Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Tekrardan selamlar. Bir şey daha sormak istiyorum. DS-260 Formunu dolduracağım bugün. Çekiliş eşime çıkmıştı. Biz normalde Macaristan'da yaşıyoruz benim çalışma vizem var ve eşimde aile birleşimi ile geldi. Post kısmında Budapest yazdığı için dosyası burada. Fakat yakın zamanda bebeğimiz olduğu için eşim şuanda Türkiye'de. DS formunu doldururken yine Macaristan'da bulunan adresi girmeliyim diye düşünüyorum? Çünkü belirli bir süre sonra yine yanıma gelecekler. Bu konuda bilgi alabilir miyim acaba? Teşekkürler

• Merhabalar ben formları doldurup yolladım herhangi bir sorun olduğunu düşünmezken aklıma yaptığım bir uyanıklık geldi acaba sorun olur mu çok merak ediyorum?
    Forma talihli olan ben 3 adet aktif mail adresimi yazdım bunlardan birincil olanı , eşim in birncil mailine ve cocukların yasları kucuk oldugu ıcın onların mailine de aynı olacak sekilde yazdım . eşimde ikincil mailde kendi kullandığı mail var yine yazmamazlık yapmadık. Sürecte herşeyi tek kanaldan takip etek için tek mail adresi girmek istedim..
    2. bir sorum benim 11xxx lerde sıralamam var ve Ankara yı hiç beklemek istemiyorum bordo pasaportumuz var mümkün olursa inşallah direk Hon Kong a taşıma yapmak istiyorum kcc ye maili direk atılabildiğini bir kac yerde okudum ama tam anlamıyla bir izah eden olursa cok sevinirim ne yapmam lazım

• @aysegul çok teşekkür ederim doğru yere ileteceğim şimdi

• Merhaba, kazanan herekse tebrik ediyorum.
    Yeni gelen arkadaşlar için tavsiyem, bu başlığın ilk 4 iletisi kılavuz gibi, okumanızda fayda var. 32 sayfada olan soruların cevapları %99'ü (DS260, evlilik, askerlik, adresler, okul, iş, dosya taşıma vs.) ilk 4 iletide bulunmaktadır. Aynı soruları tekrarlamak önemli bilgileri ve güncellemeleri kaçırmamıza sebep olur.
    Süreçlerinizde bol şans diliyorum

• @Emre-Kurtulmuş merhabalar , aklımdaki tek soru ds 260 formunu bekar doldurup mülakat tarihinden sonra değiştirmek olumsuz etki yaratır mı ? eğer nikahı beklersek temmuzda formu doldurcaz geç kalır mıyız ?

• image.png

Merhaba taşıma için kcc den şöyle bir yanıt aldım ne yapmam gerekir

• @gucarslan 2026 kazananı arkadaşım, yanlış anlamış ancak dosya submit edilmeden önce değiştirilebilir olması gerekmiyor mu? Ankara yapmasını söyledim ancak değiştirme seçeneği çıkmıyor. Bu şekilde submit etmesi mi gerekecek? Teşekkürler cevap için

• Herkese selamlar
    12 inci basvurumda cikti. Umuyorum hayirli sonuclanir.Durumumu soyle izah edeyim su an arabistandayim (cidde de). CN 3XXX isleri kolaylastirma adina dosyami ciddeye tasimami tavsiye edermisiniz.

• Merhaba , bu sene eşim de kazananlardan , sıramız da Ankara için muhtemelen vize randevusu gelmeyecek kadar gerilerde. Dosya taşımayı ds260 formunu doldurduktan sonra vakit kaybetmeden yapmayı düşünüyoruz. 4 kişilik bir aileyiz. Dosyamızı Hong Kong'a taşımayı değerlendiriyoruz. Ancak formu doldurma kısmı baya sıkıntılı. Halen adres kısmını aşamadım . Eşimin 16 yaşından sonra yaşadığı adresleri e*devletten ve hatırladığı kadarıyla dolduruyorum, Türkçe karakter ve noktalama işareti de kullanmıyorum ama hep hata alıyorum. Bu sorunu yaşayan başka kişiler oldu mu ve nasıl düzeldi bilgi almam mümkün mü? Uyarı şöyle:

Street Address (Line 1) is invalid. Only the following characters are valid for this field: A-Z, 0-9, period (.), question mark (?), apostrophe ('), hyphen (-), comma (,), semi-colon (;), and space.

• @chefozy
    Selamlar, tebrikler. Surecinizin gidisatina gore bunu bir b plani olarak dusunebilirsiniz. 1 Ekim 2025 itibari ile konsolosluklarin performanslarini takip ederek kendinize bir yol belirleyebilirsiniz. Bol sanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@lexture

Öncelikle tebrikler, email konusunda sıkıntı olmayacaktır. Yeterki sizin verdiğiniz email adresine erisiminiz olsun, dosya taşıma işlemlerinde email kullanımı sürecin bir parçası. İçiniz ferah olsun!

Yurtdışına dosya taşıma ile ilgili de bu konu basliginin 4.iletisinde detaylar mevcut nasıl ve ne yapılması gerektiği. Kolaylıklar 🍀

• @Emre-Çelik-1 Selamlar,
    Mailinizi nasıl attınız ? Bazen otomatik cevaplar verebiliyorlar mail atarken örnek taslaklar forum içerisinde arama yaparak ulaşabilirsiniz.

• @Damlaybars Selamlar tebrik ederim,

Formu doldururken Türkçe karakter kullanmayınız gerekirse tüm capslock yaparak tüm yazıları büyük harflerle yazın. Mutlaka bir yerde bir şey vardır yoksa sorunsuz halletmeniz lazım.

• @Uğur-Çelik
    Selamlar, hayir, hicbir olumsuz etki yapmaz. Bekar olarak doldurmaniz en saglikli olanidir. Bu sekilde dosyaniz erkenden islenir ve mulakatiniz planlandiginda surecinize esinizi dahil edebilirsiniz. Mulakatiniz sirasindan sizden evliliginizin green card icin yapilmadigini (gercek bir evlilik olup olmadigini) anlamak icin iliski gecmisinizin kanitlarini sunmanizi talep edeceklerdir. Iliski gecmisinize dair elinizde bulunan, fotograflar, seyahat biletleri, etkinlik biletleri, dugun&nikah fotograflari(mumkunse tum aile uyeleri dahil olanlar) birlikte adinizin yer aldigi akiliniza gelebilecek her turlu belgeyi bir dosya haline getirerek mulakatiniz sirasinda sunabilirsiniz. Tebrikler, bol sanslar.

• Merhabalar, dv 2026 çekilişinde "You have been randomly selected" metnini sonuç ekranında gören talihlilerden birisiyim. Görünce aşırı mutlu olmuştum, keza case number durumunu bilmiyordum. Sonrasında görüştüğüm arkadaşlarım 93xx 'lü numaraların yüksek olduğunu ve Ankara'dan kesinlikle mülakat gelmeyeceğini söyledi. Sonrasında her ilk kez forumlara giriş yapmış, durumu araştıran arkadaşlar gibi birçok bilgi kirliliğine maruz kaldım. DV sitesinin visa bullet-in'lerine baktığım zaman Ankara'dan tek tük yüksek sıralarla mülakat alabilen olduğunu gördüm. Son 200 küsür vize görüşmesini gösteren bir excel vardı. Fakat 7k üstü sadece 3 kişi falan vardı burada (7k-8k 1 kişi, 9k-10k 1 kişi, 10k-11k 1 kişi şeklinde). Yurtdışına taşıma işlemlerine baktım. Burada da bir kısım insan bir çok konsolosluğun artık oturum izninin olup olmadığını sorguladığını söylüyordu. Yine aynı şekilde ama dv25 talihlilerinden bir çoğunun yurtdışında mülakata girdiğini gördüm. Burada eğer yurtdışı olursa benim ingilizcem var (b2-c1 arası) ama eşimin ingilizcesi çok yok. Ankara'da türkçe mülakat yapabilirken yurtdışında yapamıyor olmak beni biraz geriyor. Bu konularda çok eskilere dayanmayan, 2025 senesi için tecrübeleri olanlar yazabilirse çok sevinirim. Genel sorularım :

1- 93xx sıra numaralarına Ankara'da kesinlikle gelmez ya da gelse bile bekleyip riske atmaya değmez gibi bir durum var mı?
    2- Eğer dosya taşıma işlemi yapacaksam yurtdışında yeminli türkçe tercümanla sürece katılan oldu mu hiç?
    3- Yurtdışındaki konsolosluklar gerçekten oturum izni vs talep ediyor mu yoksa mesela Belgrad'a gidip girebilir miyiz?
    4- Eşimin çok çok yakın bir akrabası Texas'ta yaşıyor. Uzun zamandır bizi davet ediyorlardı ama hiç vize vs almadık. Bugün daha önce GC ile Amerika'ya gitmiş bir arkadaşım, işlemleri Amerika'da ilerletebilseydik kabul oranlarının %85 civarı olduğunu söyledi. Şuan turist vizesi gördüğüm kadarıya 16-22 ay arası tahmini süre diyor alabilmek için çoğu yerde. Fakat bazı vize danışmanlık şirketleri "1 ayda Amerika vizesi. Vize alınamazsa ücret yok" vs gibi iddialı reklam kampanyaları yürütüyorlar. Bir gerçekliği var mıdır?
    5- Eğer gerçekliği varsa ve Amerika'ya gidebilirsek gerçekten de orada kabul alma oranları bu kadar yüksek mi?

Forumda baya konuları gezdim, hepsi hakkında yorumlar vs okudum ama dediğim gibi farklı yerlerden de çok yorum duydum. O yüzden böyle genel sorularımı sorup tecrübeli arkadaşlardan ayrı olarak yorumları almak istedim. Şimdiden teşekkürler.

• @Damlaybars CAPSLOCK kapalı olsa bile forum büyük yazıyor mesela i' yi I yazıyor ama gerçekte i yazdığı için forum kabul etmiyor siz CAPSLOK açık büyük hafle yazabilirsiniz.

• @gucarslan CN2XXX ile ilgili düsünceniz nedir...ne yapmaliyiz sizce?

• @ugursway çok teşekkür ederim elimde tüm wh konuşmaları ,tarihli biletler özel günlerde çekilmiş fotoğraflar vs hepsi var . O zaman en sağlıklı süreç şu mu olacak
    -kız arkadaşım bekarken formu doldurup göndericek
    -sonrasında mülakat tarihi için gün verilecek
    -Mülakat tarihini gönderen mail adresine formu güncellemek istediğini evlendiğini söyleyecek
    -Formu baştan doldurucak yenilenmiş pasaportu soyadı ve benim bilgilerim ile
    -Formu kaydedip tekrardan göndericek .
    Bu yol nikah tarihini bekleyip temmuzda ds260 formunu doldurmaktan daha mı sağlıklı olacaktır , yardımlarınız için çok teşekkür ederim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐

@Gizem-Ömeroğlu selamlar, mailinizde adres belirttiniz mi?

• @Damlaybars Merhaba,bilgisayarınız klavyesini ingilizce yapabilirsiniz. Aynı sorun ile bende karşılaşmıştım.

Bu arada hayırlı olsun, biz de 3 kişilik bir aileyiz benzer sıralamalardayız, o tarihler de 6 aylık bebeğimiz olacak yakın tarihlerde seyehat edeceğiz gibi duruyor 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |