Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.4k 784 513.2k 768

• @gucarslan Merhabalar, uyarı için teşekkürler. İmza kısmını gerektiği şekilde düzenledim.

• @Utku-Pehlivan bu detaylar hiç önemli değil eğer lise ve üzeri diplomanız varsa. "self-employee" yazabilir, kendi bilgilerinizi girebilirsiniz.

Were you previously employed

NO diyebilirsiniz.

• @gucarslan bahsettiğiniz iletiyi okudum. KCC DV adresine açma talebimden vazgeçiyorum diye mail mi atmalıyım acaba

• Merhaba, eşim Ukrayna vatandaşı eşime green kart cıktı. Malum Ankara yoğun, Ukraynada da savaş var. İşlemlerimizi başka konsolosluğuna yapabilir miyiz

• Merhaba. DS-260 doldururken kendi yaşadığımız ülke dışında bir konsolosluğu seçmemizin ne gibi zararı olabilir (zararlı olduğu belirtildi) ve konsoloslukların aday kabul şartlarını nasıl öğrenebilirim? Forumda baktım ancak detayı göremedim maddelerde. O nedenle soruyorum, teşekkürler.

• @kedisever Konsolosluğa mail attım cevap verirlerse durumu buradan yazacağım.

• 45xx dosya numarası ile ankarayı beklemeli miyim yoksa dosya taşımak daha mantıklı mı olur?

• @Scythep
    Selamlar, gecmis senelerin verilerine bakinca bu sekilce dusunulebiliyor ancak yaniliyorsunuz. DV2022 senesinde sira numaralarinin hicbir oneminin olmadigi, DS-260 formunu kim en erken submit ettiyse mulakat onceligini aldigi bir yil oldu. Ankaradan mulakat bekleyen, formunu haziran ayinda submit eden 3K sira numarasina sahip talihliler mulakat alamamisken, ilk ay icerisinde formunu submit eden 25k sira numarasina sahip talihliler vizelerini alabilmislerdi. Bu sebeple DV yillarini analiz ederken ilgili yil icerisinde gerceklesen olaylara da hakim olmak gerekiyor yoksa yapilan analiz size yaniltacaktir.

• @zakaria Dv-2022 talihlileri kendi dönemlerinde vize alabilmek adına çok mücadele verdiler. CN numaraları yüksek olan talihliler mülakat alabilmek için bütün konsolosluklara mail atıp mülakat almaya çalıştılar. Bazı konsolosluklar sürecin sonuna doğru insafa gelip kimi talihlilere ülkelerinde bulunmak şartıyla mülakat verebileceklerini söylediler. Hatta bazı talihliler Barbados'un başkenti Bridgetown'da mülakata girip vizelerini alabildiler. Bu spesifik durumun böyle devam edeceği anlamına gelmez. Konsolosluk aracılığı ile dosya taşımak sandığınızdan daha zor olabilir. Mülakat yeriniz Ankara ise; zamanınız varken KCC ile dosyanızı daha önce sorunsuz bir şekilde vize mülakatları gerçekleştiren konsolosluklardan birine taşımanızı öneririm. (ÖRNEK: Viyana, Honk Kong, Bangkok) sürecinizde başarılar dilerim.

• @nurettinx hayır, o zaman daha karmaşık bir hal alır süreciniz.
    onlardan gelecek cevabı bekleyin. eğer açarlarsa tekrar submit edin.

bunun sürecinize nasıl bir etkisi olacağını şu an bilemezsiniz.
    geçmiş yıllarda dosya açtırmanın mülakat alamamaya etki ettiğini forumdan okuyabilirsiniz.
    bol şans.

• @ozzyosbourne çünkü yaşadığınız ülkeye göre DS260 formunu doldurmanız gerekir.
    diyelim ki farklı bir ülkeye göre doldurdunuz ve o ülke sizi kabul etmedi, o zaman asıl ülkenize dosyanızı aldırmak, hele de ankara'ya aldırmak imkansız olacaktır.

• merhaba arkadaşlar belki yazılmıştır ancak arama kısmında bulamadım.
    şimdi ilk gün ds260 formunu ana talihli ben ve eşim için doldurdum submit ettim. Ancak eşimin iş bilgilerinden şuanda değişiklik olma durumu var. Bu durumda bu değişikliği dosyam aktif olduğunda ds260 formunu açtırıp güncellemem gerekir mi ?

• @Buse-Demir-0 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamazsınız.

• @gucarslan değişikliği yapıp öylemi submit edeyim? ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

• Merhabalar bugun itibariyle kimliğim kırıldı ve değişmek zorundayım . Ds260 ta girdiğim kimlik seri no değişecek ve yeni kimlik verildiği zaman mülakat dosyam da da değiştirmem gerekecek . Dosyamı Hong Kong a taşımayacağım için mülakat dosyası açıklandıktan sonra Kcc ye durumu izah eden bir mail atıp ds260 formunu açtırıp o zaman değiştirmem en mantıklısı sanırım ama kafamdaki deli soru ben talihliyim ve kimlik bilgisi kritik formda bunu değiştirmeme izin verilecek mi acaba lütfen yardım

• @kucurizm bu başlığın 3. iletisini okumayı deneyin lütfen.

• @lexture vizeniz pasaporta basılacağı için kimliğin hiçbir önemi yok. bunu değiştirmek zorunda değilsiniz.
    kimliği olmayanlar bile vize alabiliyor çünkü..

• @Mertkan-Şahin
    Merhabalar,

• Ilgili mali yil icerisinde tum sira numalarinin vize almaya uygun olmasi icin bultenin “current” olmasi gerekiyor. Eger son aciklanan bulten 25000 ise 25001 dosya numarasina sahip talihli icin surec sonlanmis oluyor.
    • Kanada’da olmaniz kesinlikle avantaj saglar, sabirla bulteni takip ederek, siranin sira gelmesini beklemelisiniz. Yani sira gecmis senelerde Montreal Buyukelciliginin performansina bu siteden ulasabilirsiniz..

• @aerials Merhaba, süreciniz hayırlı olsun. 2025 talihlisi olarak benim de sıra numaram 24000 civarı. Forumu iyi takip edin, Ankara konsolosluğuna mülakat verir diye güvenmeyin. Bunun dışında yapılacak şey beklemek, İngilizceniz iyi değilse öğrenmeye çalışmak.
    Mülakat daveti alana kadar Amerika'ya göç ve yerleşme B planı olarak kalsın.
    Forumda aktarılan tecrübelerden öğrendiğim kadarıyla mülakat aldıktan sonra mülakata hazırlanmak ve vize aldıktan sonra göçe hazırlanmak için yeterli süreniz olacak . Böylece süreciniz mevcut hayatınızı ve psikolojinizi zedelemez.
    Sizin ve tüm 2026 talihlilerinin süreçlerini gönüllerine göre ve kolaylıkla sürdürmelerini dilerim.

• @Ertan-Turgun Merhabalar, bende Viyanaya taşımayı düşünüyorum 2026 talihlisi olarak, mülakat tarihiniz netleşince bilgi verebilir misiniz? Ortalama zaman bilgisi edinebilmek adına :) Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k