Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ipekc basılan vize sayısı olarak geçen yıla göre yüksek fakat mülakat sayısı olarak düşük
    2024 onaylanan 9500 mülakat alan 4500
    2025 onaylanan 10634 mülakat alan 3220
    Geçen yıl Afrika ile birlikte gidiyordu ve Avrupa kotası minimum da kalmıştı. bu yıl Avrupa inşallah 20000 civarı kota ayrılır diye düşünürsek bir sıçrama yapması lazım

• Global forumlarda da herkes sıçrama bekliyor 27k tahminleri çok dönüyor. Az kaldı göreceğiz. Bence 22.5 olacak

• @omerko bence 27500 olacak

• Yazdıklarınız gerçekleşir umarım 🙂

• @Flight101 Tesekkurler, iletide gerekli duzenlemeyi yaptim.

• @omerko 22k eu talihlileri için terbiyesizlik olur bence, süreçte 2 ay boş geçtiler. artık sıçrama yapmaları gerekiyor.

• image.png

uyandığımızda bu görüntüyü görmek isitiyoruz

• ⭐⭐⭐

@mesut16
    Devamlı site kontrol derdine son....
    DV2025 talihlisi @metinbeci nin yapmış olduğu çalışmayı paylaşıyorum...
    İletide tüm ayrıntılar anlatılıyor...

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/15932?_=1746907585259

• Her şeyden bağımsız, 20k üstü 2025 talihlileri öyle bir sabır ihsanında bulundular ki, ahirette cennet mekan olabilirler 😉

• @cdevelioglu Sabrın sonu selamet, hepimiz o kapalı zarfı alacağız 🙂

• @dogan28 Guncel olan case numarasina degil de case sayisina bakildiginda EU22 bin DV2024le son derece ortusen bir ilerleme olur. Umarim sasiririm ve EU27bin'i goruruz; ama pek sanmiyorum. 21-22 civari bir beklenti icine girdim.

• 18500-22500 arası bi bülten bekliyorum bende

• AF BÖLGESİ 2024-2025
    9514-11244 fark 1710

EU 9515 1036 FARK 571

Afrikanın alması gereken 11.756 vizesi kalmış (sadece ıssued almış kişiler)
    Aylık 2100 vize afrikalılara veriliyor ortalama eylülün sonunda tahminimce 18 bin ile kapatırlar neden Afrikaya değiniyorum çünkü bazı durumlarda küresel toplamda vize kotası dolmadığı için, diğer bölgeler için vize kullanımı biraz daha esnek hale gelebilir gecen sene bu yaşandı bu yüzden çok yüksek numaralaralı kişiler vize aldı tabi bunu yapmak zorunda değiller yeterince vize dolmadıysa iptal edebilirler af bölgesinden

• @dogan28 Bencede terbiyesizlik olur 😆

• Dün yayınlanan CEAC verileri sonrasında temenni içeren, pozitif bir analiz yapmak düşer.

Toplama baktığımız zaman 2024'ün Mayıs 11'inde 6089 case görülmüş. Bu caselerde vize almaya muktedir 15.255 kişi varmış. Bu yılın aynı dönemine baktığımızda da hemen hemen aynı sayıları görüyoruz. 6132 case görülmüş ve bu CN'lere sahip 15.054 şahsa tekabül ediyor.

2024'te mülakatı yapılmış ve vizesini almış 3872 case, 9515 kişi var. 2025'e geldiğimizde ise 4447 case, 10634 kişi vizesini almış. Case / Kişi oranı 2.39. Geçen sene aynı dönemde ise oran 2.45. Bunda Türki cumhuriyetlerdeki case sayılarının fazlalığının payı mevcut gibi. Bundan sonraki tarihlerde bu oranın düşeceğini varsayıyorum.

Şimdi gelelim muhtemelen yarın açıklanacak bülteni en çok etkileyecek detaya.

Ready sayıları... Halihazırda Avrupa'daki konsoloslukların mülakat sayılarına baktığımızda yoğunluğun olmadığı aşikar.

1.png

Geçen yıl aynı dönemde 1727 case (4474 kişi) ready durumda iken, bu yıl 11 Mayıs itibarıyla bu sayı sadece 1213 (3220).

2.png

Yani bir gerçek var ki artık dağıtılacak mülakat çok az. Kesinlikle EU'nun yükselmesi lazım. Ankara'ya benzer birkaç büyük elçilik/konsolosluk olduğunu varsayarsak; (bu sayı içinde dosyasını göndermeyenlerin, sürecin üstüne düşmeyenlerin olduğunu da hesaba ekleyelim) bu ready sayısı çok ama çok az. Eğer Trump Yönetimi ve /veya Dışişleri Bakanlığı'nın süreci baltalamak gibi bir kararı yok ise beklenen SIÇRAMA için daha iyi bir bülten düşünemiyorum.

Bu yıl sayısı 52.000'e düşen toplam vize sayısından mütevellit; yarın açıklanması muhtemel bültende açılacak sayının 23.000 üstünde olacağını bekliyor ve temenni ediyorum.

Dilerim çok daha fazla kişiyi kapsayacak bir sayı açıklanır ve forumda bir bayram havası eser.

Esenlikler dilerim.

• @cdevelioglu Güzel bir analiz olmuş. Ben de bu veriler ışığında bültende güçlü bir sıçrama bekliyorum. Artık saatler kaldı ,23K üzeri bir sayı gelirse, sonraki bültenler adına da oldukça umut verici bir tablo oluşacaktır. Umarım hep birlikte sevindirici bir haber alırız artık...

• @cdevelioglu Hay ağzın bal yesin.

• @cdevelioglu 27500 olacak düşüncesindeyim umarım gerçekleşir fingers crossed 🤞

• @Erdem-Yıldız umarım, artık bu çileli bekleyiş bitsin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |