Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 Çok teşekkürler. Bir şeyi daha merak ediyorum: Lisenin ilk yılını başka bir okulda okudum, fakat o okul artık kapalı. Bu durumu formda ayrıca belirtmem gerekir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6

Kısa süreli okuduğunuz ve kapanmış olan okulu belirtmenize gerek yok, mezun olduğunuz ve diplomasını kanitlayabildiginiz liseyi DS260’da beyan etmeniz yeterli.

• biliyorum dosya numaram yüksek değil ama yine de dosyamı taşımayı düşünüyorum. forumda dikkat ettiğim kadarıyla viyana konsolosluğu dosya taşıma konusunda yardımcı oluyormuş. süreç hakkında birkaç araştırma yaptım ama yine de emin olamadığımdan sizlere danışmak istiyorum, şimdiden teşekkürler;
    1- viyanaya taşımak mantıklı bir adım olur mu, eğer mantıklı bir adım değilse alternatifim neresi olmalı
    2- current olmadan kcc’ye mail atıp dosyam ankaraya gelmeden taşımak mantıklı mı (ds formunda vize görüşmem ankara)
    3- benden viyanaya taşımam konusunda bir gerekçe isterler mi, eğer isterlerse nasıl bir gerekçe sunabilirim

• @ATS16 Esasen ben tüm yönergeleri tekrar tekrar okudum. Ancak emin olamadığımız, tereddüt ettiğimiz şeyler olabiliyor. Burada da hatırladığınız kadarıyla diyor, ben numarayı biliyor ve hatırlıyorum. Neyse, mühim değil olarak yorumlayacağım. Eminim sizlerin de başvuru sürecinde esasen küçük olan ama tereddüt yaşadığınız şeyler olmuştur. Sizin de empati yapabileceğinizi düşünüyorum. Kusura bakmayınız yine de, ikazınız için teşekkürler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

@bkio sizinde heyecanınızı anlıyorum ve kendi DS260 formumu doldurduktan sonra foruma ilk yazdığım mesajı dün gibi hatırlıyorum.

DS260 formunu submit etmeden önce, aklınıza gelebilecek cevabını bulamadığınız tüm soruları bir kenara not aldıktan sonra tek bir mesajda sorarsanız, forum yöneticileri ve tecrübeli forum kullanıcıları yine memnuniyetle cevaplayacaktır sorularınızı. Bol şans!

• Bu ileti silindi!

• @ATS16 Tekrar çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Bazı soruların cevabı tahmin edilebilir aslında ama formu biraz fazla titiz (belki biraz da obsesifçe) doldurduğum için bolca detay verip sık sık soru soruyor olabilirim, kusura bakmayın 🙂

1. "Primary Occupation" kısmında “Student” seçeneğini işaretlemiştim ve açıköğretim fakültesinde kayıtlı olduğum üniversite bilgisini de eklemiştim. Bu yüzden eğitim kısmına da açıköğretim bilgisini eklemem gerekir mi, yoksa sadece mezun olduğum lise bilgisini yazmam yeterli olur mu?

2. Ayrıca, pdf’te geçen bir ifadeyi gördüğüm için lise eğitim geçmişimin tamamını (ilk yılı okuduğum ama artık kapalı olan okul da dahil) yazmayı düşünüyordum. Ancak sizin açıklamanıza göre sadece diplomasını aldığım okulu yazmak yeterli gibi duruyor. Bu durumda lise eğitiminin yalnızca 3 yıl olarak görünmesi bir sorun yaratır mı? Vize görüşmesinde kafa karışıklığına neden olur mu diye de ayrıca sormak istedim.

Screenshot_3.png

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Tekrar çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Bazı soruların cevabı tahmin edilebilir aslında ama formu biraz fazla titiz (belki biraz da obsesifçe) doldurduğum için bolca detay verip sık sık soru soruyor olabilirim, kusura bakmayın 🙂

1. "Primary Occupation" kısmında “Student” seçeneğini işaretlemiştim ve açıköğretim fakültesinde kayıtlı olduğum üniversite bilgisini de eklemiştim. Bu yüzden eğitim kısmına da açıköğretim bilgisini eklemem gerekir mi, yoksa sadece mezun olduğum lise bilgisini yazmam yeterli olur mu?

2. Ayrıca, pdf’te geçen bir ifadeyi gördüğüm için lise eğitim geçmişimin tamamını (ilk yılı okuduğum ama artık kapalı olan okul da dahil) yazmayı düşünüyordum. Ancak sizin açıklamanıza göre sadece diplomasını aldığım okulu yazmak yeterli gibi duruyor. Bu durumda lise eğitiminin yalnızca 3 yıl olarak görünmesi bir sorun yaratır mı? Vize görüşmesinde kafa karışıklığına neden olur mu diye de ayrıca sormak istedim.

Screenshot_3.png

1-"Primary Occupation" kısmında “Student” seçeneğini işaretlemiş olmanız uygun, eğitim kısmına da açıköğretim bilgisini eklemeniz uygun, başlangıç tarihi gerçek başladığınız tarih, henüz bitmediği için bitiş tarihine bugünün tarihi, dereceye de “some university courses” seçmeniz uygun.

2-Lise geçmişiniz ile ilgili olarak da başlangıç tarihini kapanmış olan liseye başladığınız gerçek tarihi yazacaksınız, bitiş tarihine gerçek bitirdiğiniz tarihi (veya lise diploması tarihi), dereceye de high school diploma seçeceksiniz. Böylece 4 yıllık lise mezunuiyeti şartı sağlanmış oluyor

• Arkadaslar DV2026 siralamam 28bin. Halihazirda 3 seneyi askindir Amerika'da yasadigim ve gecerli bir F1 statum oldugu icin AOS yapacagim. Ancak diyelim ki tum numaralar yeteri kadar zaman varken current oldu, yada 28 bin'e ulasti. Bu durumda Turkiye icin kota asimi vs gibi durumlar nasil oluyor? Bilgisi olan aydinlatirsa cok sevinirim. Simdiden tesekkurler!!

• Merhaba, KCC’ye mail atarak dosya taşıdım. Ancak Eylül ayından itibaren başka bir ülkede oturumum olacak. Yeniden transfer edilmesi gerekiyor ya şimdi bu durumda KCC’ye mi yazıyoruz yoksa dosyamızın gittiği konsolosluğa mı? 🤔

• @kedisever Dosyanız current olmadan önce yapacağınız taşıma işlemleri için KCC ile, dosyanız current olduktan sonra yapacağınız taşıma işlemleri için taşıma yapmak istediğiniz konsolosluk ile iletişime geçiyorsunuz.

• @volkandenizikiz Çok sevindim, rica ederim. sürecinizde başarılar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Semih-Yardımcı

Bu konu basliginin 4.iletisinde dosya taşıma talebine ne zaman başlayabileceğiniz ve nasil yapılacağı çok açık bir şekilde yapılmıştı, bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd

Dosyanızı tasidiginiz konsolosluk nezdinde uygulama (orijinali zorunluluğu, e-devlet, transkript vb) değişkenlik gösterebilir. Forumdaki DV2025 ve DV2024 mülakat deneyimlerinde Bangkok’da mülakata girmiş talihlilerin mülakat deneyimlerini okuyarak sorunuzun cevabını öğrenebilirsiniz.

• Arkadaşlar tekrardan merhaba şöyle bir sorum var tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..

"Hali hazırda evlilik yoluyla ABD’ye gelmiş bir arkadaşım AoS aşamasında green card’ını bekliyorken aynı adresi ben de DS-260 için kullanabilir miyim?"

• ⭐⭐⭐⭐

@Cego43

Forumdaki arama butonunu kullanmak ücretsiz, anahtar kelimeler yazarak ulaşabilirsiniz aslında sorunuzun cevabına. Anahtar kelimeler Bangkok, dosya taşıma.

https://yesilkartforum.com/forum/post/492768

• ⭐⭐⭐⭐

@demetay

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Sorunuzun cevabı bu mesaj yazdığınız konu başlığı olan DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamalar basliginin ilk dört iletisinde mevcut. Kolaylıklar

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@onuronair

Hatırladığınız başka bir çalışma arkadaşınızın adını yazabilirsiniz. Bu arkadaşınızı aramayacaklar sizin çalışma performansınızı sormak için veya referans istemek için. Bu form sadece bir bilgi formu, güvenlik sorulari ve kimlik bilgileriniz gibi bilgilerde majör hatta yapmadığınız sürece vize sürecinizi olumsuz etkileyecek bir durum yok. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze

Submit başarılı olduysa formu doldurdugunuz alandan tekrar forma ulaşabiliyorsunuz. Forma ulaşmak ve konfirmasyon çıktısını almak için form içerisine girmek formu açtırmak anlamına veya mülakat dağıtım sürecinize zarar veren bir durum değil. İsterseniz onlarca defa formunuza ulaşıp formunuzu inceleyebilirsiniz, konfirmasyon sayfasının çıktısını alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@turtleman1821

https://yesilkartforum.com/forum/post/488901 Bu ileti ve bu iletiyi takip diğer üç ileti.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |