumda ağustosta açıklanacak bültende eylül cut offu dv2025 caselerine mülakat dağıtacak öyle değil mi

• Maalesef matematik hesabımız ne yaparsak yapalım tutmuyor ama şöyle bir gerçek var ki kotaları doldurmaları için hızlı bir artış yapmalılar, genelde son 2 bülten cn yüksek sayılar ile açılıyor umudumuz hâlâ var en korktuğum şey sabit kalması olurdu ama az da olsa sayı arttı, hepimiz için hayırlısı olsun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

öyle çok detaylı bir analizi şimdi yapmayacağım da, hesap yapan arkadaşlara kaçırdıkları bir noktayı hatırlatmak istiyorum;
    AOS ile verilen vizeleri, dvchart'ın verilerinde göremezsiniz. verilen / verilecek vize sayılarına onların da ekleneceğini ve 50.000 vize tokasından onların da düşeceğini unutmayın..

😉

• @mks Aos süreci olacak anladığım kadarıyla numaranız aktif olursa yetişebilecekmi biraz uzun süreç diye biliyorum

• @acaruzeyir Hizli bir artis yapmalarina gerek yok. Su anki hizla eylul sonuna kadar kotayi doldurabilirler. Surec sonuna kadar 24bine kadar acmalari yetiyor maalesef. Agustos bulteni de maksimum 21-22 bin olur. Tabii bu bence...

• Benim numaramda aktif olmuş, çok az ilerleme var, umarım önümüzdeki bültende yüksek rakam açıklanır ve bekleyen herkes vizesini alır, sabır ve bol şans diliyorum

• @gucarslan Detaylı analiz ne zaman gelir abi, buna ihtiyacımız var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan cumartesi dvchart verileri güncellensin, yeni mülakatlar işlensin sisteme o zaman net tabloyu görmek lazım.
    sonrasında ilk fırsatta bir analiz yaparız birlikte.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |