Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Ronn Finansal olarak limitin uzerinde oldugumuz halde ayni uyariyi ben de almistim. Ek sponsor falan bulmadan mulakata gittim. Sorunsuz vizeyi aldim. Finans durumu limite yakinsa bu uyariyi otomatik gonderiyorlar sanirim. Konsolos belki ek sponsor isteyebilir uyarida yazan gibi, o yuzden kesin sorun olmaz diyemem ama bende sorun olmadi.


  • @kadargo çok teşekkür ederim , joint sponsor ile uğraşmak istemiyordum sanırım biz de risk alıp interviewe gireceğiz, eğer o zaman joint sponsor isterlerse birisini bulmaya çalışırız artık .
    Peki konsolosluk interview günü joint sponsor isterse tekrardan interview almak için ne kadar zaman bekleriz ?


  • vizemi dün teslim aldım arkadaslar. mülakat sonrası sistemde ap olarak göründü. ertesi sabah saat 10da issued oldu ve dün 11de teslim aldım pasaportumu. 2gün içinde.


  • @Ronn Mülakat sırasında ekstra bir belge istenmesi durumunda (joint sponsorunuzun belgeleri vs) bunları muhtemelen ceac sistemine yüklemenizi veya direk konsolosluğa kargoyla yollamanızı isteyeceklerdir ardından yeterli olduğunu düşünürlerse pasaportunuza vize basıp tarafınıza pasaportunuz gönderilir, tekrardan bir DQ olup mülakat bekleme süreci olmaz bu durumda zaten görüşme yapılıp olumlu olduğu için öncesinde. Umarım istenmez joint sponsor ama bunun önüne geçmek için eşinizin finansal durumunu destekleyici bilgiler sunmanızı öneririm, paycheckler olsun banka hesabında belli bir miktar vb görüşme esnasında maddi durumunun sınırda olsa da yeterli olduğunu gösterebilir bu tarz belgeler.


  • @nazmi4343 teşekkür ederim çok değerli bilgiler veriyorsunuz 🙏


  • biz de dün taken action maili aldık. bu maili aldıktan sonra onaylanmaması mümkün mü acaba? rfe başvurunun hangi aşamasında veriliyor bilen var mı?


  • @kadargo bende de benzer bir durum oluştu dq olurken. Ama ben joint sponsor eklemiştim. Acaba eşim yetersiz olduğu için mi sistem otomatik bu uyarıyı veriyor yoksa joint sponsoru mu sınırda görüyor bilen arkadaşlarda yardımcı olabilir mi ?


  • @astranger Muhtemelen birkac gun icinde belli olur hesabinizda dokumanlar kisminda eger onayiniz gelmisse Approval Notice olarak gozukur, RFE gelme sansi da var bu arada, eger dosyalarinizi yuklerken eklemediginiz onemli bir belge veya acilamayan dosya vs varsa ek belge talebi isteyecektir USCIS. Son zamanlarda gelen onaylar PD 2024 subat ayi sonundakilere gelmis sizin onayiniz da yakindir diye tahmin ediyorum.


  • @Refiks Biz eşimin ABD debit kartından, hesabındaki para aracılığı ile ödeme yaptık, belki sizde böyle deneyebilirsiniz. Olmazsa case inquiry göndermenizi öneriyorum


  • @nazmi4343 çok teşekkür ederim. bekleyelim kötü bir süpriz ile karşılaşmayız umarım


  • Tekrardan merhaba ı130 form approved aldık bekleyen herkese şimdiden sabırlar, bu arada onay aldınız diye mail falan gelmiyor case status bölümünde documents e tıklayın orada yazacaktır , sıradaki işlem nvc olacak orası içinde şimdiden önerilerinizi bekliyorum teşekkürler


  • @Hakan-Türkoğlu merhaba; siz evliyken nasil farkli bir visa turune basvurdunuz bunu affiniza siginarak anliyamadigimi soylemek istedim. K-1 nisanli vizesi saniyordum. Biraz durumunuzu aciklarmisiniz rica etsem.


  • @Bircan merhaba biz evlendikten sonra cr1 vizesi için başvuru yaptık yanı ilk işlemi ı130 formu bundan sonra 2. Olarak k3 vizesi ( bu vize daha hızlı diye bilinir ama bizimkinde hızlı olmadı malesef ) normal ı130 formundan onay aldık şimdiki işlemler nvc den gelecek


  • @Ronn Tekrar interview yapilacagini sanmiyorum. Joint sponsor isterlerse, I864 belgesi ve gerekli tax documanlari, sisteme yuklemenizi ve pasaportu postalamanizi isterler muhtemelen.


  • @ıscx merhaba , hayirli olsun dilerim. I-130 basvuru tarihinizde bir yanlislik var sanirim. Basvuru yiliniz nedir?


  • @tb19 tebrikler, yolunuz bahtiniz acik olsun. Bir sorum olacak musadenizle. I-864 u kimler doldurmali acaba. Ben amerikan vatandasiyim ve son 14 senedir amerikada yasiyorum. I-130 onayi bekliyoruz, henuz 8 ay oldu. Esime sponsor olabilecek durumdayim. Turkiyede yasayan esim icin bu formu yinede doldurmalimiyim, Eger dolduracaksam hangi asamada bu form karsima cikacak? cok tesekkur ederim desteginiz icin.


  • @Hakan-Türkoğlu cok tesekkkur ederim cevabiniz icin.


  • @Bircan eklediğim tarihlerde bir yanlışlık yok hepsi doğru sistemde yazan tarihler
    a9d237d1-3273-4541-8edb-2094467f9ea8-image.png


  • @Bircan merhabalar teşekkür ederim. eşim abd vatandaşı hem o hem de bana sponsor olan kayınvalidem bu formu doldurdu. tabiki her vaka farklıdır ancak bizim bu sekildeydi. nvc aşamasında finansal doküman kısmında bu formu doldurmanızı isteyecekler.


  • Merhaba arkadaşlar DQ olduktan sonra kaç ayı bulur interview gelmesi ve interview laterin cevaplarsanız çok sevinirim


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum