DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba, biraz komik olabilir ama gerçekten merak ettiğim bir durum var. Bizim USA'de samimi olduğumuz, oradaki yaşamını doğrudan bildiğimiz birisi yaşamıyor maalesef. Ancak daha önce gidip yaşamış arkadaşlarımızın önerdiği ve bize yardımcı olmayı kabul eden kişiler var. Bu kişilerin oradaki mevcut durumu, belki kriminal geçmişi (böyle bir şey olmadığını düşünüyoruz ancak ihtimal olarak soruyorum) vs. sizce ne kadar önemli? USA'de bildirdiğimiz adres ve kişi için olumsuz bir durum var ise bu bizim sürecimizi nasıl etkiler?
ABD'de vereceğiniz adres greencard ve SSN belgesinin gönderilebilmesi için isteniyor. Güvendiğiniz biri olsun postayı alıp size ulaştırsın yeter, o kişinin geçmişinin bir önemi yok.
-
@probist yüksek numaralar için neden basit aslında ankaradan kötü sayılabilecek konsolosluk sayısı yok denebilir seviyede, küçük numaralar içinde şöyle bir şey var örnek veriyorum geçen sene bülten yanlış değilsem 5-6bin arası bir numarayla başladı ve haziranda hongkonga taşıyan 5binler civarında bulunan bir arkadaşımız direk ekim ayında mülakatına girip vizesini aldı. Ankarayı beklemeye kalksa vizesini şansı yaver giderse yaz dönemi anca alabilir belki ama bu erken taşıma sayesinde erkenden amerika macerasına başlayabilir hale geldi.
Bu yüzden dosya taşımada masrafı dert eden kişiler için eğer masraf sizi çok zorlanayacaksa imkansız delse amerikaya erkenden gelebilecek konumda olmak çok önemli. Hem o mülakat bekleme stresini yaşamazsınız hemde erkenden gelip düzene alışırsınız hatta işinizi bile bulduğunuzu varsayarsak dosya taşıma masrafınızı bir kaç ayda çıkartmış olursunuz yüksek ihtimalle -
Herkese merhabalar,
Dosya numaram 20 binlerde olduğu için ankarada mülakat almak imkansız.bu yüzden dosya taşıma sürecine gireceğim,forumun başlıklarını, önceki deneyimleri elimden geldiğince okudum.Dosya taşıma işini dosyam ankaraya ulaşmadan KCC üzerinden değiştirmeyi planlıyorum haziran ayında ama hangi ülkeye taşıyacağım konusunda şüphelerim var. Mesela gürcistanda mülakata girmek istiyorum diyelim ki KCC ye direkt dosyamı taşı dediğim zaman onlar da taşısa gürcistanda girebiliyor mu oluyorum,gürcistan bu dosya taşımayı reddedebilir mi mesela çünkü bazı ülkeler özel isteklerde bulunuyor oturum izni gibi vs. bu konuda kafamda oturmayan şeyler var işte bu yüzden. Daha dv2025 mülakatları yapılırken konsolosluklara mail atıp sorsam cevap verirler mi? hong kong ve Bangkok düşünmüyorum çok uzak ve maddi açıdan külfetli.Daha yakın ülkeler olması için uğraşacağım.Yani bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim nereden başlamalıyım bilmiyorum beni tecrübelerinizle aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Tüm 2026 talihlilerine hayırlı olsun. -
Merhabalar. Formu okuduğumda vize görüşme yerlerini değiştirmeye başlandığını görüyorum. Erken değiştirmemiz mi gerekiyor. Ne zamana kadar süremiz var. Teşekkürler
-
@joseph-universe Mülakat tarihleri 1 Ekim’de baslıycaktır. Current olmadan önce KCC ile Cut Off olduktan sonra Konsolosluk ile taşıma yapabilirsiniz. Erken taşıma sebepleri Ankara’dan gelmiycekleri düşünüyor olması.
-
@tugcebkdgl hocam merhaba bende hongkonk ile bangkok arasında kaldım ama hangisine taşımam gerektiğini kararlaştırmadım hongkonk veya taylanda taşıdığımda eu case numberim 13k orda kaç k olur nasıl bakabilirim, takip edebilirim bu seneyi ve önce ki seneyi tur fikri çok mantıklıymış hocam
-
Merhaba arkadaşlar
Case numaram 45XX
Ds-260 formunu yarın dolduracağım eksikler vardı yeni tamamladım birkaç gündür araştırmam sonucu kafam karıştı ve yanlış bişey yapmak istemiyorum o yüzden cevapları gözden kaçırdıysam kusura bakmayın birkaç sorum olucak ;1-Yıllardır kullandıgım hattım babamın üzerine telefon numarası olarak kendi adınıza diyor bi sıkıntı olurmu ? Birde geçen sene iş için bi hat cıkartmıştım 1 ay kullandım sonra tl yüklemediğim için büyük ihtimal kapanmıştır veya başkası almıştır onu ekliyimmi (O benim üzerimeydi)
2-Kendi adresimizi veya adresleri yazarken ilk başvuruda cadde yerine street yazmıştık örnek olarak Posta Street , Abc Avenue gibi Ds-260’da
İngilizce olarakmı yoksa cadde veya sokak yazarakmı girmeliyim.3- Have you ever served in the military?
Askerlik kısmında ben 1 sene normal zorunlu herkesin yaptığı bir askerlik yaptım ama kastedilen askerlik paralı,profesyonel askerlik mi anlamadım yes mi no mu işaretlemeliyim.
-
@iibrahimd . teşekkürler. Sıralamam 60XX bu sıra numarası için hangi ülkeyi önerirsiniz. yeşil pasaportum var.
-
@joseph-universe Malesef tavsiye veremiyorum. Çünkü yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Gecmiş Mülakatları okuyup kendinizin karar vermesi gerekiyor ama Yesil Pasaport olan kisiler icin en cok önerilen yer Viyana bence sizin icin en mantiklı olabilecek yer burasıdır.
-
@iibrahimd çok teşekkürler.
-
@joseph-universe yesil pasaportunuz var ise düsünmeden viyanayi tercih edebilirsiniz. Saglik muayenesini yapan kurumun calisanlari türkleri artik tanimasi ve türkce asi bilgilerine kadar asina olmasi, konsoloslugun e devletten alinan belgeler icin ceviri/noter onayi/apostil gibi islemler istememesi, genel olarak viyanada türk nüfusunun fazla olmasi (bir sorununuz oldugunda yoldan cevirdiginiz birinin türk cikma olasiligi oldukca fazla) ve en önemlisi performansi iyi olmasi gibi bircok + si var. Dv2023, dv2024, dv2025 mülakat deneyimlerinde cokca viyana mülakat deneyimi mevcut. Özellikle @Flight101 ‘nin mülakat deneyimini okumanizi öneririm. Kendisi en ince ayrintisina kadar deneyimini aktardi.
-
hocam Merhaba yeşil pasaport veya schengen vizem yok Hongkonk veya Bangkokta gireceğim 13k sıralamam var ekim ayında mı dosya aktarımı yapmalıyım şimdi yapmamım bir yararı olur mu
bangkok veya hongkonkta özel hangi belgeler isteniyor vesürec kaç gün sürüyor (dosya aktarımı ve bangkok mülakat )
sağlık raporu için randevu almam gerekir mi
ingilizcem fazla iyi değil bangkok konsolosluğundan tercüman çağırabilir miyim ?
türkiyeden çevirtmem gereken bilgiler hangileridir
-
@koci umarım bir yolunu bulursunuz maddi süreç gerçekten zor bende öğrenciyim anlayabiliyorum
-
@rezanclz çok teşekkürler. Taşıma işlemini nasıl yapabilirim.
-
@joseph-universe bu başlığın 4. iletisini okuyun lütfen.
-
@ugursway hocam sağ üstte arama yerine bangkok yazdım sonuc bulunamadı diyor
-
@eyllsvimli, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp MERHABA, ds260 formumu doldurup an itibari ile gönderdim. dosyamı örneğin bu hafta içinde taşımayı talep edebilir miyim?
Merhaba. Hayırlı olsun. Tabii ki, bu başlığın 4.iletisine bakarak KCC'ye e-posta gönderebilirsiniz. Adres belirtmeyi unutmayın - Adres eğer bir otel ise otelin adını yazmadan tabi :) .
-
@ArdaCan Ben yazınca 500 den fazla sonuç çıkıyor :)
Bangkok yazdığınızdan emin olun. -
Bu ileti silindi! -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@Cego43 bende aynı soruyu merak edıyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum