harika bilgiler
-
-
-
-
Jacksonville/ Florida Kiralik 1+1 daire
Merhaba Arkadaslar,
Eger Jacksonville/ FL ‘e yerlesmeyi dusunuyorsaniz Kiralik 1+1 daire mevcut. Ilgilenirseniz lutfen iletisime geciniz.
Tesekkur ederim. -
-
@copernic Gorunuse gore I10 interstate en yakinindaki ana yol. Mobile, AL havaalani olarak en yakindaki gibi gorunuyor.
-
DV2023 talihlisiyim, vizem ile beraber yüksek ihtimal gelecek ay Orlando'ya geleceğim. Hem şehir hem de eyalet açısından tavsiyelerinize açığım. Tecrübelerinizi bekliyorum. Orlando bölgesinde SSN ve Greencard gelme süresi, ehliyet ile ilgili işlemler ve araba satın alma ile ilgili işlemler konusunda Orlando'da yaşayan kişiler tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.
-
@Sofi_y forumda denizcilik dedin zaman iki kişi dışında herkes acemidir. @Ping-PONG ve miami de ceo altı müdürlük yapan @redsat2000 bu iki kişi ile hemen irtibata geçersen sana seve seve yardımcı olurlar
-
Merhabalar,
Yakin zamanda Boston'dan Orlando'ya yerlesecegim. Isyerim Space Coast tarafinda. Guvenli ve okul sisteminin iyi oldugu bir town aramaktayim. Kennedy space center'a 1 saate kadar uzaklasabilirim.Oneriniz olan yerler nerelerdir?
tesekkurler
Florida
-
@Ozan-1 Delray civardaki diger sehirlere gore daha hareketlidir, ozellikle cumartesi geceleri Barlar sokagi olarak bilinen Atlantic Avenue tiklim tiklim olur. I-95 karayolunun batisinda kalan kisimlar aile yasami icin daha uygundur; ama kiralar benzer bolgelere gore daha yuksektir.
-
Orlando ve cevresinde yasayanlar varsa, yasam ve is alanlari hakkinda bilgi verebilirler mi?
-
Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var?:
01.06.2025 ile 12.06.2025 arasında mimai ve nyc olacağız bu konuda çok fazla tavisyelerinize ihtiyacım olacak planımı size yazayım bu doğrultuda tavsiyelerinize ihtiyacım olacak .
01.06.2025 - 06.06.2025 mimai olacağım
06.06.2025 uçakla new jersey geçeceğim
06.06.2025 -12.06.2025 nyc olacağım01.06.2025 07.10 da miami de olacağız TURO uygulamasından araç kiralamayı düşünüyorum bu konuda bir kaç sorum olacak bilenleriniz varsa tavsiyelerinize açığım
- Kiralayacağım araç üst segment bir araç olacak 6 günlük bir kira sürecimde dikkat etmem gerekenler nelerdir?
- Tr deki ehliyetim amerikada geçerli mi?
- Bu uygulamadan daha önce kiralayanınız var ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
6 Günlük tatil planımda şöyle bir problemim var daha önce yurt dışına rehbersiz hiç çıkmadım bu tatilimiz rehber olmadan eşimle ben çıkacağız ingilizcemiz yetersiz yok denecek kadar da az sizlerin cesaret vermesiyle böyle bir karar aldık çeviri ile anlaşmayı ve navigasyonla gezmeyi düşünüyorum. palanlarımın arasında aşağıdaki yerlere gitmek var bunların dışında önereceğiniz 6 günlük bir sürede yada gideceğimiz yerlerde buraya kesinlike gitmelisiniz burada şunu kesinlikle yemelisiniz diyeceğiniz birşey varmı?
Gitmeyi planladığım yerler;
- Key west
- Palm beach
- boca raton
- Orlando
otelimizi miami de tutacağız havalimanı da burada olduğu için 6 gün aynı otelde kalmak mantıklı?
Bu bölgeler dışında taviseliriniz varmı?
DJ performanslarını çok severim gitmeyi tavisye edeceğiniz bir mekan var mı?
Yüzmeyi de düşünüyoruz plajı olarak tavsiye edeceğiniz bir yer varmı
Alış veriş konusunda Sawgrass Mills ve Dolphin Mall tavsiye ettiler bunların dışında daha iyi bir yer var mı? -
@T-C-Kubilay-Dikici Merhaba şimdiden iyi tatiller diliyorum.
Kasım-Aralık 2024 ayında 25 günlük bir tatilim oldu tamamını FL'de geçirdim plan yaptığınız şehirlerden sadece key west'e gitmedim diğer yerleri gördüm bu bölgelere ek olarak tampa,st.petersburg'u, fort laudardale'yi mutlaka ekleyin clearwater'da denize girebilirsiniz. Key West için 3 saati bulan düz bir otoyolda araç kullanacaksınız okyanus üzerinde bu sıkıcı ve yorucu olabiliyor dikkat etmekte fayda var arkadaşım sorun yaşadığını anlattı geçenlerde bana.
haricinde miami güzel ancak hayallerimizdeki yada duyduklarımız sonrası aklımızda oluşan şehir yok inanın 1 gün yeterli olacaktır miami için sonrasında zaten anlayacaksınız biraz abartılmış bir balon şehir. daha yerel turistik bölgelere gidin. alışveriş için orlando premıum outlete uğrayabilirsiniz.
Türk Ehliyet FL eyaletinde 6 ay geçerli ben sorun yaşamadım polis kontrolüne de girdim ehliyetimi kabul ettiler.
Turo'da yada diğer araç kiralama firmalarında sigorta konusu dışında dikkat edeceğiniz durum yok fiyatları iyi analiz edin son ana kadar fiyatınızı kontrol edin bazen indirim olabiliyor yeni bir rezerv yaparak fiyatınızı düşürebilirsiniz.
Ben budgetten kiraladım miami havalimaında memnunda kaldım üst segment araçları iyiydi. -
Benim sürem 6 gün olduğu için sürekli bir koşuşturma içinde olmak yerine kesinlikle burada vakit geçirmelisin burada denize girmelisin diyeceğimiz biz kaç noktada altın vuruş yapmak istiyorum geçen sene italya palermoya gitmiştim kesinlikle 10 20 gün gidilip gezilmesi gereken bir ada olduğunu düşünüyorum. ben sadece 6 7 saat içinde görülmesi gereken belli başlı yerleri gördüm sadece buradaki zamanım 6 gün olduğu için siz her yer görmüş biri olarak key west örneğinizde olduğu gibi 3 4 saat yolda geçecek bir yere gitmek yerine Tampa daha mı iyi dersiniz bir kaç kişi key west için çok güzel olduğunu okyanus üstünde araçla mükemmel bir manzarada gidip geleceğimizi söylediler.
-
@T-C-Kubilay-Dikici 6 gun Miami'de kalmanizi tavsiye etmem. 2 gun Orlando'da kalmanizi, 1 gununu Universal Studios Orlando'ya, 1 gununuzu Orlando International Premium Outlets'e ayirmanizi tavsiye ederim. Alisveris icin baska bir yere gerek oldugunu dusunmuyorum. Soyle olabilir, bir sabah Miami'den Orlando'ya gecin, ve direkt alisveris merkezine gidin, aksamustu alisveris bitince otele check-in yapin, ertesi sabah acilis saatinde Universal Studios'a gecin. Universal Studios'tan cikinca Orlando'da gezip otele donun. Ertesi sabah Miami'ye yola cikin. Ucaginiz sabah erken iniyorsa, arabayi alip direkt Orlando'ya gecip ilk 2 gunu orada gecirebilirsiniz. Florida'da sizin beklentilerinizi karsilayacak bir deniz yok. Denize girmeniz sart degil. Key West'i gormek istiyorsaniz, orada girersiniz denize.
-
@Ryback miami orlando arası 2 saat 3 saat yol görünüyor açıkcası yolculuğu seven biriyim gidip gelirken manzarada araç sürmeyide severim airbnb kiralamayı düşünüyordum benim için yorucu bir 12 gün olcağını biliyorum bu sorun değil
-
@T-C-Kubilay-Dikici Universal Studios'a giderseniz, Islands of Adventure parkina bilet almanizi tavsiye ederim.
-
@Ryback gitmeden biletleri nasıl alacağım
-
@T-C-Kubilay-Dikici Universal Studios Orlando yazın google a, o web sitesinden tickets-park tickets bölümünden alacaksınız. Ama biletler tarihli oluyor. Kesin günü önceden planlamanız lazım. Orlando’da ilk geceden sonraki sabah mantıklı. 4 farklı park var. Ben Islands of Adventure parkını tavsiye ederim. İsterseniz çoklu giriş bileti alıp diğer parklarada girebilirsiniz. Ama 1 günde 1 park diye düşünün. Anca 1 park gezebilirsiniz günde. Siteden parkları tek tek inceleyebilirsiniz.
https://www.universalorlando.com/web-store/en/us/park-tickets?flr=0&days=1
-
@Ryback son bir sorum olacak daha önce dubai'ye gittiğimde orada su parkına gitmiştim su parkına giriş ücretini ödedikten sonra herşey ücretsizdi ek bir ücretle hiç bir yerde sıra beklemeden geçiş hakkıda veriyorlardı.
Burada gördüğüm kadarıyla roller coaster var bu biletin içine bunlar dahil mi dahilse sıra beklememek için ek bir vip bilet var mı
-
Günlük alacağınız bilet parktaki aktiviteleri kullanmanizi sağlayacak giriş ücreti, farklı deneyim sağlayan ve ekstra ücret ödemeniz gereken deneyimler (VR vb) olabilir.
Yoğun yaz döneminde sıra beklemeksizin kullanmanizi sağlayan bilete “Universal Express Pass” adi veriliyor. Giriş ücretine ilave pass için de ücret öduyorsunuz. Flass pass alsanız dahi bazı parklar süre ve kullanım sayısı olarak da sınırlandırıyor.
-
@ATS16 Türkçe rehberli orlando içinde rehber tutabiliyor muyuz?
-
Gerek var mı rehbere Orlando’da? Orlando’da zaten must see noktalar ve tema parklar var. Bunlar ile ilgili internetteki tavsiyeler doğrultusunda kendinize bir itinerary yapabilirsiniz bence başkasının rehberliğine ihtiyaç duymadan. Benim bildiğim TR rehber yok günübirlik kişiye özel hizmet veren.
-
@ATS16 Aslında gerek olduğunu bende düşünmüyorum ama ilk deneyimim olacak ve dil bariyeri biraz korkutuyor beni çekincem şu Şuana kadar yaptığım harcamalar.
Uçak bileti: 2700usd
araç kirası sadece miami 6 gün: 400usd
Otel miami: 700usd
New york: ?
yeme içme yakıt ?
aktiviteler=?
alış veriş?Tahminen bu rakam: 6bin ile 7 bin arası tutacak
dilden dolayı boşa gitmesin güzelce eşimle eğlenelim derdindeyimm
-
@T-C-Kubilay-Dikici dili kafanıza takmayın orlando tema parklar stüdyolar olmasa koca bir köy
internetten araştırmanızı yapıp ilginizi çekecek tema parklara gidebilirsiniz outlet alışverişi yaparak orlando defterini kapatabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Florida
Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var?:
01.06.2025 ile 12.06.2025 arasında mimai ve nyc olacağız bu konuda çok fazla tavisyelerinize ihtiyacım olacak planımı size yazayım bu doğrultuda tavsiyelerinize ihtiyacım olacak .
01.06.2025 - 06.06.2025 mimai olacağım
06.06.2025 uçakla new jersey geçeceğim
06.06.2025 -12.06.2025 nyc olacağım01.06.2025 07.10 da miami de olacağız TURO uygulamasından araç kiralamayı düşünüyorum bu konuda bir kaç sorum olacak bilenleriniz varsa tavsiyelerinize açığım
- Kiralayacağım araç üst segment bir araç olacak 6 günlük bir kira sürecimde dikkat etmem gerekenler nelerdir?
- Tr deki ehliyetim amerikada geçerli mi?
- Bu uygulamadan daha önce kiralayanınız var ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
6 Günlük tatil planımda şöyle bir problemim var daha önce yurt dışına rehbersiz hiç çıkmadım bu tatilimiz rehber olmadan eşimle ben çıkacağız ingilizcemiz yetersiz yok denecek kadar da az sizlerin cesaret vermesiyle böyle bir karar aldık çeviri ile anlaşmayı ve navigasyonla gezmeyi düşünüyorum. palanlarımın arasında aşağıdaki yerlere gitmek var bunların dışında önereceğiniz 6 günlük bir sürede yada gideceğimiz yerlerde buraya kesinlike gitmelisiniz burada şunu kesinlikle yemelisiniz diyeceğiniz birşey varmı?
Gitmeyi planladığım yerler;
- Key west
- Palm beach
- boca raton
- Orlando
otelimizi miami de tutacağız havalimanı da burada olduğu için 6 gün aynı otelde kalmak mantıklı?
Bu bölgeler dışında taviseliriniz varmı?
DJ performanslarını çok severim gitmeyi tavisye edeceğiniz bir mekan var mı?
Yüzmeyi de düşünüyoruz plajı olarak tavsiye edeceğiniz bir yer varmı
Alış veriş konusunda Sawgrass Mills ve Dolphin Mall tavsiye ettiler bunların dışında daha iyi bir yer var mı?Ben sizin yerinizde olsam Miami'ye 6 gün yerine 2 gün ayırırdım. 3 gün yola çıkardım, Boca Raton bence Amerikada yaşanacak en güzel en güvenilir şehirlerden biri. Eğer keşif için görmek istiyorsanız tavsiye ederim. Hemen dibinde Delray Beach var, Boca kadar güzel bir yer, bir de orayı görebilisiniz. Saat 20:00 dan sonra sahil kısmı çok hareketli olur, cıvıl cıvıl mekanlar.
Miami de kimse araba kullanmayı bilmiyor, aslında biliyor ama herkes yabancı olduğu yapılan hareketler biraz çılgınca .
Miami en güzel elektrikli scooter ile veya normal scooter ile gezilir. Park yeri çok sıkıntı ve ücretleri bence çok yüksek. Günlük scooter kiralama şirketleri var googldan araştırabilirsin misal : https://miamiscooterrentals.com/İnanılmaz güzel sokak grafitileri var gez gez doyamıyorsun, orası sanki amerika değilde latin ülkesi gibi. Gezmek ve tatil için harika bir yer, yaşamak için aynı şeyi düşünmüyorum.
Yemek olarak da muhakkak Chipotle'yi bir denemenizi tavsiye ederim. Meksika usulu fast food, ama acayip lezzetli hemde uygun fiyat. Her yerde şubeleri var, yol üstünde acıktığınızda nerede olursanız olun yakınlarda bir tane bulabilirsiniz.
Alışveriş içinde Amerikanın en büyük outlet yerlerinden biri olan "Sawgrass Mills" alışveriş merkezini tavsiye ederim. Tamamını 4-5 saatte anca gezersiniz. Oraya giderseniz PureGreen şubesi var, sahibi türk hafta sonu dışında genelde orada olur. Eğer franchise hakkında bilgi almak istersen ayak üstü sohbete hayır diyeceklerini sanmıyorum, misafir perver insanlar
bu arada puregreen şubelerinin büyük çoğunluğu türk.Şimdiden iyi tatiller...
-
@Darko Bilgilendirme için teşekkür ederim notlarımı aldım tur planımı oluşturdum şöyle bilgi vereyim
Miamide havalimanından aracımızı kiraladım
Konaklama;
1-4 arası south beach'de olacak
4-6 arası Orlandoda olacak şekilde otellerimi tuttumEğer uçakta uyuyabilirsem planım şu şekilde sabah 07.10 varış 10da aracı teslim alırım dedim deneyimlere göre 2 saat civarı sürüyor pasaport kontrol otel girişleri saat 15:00 sonra olduğu için çok fazla sabah vaktim olacak
1 gün
Little havana, wynwoodi Miami Beach'de yürüyüş ve öğle yemeğini burada bir yerde yerim
Hava kararmaya yakın bayside mainada yemek işini hard rock halletikten sonra bot turu satın alacağım2gün
Şehir merkezini gezmeyi planlıyorum
Kano turları ile akşam hava karardıktan sonra nehirde kano ile tur yapmayı planlıyorum
Akşam vakit kalırsa boca veya west palm beach akşam dolaşmak istiyorum3gün
Key west veya tampaya günü birlik ziyaretler düşünüyorum araç kullanmayı seven biriyim yol yormaz bu yüzden ikisinden birini araıştırıyorum hangisi değer4gün
Otelden erken çıkıp orlandoya direk gideceğim premium outlet çok büyük ve uygun olduğunu fiyatlar konusunda mimamiden daha iyi olduğunu söylediler burada alış veriş yapacağım tam 1 günümü ayırmayı düşünüyorum.5gün
Universal studio biletimi geçen hafta aldım 1 park 1 gün tüm günümüz orada geçecek6gün
Miami - new york uçuşumuz olacak burada miamide gezi planım yok buradan sonrasını new york planlamyı düşünüyorum henüz onun üzerinde çalışmadım -
Miami downtown’da zaman geçirmek seyahat eden kişiye göre değişir, airboat ile Everglades National Park‘da tura katılmak eğlenceli olabilir.
Shuttle ile de gidebilirsiniz veya kendi aracınızla gidip orada da aktiviteye katılabilirsiniz. Biz kendi aracımızla gitmiştik.
-
@Darko bu mesajda ürün yerleştirme yapılmıştır

Benzer Başlıklar
148
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k