Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@swadze öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-kara-0
    Öncelikle bu konuyu 2026 Sohbet Odasında ilerletmeniz daha doğru olur, çünkü başlık daha çok talihli olarak seçilenlerin yürütecekleri süreçleriyle ilgili.

Başlamışken sorunuza cevap olarak şunu yazayım; 2026 için başvurdunuz ve başvuru onay kodu olarak size 15 hanelik confirmation numberı mı verdiler? Sanırım bu imkansız. Dvprogram.state adresindeki status check help sayfasında aşağıdaki bilgi yer alıyor..

The Confirmation Number is 16 characters long (alphanumeric); the first four characters represent the program year.

Example: 20261O0DZWY3DOV9

Yani 15 karakter olmaması gerek.
    Başvuru yaptıktan sonra çıkan ekrandan bir yere not ettiyseniz ve oradan kontrol etmeye çalışıyorsanız, ordan kaynaklı bir hata olabilir.
    Ayrıca ben hiç denemedim ama forgot confirmation number gibi birşey vardı sanırım, onu deneyebilirsiniz.

• Merhabalar hekim veya uzman hekim olarak greencard talihlisi olan var mıdır, ben ve eşim iki uzman hekim olarak kazandık. Bu süreci birlikte yönetebileceğimiz arkadaşlar ile tanışmak isteriz

• Merhaba, 4 farklı lisede eğitim gördü nişanlım sonrasında yatay geçişle başka bir bölüme başka bir üniversiteye geçti. Number of Educational Instituions Attended kısmında sayı yazıyoruz. Buraya Lise+Üniversite=2 şeklinde mi ? yoksa 4 farklı Lise+2 farklı üniversite=6 şeklinde mi yazıyoruz? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

• Selamlar imzamı revize ettim

• Herkese merhaba. Dosya numaram 18000’lerde, gördüğüm kadarıyla geçen yıl 16000 sonrası bültene alınmamış bile. Alındığı takdirde de 16000 üstünde Ankara’dan vize alabilen olmamış herhalde. Bu durumda dosya taşırsam bir şansım olabilir diye düşünüyorum okuduklarımdan yola çıkarak, daha yüksek numaralara da yurt dışından randevu gelmiş sanırım. Başvuru formunu bugün göndereceğim çabuk olması adına ancak dosya taşıma işlemi için Ocak-Şubat’a kadar beklemeli mi yoksa ekim gibi doğrudan başvurmalı mıyım sizce? Benzer durumda olanlar/olmuş olanlarla iletişimde kalmak isterim.

• Merhaba bende 2026 talihlisiyim. 2026EU9xxx.
    Sizce dosyamı direk taşımam mantıklı olur mu ?yoksa Ankara için bir şansım var mı diye merak ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yuceezgi bu cn ile ankara'dan mülakat alamasınız.
    bu başlığın 4. iletisini inceleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@melda22 dosyanızı şimdiden taşıyabilirsiniz, beklemenize gerek yok.

Benzer durumda olanlar/olmuş olanlarla iletişimde kalmak isterim.

bunun için doğru başlıktasınız. bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@swadze sorun olmaz, yazabilirsiniz. bol şans..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@BERKE-Güngöroğlu son diplomanızı nereden aldıysanız onu yazabilirsiniz.
    orada kaç yıl okuduysa onu yazın, önemli olan diplomanız olması.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Omerfarukyilmaz hekimler için ayrı bir prosedür olmuyor dv sürecinde.
    süreci birlikte yöneteceğiniz hekim olmayan arkadaşlar ile birlikte yönetmek isterseniz aramıza hoşgeldiniz.

• @Omerfarukyilmaz Öncelikle tebrik ederim hocam,
    Umarım her şey dilediğiniz gibi olur ama bu durumu takip edeceğiz yer DV2026 sohbet kanalı. Süreçle alakalı bu başlığın ilk sayfasından başlayarak ufak ufak okumanız. Aynı zamanda "arama" bölümünü kullanarak ücretsiz ve kolay bilgiye ulaşabilirsiniz. Ek olarak ekstrem bir sorunuz olursa bu başlığın altına yazın mutlaka size birileri cevap verecektir.

• image.jpeg

Merhaba KCC ye taşıma için mail attım ve bu şekilde bir otomatik cevap geldi, ne yapmam lazım?

• @aysegul Teşekkür ederim 🙂

• Sevgili @gucarslan . Öncelikle selamlar sevgiler eski bir dost olarak. DV2023 talihlisi ve 2 yıldır Amerika'da yaşayan biri olarak ve bu süreci tamamen sizin yardımlarınızla götürmüş biri olarak selamlar sevgiler kanatsız meleğimiz.

Bir ufak sorum olacak bu yılın talihlisi olan kardeşim için. Case numarası süper ve ilk 1000 içerisinde. Başvuru yaparken bekardı, şimdi çekiliş sonrasında hızlıca hemen bu hafta evleniyorlar 2-3 yıllık kız arkadaşıyla.

Sizce DS-260 formunu evliliğin gerçekleşmesini bekleyip, eşini de Add Applicant yapıp herkesi yeni medeni halleri ile mi eklesinler DS-260 formuna? Böyle olursa belki bir haftacık vakit kaybedecekler ana talihli submit date konusunda ama 1 hafta sonra evli olarak doldurabilecek ana talihli. Eşi için de 1 ay içerisinde pasaportlar vs. yeni soyadı ile değiştikten sonra Add Aplicant yapıp onun için de form doldurabilir diye düşünüyorum.

Yoksa kendisi kendisi için hızlıca bekar haliyle DS-260 doldursun, evlensin sonra eşini Add Applicant diyip ekleyip, sonra da mülakat mailini bekleyip Ankara'dan kendi dosyasını açmasını isteyip mi güncellesin? Tavsiyeniz hangisi olur? Sevgiler selamlar. Tekrardan hayatımıza kattığınız her şey için çok teşekkürler.

• Merhabalar,

KCC ile ikinci iletişimimden de aynı cevabı aldım. Case'ini taşıtabilen oldu mu?

birkaç saate tekrar bir yazacağım...
    gelen cevap:

"Thank you for your inquiry.

When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

Support Contractor – LDRM/DTSV
    CA/VO/DO/KCC
    Kentucky Consular Center
    3505 N Highway 25W
    Williamsburg, KY 40769
    [email protected]"

• @gucarslan eski okuduğu liseleri de yazmalı mı yoksa sadece mezun olduğu liseyi yazsak yeterli mi?

• @gucarslan Merhaba,kontrol eder misiniz ? Eğer oldu ise yönlendirmeniz için teşekkür ederim.Eğer sorumun cevabı sizde ise bilgilendirmenizi rica ederim.Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |