Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Stoic-Turk
    Geçen ay yaptığın tahmin tam isabetti, o yüzden bu ayki düşüncelerini de merak ettim açıkçası. Verilere bakınca DV2025, şu anki CN'ler (Ready+Issued) açısından DV2024 ile gayet paralel gidiyor gibi görünüyor — Mayıs 2024’te gönderilen 2NL’leri hesaba katsak bile. Bu yüzden bana göre yarın açıklanacak VB’de büyük bir sıçrama olmayacak, maksimum 400 CN civarı artış olabilir, hatta hiç artış da olmayabilir.
    Genel olarak benim tahminim, yarınki bültenin ya 17.500’de sabit kalacağı ya da en fazla 18.500’e çıkacağı yönünde.
    Senin düşüncen nedir?

aee913e9-f855-43fd-a651-287aca06752a-image.png

Referans olarak: karşılaştırma 25/05/2024 vs 10/05/2025 tarihleri arasındaki durumu baz alıyor.

• @cdevelioglu ağzınıza sağlık 🙂

• Bu sabah rüyamda gördüm 29.800 olarak açıklanmıştı 😂

• @zekiye-kahveci Maşallah maşallah 😁

• @zekiye-kahveci inşallah diyelim .

• @zekiye-kahveci küsüratina kadar görmüşsün helal 😆

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• @yuguo Acikcasi bultenin sabit kalacagina pek ihtimal vermiyorum. Konsolosluklarin hangi numaralara mulakat verdigi incelendiginde Erivan, Tiflis ve Ankara haric tum konsolosluklarin 17-18bin araliginda mulakat dagittigini goruyoruz. Yani herhangi bir yogunluk soz konusu degil.

Su anda 15 bin islem gormus vize var (Total), 10 bin de vize basilmis. Bu yil EU'nun alacagi vize sayisi 18bin. 18bin vizeye ulasmak icin Eylul sonunda muhafazakar bir tahminle islem gormus vize sayisi 21000 olmali. Dolayisiyla hizlanmadan bu sayiya ulasmalari mumkun degil.

Her iki yilda da 10 Mayis civari toplamlara bakacak olursak 15255 ve 15054 sayilarini goruyoruz. Yani islem goren vize sayisi hemen hemen esit. Dv2024 ile paralel gittigi cikariminiza katiliyorum.

Gecen seneyle kiyaslayacak olursak Ocak sonrasi (Nisan Ayi haric) her ay guncel olan case saysisi neredeyse ayniydi. Ornegin 2024 Mart'ta guncel case sayisi 8140, 2025 Mart'ta 7884, 2024 Haziran'da guncel case sayisi 10200, 2025 Haziran'da 10450. Bu sebeple Temmuz'da guncel olacak case sayisinin da 2024'le benzerlik gostermesini bekliyorum. Temmuz 2024'te guncel case sayisi 12450. Ayni case sayisina 2025'te CN 22000 ile ulasiyoruz. Tabii EU'ya ayrilan kotanin tamamen doldurulma niyetinin olup olmadigni da bilmiyoruz. Ihtiyaten ben 1000 CN'lik bir azaltma yaparak tahminimi 21000 olarak bildiriyorum.

Eger 25-26binlere getirirlerse bulteni, Bu sefer de Agustos bulteninde bir duraksama bekliyorum.

• Bu forumdaki en son cn ne ise o kadar açıklanır inşallah.

• @dogan28 39xxx forumdaki son numara Excel den baktım şimdi. Kendi numarama şükrettim açıkçası. Umarım herkes alır, çekilişi kazanipta alamamak çok üzücü olur.

• Bu ileti silindi!

• @Stoic-Turk
    Umarım haklısındır, ama hafta sonu boyunca bu konuyu çok fazla düşünmeye zamanım oldu, bu yüzden şimdi her şeyden şüphe eder oldum. Kalan sadece 3 VB, bu kadar kısa bir mesafe için hâlâ kendimi emin hissetmek zor. Ben EU181XX’im ve Mayıs/Haziran gibi vizeyi elimde tutacağımı düşünecek kadar safmışım. Bu yılki farklı davranış şekli beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı.

• @Mehmet-Fatih-Aslan hocam her şeye hazırlıklı olun yıne de, benım bütün arzum 2 ay önce kırıldı zaten fakat umudumuzu da kaybetmememız gerekir.

• olur mu tabiki olur. Ama üzülmemek adina bu bültende yüksek aciklanir diye aman kendinizi sartlamayin. Umarim aciklanir. Sahsi fikrim 21k

• @dogan28 cn çok yüksek değil dostum umudun neden kırıldı? Bizim de cn24xxx herkese bol şans🙏🏻

• @dogan28 Yaşarsak göreceğiz, hepimiz için herşey güzel olur diye umut ediyorum.

• @cdevelioglu Bültenleri önceki yıllarla kıyaslamak doğru sonuçlar vermiyor. Geçen yılla kıyaslamak FAM yasasından dolayı tamamen yanıltıcı oluyor. Geçen yıl küçük numaralar vize alamazken taşımaktan başka çaresi olmayan büyük numaralar beklemedikleri için dosyasını taşıyanlar küçük CN lerin önüne geçti. Bu yıl FAM yasası küçük numaralara çok büyük şans verdi. Bülten aşağıdan yukarı doğru vizeleri dağıtacak şekilde kademe kademe açıldı. Geriye kalan zamana bakıldığında bu ay ( Mayıs ) açıklanacak bültenin 23-24 bin aralığında olması gerekir ki son 2 ay konsolosluklara yığılma olmasın mülakat yoğunluğu aynı kademe de devam etsin. Tabi ki hepsi öngörü.

• Mantıken 25k'lara kadar ben şahsen bir sorun görmüyorum. 25k sonrası içinde öngörüm geçen seneye nazaran %7-8 bir daralma olacağı yönünde. Yani geçen sene alan arkadaşlardan en son no ne ise onun -%8'i ile vizeler sonuçlanacaktır. Tahminim 27-28K'lara kadar gidecek bu iş. Afrika bölgesinde zaten işler iyi gözükmüyor. Onun pastasını da en çok EU yiyecek. Oradan da biraz kota gelirse mis gibi olur. İnşallah tüm arkadaşlarla beraber vizelere kavuşuruz.

• Kimler burada tetikte bekliyor? 🙂

• bülten sayfasını yeniliyorum sürekli çok heyecanlı cidden 25k olsun düz olsun amin

• @zekiye-kahveci inssallaaaahh

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |