@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

Benim expedited olduğu için randevumu Ankara verdi NVC tamamen aradan çekildi ve sonrasındaki aşamada konsoloslukla iletişime geçmemi söylediler. Konsolosluk da maillere hızlı cevap vermiyor maalesef. Eğer genel bir listeyse zaten resmi sitelerde yazıyor ama özel bir liste mi diye merak etmiştim, kişinin dosyasında eksik gördükleri şeyler gibi. Barkodlu falan bir belge değil o zaman anladığım kadarıyla. Daha vaktim var belki dönüş yaparlar
en azından websitesinde yazan belgelerle aynı mı diye kontrol etsem iyi olur diye düşünüyorum. İnternette aradım ama tam paylaşılmamıştı.
Bu arada mulakat mailindeki kisisel bilgileri iceren kisimlari kirpip kalan sayfayi ekliyorum asagiya, ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama faydasi olur umarim.