Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2025

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
1.9k 168 104.8k 206

• @istalin Sonuçta, current olsa bile CN’si düşük olan her zaman yüksek olandan önce mülakata giriyor. Kimse sıra atlamıyor ve yüksek olana sıra gelmezse zaten mülakata çağrılmıyor. O halde, neden VB düşük açıklanıyor acaba? Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.

• Ben bu saatten sonra istatistik vs bakmıyorum. Bu işte bir turp olduğunu düşünüyorum malesef. Doğru yada yanlış. Hayal kırıklığına uğradım açıkçası.

• @dogukan-altn 16000-17500 olmuştu, şimdi de 17500-19000 oldu.

Ama şöyle bir durum var: 17500-19000 arasında aktif olarak mülakat verilebilecek 713 tane case var. Yani hepi topu 713 tane case, hadi bunların da yanlarında eşi ailesi vs olduğunda yaklaşık 1700 kişiye mülakat yapabilirler.

16000-17500 arasında 757 tane case vardı. Yani aslında tutarsız bir iş yapmadılar. 700 küsür case alabilecek artış yapmışlardı, yine aynı artışı yaptılar.

Son 2 ay için (ağustos ve eylül) minimum 700 artış yapacaklarını varsayarsak eğer ağustosta 20500 olur, eylülde de 22000 olur. Hemen hemen 20500-19000 arasında ve 22000-20500 arasında aktif 700 case var. Amma velakin 1500 case içinden herkese mülakat vermeyecekler, boşluklar kalacak, haliyle Avrupa için açılan 17000 kişilik kota dolmayacak. Doldurmak isterlerse bu saatten sonra 28-29 bine çıkmaları lazım. O da pek mümkün görünmüyor an itibariyle.

1000'er tane case için bile yer açsalar son 2 ay, bu sefer sıra 23 bine gelir. Kota yine dolmaz tabii.

Ne yapacakları belli olmuyor pek ama 23 bin ve üstünü göreceğini pek sanmıyorum ne yazık ki. Olan bize oldu.

• Selam dostlar ,
    Her şey gönlünüzce olsun, bir kapı kapanır diğeri açılır. Bizde sürece bir arkadaşın önerisi ile dahil olan 2 kişilik aileyiz. Belamızı bulduk :) olacak gibi olmasaydı demeden de edemiyoruz. Bekleyen dostlara İlhan İrem - konuşamıyorum u armağan ediyorum. Her duyguyu yeri gelince doya doya yaşamak gerektiğini düşünüyürum, dozunda! :)
    Hem Athena ne demiş beklentiler sadece üzer ! Forum süper olmuş , emeği geçenlere teşekkürler.
    Beklemedeyiz !

• Bu yilin basilan vize sayilari 2023 e cok benziyor

• Ben bu seneyi özellikle 2018'le çok benzetiyorum. Gıdım gıdım artırıp 25775'te bırakmışlardı. Haziranda 20300'ken 25775'le kapatması baya şok olmuştu millette ama matematik yine tutuyordu. 25775'e kadar 16 bin tane case vardı, her 2 case'den biri işleniyor gibi düşünürsek 8 bin aktif case yapıyordu, ortalama 2.5 kişiyle (ortalama dependant sayısı) çarpınca da 20 bin kişi demekti, ki o sene 19700 kişiye vize verildi. Yani matematik tutuyor.

Bu sene 17 bin kişi olarak düşününce, 2.5 kişi sayısına böldüğümüzde 6800 ediyor, yani en az 6800 case tamamlamaları lazım ki kota dolsun. Bunun için de yaklaşık 13500 tane case'i current etmeleri gerekiyor, ki yeterli sayılara erişip kotayı doldurabilsinler. 13500 case current etmek için de sırayı 24 bine taşımak gerekiyor. 24 bin olursa eğer hedeflerine ulaşıp yeterli vizeyi verebilirler (ki zorunda da değiller). İşin kötü tarafı, 24000 sıraya gelmek için son iki ay 2300 case current etmek gerekiyor. Konsolosluklara bu zamana kadar iş yükü vermeyip son 2 ay "alın size aylık ortalama 1200'e yakın case, ne haliniz varsa görün" demezler.

2018 ağustos eylül arası 1039 case current edilmiş.
    2018 temmuz-ağustos arası 680 case current edilmiş.
    2018 haziran-temmuz arası 657 case current edilmiş.

Bizde 2025 haziran-temmuz arasında 713 case current edildi.
    Temmuz-ağustos yine 700 olsa, ağustos-eylül için de hadi artırıp 1000 deseler, sıralama 22600'de son buluyor.

Büyük batırdılar sanırım bu sene. Kota dolmaz. 22-23 binlerle alamamak fecaat.

• @bkaraca Bundan ne anlam çıkıyor hocam

• @cagrii 18 altı 23 üstü şaşırtırdı 19’da çok az oldu. 20000’lerden sonra numaralar arası slotlar azalıyor buna paralel sonraki bültenlerde yükselme yaşanacaktır diye tahmin ediyorum

• Hala 30 bine ulaşabilir ama konsolosluğumun DV2024'te olduğu gibi bunu yapıp yapmayacağından emin değilim çünkü konsolosluk Mülakata yetişemedi. Burada birçok deneyimli insan olduğu için, bir dosyayi başka bir ülkeye nasıl taşıyabileceğimi sormak istedim, Almanya'da yaşıyorum ve aynı zamanda bir Alman vatandaşıyım, bu yüzden AB içindeki vizeler sorun olmaz. Dosyamı Stockholm veya Helsinki konsolosluğuna taşımak istiyorum, çünkü orada işlenecek daha az caseleri var ve geçen yıl yüksek CN vardı, bu yüzden şansın orada daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu tam olarak nasıl işliyor, çok mu geç kaldım? Çok teşekkür ederim!

• toplam kaç bültenimiz kaldı bazıları 2 diyor ben ısrarla 3 diyorum

• @istalin 2 kaldı

• @ruzgaroglu bu ay açıklanan temmuz için temmuz için açıklanan ağustos ağustostta açıklanan eylül mülakatları değil mi 3 olmuyor mu

• @ruzgaroglu 27 bin vize basılmış kota 52 bin bence bu sayı 21-22 bin olmalıydı maalesef basılan vize sayısı 27 bin fazla kotadan dolayı az az açıklanıyor bülten yüksek açıklanacaksa da eylül de olur gibi ağustos ta yine 3-4 bin ilerler en fazla eğer temmuz ve ağustosta fazla mülakat verilmezse çok yüksek bir rakam gelebilir eylül için ama fazla mülakat dağıtılırsa eylül de fırlama olmaz

• @istalin temmuzun sayıları elinizde zaten. Ağustos ve eylülün sayıları kaldı sadece yani 2 bülten

• Bu ileti silindi!

• @istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@ruzgaroglu bu ay açıklanan temmuz için temmuz için açıklanan ağustos ağustostta açıklanan eylül mülakatları değil mi 3 olmuyor mu

Mayısta, Haziran bülteni açıklandı, Temmuz cut off’u yer aldı
    Haziranda, Temmuz Bülteni açıklanacak, Ağustos cut off’u yer alacak
    Temmuzda, Ağustos Bülteni açıklanacak, Eylül cut off’u yer alacak.

2025’in 2 bülteni kaldı.

Ağustosta, Eylül bülteni açıklanacak ve 2026’nın ilk cut off’u yer alacak.

• Yeni üyeyim ama biraz bilgilendirme yapmaya çalışayım kendimce. Yanlış da olabilir, doğru da olabilir, en azından fikir verir.

Avrupa için 17852 kişilik kontenjan var. Bunların hemen hemen 800-1000 tanesi Adjustment of Status yapanlara gidiyor her sene. Biz düz 17 bin kişiye green card verilecek diyelim konsolosluklarda.

Haziran sırası 17500 idi. EU1-EU17500 arasında 10450 tane case var. Bunlardan 4447 tanesi olumlu sonuçlanmış ve 10634 kişi kartlarını almış. Yani her bir case için yaklaşık 2.4 kişi demek bu. Bu cepte.

17000 kişiye kart verebilmek için 7083 case için mülakat yapılmalı ve başarıyla sonuçlanmalı. Bu da cepte.

Genel olarak X sayıda case review edebilmek için 2X sayıda case için sıranın gelmesi gerekiyor. Mülakat verilen ama gitmeyenler oluyor, hiçbir işlem yapmayanlar oluyor, Ankara gibi çok geride kalan konsolosluklar oluyor, bir şekilde 1000 case için sıra açsan bile bunun maksimum 500-600 tanesi mülakat yapılabiliyor. Mesela 17500'e kadar olan case'lerden 4929 tanesi henüz hiçbir işlem almamış. 12 bine kadar olan case'lerden 2849 tanesi işlem görmemiş mesela. Bunların büyük çoğunluğu böyle kapanacak işlem görmeden.

Hal böyle olunca, hemen hemen 14 bin case içerecek bir sayının current olması gerekiyor eylüle kadar. Bu sayı da 25000 falan. Yani eylül için açıklanacak olan sayı 25.000 olmadığı sürece 17 binlik kontenjanı doldurmaları matematiksel olarak pek mümkün değil. %60 tamamlandı, daha verilecek %40'lık kart kaldı.

O yüzden işi bilen yabancılar genelde tahminlerini 24-25 binde kapatacak şekilde tutuyor(du). Bugünkü 19 bin faciasından sonra ne düşünürler artık bilemem ama tahminini 21-22 bin diye güncelleyecek birisi olduğunu sanmıyorum. Eylülde yine "En azından alabilen alsın da kota dolsun" diye ciddi bir artış yapabilirler.

Ben ciddi biçimde umudumu kaybettim ama...

• @bkaraca hocam ceac verilerinde gecen seneye göre ıssued sayısı 3500 kişi artmış bu cumartesi yayınlar tekrar, ona bakacağız, 27500 vize daha 7 bini Avrupadan Anladığım kadarıyla bu yıl başvuran kişiler sürece odaklanmış sosyo_ ekonomik durumlar artık insanı bezdirmiş insanlar varını yoğunu satıp buna odaklanmış,yani kcc süreci ya erteliyor yada sonrali bülten patlma yapıp herkesei current yapıp hesabı kapatacak

• 14120AAD-19CA-485E-BE9D-A1FD8F6F9088.jpeg
    Daraldık, genişlet yarrabi

• @mks hocam bu kadar veri çalışmaya gerek yok aylardır aynı şeyleri konuşuyoruz zaten 2 bülten kaldı bişey kalmadı bekleyip görücez 😅 bende bu kadar araştırıyordum da sonucunda öğrendim bülten çok farklı işliyor bekleyip görücez hakkımızda hayırlısı olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k