Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks merhaba kredi kartı kabul etmiyor sanırım , checking account olması lazım direk banka hesabanızdan çekiliyor ve bir kaç gün sürüyor bu , ayrıca ödemeyi önce applicant için sonra da petitioner için yapin , tek seferde ikisi için ödeme yapamamıştım ben de.

• @mrbiber peki genel olarak onay ihtimali yüzde kaç ir-1 vizelerinde bide ben şunu merak ediyorum orada ki görevlinin iki dudağının arasında mı oluyoruz onun keyfi karar verme yetkisi var mı süreç arka planda nasıl işliyor bilginiz var mı ?

• @kadargo doğru hatırlıyorsunuz, ama bizde kredi kartı kullanmadık 😕

• @Ronn evet bizde kredi kartı kullanmıyoruz… önerdiğiniz ödeme tarzını deneyeceğiz teşekkür ederim.

• Arkadaşlar 2 mesaj aldım NVC’den şimdi kafam karıştı joint sponsor bulmam gerekiyor mu ? bu arada son 3 yılın geliri de minimum gelirden 3-4 bin dollar daha fazla .
    birincisinde “Documentation qualified yazıyor . İkincisinde de, The income reported as stated on form I-864, I-864A is insufficient to overcome the public charge grounds of inadmissibility for visa issuance. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos and https://www.uscis.gov/i-864p. A consular officer will decide if you meet these requirements at the time of the interview. Note: You, as the sponsor, and any other sponsors household members and joint sponsors, must provide updated or additional evidence for the applicant to present at the time of their interview such as: * Other income * Assets * Proof of current employment Note: You submitted documentation to the National Visa Center through the Consular Electronic Application Center CEAC. You can continue to upload documents to CEAC up until the date of your visa interview.

• @Ronn gerekiyor

• @Ronn Finansal olarak limitin uzerinde oldugumuz halde ayni uyariyi ben de almistim. Ek sponsor falan bulmadan mulakata gittim. Sorunsuz vizeyi aldim. Finans durumu limite yakinsa bu uyariyi otomatik gonderiyorlar sanirim. Konsolos belki ek sponsor isteyebilir uyarida yazan gibi, o yuzden kesin sorun olmaz diyemem ama bende sorun olmadi.

• @kadargo çok teşekkür ederim , joint sponsor ile uğraşmak istemiyordum sanırım biz de risk alıp interviewe gireceğiz, eğer o zaman joint sponsor isterlerse birisini bulmaya çalışırız artık .
    Peki konsolosluk interview günü joint sponsor isterse tekrardan interview almak için ne kadar zaman bekleriz ?

• vizemi dün teslim aldım arkadaslar. mülakat sonrası sistemde ap olarak göründü. ertesi sabah saat 10da issued oldu ve dün 11de teslim aldım pasaportumu. 2gün içinde.

• @Ronn Mülakat sırasında ekstra bir belge istenmesi durumunda (joint sponsorunuzun belgeleri vs) bunları muhtemelen ceac sistemine yüklemenizi veya direk konsolosluğa kargoyla yollamanızı isteyeceklerdir ardından yeterli olduğunu düşünürlerse pasaportunuza vize basıp tarafınıza pasaportunuz gönderilir, tekrardan bir DQ olup mülakat bekleme süreci olmaz bu durumda zaten görüşme yapılıp olumlu olduğu için öncesinde. Umarım istenmez joint sponsor ama bunun önüne geçmek için eşinizin finansal durumunu destekleyici bilgiler sunmanızı öneririm, paycheckler olsun banka hesabında belli bir miktar vb görüşme esnasında maddi durumunun sınırda olsa da yeterli olduğunu gösterebilir bu tarz belgeler.

• @nazmi4343 teşekkür ederim çok değerli bilgiler veriyorsunuz 🙏

• biz de dün taken action maili aldık. bu maili aldıktan sonra onaylanmaması mümkün mü acaba? rfe başvurunun hangi aşamasında veriliyor bilen var mı?

• @kadargo bende de benzer bir durum oluştu dq olurken. Ama ben joint sponsor eklemiştim. Acaba eşim yetersiz olduğu için mi sistem otomatik bu uyarıyı veriyor yoksa joint sponsoru mu sınırda görüyor bilen arkadaşlarda yardımcı olabilir mi ?

• @astranger Muhtemelen birkac gun icinde belli olur hesabinizda dokumanlar kisminda eger onayiniz gelmisse Approval Notice olarak gozukur, RFE gelme sansi da var bu arada, eger dosyalarinizi yuklerken eklemediginiz onemli bir belge veya acilamayan dosya vs varsa ek belge talebi isteyecektir USCIS. Son zamanlarda gelen onaylar PD 2024 subat ayi sonundakilere gelmis sizin onayiniz da yakindir diye tahmin ediyorum.

• @Refiks Biz eşimin ABD debit kartından, hesabındaki para aracılığı ile ödeme yaptık, belki sizde böyle deneyebilirsiniz. Olmazsa case inquiry göndermenizi öneriyorum

• @nazmi4343 çok teşekkür ederim. bekleyelim kötü bir süpriz ile karşılaşmayız umarım

• Tekrardan merhaba ı130 form approved aldık bekleyen herkese şimdiden sabırlar, bu arada onay aldınız diye mail falan gelmiyor case status bölümünde documents e tıklayın orada yazacaktır , sıradaki işlem nvc olacak orası içinde şimdiden önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

• @Hakan-Türkoğlu merhaba; siz evliyken nasil farkli bir visa turune basvurdunuz bunu affiniza siginarak anliyamadigimi soylemek istedim. K-1 nisanli vizesi saniyordum. Biraz durumunuzu aciklarmisiniz rica etsem.

• @Bircan merhaba biz evlendikten sonra cr1 vizesi için başvuru yaptık yanı ilk işlemi ı130 formu bundan sonra 2. Olarak k3 vizesi ( bu vize daha hızlı diye bilinir ama bizimkinde hızlı olmadı malesef ) normal ı130 formundan onay aldık şimdiki işlemler nvc den gelecek

• @Ronn Tekrar interview yapilacagini sanmiyorum. Joint sponsor isterlerse, I864 belgesi ve gerekli tax documanlari, sisteme yuklemenizi ve pasaportu postalamanizi isterler muhtemelen.

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 2
  • 1360
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |