Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @nazmi4343 teşekkür ederim çok değerli bilgiler veriyorsunuz 🙏


  • biz de dün taken action maili aldık. bu maili aldıktan sonra onaylanmaması mümkün mü acaba? rfe başvurunun hangi aşamasında veriliyor bilen var mı?


  • @kadargo bende de benzer bir durum oluştu dq olurken. Ama ben joint sponsor eklemiştim. Acaba eşim yetersiz olduğu için mi sistem otomatik bu uyarıyı veriyor yoksa joint sponsoru mu sınırda görüyor bilen arkadaşlarda yardımcı olabilir mi ?


  • @astranger Muhtemelen birkac gun icinde belli olur hesabinizda dokumanlar kisminda eger onayiniz gelmisse Approval Notice olarak gozukur, RFE gelme sansi da var bu arada, eger dosyalarinizi yuklerken eklemediginiz onemli bir belge veya acilamayan dosya vs varsa ek belge talebi isteyecektir USCIS. Son zamanlarda gelen onaylar PD 2024 subat ayi sonundakilere gelmis sizin onayiniz da yakindir diye tahmin ediyorum.


  • @Refiks Biz eşimin ABD debit kartından, hesabındaki para aracılığı ile ödeme yaptık, belki sizde böyle deneyebilirsiniz. Olmazsa case inquiry göndermenizi öneriyorum


  • @nazmi4343 çok teşekkür ederim. bekleyelim kötü bir süpriz ile karşılaşmayız umarım


  • Tekrardan merhaba ı130 form approved aldık bekleyen herkese şimdiden sabırlar, bu arada onay aldınız diye mail falan gelmiyor case status bölümünde documents e tıklayın orada yazacaktır , sıradaki işlem nvc olacak orası içinde şimdiden önerilerinizi bekliyorum teşekkürler


  • @Hakan-Türkoğlu merhaba; siz evliyken nasil farkli bir visa turune basvurdunuz bunu affiniza siginarak anliyamadigimi soylemek istedim. K-1 nisanli vizesi saniyordum. Biraz durumunuzu aciklarmisiniz rica etsem.


  • @Bircan merhaba biz evlendikten sonra cr1 vizesi için başvuru yaptık yanı ilk işlemi ı130 formu bundan sonra 2. Olarak k3 vizesi ( bu vize daha hızlı diye bilinir ama bizimkinde hızlı olmadı malesef ) normal ı130 formundan onay aldık şimdiki işlemler nvc den gelecek


  • @Ronn Tekrar interview yapilacagini sanmiyorum. Joint sponsor isterlerse, I864 belgesi ve gerekli tax documanlari, sisteme yuklemenizi ve pasaportu postalamanizi isterler muhtemelen.


  • @ıscx merhaba , hayirli olsun dilerim. I-130 basvuru tarihinizde bir yanlislik var sanirim. Basvuru yiliniz nedir?


  • @tb19 tebrikler, yolunuz bahtiniz acik olsun. Bir sorum olacak musadenizle. I-864 u kimler doldurmali acaba. Ben amerikan vatandasiyim ve son 14 senedir amerikada yasiyorum. I-130 onayi bekliyoruz, henuz 8 ay oldu. Esime sponsor olabilecek durumdayim. Turkiyede yasayan esim icin bu formu yinede doldurmalimiyim, Eger dolduracaksam hangi asamada bu form karsima cikacak? cok tesekkur ederim desteginiz icin.


  • @Hakan-Türkoğlu cok tesekkkur ederim cevabiniz icin.


  • @Bircan eklediğim tarihlerde bir yanlışlık yok hepsi doğru sistemde yazan tarihler
    a9d237d1-3273-4541-8edb-2094467f9ea8-image.png


  • @Bircan merhabalar teşekkür ederim. eşim abd vatandaşı hem o hem de bana sponsor olan kayınvalidem bu formu doldurdu. tabiki her vaka farklıdır ancak bizim bu sekildeydi. nvc aşamasında finansal doküman kısmında bu formu doldurmanızı isteyecekler.


  • Merhaba arkadaşlar DQ olduktan sonra kaç ayı bulur interview gelmesi ve interview laterin cevaplarsanız çok sevinirim


  • @rock interview letterin gelmesinin zaman aralığı bayağı random bence çünkü bana 8 günde geldi. sansim tuttu gibi. ama sanırım 3-4 haftadır bekleyen arkadaşlar vardı. toplu olarak mart nisanda DQ olan çoğu kişiye temmuz ayı icin mülakat verildi gibi

    29 nisanda DQ oldum interview letter 8 mayısta geldi. 22 Temmuz tarihi icin. bence 2-3 ay sürüyor max bu ara umarım Ankara daha da hizlanir da kimse beklemek zorunda kalmaz 🙂


  • Merhaba arkadaşlar, biz şu anda NVC bölümündeyiz ve bu konuda biraz stresliyiz. Bu kısmın bu kadar stresli olabileceğini düşünmemiştim gerçekten, kolay bir kısım gibi görüyordum. :)

    Eşim Amerikan bir şirketle uzaktan çalışıyor ve evlendiğimizden beri Türkiyede beraber yaşıyoruz. 3 yıllık evliyiz ve benim turist vizem var bu süreçte ailesini iki kez ziyarete gittik.

    Stres yaşamamızın sebebi, şu anda benim yanımda ikamet edişinin domicile konusunda sorun yaratıp yaratmayacağı...

    Eşimin uzaktan çalışması ve Türkiye'de yaşıyor olması bir sorun yaratır mı?
    Eşimin Amerika'daki adresini gösteren;

    Tax returns
    Driver's licence
    Property olarak araba
    Banks statements
    Voting registration gibi belgeleri var.

    Ayrıca şirketinden orada çalıştığına dair bir belge de alabiliriz.

    Eşimin gözüken adresi ailesinin adresi, ve taşındığımızda ilk başta bu adreste yaşayacağız. Ailesinden bunu belirten bir letter da alabiliriz.

    Daha önce Amerikalı eşi Türkiye'de yaşarken başvuranlar bu konudaki tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Eminim bu durumda olan çok kişi vardır. Nasıl bir yol izlememiz lazım? Bunlar yeterli olur mu?

    Bir de mailing address olarak Amerika'daki adresini yazdık, physical address olarak da Türkiye'deki adresimizi, bu bir sorun olur mu? Sizler nasıl yapmıştınız?


  • @Malonjao çok teşekkür ederim cevabınız için beklemedeyim baya yorucu süreç


  • @gigi25 Herhangi bir sorun yaşamazsınız, daha önce aynı durumda olup vizesini alan arkadaşlar oldu, benim eşim de burada ikamet izni ile kalıyor domicile istenmemesine rağmen biz ekledik belirttiğiniz kanıtlar domicile için fazla bile, iş bilgisi veya aktif banka hesap dökümü ya da voting history veya tax beyanı zaten fazlasıyla yeterli abd’de bağlarınız olduğunu göstermek için. Adres kısmına biz şuan tr de yaşadığımızdan burayı ama planladığımız abd adresini ise eşimin ailesinin evini gösterdik, bir süre orada kalmayı planladığımız için. Böyle yapanlar oldu kısa süre önce sorunsuz vizelerini aldılar. Siz de rahat olun bence kanıtlarınız yeterli olduktan sonra bir problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum