Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.9k 770

  • @Ramazan Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Dün formu doldurduk, "Have you ever used other names" kısmına eski soyismini ve adını da yazdık. Adı değişmedi ama çok problem olacağını düşünmüyoruz.

    "Previous U.S. Travel Information" kısımda ise sadece hangi tarihte gittiği ve kaç gün kaldığını sordular eski pasaport numarası soyisim vs sormadılar, tarihlere direkt I94 (Form I-94 arrival-departure record for U.S. visitors) formundan bakıp yazdık pasaporttaki damgalar çok okunmuyordu.

    Hatta belki başkalarının da işine yarar formdan giriş-çıkışlara bakarken tek bir pasaport numarasını girmemiz yeterli oldu, hepsi sistemlerinde birleştirilmiş anladığım kadarıyla.

    En son submit ederken bütün confirmation sayfalarını pdf olarak kaydettik ancak "email confirmation" kısmında site hata verdi. (Application Error: You have encountered an application error. Please try again later). Bi sorun olur mu sizce?


  • @tugcebkdgl mail atarken adres tanıttınızmı


  • @ekoko1 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

  • ⭐⭐

    @Murat-Dündar Belgeyi liseden yeniden temin etmeye çalışın. Eğer alamazsanız, e-Devlet üzerinden mezuniyet belgesi alabilirsiniz. Mülakatta, orijinal belgenin kaybolduğunu ve liseden tekrar temin edemediğinizi belirtirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @iibrahimd bir arkadaşımız covid dönemiyle ilgili bir istisnadan bahsetmiş, öyle bir şey olabilir. Bazı arkadaşlarımız da daha önce il-ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçeyle başvurulduğunu yazmışlardı ancak alınacak döküman konsolosluğun kabul edeceği lise diploması olacak mıdır bilemiyorum, forumun arama bölümünü kullanabilirsiniz bunun için. Ayrıca üniversitenizden üniversite diplomanızı almayı tercih etmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ebd

    En son submit ederken bütün confirmation sayfalarını pdf olarak kaydettik ancak "email confirmation" kısmında site hata verdi. (Application Error: You have encountered an application error. Please try again later). Bi sorun olur mu sizce?

    hayır. zaten mail ile gelen de aynı belge oluyor.

  • ⭐⭐

    @ebd Confirmation Page zaten elindeyse, ekstra bir şey yapmana gerek yok.
    Konsolosluk görevlileri mülakatta PDF veya çıktısını görmek ister, e-postayla gelmiş olması zorunlu değildir.


  • @Murat-Dündar, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan lise diploması sorun olurmu o da yok kayboldu

    DV2025'te, özellikle ankara dışındaki mülakata girecekseniz lise diplomasının orjinali talep edildi.
    bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederim.


  • @Ramazan teşekkürler


  • @aysegul Daha birinci sınıf oldugum icin mezun olamadim daha umarim bir yolunu bulurum


  • Merhaba soruları daha öncede sordum lakin cevabını alamadım yardımcı olursanız çok sevinirim @gucarslan

    1. Üniversitede zorunlu olarak yaptığım stajların sigortasını okulum karşıladı, bu yüzden SGK dökümümde okulumun bilgileri gözüküyor. Daha önce çalıştığım yerleri DS-260 formunda doldururken SGK kaydına göre mi hareket etmeliyim, yoksa staj yaptığım yerlerin bilgilerini mi yazmalıyım?
    2. Gönüllü olarak staj yaptığım bir firma var, ancak bu staj için herhangi bir sigorta girişi veya resmi bir belge yok (sadece iş mailleri mevcut). Bu firmayı da formda belirtmem gerekiyor mu?
    3. 2023 yılında yurtdışından gelen kuzenlerimin kullanması amacıyla üç tane telefon hattı çıkarmıştım. Bu hatları ben kullanmadım, şu anda pasifler ama e-Devlet’te eski aboneliklerim arasında görünüyorlar. Bu bilgileri DS-260 formuna eklemem gerekir mi?

  • Merhabalar kafama takılan bir sorun var ben bundan 10 yıl önce kardeşimle trafik kazası yaptım kardeşimin kaşı patladı ve trafik alkollü olduğum için benim ehliyetimi alıp ayrıca alkollü araç kullanıp birini yaraladığım için taksirli adam yararlamadan hakkımda kamu davası açıldı . Dava sonucu bana 7 ay mı ne hapis cezası verilip kararın bağlanması 5 yıl ertelendi ve 5 yıl boyunca aynı suçu işlemediğim için dava kapandı ne adli sicil kaydımda ne arşivli sivil kaydımda herhangi bir yerde bu kaydı bulamıyorum . Ve bende bulamadığım ve ceza almadığım için ds260 a yazamadım bu benim karşıma çıkar mı başına benzeri durum gelen varsa geçmişte en azından ne yapmam gerekir fikir verebilirse sevinirim

    Teşekkürler


  • Merhabalar,
    Taşkent konsolosluğunun 2025 performansına nasıl bakabiliriz? 9100 caseleri Taşkent e taşımak mantıklı mı? Nasıl yorumlayabilirim?

    Çok teşekkürler


  • Merhaba kcc mailime böyle bir dönüş yapmış. Anladığım kadarıyla dosya taşıma başvurum onaylanmış değil mi?

    Thank you for your inquiry.

    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].


  • Arkadaslar herkese selam. Bebegimizin formunu doldurduktan sonra en son gonderme asamasinda “ did anyone assist you in filling out this application” diye sordugu yerde no mu dememiz lazim yes mi? Emin olmak için tecrübeli arkadaslara sormak istedik


  • @ceycey12345 Selamlar, tebrik ederim doğrudur dosyanız taşınmış.


  • @lexture
    Selamlar, adli sicil kaydinizda yer almayan kaydinizi DS-260 formuna islemeniz gerekmiyor ve bu sebeple mulakatiniz sirasinda size bu konu hakkinda bir soru gelmeyecektir. Ancak saglik muayeneniz sirasinda ozellikle Unganlar “daha once alkollu arac kullandiniz mi?” Tarzinda sorular sorabilmektedir. Bu tarz psikolojik durum sorgularina vereceginiz yanita gore sizden ekstra psikolog ile gorusup rapor almanizi isteyebiliyorlar. Bu da saglik raporunuzu gec almaniz dolayisiyla vizenizi gec almaniz demek. Imzanindan gordugum ise HNK’de mulakata giriyorsunuz, forumda bulunan ilgili ulkenin saglik deneyimlerini dikkatle okuyunuz. Kolayliklar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @iibrahimd anladım, lisenize başvurun bir sorun bakalım onlar belki en dogru ve hızlı yolu biliyorlardır kendileri tekrar veremiyorsa bile. Onlardan hicbir cevap alamazsanız da il veya ilçe mem'ne başvurun, bir de forumun arama kutusunu kullanın kayıp lise diplomasi ile ilgili, belki size yol gösterecek deneyim(ler) bulursunuz.


  • @aysegul bende neden bilmiyorum oyle aratma yapiyorum ancak cok farkli seyler cikiyor lise diplomam kayboldu yaziyorum Liseyle ilgili bir sey var universite diplomasiyla ilgili bir sey var bu neden kaynaklanıyor olabilir


  • Arkadaşlar merhaba. Eşim DV2026 talihlisi. Eşime DV2026 anketini kendim doldurmuştum. Eğitim kısmında eşim verdiği bilgilere istinaden university degree seçtim. Kazandığımızı öğrendikten sonra DS-260 formu doldurmaya geçtik. Eşim Anadolu üniversitesinde açık öğretim fakultesini bitirmiş, yani 2 senelil eğitim almış (seneden seneye kaldığı icin 7 sene içinde bitirmiş). Bende DS-260 formunu doldururken ilk doldurdurduğum dvlotery ile farklı olmasın diye yine university degree seçtim, altta associate degree ekledim. Sizce doğru mu yaptım? Eğer hata yaptıysam ne yapmam gerekiyor. Önceden teşekkür ederim!


Benzer Başlıklar

  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum