@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Florida
Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var?:
01.06.2025 ile 12.06.2025 arasında mimai ve nyc olacağız bu konuda çok fazla tavisyelerinize ihtiyacım olacak planımı size yazayım bu doğrultuda tavsiyelerinize ihtiyacım olacak .
01.06.2025 - 06.06.2025 mimai olacağım
06.06.2025 uçakla new jersey geçeceğim
06.06.2025 -12.06.2025 nyc olacağım
01.06.2025 07.10 da miami de olacağız TURO uygulamasından araç kiralamayı düşünüyorum bu konuda bir kaç sorum olacak bilenleriniz varsa tavsiyelerinize açığım
- Kiralayacağım araç üst segment bir araç olacak 6 günlük bir kira sürecimde dikkat etmem gerekenler nelerdir?
- Tr deki ehliyetim amerikada geçerli mi?
- Bu uygulamadan daha önce kiralayanınız var ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
6 Günlük tatil planımda şöyle bir problemim var daha önce yurt dışına rehbersiz hiç çıkmadım bu tatilimiz rehber olmadan eşimle ben çıkacağız ingilizcemiz yetersiz yok denecek kadar da az sizlerin cesaret vermesiyle böyle bir karar aldık çeviri ile anlaşmayı ve navigasyonla gezmeyi düşünüyorum. palanlarımın arasında aşağıdaki yerlere gitmek var bunların dışında önereceğiniz 6 günlük bir sürede yada gideceğimiz yerlerde buraya kesinlike gitmelisiniz burada şunu kesinlikle yemelisiniz diyeceğiniz birşey varmı?
Gitmeyi planladığım yerler;
- Key west
- Palm beach
- boca raton
- Orlando
otelimizi miami de tutacağız havalimanı da burada olduğu için 6 gün aynı otelde kalmak mantıklı?
Bu bölgeler dışında taviseliriniz varmı?
DJ performanslarını çok severim gitmeyi tavisye edeceğiniz bir mekan var mı?
Yüzmeyi de düşünüyoruz plajı olarak tavsiye edeceğiniz bir yer varmı
Alış veriş konusunda Sawgrass Mills ve Dolphin Mall tavsiye ettiler bunların dışında daha iyi bir yer var mı?
Ben sizin yerinizde olsam Miami'ye 6 gün yerine 2 gün ayırırdım. 3 gün yola çıkardım, Boca Raton bence Amerikada yaşanacak en güzel en güvenilir şehirlerden biri. Eğer keşif için görmek istiyorsanız tavsiye ederim. Hemen dibinde Delray Beach var, Boca kadar güzel bir yer, bir de orayı görebilisiniz. Saat 20:00 dan sonra sahil kısmı çok hareketli olur, cıvıl cıvıl mekanlar.
Miami de kimse araba kullanmayı bilmiyor, aslında biliyor ama herkes yabancı olduğu yapılan hareketler biraz çılgınca .
Miami en güzel elektrikli scooter ile veya normal scooter ile gezilir. Park yeri çok sıkıntı ve ücretleri bence çok yüksek. Günlük scooter kiralama şirketleri var googldan araştırabilirsin misal : https://miamiscooterrentals.com/
İnanılmaz güzel sokak grafitileri var gez gez doyamıyorsun, orası sanki amerika değilde latin ülkesi gibi. Gezmek ve tatil için harika bir yer, yaşamak için aynı şeyi düşünmüyorum.
Yemek olarak da muhakkak Chipotle'yi bir denemenizi tavsiye ederim. Meksika usulu fast food, ama acayip lezzetli hemde uygun fiyat. Her yerde şubeleri var, yol üstünde acıktığınızda nerede olursanız olun yakınlarda bir tane bulabilirsiniz.
Alışveriş içinde Amerikanın en büyük outlet yerlerinden biri olan "Sawgrass Mills" alışveriş merkezini tavsiye ederim. Tamamını 4-5 saatte anca gezersiniz. Oraya giderseniz PureGreen şubesi var, sahibi türk hafta sonu dışında genelde orada olur. Eğer franchise hakkında bilgi almak istersen ayak üstü sohbete hayır diyeceklerini sanmıyorum, misafir perver insanlar
bu arada puregreen şubelerinin büyük çoğunluğu türk.
Şimdiden iyi tatiller...