Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ıscx merhaba , hayirli olsun dilerim. I-130 basvuru tarihinizde bir yanlislik var sanirim. Basvuru yiliniz nedir?

• @tb19 tebrikler, yolunuz bahtiniz acik olsun. Bir sorum olacak musadenizle. I-864 u kimler doldurmali acaba. Ben amerikan vatandasiyim ve son 14 senedir amerikada yasiyorum. I-130 onayi bekliyoruz, henuz 8 ay oldu. Esime sponsor olabilecek durumdayim. Turkiyede yasayan esim icin bu formu yinede doldurmalimiyim, Eger dolduracaksam hangi asamada bu form karsima cikacak? cok tesekkur ederim desteginiz icin.

• @Hakan-Türkoğlu cok tesekkkur ederim cevabiniz icin.

• @Bircan eklediğim tarihlerde bir yanlışlık yok hepsi doğru sistemde yazan tarihler
    a9d237d1-3273-4541-8edb-2094467f9ea8-image.png

• @Bircan merhabalar teşekkür ederim. eşim abd vatandaşı hem o hem de bana sponsor olan kayınvalidem bu formu doldurdu. tabiki her vaka farklıdır ancak bizim bu sekildeydi. nvc aşamasında finansal doküman kısmında bu formu doldurmanızı isteyecekler.

• Merhaba arkadaşlar DQ olduktan sonra kaç ayı bulur interview gelmesi ve interview laterin cevaplarsanız çok sevinirim

• @rock interview letterin gelmesinin zaman aralığı bayağı random bence çünkü bana 8 günde geldi. sansim tuttu gibi. ama sanırım 3-4 haftadır bekleyen arkadaşlar vardı. toplu olarak mart nisanda DQ olan çoğu kişiye temmuz ayı icin mülakat verildi gibi

29 nisanda DQ oldum interview letter 8 mayısta geldi. 22 Temmuz tarihi icin. bence 2-3 ay sürüyor max bu ara umarım Ankara daha da hizlanir da kimse beklemek zorunda kalmaz 🙂

• Merhaba arkadaşlar, biz şu anda NVC bölümündeyiz ve bu konuda biraz stresliyiz. Bu kısmın bu kadar stresli olabileceğini düşünmemiştim gerçekten, kolay bir kısım gibi görüyordum. 🙂

Eşim Amerikan bir şirketle uzaktan çalışıyor ve evlendiğimizden beri Türkiyede beraber yaşıyoruz. 3 yıllık evliyiz ve benim turist vizem var bu süreçte ailesini iki kez ziyarete gittik.

Stres yaşamamızın sebebi, şu anda benim yanımda ikamet edişinin domicile konusunda sorun yaratıp yaratmayacağı...

Eşimin uzaktan çalışması ve Türkiye'de yaşıyor olması bir sorun yaratır mı?
    Eşimin Amerika'daki adresini gösteren;

Tax returns
    Driver's licence
    Property olarak araba
    Banks statements
    Voting registration gibi belgeleri var.

Ayrıca şirketinden orada çalıştığına dair bir belge de alabiliriz.

Eşimin gözüken adresi ailesinin adresi, ve taşındığımızda ilk başta bu adreste yaşayacağız. Ailesinden bunu belirten bir letter da alabiliriz.

Daha önce Amerikalı eşi Türkiye'de yaşarken başvuranlar bu konudaki tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Eminim bu durumda olan çok kişi vardır. Nasıl bir yol izlememiz lazım? Bunlar yeterli olur mu?

Bir de mailing address olarak Amerika'daki adresini yazdık, physical address olarak da Türkiye'deki adresimizi, bu bir sorun olur mu? Sizler nasıl yapmıştınız?

• @Malonjao çok teşekkür ederim cevabınız için beklemedeyim baya yorucu süreç

• @gigi25 Herhangi bir sorun yaşamazsınız, daha önce aynı durumda olup vizesini alan arkadaşlar oldu, benim eşim de burada ikamet izni ile kalıyor domicile istenmemesine rağmen biz ekledik belirttiğiniz kanıtlar domicile için fazla bile, iş bilgisi veya aktif banka hesap dökümü ya da voting history veya tax beyanı zaten fazlasıyla yeterli abd’de bağlarınız olduğunu göstermek için. Adres kısmına biz şuan tr de yaşadığımızdan burayı ama planladığımız abd adresini ise eşimin ailesinin evini gösterdik, bir süre orada kalmayı planladığımız için. Böyle yapanlar oldu kısa süre önce sorunsuz vizelerini aldılar. Siz de rahat olun bence kanıtlarınız yeterli olduktan sonra bir problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Başarılar dilerim.

• 1dd357c1-94e2-40d6-bf4d-f920b0a09514-image.jpeg
    Bugün aynı anda 2 mail geldi. Birinde durumun güncellendiği, diğerinde dosyamızın Dq olduğu yazıyor. Ceac’te de mesajlar kısmı böyle. Başına gelen oldu mu? Birth certificate ve joint sponsor yüklememiz mi gerekiyor yoksa dq olduk mu?

• @nazmi4343 çok teşekkür ederim.

• @Samet-Ünlü bize de aynı mesaj geldi sanırım çok kişiye aynı şeyi gönderiyorlar,Reddit’e biraz bakındım geliri 80k olana da aynı mail gitmiş.

• Bu ileti silindi!

• @gigi25 merhaba, nvc mektubu size yazılı fiziksel bir mektup olarak mı geldi yoksa mail olarak mı geliyor? biz de o mektubu mektubu bekliyoruz şuan ve ikimiz de beraber istanbul da yaşıyoruz. mektup bize hangi yolla ulaşacak acaba?

• @astranger Bana ve eşime mail olarak geldi onaydan 6 gün sonra

• arkadaslar immigration feeyi ödeyemiyoruz. A number için bulunamadı diyor. sizce problem ne olabilir? bilen var mı
    hallettik: önce case numarasını girip sonra a number girilince oluyomuş.

• Merhabalar, randevumuzun konsolosluk kayit islemini gerceklestirdik. Ekstra kurye ucreti kisminin odemesini sistem degisecegi icin yapmadik. Bu asamalari daha once gecmis olan arkadaslara sorum, bu asamada green card veya ir1 vize ucretini ne zaman ve nereye yapabilirim?

• @tb19 Biz de odeme yapmak istiyoruz fakat nereye odeyebiliriz acaba?

• Herkese merhaba, NVC RFE verdi bir belge daha yükledik ancak böylece bekleyecek miyiz? Submit etmiyoruz sadece belgeyi yükleyip bekliyor muyuz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |