Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Ds260 formunu hala dolduramadım. Önümüzdeki hafta gelecek olan bilgisayarımı bekliyorum. Sizce sorun olur mu ? Case Numbers 26xxx bin

• @harun-can

Dosya taşımayı düşünüyor musun. Eğer düşünüyorsan benimle irtibata geçebilir misin?

Case numaralarımız çok yakın!

• @Kamile-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 özbekistan yasalarına göre çifte vatandaşlık mümkün değil, çifte vatandaşlık vermiyor, dolayısıyla özbekistan vatandaşlığım yok. Nasıl yol izlemem gerektiğine karar veremedim. Kcc ile transfer yapsam oturum veya vatandaşlık yok diye mülakat alamamak benim için çok üzücü olur.

Normalde birçok ülkede vatandaşlıktan çıkınca daimi oturma izni verilir, TR vatandaşlığından çıkınca mavi kart veriyor mesela. O da TR'nin green card'ı gibi bir şey. Özbekistan hiçbir şey vermiyor mu?

Konsolosluğa e-posta atıp müsaitlik vs. sormak iyi bir fikir değil genelde. Ama sizin durumunuz farklı. Bence konsolosluğa e-posta atıp, durumu e-postayı çok uzatmadan ama iyi açıklayarak sorabilirsiniz. Alakasız bir ülkeye dosya taşıma talebi değil bu çünkü.

• ⭐⭐⭐

@Kamile-1
    Vatandaşlıktan çıkma gibi bir durumunuz olmamıştır. @Arthur-Morgan ın da dediği gibi konsolosluktan bilgi alarak çözüm yoluna gidebilirsiniz.

• @ATS16 burda hazirlanan 2026 dosyasinda bedelli askerlik yapip hic gitmediyseniz No yazmaniz lazim diyordu ben oyle yaptim problem olurmu? Askerlik kagidini mulakatta versek sorun olmaz herhalde diye dusunuyorum

• @Arthur-Morgan evet haklısınız bizde açıkcası böyle düşündük, konsolosluğa bir mail atıp durumu izah edelim. dediğiniz gibi alakasız bir ülke değil. talep ederlerse doğum belgesinden pasaportumuza kadar herşey elimizde mevcut. onları göndeririz.

teşekkürler.

• @Flight101 teşekkür ederim, desteğiniz için, kısa fakat özet niteliğinde bir mail atıp durumu izah edeceğiz

• Herkese merhaba ben da 260 formunu doldurdum eşim ve 2 tanede çocuğum var onlarında ds 260 formunu doldurmam lazım fakat benim pasaportum var onların yok da 260 formlarını doldurmak için onlarında şuan pasaportu olması gerekiyormu ?

• @Guven4627 şuan düşünme aşamasındayım ama buyuk ihtimalle tasiyacagim instani yaz iletisimde olalim

• @gucarslan tesekkur ederim cevap icin. No diyip yolladik formu

• @ATS16 deneyimleri okuyorum henüz buna gelememiştim 🙂 tam nokta atış olmuş, teşekkürler.

1. Dosya taşımayı düşünüyorum, Kasım-Aralık ayındaki Ankara konsolosluğunun duruma göre taşırım diye düşündüm. Sizce geç mi, erken taşımanın bir avantajı oluyor mu?
      2)Dosya taşınan ülkelere baktığımda ağırlıklı olarak Hong Kong, bangkok, tiflis, ve viyana'ya dosya taşındığını görüyorum. Tiflis vizesiz olması ve yakınlık bağlamında düşünüldüğünde daha tercih edilebilir gibi geldi ancak bakıldığında Hong Kong'a daha çok dosya taşınmış gibi görünüyor bunun özel bir nedeni var mı, tiflis'e kıyasla hong kong'un daha çok tercih edilmesinin nedeni nedir?
      Dosya taşıma deneyimi olanlar cevaplayabilirse sevinirim.

• CN yüksek olan kişiler özellikle hangi ülkelere başvurmalı? Viyana, Hong Kong ve Bangkok deniyor ama 28.5XX CN ile numaram current olmadan direkt KCC'ye mail atıp dosyamı örneğin Viyana'ya taşısam mülakat alma şansım ne kadar olur? Teşekkürler

• @Kamile-1
    Selamlar, eger imkaniniz varsa dosyanizi baska bir ulkenin konsolosluguna tasiyamanizi tavsiye ederim. Ozbekistan dosya transferi konusunda cok zor konsoloslukardan biri, eger istediginiz cevabi kendilerinden alamazsaniz, hic vakit kaybetmeyiniz.

• Arkadaşlar selamlar sormak istediğim bir konu vardı. Green card eşime çıktı ve DS260 formunu gönderdi. Ben kendi adıma olan kısmı daha doldurmadım. Pasaportumu Budapeşte Büyükelçiliğinden aldım. Forumda ki bilgi kısmını doldururken " Country/Authority that Issued Document " kısmına Hungary olarak mı yazmam gerekir? Emin olamadım bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim. Teşekkür ederim.

• @ugursway merhaba, yorumlariniz icin cok tesekkurler. konsolosluga bir mail atip durumu izah edecegiz. Tasima talebi konusunda Alakasiz bir ulke degil, iliskilendirilecek bir kac konu var, belki olumlu bir yanit aliriz. Yarin mail atacagiz sonucu paylasacagiz burdan. Negatif geri donus alirsak artik bankoka tasima talebimizi iletecegiz

• @Kamile-1
    Sureciniz henuz baslamadigi icin konsolosluk size cok alakasiz bir cevap verebilir. Gecmis mesajlarinizi okudum. Aktif olarak vatandasliginiz olsaydi eger sizin icin cok yerinde olurdu. Ancak su an icin onlarin nezdinde Turk vatandasisiniz ve gecmis senelerde trasnfer isteklerine ilimli bakmadilar, hatta bir arkadasimiz oturum aldigi halde mulakat alamayip baska bir ulkeye dosyasini tasimisti. Siz yine de kendileri ile iletisim kurarak sorun tabii ki ama alternatif bir b plani hayat kurtarir. Kolayliklar.

• ⭐⭐⭐⭐

@fatos17

Size bir önceki mesajımda ilettiğim iletiyi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim, bu konu başlığının 3.iletisi, “pasaportunuz yok, süreniz bitti ya da bitiyor mu? telaş etmeyin!” paragrafını.

Fiziksel olarak elinizdeki pasaport ile DS260 formunuzu submit edin lütfen, ilerleyen günler neyi getirir bilinmez ama her geçen zaman aleyhinize işliyor olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ali-gökarslan Bedelli yaptıysanız bu soruya ‘yes’ veya ‘no’ cevabi verebilirsiniz, önemli olan mülakat alabilirseniz askerlik ile ilişiğiniz olmadığını kanıtlar evrakı mülakat esnasında beyan edebilmeniz. Bol şans

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 728
  • 12173
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |