Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 785 514.4k 769

• @Damlaybars CAPSLOCK kapalı olsa bile forum büyük yazıyor mesela i' yi I yazıyor ama gerçekte i yazdığı için forum kabul etmiyor siz CAPSLOK açık büyük hafle yazabilirsiniz.

• @gucarslan CN2XXX ile ilgili düsünceniz nedir...ne yapmaliyiz sizce?

• @ugursway çok teşekkür ederim elimde tüm wh konuşmaları ,tarihli biletler özel günlerde çekilmiş fotoğraflar vs hepsi var . O zaman en sağlıklı süreç şu mu olacak
    -kız arkadaşım bekarken formu doldurup göndericek
    -sonrasında mülakat tarihi için gün verilecek
    -Mülakat tarihini gönderen mail adresine formu güncellemek istediğini evlendiğini söyleyecek
    -Formu baştan doldurucak yenilenmiş pasaportu soyadı ve benim bilgilerim ile
    -Formu kaydedip tekrardan göndericek .
    Bu yol nikah tarihini bekleyip temmuzda ds260 formunu doldurmaktan daha mı sağlıklı olacaktır , yardımlarınız için çok teşekkür ederim

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

@Gizem-Ömeroğlu selamlar, mailinizde adres belirttiniz mi?

• @Damlaybars Merhaba,bilgisayarınız klavyesini ingilizce yapabilirsiniz. Aynı sorun ile bende karşılaşmıştım.

Bu arada hayırlı olsun, biz de 3 kişilik bir aileyiz benzer sıralamalardayız, o tarihler de 6 aylık bebeğimiz olacak yakın tarihlerde seyehat edeceğiz gibi duruyor :)

• ⭐⭐⭐⭐

@pigeon2628, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan 2026 kazananı arkadaşım, yanlış anlamış ancak dosya submit edilmeden önce değiştirilebilir olması gerekmiyor mu? Ankara yapmasını söyledim ancak değiştirme seçeneği çıkmıyor. Bu şekilde submit etmesi mi gerekecek? Teşekkürler cevap için

DS260 formu doldurmaya başladığınızda mülakat yerini yanlış seçenler "Getting Started" bölümünde değişiklik yapılmıyor ama eğer formu henüz submit etmediyseniz (videonun 26.dakikasından sonrasını izleyin) mülakat yerini düzeltmek için şansınız var.
    https://youtu.be/KH88Z3vC16o?si=ewlvpg5l0u9YrJLy

• Cevaplar için teşekkürler, hallettim sonunda. Bizim farklı bir durumumuz var , şöyle ki ; biz eşimle boşandıktan 3 sene sonra tekrar evlendik . Bu durumda eski eş kısmını nasıl doldurmalıyım? Yine şimdiki eşimi eski eş olarak mı girmeliyim? :)

• Arkadaslar merhaba. Oncelikle burda yardim eden herkese cok tesekkurler. Sizlere bir sorum olacak. Ds260 formunu dolduruyoruz esimle beraber ancak evlendikten sonra pasaportunu yenileyip guncel soyadini almadi. Kimlikte var pasaportta yok. Spouse kisminda kimlikte oldugu gibi yaziyoruz ama onun kendi formunda pasaport numarasi ve soyadini yazdigimiz yerde tikandik. Ilk sayfayi okudum 2. Veya 3. Maddede other travel documents kismini secmemiz soyleniyor. Esim yarin yeni pasaport icin evraklarini verecek gelmesi bir hafta surecek. Acaba direkt other travel documentsi secip ondan sonra sececegimiz konsolosluk uzerinden pasaport noyu ve soyadi degistirmek mi mantikli yoksa bir hafta pasaportun gelmesini bekleyip formu oyle gondermekmi? Gec kalmis olurmuyuz bunu merak ettik

• @gucarslan Çok teşekkür ederim.

• @Emre-Çelik-1 bu mail attıktan sonra gelen mailinizin ulaştığına dair otomatik cevap zaten.
    talebinizi cevaplamamışlar.

lütfen bu başlığı inceleyin;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc?_=1746539680343

• @koray2831 ds260 formunu submit edip, sabırla bekleyip, sokak hayvanlarına yardım edebilirsiniz.
    bu cn ile ankara'dan mülakatı her türlü alacaksınız.
    şimdiden abde'de mutluluklar.

• @Emre-Çelik-1 öncelikle sakin olmanız lazım..
    DS260'ı submit ettiniz mi?

yolladığınız maili özel bilgilerinizi çıkartıp yazar mısınız bana?

• @Yunuskk oradaki adresinizi girin, orada yaşıyorsunuz çünkü.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@salsalonia resmi evlilikleri sonrası doldursunlar formu, acele etmelerine gerek yok.
    1 ekimde başlıyor süreçleri..

bu arada kendilerine mutluluklar dileriz.
    yeni evlenen çiftlerimize çeyrek altın takma hizmetimizin, altın fiyatlarındaki artış sebebiyle sonlandırılığını hatırlarmak isterim.

• @BERKE-Güngöroğlu mezun olduğunu yazması yeterli.

• @ygzsays lise ve üzeri diplomanız varsa bu bilgilerin zerre önemi olmayacak.
    nasıl submit edebiliyorsanız edin, önemli olan eksiksiz doldurulmuş bir form olması.
    sıralı ya da net tarihlerin olmaması sorun değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@earslann, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar merhaba. Oncelikle burda yardim eden herkese cok tesekkurler. Sizlere bir sorum olacak. Ds260 formunu dolduruyoruz esimle beraber ancak evlendikten sonra pasaportunu yenileyip guncel soyadini almadi. Kimlikte var pasaportta yok. Spouse kisminda kimlikte oldugu gibi yaziyoruz ama onun kendi formunda pasaport numarasi ve soyadini yazdigimiz yerde tikandik. Ilk sayfayi okudum 2. Veya 3. Maddede other travel documents kismini secmemiz soyleniyor. Esim yarin yeni pasaport icin evraklarini verecek gelmesi bir hafta surecek. Acaba direkt other travel documentsi secip ondan sonra sececegimiz konsolosluk uzerinden pasaport noyu ve soyadi degistirmek mi mantikli yoksa bir hafta pasaportun gelmesini bekleyip formu oyle gondermekmi? Gec kalmis olurmuyuz bunu merak ettik

İkisi de olur. Other travel documents seçtiğiniz zaman mülakat aldıktan sonra konsolosluğa mail atıp dosyanızı açtırmanız ve forma ilave bilgileri girmeniz gerekiyor. Bu çok zor bir işlem değil. Ama eşinizin yeni pasaportu 1 hafta sonra gelecekse bekleyebilirsiniz de. Seçim sizin.

• @mruzum merhaba teşekkürler, size de hayırlı olsun:) Seyahat mecbur görünüyor evet..

• @ersinors

öncelikle burada "durumu araştıran arkadaşlar gibi birçok bilgi kirliliğine maruz kaldım" şeklince bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyorum.
    forumda bilgi kirliliği yoktur, okumayan / araştırmayan talihli vardır.
    her yıl binlerce kişi bu forum sayesinde vizesini alıyorsa, bilgi kirliliği olduğunu söyleyemezsiniz, hele de foruma daha 4 gün önce katılan biri olarak hiç söylememelisiniz.

yapmanız gereken bu başlığın ilk 4 iletisini dikkatlice okumak.
    sonrasında eğer yine kirli bilgi gibi gelen bir durum varsa bana ulaşabilirsiniz, temizleriz.

sorularınıza gelecek olursak;

1- 93xx sıra numaralarına Ankara'da kesinlikle gelmez ya da gelse bile bekleyip riske atmaya değmez gibi bir durum var mı?

bu cn ile ankara'dan mülakat alma olasılığınız yok denecek kadar az.

2- Eğer dosya taşıma işlemi yapacaksam yurtdışında yeminli türkçe tercümanla sürece katılan oldu mu hiç?

geçmiş deneyimleri okuyun, örnekleri göreceksiniz.

3- Yurtdışındaki konsolosluklar gerçekten oturum izni vs talep ediyor mu yoksa mesela Belgrad'a gidip girebilir miyiz?

4- Eşimin çok çok yakın bir akrabası Texas'ta yaşıyor. Uzun zamandır bizi davet ediyorlardı ama hiç vize vs almadık. Bugün daha önce GC ile Amerika'ya gitmiş bir arkadaşım, işlemleri Amerika'da ilerletebilseydik kabul oranlarının %85 civarı olduğunu söyledi. Şuan turist vizesi gördüğüm kadarıya 16-22 ay arası tahmini süre diyor alabilmek için çoğu yerde. Fakat bazı vize danışmanlık şirketleri "1 ayda Amerika vizesi. Vize alınamazsa ücret yok" vs gibi iddialı reklam kampanyaları yürütüyorlar. Bir gerçekliği var mıdır?

deneyin dilerseniz biz de merak ediyoruz.

5- Eğer gerçekliği varsa ve Amerika'ya gidebilirsek gerçekten de orada kabul alma oranları bu kadar yüksek mi?

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k