Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar. Formu okuduğumda vize görüşme yerlerini değiştirmeye başlandığını görüyorum. Erken değiştirmemiz mi gerekiyor. Ne zamana kadar süremiz var. Teşekkürler

• @joseph-universe Mülakat tarihleri 1 Ekim’de baslıycaktır. Current olmadan önce KCC ile Cut Off olduktan sonra Konsolosluk ile taşıma yapabilirsiniz. Erken taşıma sebepleri Ankara’dan gelmiycekleri düşünüyor olması.

• @tugcebkdgl hocam merhaba bende hongkonk ile bangkok arasında kaldım ama hangisine taşımam gerektiğini kararlaştırmadım hongkonk veya taylanda taşıdığımda eu case numberim 13k orda kaç k olur nasıl bakabilirim, takip edebilirim bu seneyi ve önce ki seneyi tur fikri çok mantıklıymış hocam

• Merhaba arkadaşlar
    Case numaram 45XX
    Ds-260 formunu yarın dolduracağım eksikler vardı yeni tamamladım birkaç gündür araştırmam sonucu kafam karıştı ve yanlış bişey yapmak istemiyorum o yüzden cevapları gözden kaçırdıysam kusura bakmayın birkaç sorum olucak ;

1-Yıllardır kullandıgım hattım babamın üzerine telefon numarası olarak kendi adınıza diyor bi sıkıntı olurmu ? Birde geçen sene iş için bi hat cıkartmıştım 1 ay kullandım sonra tl yüklemediğim için büyük ihtimal kapanmıştır veya başkası almıştır onu ekliyimmi (O benim üzerimeydi)

2-Kendi adresimizi veya adresleri yazarken ilk başvuruda cadde yerine street yazmıştık örnek olarak Posta Street , Abc Avenue gibi Ds-260’da
    İngilizce olarakmı yoksa cadde veya sokak yazarakmı girmeliyim.

3- Have you ever served in the military?

Askerlik kısmında ben 1 sene normal zorunlu herkesin yaptığı bir askerlik yaptım ama kastedilen askerlik paralı,profesyonel askerlik mi anlamadım yes mi no mu işaretlemeliyim.

• @iibrahimd . teşekkürler. Sıralamam 60XX bu sıra numarası için hangi ülkeyi önerirsiniz. yeşil pasaportum var.

• @joseph-universe Malesef tavsiye veremiyorum. Çünkü yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Gecmiş Mülakatları okuyup kendinizin karar vermesi gerekiyor ama Yesil Pasaport olan kisiler icin en cok önerilen yer Viyana bence sizin icin en mantiklı olabilecek yer burasıdır.

• @iibrahimd çok teşekkürler.

• @joseph-universe yesil pasaportunuz var ise düsünmeden viyanayi tercih edebilirsiniz. Saglik muayenesini yapan kurumun calisanlari türkleri artik tanimasi ve türkce asi bilgilerine kadar asina olmasi, konsoloslugun e devletten alinan belgeler icin ceviri/noter onayi/apostil gibi islemler istememesi, genel olarak viyanada türk nüfusunun fazla olmasi (bir sorununuz oldugunda yoldan cevirdiginiz birinin türk cikma olasiligi oldukca fazla) ve en önemlisi performansi iyi olmasi gibi bircok + si var. Dv2023, dv2024, dv2025 mülakat deneyimlerinde cokca viyana mülakat deneyimi mevcut. Özellikle @Flight101 ‘nin mülakat deneyimini okumanizi öneririm. Kendisi en ince ayrintisina kadar deneyimini aktardi.

• hocam Merhaba yeşil pasaport veya schengen vizem yok Hongkonk veya Bangkokta gireceğim 13k sıralamam var ekim ayında mı dosya aktarımı yapmalıyım şimdi yapmamım bir yararı olur mu
    bangkok veya hongkonkta özel hangi belgeler isteniyor ve

sürec kaç gün sürüyor (dosya aktarımı ve bangkok mülakat )

sağlık raporu için randevu almam gerekir mi

ingilizcem fazla iyi değil bangkok konsolosluğundan tercüman çağırabilir miyim ?

türkiyeden çevirtmem gereken bilgiler hangileridir

• @koci umarım bir yolunu bulursunuz maddi süreç gerçekten zor bende öğrenciyim anlayabiliyorum

• @rezanclz çok teşekkürler. Taşıma işlemini nasıl yapabilirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@joseph-universe bu başlığın 4. iletisini okuyun lütfen.

• @ugursway hocam sağ üstte arama yerine bangkok yazdım sonuc bulunamadı diyor

• ⭐⭐⭐⭐

@eyllsvimli, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp MERHABA, ds260 formumu doldurup an itibari ile gönderdim. dosyamı örneğin bu hafta içinde taşımayı talep edebilir miyim?

Merhaba. Hayırlı olsun. Tabii ki, bu başlığın 4.iletisine bakarak KCC'ye e-posta gönderebilirsiniz. Adres belirtmeyi unutmayın - Adres eğer bir otel ise otelin adını yazmadan tabi 🙂 .

• ⭐⭐⭐⭐

@ArdaCan Ben yazınca 500 den fazla sonuç çıkıyor 🙂
    Bangkok yazdığınızdan emin olun.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Cego43 bende aynı soruyu merak edıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp, içinde söyledi:

@zakaria Tebrikler hayırlı olsun. Ankara AS kotasında şu anda 6300 lerde. İncelemek için şu siteye girin:

Konsolosluk olarak Ankara'yı seçin hemen sağ tarafta kategori olarak AS'yi seçin.

@EzgiLera, içinde söyledi:

Bence riske atıp da Ankarayı beklemeyin, dosyanızı taşıyın. Numaranız çok düşük değil zaten.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

DV2024 ve DV2025 bültenlerine baktığımda, maalesef AS9XXX numarasının Haziran’dan önce current olmadığını fark ettim. Üstelik Excel tablosunda görüldüğü gibi, AS bölgesinden kazananlar Ankara’da genellikle numaraları current olduktan yaklaşık 4 ay sonra mülakata giriyor.

Hong Kong konsolosluğunun AS dosyalarıyla ilgili performansını incelerken, DV2025 için şimdiye kadar yalnızca 1 dosya kabul ettiğini ve ona da ‘Refused’ verdiğini gördüm. DV2024 için ise hiç dosya kabul edilmemiş. Konsolosluk açısından dosyanın AS veya EU olması arasında bir fark var mı? Ayrıca, birinin mülakatta ‘Refused’ almasının sebepleri neler olabilir? Önceki deneyimlerde böyle bir duruma rastlayamadım.

Current olma durumu yıldan yıla çok değişkenlik gösterebilir. Şu an elimizde hiçbir veri yokken bir tahmin yapamayız.

Eğer talep yoksa vize basamazlar. Acaba talep mi olmuyor yoksa onlar mı kabul etmiyor veya mülakat vermiyor, onu bilmek lazım.

EU veya AS olmasının genelde konsolosluk açısından farkı yok ancak çok talep olduğu zaman önceliği kendi vatandaşlarına verebiliyorlar, böyle bir hakları var, Ankara’da durum tam tersi.

Refused olmasının birçok sebebi olabilir ancak her zaman en büyük sebep yalan beyan. Başvuruda yanlış bilgi vermek, aile üyelerini belirtmemek, yanlış bilgi/belge sunmak gibi. Tabi ki terörist eylemlere karışmak, yasa dışı örgüt üyeliği gibi “e bir zahmet bunu da reddetsinler” denilecek sebepler de var. Ama turist vizesinden red yemek bir pek sorun olmuyor.

• @smelihkrkmz merhaba. Dosya taşıma için ülke uygunluğunuzu geçtiğimiz yılların deneyimlerini okuyarak belirleyebilirsiniz. Vize probleminizin olup olmadığı bunun en belirleyici unsuru. 2025 için Viyana, Bangkok ve Hongkong en çok dosya taşınan ülkelerin başında geldi. Arama kısmından bu ülke deneyimlerini okuyarak her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Sürecinizde bol şans şimdiden

• @Emre-Kurtulmuş 'a katılıyorum. Bunun güzel örneklerinden biri benim 😃 Schengen vizem olmasına rağmen dosyamı taşımadım. Numaram KÜÇÜK diye 😃 Sonra 4-5 binler vize almaya başladı. Ben Ankara'yı bekledim ve Ocak ortasında aldım vizemi 😃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |