Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @swadze minimum lise diplomaniz var ise is tecrübesi önem teskil etmiyor, ha yine de ben doldurmak istiyorum derseniz sgk girisinizde isveren ünvani neresi yaziyorsa orayi yazin

• @Serapp MERHABA, ds260 formumu doldurup an itibari ile gönderdim. dosyamı örneğin bu hafta içinde taşımayı talep edebilir miyim?

• Merhabalar CN 7000 lerde ve okuduklarıma göre bu senenin talihlilerine görüşme almak neredeyse imkansız olduğunu görüyorum dosya numaramı taşımam için en uygun yer neresidir hem onay için hem bütçe için? Bir de ds-260 ı erken yollamamın Ankarada mülakata çağırılma hızında bir artısı olacak mı?

• @radyan59
    Selamlar sizin ozelinizde transfer istegi e-maili gonderecek arkadaslarin dikkatine; e-mail iceriginde gerekce, sebep, yok bu sekildeydi, bu oldu vb. ya da destan gibi uzun uzun cumleler iceren e-mailler atmaktan kacininiz. Inanin sizin gerekcelerinizle hic ilgilenmiyorlar.

Basit, net ve anlasilir bir cumle ile transfer isteginizi, vize islemleriniz boyunca ilgili ulkedeki olasi konaklama ihtimaliniz olan adresinizi, isim soyisim, dogum tarihi ve case numaranizi belirtmeniz yeterlidir.

Eger transfer isteginize beklediginiz gibi onay yatini almadiginizda hemen endiselenmeyiniz, ayni sekilde tekrar bir e-mail gonderiniz. KCC’de emaillerinizi yanitlayan memurlar, bir is gununde sizin gibi yuzlerce emaillere cevap verdikleri icin, devrik cumlelerle gelen uzun uzun cumleler barindiran istekleri anlamak icin ugrasmiyorlar ve ellerinde bulunan kalip cevaplari gonderiyorlar.

Son olarak, dosya transferiniz gerceklestikten bir sure sonra KCC’ye tekrar e-mail atarak “mulakat yerim neresi?” seklinde bir sorguda bulunup teyit almanizi tavsiye ederim cunku cok alakasiz yerlere dosya tasidiklarina cokca sahit olduk. Bol sanslar.

• arkadaşlar sürekli form hata veriyor sizdede öyle mi? doğru yazdığım halde hata var diyor sürekli

• @ufuk-acar öncelikle sürecinizi imzaniza tasiyin nasil yapilacagina bu basliktan bakabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1620487789023

Viyana özelinde e devletten alinan qrli belgelerde herhangi yeminli ceviriye gerek yok. (formul a, adli sicil kaydi, formul b zaten ingilizce/coklu dilli cikartilabiliyor). Diplomanizda qr yoksa ve türkce ise sadece diplomaniza yeminli ceviri yaptirmak yeterli olacaktir.

• @ugursway Üstadım Mülakat yerimizi öğrenmemiz için bir kalıp taslak mevcut mu yoksa şu şekilde göndersek olur mu.

Başlık : CN / Interview Location

Name-surname: XXX
    Case Number: 2026EU000XXX
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

Dear KCC Office,

I would like to know my current meeting place.

Thanks, regards

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway Üstadım Mülakat yerimizi öğrenmemiz için bir kalıp taslak mevcut mu yoksa şu şekilde göndersek olur mu.

Başlık : CN / Interview Location

Name-surname: XXX
    Case Number: 2026EU000XXX
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

Dear KCC Office,

I would like to know my current meeting place.

Thanks, regards

Mülakat yerim neresi diye sorabilirsiniz. Taslağa gerek yok

• @Serapp çok teşekkürler iyi geceler.

• @iibrahimd

Agustos 2024 de kccye gönderdigim mail taslagini asagiya ekliyorum direkt bilgilerinizi ekleyip gönderebilirsiniz. Basliga sifirlar olmadan case numaranizi yazin.

Dear Sir/Madam

Could you please provide me with the location of my scheduled interview?

Name:
    Surname:
    Date Of Birth:
    Case Number:

Thank You.

• @greenlife1 Yunanistan başvurusu yap ben eşim ve çocuğuma Yunanistandan başvuru yaptım biri 10 gün oturum 20 gün vize biri 20 gün oturum 2 aylık vize alıp öyle viyanaya götürdüm çok kolay şekilde vizeni alırsın

• Merhaba,

Benim de ufak bir sorum olacak. Master mezunu olduğum için Highest Level of Education Completed sorusunu ADVANCED DEGREE olarak seçtim ancak sayısını 2 seçtim, lise bilgisini isteyeceklerini hiç düşünmemiştim. Okuduğum Üniversitelerin bilgilerini girdim, hatta master'ı İngiltere'de yapmıştım. Sanırım lise mezunu olduğum anlaşılıyordur. Bunun dışında bir de 20+ yıl önce ailem göbek adımı sildirmiş vukuatlı nüfus kaydında gördüm, bu da hiç aklıma gelmemişti. Yani şu ana kadar fark ettiğim iki adet hata yapmışım 🙂

Anladığım kadarıyla Hong Kong'da lise diplomasını bile görmek istiyorlarmış, bu yüzden herhalde formu açtırmam gerekir. Şu anda merak ettiğim, dosyamı oraya taşıyıp randevu aldıktan sonra DS-260'ı açtırma yoluna gitsem bir sorun olmaz değil mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• @rhabdo
    Selamlar, asil talihli sizseniz esinizden bagimsiz surecinize devam edebilir, vizenizi alabilirsiniz. Ancak mulakatiniz sirasinda cok yuksek ihtimalle konsolosun bu durumu sorgulayacagini, esinizin neden sizinle gelmeyecegini soracagini unutmayiniz.
    Yani sira en son tavsiye edilmesi gereken sey ise, siz vizenizi alip Amerika’ya gittikten sonra, esinizi ve cocuklarinizi yaniniza almaya calismanizdir. Bu surec ise du an guncel olarak ortalama 4-5 yil surmektektedir. Bu sekilde esinizi ve cocuklarinizi sonradan yaniniza alma konusunda daha detayli bilgiye ise, F2A/F2B aile birlesim vizesi basliginda ulasabilirsiniz.
    Ozetle, sizin icin en temiz ve en saglikli yol, tum aile uyeleri ile beraber vizelerinizi alip, green card surecinize baslamanizdir. Esinizin goc etme/etmeme kararini vermeden once bu sansi degerlendirerek Amerika’da ki yasami bir sure deneyimlemesini tavsiye ederim. Surecinizde kolayliklar.

• @ATS16 çok tşk ederim ilginiz için

• Bu ileti silindi!

• @mehmet-yücel-söğüt hocam direkt bangkok taşımışsınız acaba orada oturum izni vs istiyor mu bende ona göre şimdi mail atacağım

• Herkese merhaba, biraz komik olabilir ama gerçekten merak ettiğim bir durum var. Bizim USA'de samimi olduğumuz, oradaki yaşamını doğrudan bildiğimiz birisi yaşamıyor maalesef. Ancak daha önce gidip yaşamış arkadaşlarımızın önerdiği ve bize yardımcı olmayı kabul eden kişiler var. Bu kişilerin oradaki mevcut durumu, belki kriminal geçmişi (böyle bir şey olmadığını düşünüyoruz ancak ihtimal olarak soruyorum) vs. sizce ne kadar önemli? USA'de bildirdiğimiz adres ve kişi için olumsuz bir durum var ise bu bizim sürecimizi nasıl etkiler?

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, biraz komik olabilir ama gerçekten merak ettiğim bir durum var. Bizim USA'de samimi olduğumuz, oradaki yaşamını doğrudan bildiğimiz birisi yaşamıyor maalesef. Ancak daha önce gidip yaşamış arkadaşlarımızın önerdiği ve bize yardımcı olmayı kabul eden kişiler var. Bu kişilerin oradaki mevcut durumu, belki kriminal geçmişi (böyle bir şey olmadığını düşünüyoruz ancak ihtimal olarak soruyorum) vs. sizce ne kadar önemli? USA'de bildirdiğimiz adres ve kişi için olumsuz bir durum var ise bu bizim sürecimizi nasıl etkiler?

ABD'de vereceğiniz adres greencard ve SSN belgesinin gönderilebilmesi için isteniyor. Güvendiğiniz biri olsun postayı alıp size ulaştırsın yeter, o kişinin geçmişinin bir önemi yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@probist yüksek numaralar için neden basit aslında ankaradan kötü sayılabilecek konsolosluk sayısı yok denebilir seviyede, küçük numaralar içinde şöyle bir şey var örnek veriyorum geçen sene bülten yanlış değilsem 5-6bin arası bir numarayla başladı ve haziranda hongkonga taşıyan 5binler civarında bulunan bir arkadaşımız direk ekim ayında mülakatına girip vizesini aldı. Ankarayı beklemeye kalksa vizesini şansı yaver giderse yaz dönemi anca alabilir belki ama bu erken taşıma sayesinde erkenden amerika macerasına başlayabilir hale geldi.
    Bu yüzden dosya taşımada masrafı dert eden kişiler için eğer masraf sizi çok zorlanayacaksa imkansız delse amerikaya erkenden gelebilecek konumda olmak çok önemli. Hem o mülakat bekleme stresini yaşamazsınız hemde erkenden gelip düzene alışırsınız hatta işinizi bile bulduğunuzu varsayarsak dosya taşıma masrafınızı bir kaç ayda çıkartmış olursunuz yüksek ihtimalle

• Yasaklı

Herkese merhabalar,
    Dosya numaram 20 binlerde olduğu için ankarada mülakat almak imkansız.bu yüzden dosya taşıma sürecine gireceğim,forumun başlıklarını, önceki deneyimleri elimden geldiğince okudum.Dosya taşıma işini dosyam ankaraya ulaşmadan KCC üzerinden değiştirmeyi planlıyorum haziran ayında ama hangi ülkeye taşıyacağım konusunda şüphelerim var. Mesela gürcistanda mülakata girmek istiyorum diyelim ki KCC ye direkt dosyamı taşı dediğim zaman onlar da taşısa gürcistanda girebiliyor mu oluyorum,gürcistan bu dosya taşımayı reddedebilir mi mesela çünkü bazı ülkeler özel isteklerde bulunuyor oturum izni gibi vs. bu konuda kafamda oturmayan şeyler var işte bu yüzden. Daha dv2025 mülakatları yapılırken konsolosluklara mail atıp sorsam cevap verirler mi? hong kong ve Bangkok düşünmüyorum çok uzak ve maddi açıdan külfetli.Daha yakın ülkeler olması için uğraşacağım.Yani bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim nereden başlamalıyım bilmiyorum beni tecrübelerinizle aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Tüm 2026 talihlilerine hayırlı olsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |