Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@lexture

Şimdiden e-devlette arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda yapacağınız kontrolde bahsi geçen kaza cikmiyorsa, DS260 formunda veya sağlık kontrolünde ilgili hususu beyan etmenize gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1 ben neden bu adımı atmaya çalıştığınızı anladım da, neden onların talebi olmadan aşağıdaki işlemi yapmaya kalktığınızı anlamadım.

konsolosluğa mail atıp özbekistan doğum belgelerimi, eski pasaportum vs gibi eski evrakları mail de ibraz edeyim diye düşünüyorum.

kcc ile dosyanızı taşıyabilirsiniz zaten, neden durduk yere onlar talep etmeden konsolosluğa evrak gönderiyorsunuz merak ettiğim konu bu.

• kcc nin taşımasına rağmen daha sonra konsolosluk bir problem çıkartsın istemiyorum açıkçası, hani kcc taşımış ama burda oturumunuz yok ve vatandaş değilsiniz. evet doğum burası eski bir vatandaşsınız ama güncelde değilsiniz derler ve bir problem çıkartırlar diye. önce konsolosluğa mail atayım dedim. bu arada özbekistan kotasından talihli olduğumu da belirteceğim. "foreign State chargeability:Uzbekistan" olarak talihli olduğumu da belirteceğim. Evrakları sunayım, bu evraklar doğrultusunda dosyamı kkc ye mail atarak Taşkente taşınması talebinde bulunacağım bilginiz olsun diye biraz daha geniş yazayım dedim. sıkıntı çıkartmaları ihtimalini ortadan kaldırayım diye. ama tabi gereksiz de olabilir. sizin tavsiyeniz nedir nasıl yapmalıyım?

Teşekkürler.

• Dosyamı taşımak için [email protected] adresine mail atmıştım. Ancak bana yolladıkları mailde eğer Viyana'da mülakat talep ediyorsam o süreçte Viyana'da bulunacağım fiziksel adresimi istediler. Ancak benim herhangi bir tanıdığım yok. Şimdiden airbnb mi tutmalıyım?

• ⭐⭐⭐⭐

@ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba kcc mailime böyle bir dönüş yapmış. Anladığım kadarıyla dosya taşıma başvurum onaylanmış değil mi?

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Dosyanız taşınmış, hayırlı olsun.
    Lütfen imzanızda mülakat yerinizi güncellemeyi unutmayın.
    Ayrıca 2026 Excel tablosunda henüz bilgilerinizi göremedim.
    Bu tablo, tüm talihliler için oldukça önemli bir kaynak.
    Katkı sağlamanızı ve bu konuda hassasiyet göstereceğinizi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler 🌿

• @gucarslan hocam kusura bakmayın, yeniyim. İmza oluşturdum. Soruma cevap alabilir miyim şimdi 🙏

• @gucarslan Kardeşim evlendi formları doldurmadan önce. Kimlik ve pasaportlar da yenilendi gelinimizin. Ama ev açmayacaklar, ev tutmayacaklar Amerika’ya gidecekleri için. İkamet adreslerinin mevcut durumda (birbirlerinden farklı) olması sorun yaratır mı DS-260’ta yoksa kardeşimin ailesi ile kaldığı mevcut adresine aldıralım mı hanım kızımızı da? Sevgiler selamlar

• @gucarslan tamamdır teşekkürler.

• @gucarslan Doğum ülkem özbekistan

• Herkese merhaba, epey gerilere baktım ancak daha önce sorulup sorulmadığını göremedim. Ben DS 260 formunu bugün doldurup gönderdim. Asıl talihli benim. Eşimin formunda, benim formumda sorulduğu gibi "yaptığınız işi detaylıca anlatın" gibi bir ibare çıkmıyor. Bir başka deyişle, eşim şu anki iş ve geçmiş iş deneyimleri kısmında, eşimin formunda işinizi tarif edin kısmı sorulmuyor. Formun bu yıl formatı bu şekilde mi acaba? veya bu bir problem mi ? çünkü geçmiş yıl talihlileri, eşlerine de aynı şekilde detay doldurduklarını söylüyorlar.

• @bkio
    Selamlar, DV surecinin cok buyuk cogunlugu asil talihli uzerinden ilerler. Cogu belgeler ve sorulan sorular asil talihliden istenirken diger aile uyelerinden istenmemektedir. Bu durum hicbir sorun teskil etmemektedir.

• merhabalar bir şey sormak istiyorum, talihlilerin iletileri konu konu farklı boşluklar altında toplansa daha kolay olur diye düşünüyorum (mesela dosya taşıma konusu) benim gibi bilgi toplamaya çalışanlar için. önceki birkaç iletide denk geldiğim kadarıyla siz de talihliler bu konuda size danıştıklarında önceki iletileri okumalarını söylüyorsunuz, şuan bu başlık altında birbirinden farklı konularda 1708 tane ileti var, geriye döneyim arayayım tek tek desem çok meşakkatli bir iş keşke zamanım olsa da hiç çıkmasam ama maalesef her an takip edemiyoruz forumu. bir yandan siz de haklı olarak aynı soruyu defalarca cevaplamaktansa önceki iletileri okumasını söylüyor ya da link atıyorsunuz. illaki düşünülmüştür birilerinin aklına gelmiştir ama neden yapılmadığını merak ediyorum

• @ugursway teşekkür ederim, ben form doldururken işaretleyip kaydettiğim, sonra yok olan sorular oldu. ( örneğin SSN istiyor musunuz sorusu ) Sistemseldir diyerek belli bi süre ara verdik zaman kaybettirdi. En son review yapmayı akıl ettim neyse ki orada göründü. O sebeple benzer bir durum olabilir mi diye düşündüm. Benzer sorun yaşayan olursa ( kaydedilen soruların ve cevapların görünmemesi gibi ) review yapıp bakmalarını tavsiye etmiş olayım.

• @tugcebkdgl

Çok teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için.

• @gucarslan tekrar selamlar. Ds260 formunu doldurduktan bir gün sonra 05.05.2025’te KCC’ye anne soyadı’nı hatalı girdiğim ile ilgili mail atmıştım mail konusu
    “Çeşitlilik Vize Programı için DS-260 formumu gönderdim; ancak yakın zamanda "Doğumdaki Anne Soyadı" alanında bir hata yaptığımı fark ettim. Annemin doğumdaki soyadı (x) yerine yanlışlıkla mevcut soyadını 👍 girdim.
    Bu bilgileri düzeltebilmem için DS-260 formumun kilidini açmanızı rica ediyorum.”” Bu mailden sonra mailime cevap olarak otomatik bir mail gelmişti otomatik Mail’den sonra henüz bir cevap gelmedi. Dosya kilidi açtırmanın dezavantajları olduğunuda sizden öğrenmiştim. Dosya kilidimi açmaktan vazgeçtiğimi belirten bir mail daha atmam durumu tamamen karma karışık hale getireceğini de belirtmiştiniz. Beklemek dışında yapabileceğim bir şey var mı?

• @deebee önce talihli formunu doldurup yollasanız da oluyor.

• @ATS16 3. sorunun yanıtını bulamadım hocam. teşekkürler

• Merhabalar DV 2026 taliplilerindenim. Case number 26** Çekilişe katılırken girdiğim pasaportumun süresi Kasım 2026 da bitiyor. Ds260 formunu doldurmadan önce tekrar pasaportumu yeniletmeliyim ? Ya da çekilişe katılırken ki pasaport bilgilerimle mi ilerlemeyim? Formu gönderdikten sonra yeni pasaport çıkartırsam yeni bilgi ekletmek zor oluyor mu? Mailleşme süreçleri zor mu olur?

• @gucarslan hocam yaptım hepsini, soruma cevap alabilir miyim 🙏 Önceden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@saguaro Selamlar...Viyana da herhangi bir otel bulup onun adresini otel adı belirtmeden mailinizde yazınız. Mülakat gittiğinizde o otelde kalmak zorunda değilsiniz...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |