Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gokhangunduz
    Merhabalar, dosya transfer talebinizi iceren e-mailin icerisine, dosyanizi tasimak istediginiz ulkede bulunan konaklamaniz olasi bir adres bildirerek tekrar gonderiniz.
    Evet, KCC tarafindan fiziksel adres istegi, gectigimiz sene degisen FAM yasasi sonrasi talep edilmeye baslandi.

• @ugursway evet heyecan ve stres bir arada en sağlıklı yolu izlemek için kafam iyice karıştı , çok teşekkür ederim. Olumsuz ilerlemelere karşı ds 260 formunu doldurmam için resmi veya tavsiye olarak bir son tarih var mıdır ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Suleyman-Onal evet seçeneğini işaretlemeniz gerekiyordu, sorun olmayacaktır. Mülakat tarihi alırsanız askerlik ile ilişiği yoktur/yapmıştır belgenizi istenilen dil tercümesi ile götürebilirsiniz dosyanızı taşıyacağınız konsolosluğa.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cego43 bu başlığın 4.iletisinde detaylar mevcut dosya taşıma ile ilgili. Dosyasını KCC aracılığıyla taşıyan olumlu dönüş alan talihli olursa excel dosyada değiştirecektir. Sizde excel dosyaya detaylarınızı eklediniz mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@probist confirmation page’in kopyasını bilgisayarınıza kaydettiyseniz sorun olmaz, ilerleyen zamanlarda aynı bölüme girerek çıktısını alabilirsiniz.

• @Serapp, içinde söyledi:

@zakaria Tebrikler hayırlı olsun. Ankara AS kotasında şu anda 6300 lerde. İncelemek için şu siteye girin:

Konsolosluk olarak Ankara'yı seçin hemen sağ tarafta kategori olarak AS'yi seçin.

@EzgiLera, içinde söyledi:

Bence riske atıp da Ankarayı beklemeyin, dosyanızı taşıyın. Numaranız çok düşük değil zaten.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

DV2024 ve DV2025 bültenlerine baktığımda, maalesef AS9XXX numarasının Haziran’dan önce current olmadığını fark ettim. Üstelik Excel tablosunda görüldüğü gibi, AS bölgesinden kazananlar Ankara’da genellikle numaraları current olduktan yaklaşık 4 ay sonra mülakata giriyor.

Hong Kong konsolosluğunun AS dosyalarıyla ilgili performansını incelerken, DV2025 için şimdiye kadar yalnızca 1 dosya kabul ettiğini ve ona da ‘Refused’ verdiğini gördüm. DV2024 için ise hiç dosya kabul edilmemiş. Konsolosluk açısından dosyanın AS veya EU olması arasında bir fark var mı? Ayrıca, birinin mülakatta ‘Refused’ almasının sebepleri neler olabilir? Önceki deneyimlerde böyle bir duruma rastlayamadım.

• ⭐⭐⭐⭐

@drbaykal sıkıntı olmaz

• Ds260i doldurduktan sonra eğer aos ile ilerlemeye karar verirsem yine KCCe mail atıp onay almam gerekir mi? Teşekkürler.

• @ATS16 teşekkür ederim 🙏🏼

• ⭐⭐⭐⭐

@rhyten

Dosya taşınacak en mantıklı konsolosluk/ülke sizin kişisel profilinize (maddi durumunuz, manevi durumunuz, sahibi olduğunuz pasaport türü, vize geçmişiniz vb) uyan konsolosluk. Bu yüzden kendiniz karar vereceksiniz bu konu başlığının 4.iletisini okuyarak. KCC’ye talebinizi göndermeden (doğru detaylar ile) dosyanızın taşınıp taşınmayacağını bilemezsiniz. DV2025 Mülakat Deneyimleri de size yol gösterebilir maddi ve manevi durumu özetler. Bol şans!

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐⭐

@Rosa

Bu CN ile Ankara’dan mülakat gelmesini beklemek hayal olur. Dosyanızı sizin profilinize en uygun konsolosluğa taşımak için gerekli aksiyonları almak ve forumu detaylı olarak okumanız sürecinize faydası olacaktır. Bol şans 🍀

• @ugursway

Anlaşılan o ki 4. sayfaki spoiler biraz değişmesi gerekecek ve ekstra adres eklesek maile daha iyi olacak sanırım.
    Peki otel adresi yazarsak veya bir airbnb adresi yazsak bu durum bir önem teşkil ediyor mu acaba sonuçta adamlar ikamet adresi istiyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik

Öncelikle biraz sakin olmanız hususunu özellikle vurgulamak istiyorum.

2xxx CN ile Ankara’dan mülakatınızı sabırla beklemenizi ve bu sırada evlilik hazırlıklarına ve ABD’ye göç sürecine odaklanmanızı tavsiye ederim. Talihli olan bekar olarak en az hata ile bir an önce DS260’ı submit etmesini tavsiye ederim. Bu CN ile DV2026 sürecinde diğer talihlilere oranla daha az endişe etmesi gereken talihlilerden birisiniz. Mutluluklar ve bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria Konsolosluk açısından AS veya EU olmasının farkedeceğini düşünmüyorum. HNK AS'lilere 2023 yılında 7 vize basmış. Az olmasının nedeni AS kategorisindekiler oraya transfer isteğinde bulunmamış olabilir. Herkesin bizim gibi DV vizesi basmayan bir Ankara'sı yok 🙂
    Refused olma nedenleri çok fazla. Mesela eğitim şartının sağlanamaması, eksik veya hatalı belgeler sunulması gibi.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@dmd bu başlığın 4.iletisini okumanız yararınıza olacaktır.

@gnollzy AOS ile süreci ABD içerisinde sürdürmenin maddi ve manevi zorlukları hususunda bilgi sahibi olmadan, hele ki yeni başkanlık yönetiminin göçmenlik hususundaki yaklaşımı ve ekstra incelemeler söz konusu olduğu bir ortamda talihliyi daha doğru yönlendirmek gerekiyor.

Doğrudur, o yüzden beni kıstas almasın yanlış olabilirim forumdan daha bilgili arkadaşlardan onay alırsın belirtmiştim.

• Merhabalar..dosyamın ankarada mulakata yetişmesi imkansız görünüyor okuduğum kadarıyla..dolayısıyla vize istemeyen yerlere dosya taşıma için kcc ye mail atacağım…bu ilk yapmam gereken..benim sıkıntım eşim gelip gelmeme konusunda kararsız.. mülakat hong kong oldu diyelim..peki eşim son anda gelmekten vaz geçti.. ve ben tek gideceğim..beni neler bekliyor?
    Birde turist vizesiyle 12-13 sene önce gittim ve gezip geldim..şimdi de vizem var uzattım..bu mevcuttaki vizem sorun yapabilirmi? Daha 2-3 ay önce uzattığım turist vizesi ile dv çekilişi çok tezat..kafam çok karıştı :((

• DS-260 formunu doldururken Ankara'da sıra gelmeyeceğini öngörerek direkt Hong Kong seçmeli miyim? yoksa Ankara olarak işaretleyip sonradan farklı bir yere taşımak mı mantıklı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Flight101 çok teşekkürler bilgi için resmen bu bilgiyi duymak için DS-260 başvurumu bekletiyordum artık zaman kaybetmeden başvurabilirim. 24k de olmanın getirdiği erken başvursam da ancak seneye temmuz-eylül döneminde şans bana gülecek mi belli olacağı için biraz geciktirdim. Tekrar zamanınız için teşekkürler.

• arkadaşlar CN 25000lerde. hong konga taşıyacağım dosyamı. orada bir abimizin adresi var. KCC'ye mail atarken bu adresi de yazacağım. Sizce mülakat aşamasında adres kaydı için belge isterler mi orada oturduğuma dair? veya daha oraya gelmeden KCC ikametgahımın orada olduğuna dair belge ister mi?

• Herkese selamlar güzel bir sorum olacaktı. Yeşil pasaportum resmi olarak üniversitem bittiğinde bitecek ve 2026 haziran da bitiyor . Ve üniversite bittikten sonra (greencard ı alabilirsem inşallah) abdye giriş yapmayı düşünüyorum ama yeşilimin süresi bitmiş olacak sizce sorun olur mu? Teşekkürler iyi forumlar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |