Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bankadan hesap dokumu icin
    6 aylık banka hesap dökümü mü alıp gidiyoruz ve içinde altı ay boyunca para mı olması gerekiyor. Yoksa 15.000$ yatır bir gün sonra çek ve sistemi ile bankadan o gün yazı alıp hesapta 15.000$ vardır diyerek bir yazı alıp gitsek oluyor mu bu durumda bir netlik yok
    Saygılar

• Herkese selam,
    DS-260 formunu dolduruyorum ve elimden geldiğince eksiksiz ve doğru şekilde yapmak istiyorum. Bu yüzden kafama takılan bir noktayı sizlere sormak istedim.

Meslek lisesi mezunuyum. Bildiğiniz gibi son sene (12. sınıf) bir iş yerinde zorunlu staj yapıyoruz. Ben de bu dönemde sigortalıydım ve maaş da alıyordum. Ama bu süreç tamamen okulun bir parçasıydı, yani kendimiz iş yeri bulsak da aslında ders kapsamında yapıyoruz.

SGK hizmet dökümümde dikkatimi çeken şey şu:
    3 yıl boyunca her yıl sigorta giriş-çıkış yapılmış. İş yeri bilgisi kısmında lisemin adı yazıyor, "meslek" kısmında da “Stajyer (Öğrenci)” ibaresi var. Ayrıca “4A Tescil Bilgileri” kısmında ilk işe giriş tarihi 2018 görünüyor ama parantez içinde bunun uzun vadeli prim ödenmeyen, çıraklık/staj kapsamında bir giriş olduğu yazıyor.

Benim esas sorum şu:
    DS-260 formunda “Were you previously employed?” sorusuna ne cevap vermeliyim?
    Sadece 12. sınıftaki stajı mı iş deneyimi olarak yazmalıyım, yoksa hiç yazmamak mı daha doğru olur?
    Ya da SGK’da göründüğü için önceki yılları da yazmak mı gerek?

Benzer durumda olan ya da bu konuda bilgisi olan varsa, yönlendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim 🙏

• Günlerdir araştırma yapmaktan, her şeyi okumaktan soldum. Dosya taşısak bile geçen yıl kabul eden konsolosluk bu yıl kabul edecek mi garantisi yok. Hong Kong'u gözüme kestirdim ama emin olamıyorum, işin kötü tarafı emin olabilmenin bir yolu da yok. Bir ülkeye öğrenci vizesiyle vs. gitsem onu bile kabul etmeme ihtimalleri var okuduğum kadarıyla. Şu anda en mantıklı hamle dosyayı taşımak gibi görünüyor. Taşımazsak benim numarayla kesin hakkım gider zaten. Tecrübeli arkadaşlar ne diyor bu konuda?

• Bankadan hesap dokumu icin 6 aylık banka hesap dökümü mü alıp gidiyoruz ve içinde altı ay boyunca para mı olması gerekiyor. yoksa 15.000 $ yatır bir gün sonra çek ve sistemi ile bankadan o gün yazı alıp hesapta 15.000$ vardır diyerek bir yazı alıp gitsek oluyor mu bu durum karışık biraz açıklarsanız sevinirim. Saygılar

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6 mülakat alırsanız mülakatınızı yapacak konsolos 4A belgeniz ile beyanlarınızı birebir kıyaslamayacak. Yazabilirsiniz arzu ederseniz yasal geçmişinizde kanitlanabilir olduğu için, yazmamanız halinde de vizenizin onay sürecine etki edecek bir husus değil. Kolaylıklar

• @yenerd Bu sabah forumda gezinirken Amerika Konsolosluklarının Güvenlik Düzeyleri hakkinda resmi bir site vardi kontrolleri sagladigimda

Tayland : Seviye 1 Güvenli
    Hong Kong : Seviye 2 Güvenli olarak yaziyordu sayı buyudukce risk artiyormus

• ⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan

CN 2026EU20XXX ile Ankara’dan mülakat alamayacaginizi biliyorsunuz sizde. Dosya taşıma talebi yapmadan, mali yılın başlamasına (01.10.2025) müteakip dosyalarını taşıyan talihlilere mülakat dağıtımı yapilmadan ve bu talihlilerin mülakat sonuçlarıni görmeden tabii ki süreçten emin olamayacaksınız.

Dosya taşıyarak mutlu sona ulaşan ve vizelerini alan talihlilerin deneyimlerini okurken tüh keşke bende dosyamı zamanında tasisaydim dememek için gerekli aksiyonu almanız sizin için iyi olacaktır, şu an ki kurallara göre current olmadan ve sadece adres beyan ederek dosya taşıyabiliyorsunuz. Onlarca olumlu deneyim olan, dosya taşıyanlara karşı pozitif yaklaşım gösteren konsolosluklar süreci kolaylaştırıyor.

DV2025’de fam kuralı değişikliğine müteakip ilk zamanda ilk dosya taşıyanlar adres dahi beyan etmeden dosyalarını taşıdılar. Daha sonra KCC adres beyan etme kuralını getirdi, önümüzdeki günlerde dosya taşıma hususunda KCC’nin kuralı değiştirmeyeceğini de kimse bilemez.

Şu an süreç geçen yıla benziyor, KCC beyana istinaden dosya taşımaları kabul ediyor ve forumdaslariniz excel’de dosyalarını taşıdıkları konsolosluk isimlerini ve dosyalarını taşıdıklarına dair mesajlarını bu konu başlığında paylaşıyor. Bol şans

• @Arthur-Morgan Size katılıyorum, ben de kararsız kaldım. DS-260 formu aslında basit ama o kadar soru geliyor ki, acaba bir şey mi yanlış yaptım deyip tekrar tekrar kontrol ediyorum. Sonra bakıyorum, yok, doğru yapmışım.
    Taşınma işini Ekim’e kadar ertelemeye karar verdim. Mülakatlar başlayınca konsoloslukların performansını izleyip, ona göre taşıma talebi gönderirim.
    Geç olur mu? Hayır, case'in current olmadığı sürece taşıyabiliyorsun diyorlar.

• Herkese merhaba, dosya taşıma işlemi yapacağım ülkenin konsosluğuna mail atıp önümüzdeki dönem için oturum şartı arayıp aramadıklarını sormak mantıklı mı

• Selamlar, Hong Kong ya da Bangkok'a dosya tasima islemi yaparken bu bolgelerde calisma izni gibi ekstra bir durum gerekiyor mu? Genellikle Avrupa icin oturma izni, calisma izni veya vize gerekiyor diye okudum ancak Asya'yi anlamadim, sizce simdiden dosyayi tasimak ne kadar mantikli? Simdiden desteginiz icin tesekkurler, iyi forumlar

• @probist Cevabı aslında çok basit. Geçmiş dönem Ankara Konsolosluk hızını incelediğimizde giderek azalan bir grafik karşımıza çıkmakta. Tabiki bu sene böyle olucak diye bir kaide yok ancak geçmiş örnekleri incelediğimizde sırası 7000-8000 üstü olan kişilere Ankaradan mülakat gelme olasılığı oldukça düşük CN numaranıza baktığımda Ankara’dan size gelme ihtimali GC kazanma olasılığınız kadar. Bu yüzden Erkenden taşıtabilirsiniz ama zorunda değilsiniz. Bülteni takip edip geçmiş dönem mülakatlarını inceleyerek current olmadan taşıma yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 hayır birlikte giriş yapmaları gerekmiyor, öyle bir şart yok, ama örneğin asıl talihli ilk girişi yapmadan diğerleri de giriş yapamıyor, böyle bir koşul var. Ve vize alan herkes için geçerli olan birşey var, o ilk 6 ay içinde giriş yapmış olmak.

• @gucarslan bu forumda ve bazı yt videolarında gördüm 2022 yılındaki talihlilerden bahsediyordu. Doğruluk payı nedir acaba çünkü hala doldurmadım. İlgi alakanız için teşekkürler

• @Arthur-Morgan Size katılıyorum, ben de kararsız kaldım. DS-260 formu aslında basit ama o kadar soru geliyor ki, acaba bir şey mi yanlış yaptım deyip tekrar tekrar kontrol ediyorum. Sonra bakıyorum, yok, doğru yapmışım.
    Taşınma işini Ekim’e kadar ertelemeye karar verdim. Mülakatlar başlayınca konsoloslukların performansını izleyip, ona göre taşıma talebi gönderirim.

@Serapp böyle bir yol izlemem sizce yanlış mı ? Tavsiyelerinizi beklerim.

• @ATS16 Teşekkür ederim, bu randevu alabilen dosya numaraları ile ilgili bilgileri nereden edinebilirim. Excell dosyalarındaki veriler bir hayli düzensiz ve eksik.

• ⭐⭐⭐⭐

@aed99 hayır bunun için formunuzu açtırmanıza gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Arthur-Morgan Size katılıyorum, ben de kararsız kaldım. DS-260 formu aslında basit ama o kadar soru geliyor ki, acaba bir şey mi yanlış yaptım deyip tekrar tekrar kontrol ediyorum. Sonra bakıyorum, yok, doğru yapmışım.

@Serapp böyle bir yol izlemem sizce yanlış mı ? Tavsiyelerinizi beklerim.

Yeni mali yıla ait konsolosluk performanslarını 1 Ocak 2026'dan önce göremeyeceksiniz. Ayrıca oturum şartı aramayan üç ülke varken düşünecek bir şey göremiyorum. Kaldı ki HK'ya taşıdıktan sonra vazgeçip BK'ya da taşıma şansınız devam edecek.

• Dosya taşıma işlemi yapanlar(2026 için soruyorum) ilgili ülkenin konsolosluğuna mail atıp bu sene de şartların aynı olup olmadığını teyit ederek mi taşıyor

• @ATS16 Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 153
  • 2655
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |