Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar kafama takılan bir sorun var ben bundan 10 yıl önce kardeşimle trafik kazası yaptım kardeşimin kaşı patladı ve trafik alkollü olduğum için benim ehliyetimi alıp ayrıca alkollü araç kullanıp birini yaraladığım için taksirli adam yararlamadan hakkımda kamu davası açıldı . Dava sonucu bana 7 ay mı ne hapis cezası verilip kararın bağlanması 5 yıl ertelendi ve 5 yıl boyunca aynı suçu işlemediğim için dava kapandı ne adli sicil kaydımda ne arşivli sivil kaydımda herhangi bir yerde bu kaydı bulamıyorum . Ve bende bulamadığım ve ceza almadığım için ds260 a yazamadım bu benim karşıma çıkar mı başına benzeri durum gelen varsa geçmişte en azından ne yapmam gerekir fikir verebilirse sevinirim

Teşekkürler

• Merhabalar,
    Taşkent konsolosluğunun 2025 performansına nasıl bakabiliriz? 9100 caseleri Taşkent e taşımak mantıklı mı? Nasıl yorumlayabilirim?

Çok teşekkürler

• Merhaba kcc mailime böyle bir dönüş yapmış. Anladığım kadarıyla dosya taşıma başvurum onaylanmış değil mi?

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

• Arkadaslar herkese selam. Bebegimizin formunu doldurduktan sonra en son gonderme asamasinda “ did anyone assist you in filling out this application” diye sordugu yerde no mu dememiz lazim yes mi? Emin olmak için tecrübeli arkadaslara sormak istedik

• @ceycey12345 Selamlar, tebrik ederim doğrudur dosyanız taşınmış.

• @lexture
    Selamlar, adli sicil kaydinizda yer almayan kaydinizi DS-260 formuna islemeniz gerekmiyor ve bu sebeple mulakatiniz sirasinda size bu konu hakkinda bir soru gelmeyecektir. Ancak saglik muayeneniz sirasinda ozellikle Unganlar “daha once alkollu arac kullandiniz mi?” Tarzinda sorular sorabilmektedir. Bu tarz psikolojik durum sorgularina vereceginiz yanita gore sizden ekstra psikolog ile gorusup rapor almanizi isteyebiliyorlar. Bu da saglik raporunuzu gec almaniz dolayisiyla vizenizi gec almaniz demek. Imzanindan gordugum ise HNK’de mulakata giriyorsunuz, forumda bulunan ilgili ulkenin saglik deneyimlerini dikkatle okuyunuz. Kolayliklar.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd anladım, lisenize başvurun bir sorun bakalım onlar belki en dogru ve hızlı yolu biliyorlardır kendileri tekrar veremiyorsa bile. Onlardan hicbir cevap alamazsanız da il veya ilçe mem'ne başvurun, bir de forumun arama kutusunu kullanın kayıp lise diplomasi ile ilgili, belki size yol gösterecek deneyim(ler) bulursunuz.

• @aysegul bende neden bilmiyorum oyle aratma yapiyorum ancak cok farkli seyler cikiyor lise diplomam kayboldu yaziyorum Liseyle ilgili bir sey var universite diplomasiyla ilgili bir sey var bu neden kaynaklanıyor olabilir

• Arkadaşlar merhaba. Eşim DV2026 talihlisi. Eşime DV2026 anketini kendim doldurmuştum. Eğitim kısmında eşim verdiği bilgilere istinaden university degree seçtim. Kazandığımızı öğrendikten sonra DS-260 formu doldurmaya geçtik. Eşim Anadolu üniversitesinde açık öğretim fakultesini bitirmiş, yani 2 senelil eğitim almış (seneden seneye kaldığı icin 7 sene içinde bitirmiş). Bende DS-260 formunu doldururken ilk doldurdurduğum dvlotery ile farklı olmasın diye yine university degree seçtim, altta associate degree ekledim. Sizce doğru mu yaptım? Eğer hata yaptıysam ne yapmam gerekiyor. Önceden teşekkür ederim!

• @gucarslan
    Her iki vize de yok ama birkaç hafta içinde evlilik yaparak alabileceğimizi düşünüyorum. Sizlerin tavsiyesi nedir?

• @Kamile-1 https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html link üzerinden bakabilirsiniz. Çok yoğun bir konsolosluk bence araştırdıktan sonra farklı bir konsolosluğa taşımak isteyebilirsiniz.

• Bu ileti silindi!

• @zge çok teşekkür ederim cevabınız için, attığınız linkten 2025 Taşkent performansına baktığımda benimle aynı Case numaralara yani 9100 lere Nisan ayında sıra gelmiş diye görüyorum. Özbekistan doğumlu ve eski Özbekistan vatandaşı olduğum için orada da halihazırda çok akrabalarımız olduğundan gitme gelme süreçlerim çok daha kolay olucak. konsolosluğa mail atıp özbekistan doğum belgelerimi, eski pasaportum vs gibi eski evrakları mail de ibraz edeyim diye düşünüyorum. Tek korkum sıranın gelip gelmemesi onuda attığınız linkten baktığımda 10 k caseler bile EU talihlileri Nisan ayında özbekistan dan mülakat almışlar. linki aşağıda paylaştım, umarım doğru bakmışımdır.

teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tuna_bey bunların hiçbirini yazmanıza gerek yok, hepsi önemsiz detaylar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@earslann "NO" demelisiniz.
    ilgili kısım hukuki danışmanlık alınan işlemlerde avukatlar için geçerli.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Pelin-0 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1

konsolosluğa mail atıp özbekistan doğum belgelerimi, eski pasaportum vs gibi eski evrakları mail de ibraz edeyim diye düşünüyorum.

neden bunu yapmayı düşünüyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ramazan @murat-dündar

Dosyanızı Hong Kong’a taşımayı planlıyorsanız, lise diplomanizin aslı yoksa tüm DV2026 talihlilerinin lise diplomasını kontrol etmesi önemli. Bu konuda özellikle talihlilerin dikkatli olması gerekiyor, lise diploması nedeniyle @lesnarhomie’nin yaşadığı sıkıntıyi kendisinin mülakat deneyiminde görebilirsiniz, detaylı okumakta fayda var.

https://yesilkartforum.com/forum/post/484181

Her konsolosluğun talebi ve yaklaşımı farklı olabiliyor, orijinal belge götürülmesi önemli eğitim ile ilgili daha sonra maddi ve manevi kayıp yaşamamak adına, @gucarslan da özellikle vurguladı konuyu Ankara dışı için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@imoi evlilik kısa zamanda yapılabilir belki ama; bahsettiğiniz vizeleri kısa zamanda alıp alamayacağınıza emin değilim.
    kanada'nın çok sıkıntılı bir konsolosluk olduğunu biliyorum, F2 ile aos yapabilirim diyorsanız şimdiden harekete geçmenizi tavsiye ederim.
    konsolosluklar yeni yapılan evlilikleri çok sorgulamasa da, USCIS bunu çok sorgulayacaktır.

• @gucarslan case numaram 9100 lerde ankaradan sıra gelme ihtimali çok çok düşük. neredeyse imkansız. Taşkent performansı daha iyi diye gördüm linkten, mülakat şansım daha yüksek, taşkent olabilir diye düşündük açıkcası. birde eski evrakları ibraz edersem dosyamı taşımada problem yaşamam diye düşündüm. ama tabi sizlerin önerileri benim için çok önemli. sizin öneriniz ne yönde acaba?
    Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |