Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar merhaba eşim joint sponsor house hold member yaptı ailesini eşimin tüm tax ruturn kabul ettiler fakat 2024 tax ruturn rejected verdiler sebebi ne olabilir

• @burak2344 Avukata bosuna para odemeyin bence NVC'nin sitesinden ve buradaki edineceginiz bilgiler yardimiyla halledersiniz, buradaki kisilerin neredeyse hepsi standalone yani kendisi hallediyor avukatsiz arastirma yaparak. Sadece iyi bir arastirma yapip hangi dosyanin nasil edinilip hangi formatta yuklenecegini ogrenmeniz gerek. Case'inizde avukat gerektirecek bir durum var mi yok mu bilmiyorum ornegin adli sicil gecmisiniz veya gecmiste herhangi bir ABD vize-statu ihlali vs gibi bir durumunuz varsa avukatla ilerleyebilirsiniz, yoksa paraniz cebinizde kalsin derim 2300$ edecek hicbir sey yok bu asamada.

• @nazmi4343 çok teşekkür ederim cevap için Allah razı olsun

• Arkadaslar merhaba, konsoloslugun bana simdiye kadar appointment letter gondermeleri gerekiyordu, kendi attiklari mailde yaziyor ( appointment letter with a list of required documents seklinde) ama yollamadilar ve soruma donus de yapmadilar henuz. Tarih ve saati biliyorum ais kaydim da var o sorun degil ama, bu gerekli belgeler listesinin kisiye gore ozel yazilma durumu var mi? Size gelen emailde genel bir liste mi vardi yoksa ozel mi? Tesekkurler simdiden

• @rock CEAC'de neden rejected oldugunu yazmamislar mi? Bircok nedeni olabilir. Belge okunmuyor olabilir, yanlis belge olabilir veya gerekli tutari karsilamiyor olabilir, mesajda aciklanmis olmasi gerekiyordu diye dusunuyorum

• @GH25 sadece invoild dediler o yüzden anlayamadık şimdi eşim IRS tax trankriptini aldı ve rfe kaç günde geri dönüş yapıyorlar bilginiz var mıdır

• @GH25 Merhaba mulakat mailinin ayni oldugunu dusunuyorum IR1-CR1 kategorisi icin en azindan ve gelen e-mailde bilinenden farkli olan bir sey belirtilmiyor aslinda. Sadece getirilmesi gereken ve yapilmasi yapilmamasi gereken seyler hatirlatilmis. Bir de e-mail konsolosluk tarafindan gonderilmiyor, NVC ayarladigi icin mulakati e-mail NVC tarafindan gonderiliyor ''Immigrant Visa Interview Appointment'' adi altinda. Soyle belirtiyor NVC hatta: ''The National Visa Center (NVC) completed processing your immigrant visa case and scheduled your visa interview. Your appointment information is located at the bottom of this email.''

Sizin expedited durumunda farkli bir sey olur mu bilemiyorum ama bence siz NVC Inquiry Form'dan iletisime gecin mulakatimda e-mail ciktisinin yanimda olmasini istiyorum her ihtimale karsi gibisinden. Geri donus yaparlar umarim.

• @nazmi4343 Teşekkür ederim. 🙏🏻 Benim expedited olduğu için randevumu Ankara verdi NVC tamamen aradan çekildi ve sonrasındaki aşamada konsoloslukla iletişime geçmemi söylediler. Konsolosluk da maillere hızlı cevap vermiyor maalesef. Eğer genel bir listeyse zaten resmi sitelerde yazıyor ama özel bir liste mi diye merak etmiştim, kişinin dosyasında eksik gördükleri şeyler gibi. Barkodlu falan bir belge değil o zaman anladığım kadarıyla. Daha vaktim var belki dönüş yaparlar

• @rock ceac mesaj kutusunda hiçbir şey yazılmamış mı? Eğer doğru belge olduğuna eminseniz tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz belki… ama neden olduğunu bilmeden sizi yanlış yönlendirmek istemem, belki NVC ile iletişime geçip net bilgi alabilirsiniz. Doğru belge yüklenince yine 7-10 gün içerisinde onay gelir umarım

• Green cardim ulkeye girdikten 142 gun sonra elime ulasti darisi tum bekleyenlere ...

• @GH25 belgeyi dün yükledik tekrardan invoild dedi fakat dosyayı doğru yüklediğimize eminiz fakat bu 7 ve 10 gün içinde rfe dönüşü gerçekten uzun bir süre ayrıca daha interview maili bekleyeceğiZ felan çok uzun bir süreç

• @gulsah123 sanırım sorduğum soruyu anlamadınız.

• @rock dosya pdf mi ve 4 mb’dan az boyutta mı? Aklıma bunlar geldi

• @Refiks Yani sorununa cevap olur mu bilmiyorum ama bence NVC'ye karşı dürüst olmanız çok iyi olacaktır. Evrağın yenisini çıkartın ve NVC'ye bir mektup yazın onu da casenize ekleyin. Eminim durumu anlayacaklardır. Mülakatada orjinal belge ile gideceğinizi belirtirseniz daha iyi olacaktır. Yani böyle bir durum yaşamadım önceden ama ben olsam böyle yapardım herhalde

• @salimekoken Aşıdan bahsetmişken aşı olmadan Unganlar'a gidersek aşıyı onlar yapıyor mu? veya bu durumda neler oluyor

• @rock Dosya boyutunda veya formatta bi sıkıntı olma ihtimali var direk invalid dediyse bi gözden geçirin isterseniz.

• @Ekto-Oktan Evet zaten sağlık muayenesinin amacı bir bakıma da o, küçüklükte yapılan bazı aşıların faydası olabilir anca ama gitmeden önce herhangi bir aşı yaptırılmaması lazım yoksa üstüne bir de unganlar aynısını yapıyor yapılıp yapılmadığına bakmaksızın. Genelde herkese 3-4 doz aşı uyguluyorlar çok nadirdir daha azının yapıldığı.

• @GH25 Anladım muhtemelen expedited olduğu için öyle olmuş dediğiniz gibi, göndermezlerse bile sorun olmaz diye tahmin ediyorum görüşmede istenmiyordu genelde ama sorulursa belirtirsiniz en kötü. NVC nin bana gönderdiği mülakat e-mailinde barkod vs bulunmuyor sadece kişisel bilgiler mülakat detayları ve kalanı reminders olarak. İsterseniz bana gelen e-maildeki kişisel bilgilerimi kapatıp gönderebilirim size fikir edinmeniz için. Görüşmenize pek bir şey kalmamış şimdiden başarılar dilerim 🙌🏻

• @nazmi4343 Teşekkür ederim, eğer özel olmayan bilgileri gönderebilirseniz çok sevinirim sizin için sorun olmazsa. 🙏🏻 Konsolosluk hala dönüş yapmadı bana 🙂 en azından websitesinde yazan belgelerle aynı mı diye kontrol etsem iyi olur diye düşünüyorum. İnternette aradım ama tam paylaşılmamıştı.
    Bu arada sağlık kontrolünü yeni olmuşken önceki sorunuza cevap vereyim, ben çocukluktan kalan bir aşı kartımı götürdüm yeni imzalı almadım onu kabul ettiler, ona rağmen 5 aşı oldum yine de. Sadece pasaport ve aşı kartı, bir de önceden olduğum ameliyat belgesini aldılar. DS-260 belgesine falan bakmadılar, covid aşısına da bakmadılar.

• @GH25 Bilgiler icin tesekkurler. Benim kucuklukten asi kartim yok ama aile hekiminden tetanoz vb asilarin yapildigi bir belge alabildim o ise yarar diye umuyorum bakalim, olsa da olmasa da istedikleri kadar asi yapacaklar gibi duruyor 😂 Bu arada mulakat mailindeki kisisel bilgileri iceren kisimlari kirpip kalan sayfayi ekliyorum asagiya, ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama faydasi olur umarim.

Interview e-mail.png

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 2
  • 2
  • 1360
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |