Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @tubfrdmn Çok teşekkür ederim, biz de her ihtimale karşı böyle yapacağız. Fazla olsun, az olmasın.


  • herkese merhaba,
    bende bır konu hakkında bılgısı olan arakadastan gorus rıca edecegım.bılgı verırsenı cok sevınırım sımdıden tesekurler. gecen sene 10.ayda onlıne basvuru yaptık ve beklemedeyız. bu arada esımın ABD pasaportunun suresı doldugu ıcın pasaportunu yenıledık..sımdı benım uscis e gonderdıgım evraklarda eskı pasaport mevcut ben sımdı ek belge olarak yenı pasaportunu yuklemelı mıyım.yoksa ıns gorusmeye gıderken eskı ve yenıyı yanımda goturmem yeterlı olur mu.sımdı sısteme evrak yukleyerek orada yazan sureler ne kadar gecerlı olmasada sıl bastan olur mu?herkese bol sans ve kolaylıklar dılıyorum.ve tekrar tesekkurler.


  • @Fatma-Antalya benim de evlilik cüzdanım ve pasaportum yenilenmişti I-130’un onaylanmasını beklerken. çok uçuk bir zaman farkıyla değildi 1 ay gibi bir süre olmuştu expired olalı pasaport

    Case onaylanıp NVC’ye gittiğinde yeni pasaport ve evlilik cüzdanını ekledikten sonra not kısmına bu iki belgenin yenilendiğini açıkladım.bir sorun olmadı

    ama bence unsolicited evidence kısmına yeni belgeleri ekleyip cover letter yazabilirsiniz


  • @Malonjao cokk tesekkurler. o zaman beklemek daha mantıklı geldı.sız epey yolu tamamladınız anladıgım kadarı ıle ıns.esınızle ılgılı konu ıcın de en kısa surede olumlu cevap alır ve kavusursunuz.herkesın ısı kolaylıkla olsun ve cok sukur surec bıttı dıyelım cok amınnn 🙂


  • @Fatma-Antalya rica ederim ne demek hepimiz en yakın zamanda inşaallah sevdiklerimize kavuşuruz. bundan dolayı RFE alanlar varmış. USCIS’in sağı solu belli olmuyor…
    yeni bir PDF belgesi oluşturun kapak yazısı yazın ilgili kişiye vs diye tarih ve case number isim ekleyin chatgbt den size bir taslak oluşturması için yardım alabilirsiniz. altına da yeni pasaportun taranmış halini koyup gönderin. yani rfe alırsanız işiniz boş yere uzar onun yerine garantiye almak en iyisi.


  • @dreamyy ssniniz siz gitmeden önce adrese varmışmıydı.


  • @yasmin982 hyr,ben gittikten 11 gün sonra vardı


  • SSN’im dun adresime teslim edildi.🙏🏻


  • Arkadaşlar, 1 yıl önce uscis başvurusunda yüklediğimiz bir evrak daha sonradan kayboldu yenisini çıkarttırıp mülakata onunla gidersem bir sorun olur mu? üzerlerindeki tarihler farklı olabileceğinden kafamda bir şüphe oluştu.


  • Arkadaslar haftaya unganlarda randevum var, goturulmesi gerekenler olarak Pasaport, aile hekiminden gecmis tarihli asi belgesi, DS260 confirmation page ve muayene e-maili harici gerekli bir belge yoktu sanirim degil mi?


  • Arkadaşlar randevuları tahmini ne zaman dağıtmaya başlarlar herhangi bir veri veya tahmin var mı ? Her şeyin geciktiği periyotlara denk geliyorum hep şansıma.


  • @Refiks hangisi?


  • @Alfa-Centauri 30 mayısta ais us visa sistemi degisecek diye vermediklerinden şüpheleniyorum ama umarım haksız çıkarım 😭
    çünkü bu ay belli bir tarihten sonra sistemi kapatacaklar ve mülakat kaydı vs yapılmayacakmıs yeniden açılana kadar sanırım. 😞 mulakatını alan olursa lutfen haber versin


  • @nazmi4343 benden sadece pasaport ve aile hekiminden aldigim imzali kaseli asi kaydimi aldilar


  • Merhabalar,
    Benim mülakat randevum iki gün içinde Perşembe sabahı. Artık stres kendini iyice hissettirmeye başladı. Aklıma takılan şu:
    Ben ve Amerikalı eşim 7 yıldır birlikteyiz (2 yıldır evlilik). Bu 7 yıl boyunca Türkiye'deydik. Yani eşim bu süreçte Amerika'da "yaşıyor" konumda olmadı, orda çalışmadı vergi de ödemedi. Dönem dönem ailesini ziyarete gitti geldi. Ben hiç Amerika'da bulunmadım. Daha önce bir kere turist vize başvurum reddedildi. Evlilik sonrası baş vurmuştum. Bu durum mülakatta nasıl bir sorun yaratabilir? Yorum ve tavsiye paylaşırsanız çok sevinirim.


  • @mrbiber Herhangi bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum sizin vize reddinizle veya Türkiye’de beraber yaşıyor olmanız sebebiyle sadece eşinize ABD girişte gümrükte soru sorulur neden uzun süre ülkede yaşamadığı yönünde ama onun haricinde zaten NVC aşamasında Domicile kısmında kanıt göstermişsinizdir diye tahmin ediyorum mülakatta sorulursa da belirtirsiniz eşinizin bir Abd ev adresi ya da oradaki bir banka hesabı ya da ehliyet- ID gibi kanıtları olduğunu ve oraya temelli taşınmayı planladığını sizinle birlikte. Stres yapmayın bence hiçbir problem olmaz. Şimdiden başarılar dilerim.


  • @gulsah123 Eşimin önceki evliliğinden dolayı aldığı bosanmıslık belgesi


  • aktif bir cr1 başvurum bulunuyor uscis de ailem kktc ye taşındı bende yanlarına taşınıp çalışmayı planlıyorum kktc amerika tarafından tanınmıyor bu sorun olurmu nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan varmı ?


  • Merhaba avukat ile çalışıyoruz uscisten onay aldık, nvc aşamasını kendimiz yapsak kolay mı. Avukat ile devam etsek 2300 dolar ödeme yapmamız gerek. Yani uscise yüklediğimiz dosyaların aynısını mı yüklüyoruz? Eşim biz yapalım diyor kafam karıştı risk almak istemiyorum


  • @Refiks mulakata zaten o belgenin orijinalini goturmeniz gerekiyor. Muhurlu olanini


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

107
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum