Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Murat-Dündar Merhabalar evet dün yada ondan önceki gün taşıdım.

• @onuru çok tesekkur ederim

• Verdiginiz bilgilere dayanarak, mülakat yeriniz Ankara'dan Bangkok'a degistirildi. Yeni mulakat yeri DS-260' inizda gorunmeyecek, ancak KCC
    tarafindan planlama amaçlari için kullanilacaktir.
    Mülakatinizi planladigimizda, randevu bildiriminizi
    görüntülemek için Katilime Durum Kontrolü'ne
    (ESC) giris yapmaniz gerekecektir. O zaman,
    lütfen randevunuzun dogru görev için
    planlandigini dogrulayin. Herhangi bir nedenle planlanmamissa, [email protected] adresinden
    KCC ile tekrar iletisime geçebilirsiniz

dosya taşımam için mail atmıştım bugün olumlu yanıt verdiler ama anlamadığım bir yer oldu zamanı geldiğinde randevumu takip etmem için (ESC) giriş yapmam gerektiği yazılmış onu nasıl yapacağım ?

• Ben 24 bin sırayla başka bir yere taşısam da mülakat alır mıyım çünkü çok yüksek? Veya şöyle sorayım bu sıra numarasıyla hangi ülkede daha rahat sonuca ulaşabiliriz

• arkadaşlar case numberım (77xx) ankarada olma ihtimali var mı

• Merhaba, dosyamın Viyana'ya transfer edilmesini istedim, CN 17xxx. Bu yılki (DV25) Vize Bülteni’ne baktım ve EU17000 numarası için mülakatların Mayıs ayında planlandığını gördüm.
    mülakat almam için 2026 Mayıs ayına kadar beklemem gerektiği anlamına mı geliyor?

• Merhaba, herkese selamlar.
    DS-160 formunu biraz titizce (belki biraz da obsesifçe 🙂) doldurduğum için bazı detaylarda kararsız kalıyorum. Aşağıdaki konularda tecrübeli olanların yorumlarını rica ederim:

1. Eğitim bilgilerinde Türkçe–İngilizce karışıklığı sorun olur mu?
      "Primary Occupation" kısmında Student seçeneğini işaretleyip açıköğretim bilgimi İngilizce olarak yazdım: Anadolu University – Open Education Faculty. Lise bilgisini ise henüz eklemedim. Sizce her iki eğitimi de İngilizce yazmak mı daha doğru olur? Yoksa biri İngilizce biri Türkçe olsa sorun yaratır mı? Ya da ikisini de Türkçe mi yazmalıyım?

2. Açıköğretim bilgisini yazarken fakülte adını eklemem sorun olur mu?
      Açıköğretim fakültesi olduğunu belirtmek amacıyla üniversite adına “Open Education Faculty” ifadesini ekledim. Bu şekilde yazmak herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

3. Lise isminin sonuna “Vocational High School” eklemek doğru olur mu?
      Meslek lisesi yazarken okul adının sonuna “Vocational High School” eklemem mantıklı olur mu, yoksa sadece Türkçe haliyle mi bırakmalıyım?

4. Üniversite bitiş tarihine bugün tarihini girince hata aldım.
      Bugünün tarihini yazmak istemiştim ama şu uyarıyı aldım:
      "Date of Attendance To cannot be equal to or later than today."
      Bu durumda dünü mü yazmalıyım, yoksa başka bir yöntem var mı?

5. Sosyal medya bilgileriyle ilgili:

*** “Social Media User ID” kısmına profil linklerimi ekledim. Bu bir sorun oluşturur mu?

*** WhatsApp’ı platform olarak seçip, “User ID” kısmına +90 yazıp hemen yanına numaramı ekledim. Bu doğru bir kullanım mı?

1. Nadiren kullandığım sosyal medya hesaplarını da eklemeli miyim?
      Son 5 yılda çok nadiren giriş yaptığım (neredeyse hiç aktif olmadığım) sosyal medya hesaplarını da eklemeli miyim? Yoksa yalnızca hâlen aktif olarak kullandıklarımı yazmam yeterli olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim tüm yanıtlar için 🙏
    Benim gibi detaylarda kaybolanlara da umarım faydası olur. 😊

• 7bin numara ankara için nasıl ankarada olur mu

• @deebee teşekkürler. o zaman mülakat alınca formu açtıracağıma göre kcc den değil de mülakat aldığım konsolosluğa mail atacağım değil mi?

• @ATS16 teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze caps lock ı kontrol ettiniz mi? Çünkü formu doldururken caps lock açık değilse siz aslında küçük yazıyor oluyorsunuz ancak sistem onu büyük olarak yazıyor. Yani siz klavyede farketmeden i harfine basarsınız ama ekranda büyük I olarak görünür, doldurduğunuz kutuda sorun yok zannedersiniz ancak o harf geri planda i dir. Valla anlatması zor, anlatamamış da olabilirim. Formu doldururken, caps lock ın açık olduğundan emin olarak, ve diğer hususlara dikkat ederek bir kez daha deneyin isterseniz.

• merhabalar, asıl talihli benim ancak eşimin eski pasaportu yok. Sizce bu problem olur mu?

• ⭐⭐

@engin123 Bu ileti size yardımcı olabilir

@Mr-Yavuz, içinde söyledi: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@greenbatu Selam, biz epey bir mailleştik. Qatar vatandaşlığı yada uzun süreli oturum izni talep ettiler, zorlasam da boşa çıktı taşımayı kabul etmediler. İsterseniz cevap olarak gelen maili sizi fw layabilirim.

• merhaba, yazılanlardan gördüğüm kadarıyla formu doldurur dolmaz kccye mail atıp dosyasını tasıyanlar var. ben de şu an Bangkok'a taşıtmayı düşünüyorum. 4 yaşında kızım var onun için Viyana daha rahat olur diye düşünmüştük ama schengen stresine de girmek istemedik.
    Sorum şu olacak ilk olarak; hemen şimdi KCCye mail atıp dosya taşıtmak ne kadar doğru?
    bir diğeri ise; hemen Bangkok'a taşıttık diyelim, sonrasında süreç içerisinde tekrar Viyana'ya taşıtabilir miyiz? teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

• Formu doldurduktan sonra esimin ve cocugumun formunu doldurmadan sign and submit mi yapmak lazim yoksa onlarin formunu doldurmama izin veriyormu?

• ⭐⭐

@mruzum selamlar, eski pasaportu yok derken daha once pasaportumu yok yoksa daha once pasaport mu cikartmadiniz? Hong kong ozelinde mulakat esnasinda eski pasaportum yanimdaydi, isteyip istemediklerini sordum eger amerikan vizesi yoksa gerek yok dediler ve almadilar benden onceki pasaportumla ilgili belgeleri.

• Selamlar arkadaşlar, CN 25XXX olan biriyim. Bugün mülakat yerimi hong kong'a aldım. sabah mailimi gönderdim, birkaç saate dönüş oldu. kentucky saati ile 09:40 gibi dönüş yaptılar mailime. çok hızlılar. mail içeriğimi ve gelen mail yanıtını sizinle paylaşıyorum. Herkese bu hayalinde ve yolculuğunda başarılar diliyorum. umarım hiçbir sorun yaşamazsınız:

Gönderdiğim mail:
    Konu: Case 2026EU00025XXX – Request to Transfer Interview to Hong Kong
    İçerik:
    Dear KCC Officer,

I am the principal applicant for Diversity Visa case 2026EU00025XXX. My DS‑260 confirmation number is 2026XXXXXXXXXXXX.

I respectfully request that my interview be transferred to the U.S. Consulate General in Hong Kong SAR.

New address:

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Please confirm once the change has been made, or let me know if further information is required.

Thank you for your assistance.

Sincerely,
    Volkan Deniz İkiz
    Date of Birth: XXXXXXXXX
    Email: XXXXXXXXX
    Phone: +90 XXX XXX XXXX

Dönüş yapılan mail içeriği:
    Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
    For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

• @onuru Pasaportlarımızı yakın zamanda yenilemiştik. Şimdi onun eski pasaportunu bulamıyoruz. Nisan ayında HK'da mülakata giren arkadaşların deneyimlerini okurken, verdikleri belgeler arasında eski pasaportu da teslim ettiklerini gördüm. O yüzden merak ettim açıkçası.

• @iibrahimd rica etsem bu süreçte bana yrdımcı olurmusun bende hokhonga taşımak için mail attım fiziksel olarak bir adres istedi otomatik bir cevapla mail örneğini benimle paylaşabilirmisin

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |