DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@probist içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba bu sene work and travel a gidicektim henuz randevu almadim greencard cikti j1 vizemi etkiler mi?
gocmenlik sureciniz J1'i etkilemez, ama siz hala J1'i kurallarina gore almak zorundasiniz, J1 ile ABD'ye girip, ABD'deki statunuz sona erince Turkiye'ye doneceginizi kanitlamaniz gerekiyor ki J1 vizesini alabilin. Eger J1 vizenizi aldiktan sonra TR'e doneceginize ikna olmazlarsa bu durum J1 vize almanizi etkileyebilir.
-
@mruzum, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@mustafa-berat-taşcı ben emin olmamakla beraber eşimin eski soyadını ve şuanki adını yazdım ama henüz submit etmedim. Aydınlatan biri olursa süper olur :)
o soyisimle beraber hangi ismi kullaniyorsaniz onu yazmalisiniz.
-
@aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@mustafa-berat-taşcı @crazycells yazdı size zannediyordum, o yüzden pas geçmiştim ben mesajınızı ama göremediniz mi acaba, neyse ben de yazayım, kızlık soyadını yazdıktan sonra; kızlık soyadını kullandığı dönemde adı neyse onu yazın isim kısmına(ki aynı isim oluyordur bu da, ismimiz değişmiyor sonuçta😁). Yani birine nedeni, birine kızlık soyadı vs yapmayın.
Arama kutusuna konuyla ilgili 1-2 kelime yazınca da @crazycells in -yanlis hatirlamiyorsam- michael jordan'lı bir örneğini bulmuştum ve anlamıştım konuyu 😁 siz de onu bir okuyun isterseniz.evet,
Michael JordanveMichael Jackson:) -
@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Üniversiteye kayıt yaptırdık fakat bitirmedik ve yarım bıraktık.
o halde lise diplomanizi kayit sirasinda universiteye verdiniz, universitenin ogrenci islerine ulasip geri alin diplomanizin orijinalini. lise diplomalari -universite diplomalarindan farkli olarak- yeniden cikartilamiyor.
-
@Emre-Çelik-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, DS-260 formumda eğitim, amerikadaki adres ve çalıştığım yerler kısmında bir kaç bilgiyi eksik girmek zorunda kaldım çünkü site sürekli olarak çöküyordu. (Amerikadaki adrese sonra ekleyeceğim şeklinde yazdım). Formu bu şekilde 4 Mayıs tarihinde gönderdim, formu açıp tekrardan düzeltme yapmalı mıyım yoksa vize randevusu aldıktan sonra mı düzeltmeyi mail olarak atmalı mıyım vize alacağım konsolosluğa?
Bu durum, cok da duzeltilmesi gereken bir durum degil, ama guncellemek isterseniz mulakat tarihi aldiktan sonra formu actirip duzeltmelerinizi yapabilirsiniz.
-
Merhaba herkese. İkinci katilimimizda eşim sayesinde biz de ‘have been randomly selected’ yazısını gördük. :) Bazı sorularım var. Deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Şu an turist vizesiyle Amerikadayiz. Numaramiz da 21000lerde olduğundan, ogrenci vizesine geçerek Aos yoluyla ilerlemeyi planlıyoruz. Bu durumda araştırmalarıma göre DS260 zorunlu değil. I485 ile ilerlemeyi düşünüyoruz. Eğer DS260i doldurma seçeneğini seçersek aos durumumuz olumsuz etkilenir mi? Eğer DS260 I her ihtimale karşı doldurursak bunun Aosa herhangi bir etkisi olur mu? Aosu zorlaştırır mı? -
Bu ileti silindi! -
Annemin dogum yerini karisiklik sonucu yanlis girmisim herhangi bir sikinti yasatir mi?
-
Merhabalar iyi günler dilerim. Aklıma takılan bir soru mevcut aratma yaptım ancak bir sonuç çıkmadı sormak istedim. Şu andaki sıram ile Ankaranın gelmesi neredeyse imkansız ve yeşil pasaportsuz kişilerin tamamı neredeyse Hong Kong veyahut Bangkok'a taşıma işlemi yapıcaklar bende Ankara'dan sıranın gelmiyceğini bildiğim için taşıma işlemi yapmak istiyorum ancak Hong Kong ve Bangkok'da Ankara gibi olup bir anda düşük vize vermeye başlar ise örnek veriyorum Şu anda KCC ye mesaj atarak Bangkok'a taşıttım ancak çok yavaş ilerliyor bu durumda tekrar bir KCC mesaj atıp Hong Kong'a taşıtma yapabilir miyim. Yoksa süreci izleyip ona göre mi taşıma işlemini yapmalıyım çok teşekkürler.1
-
@gucarslan abi kaydoldu dogru yaptı mı bı bakarmısın
-
@Kerem-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, aile bağlantım nedeniyle hususi (yeşil) pasaport sahibiyim. DS-260 formunu bu pasaportla doldurabilir miyim?
elbette doldurabilir, vizeni de bu pasaporta alabilirsiniz.
-
@Bertan-Sezkek, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhabalar eşim ve bana dv2026 çıktı sıra numaramız 9000 e yakın biz ankaradan ümidi direkt kestik ve hong kong ya da bangkokdan bu süreci devam ettirmek istiyoruz. daha önce buralara gidip vize alanlar adım adım ne yapmamız gerektiğiyle ilgili bize yardımcı olabilir mi lütfen her detayı anlatın :)
elbette, size yapmanız gereken adımları tek tek anlatıyorum;
:right_arrow: foruma giriş yapın
:right_arrow::right_arrow: sonrasında bu başlığın ilk 4 iletisini okuyun ve anlamaya çalışın.
:right_arrow::right_arrow::right_arrow: sonrasında orada verdiğimiz linklerdeki dosya taşıma deneyimlerini detaylıca inceleyin, gerekirse not alın.
:right_arrow::right_arrow::right_arrow::right_arrow:sonrasında taşıma işlemleri için gerekli süreci yürütün ve dosyanızı taşıyın.bu eğer ilgili adımlardaki okuma işlemleri size zor gelecekse bir göçmenlik vukatı tutup, 5-10bin dolar arası ücret ödeyip sürecinizi içinden çıkılmaz bir hale getirebilirsiniz.
yardımcı olmamızı istediğiniz başka bir konu var mıydı?
-
@pigeon2628 peki neden viyana seçtiniz?
defalarca bulunduğunuz ülkenin konsolosluğunu seçmeniz gerektiğini yazdık.
şu an bir şey yapamazsınız. dosyanızı ankara'ya geri aldırabilmek hiçbir umudunuz olmasın. -
@ozzyosbourne konsolosluklara boş slot durumunu elbette ki soramazsınız, böyle bir şey yapmayın.
bu başlığın 4. iletisinde size nasıl ilelerlemeniz gerektiğini detaylıca anlattım.
kcc dosyanızı taşıdıktan sonra mülakat alıp almamanız tamamen o konsolosluğun insafına kalmış.
mülakat alana kadar konsolosluklarla iletişime geçmeyin.. -
@mruzum, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Kendim icin formu doldururken
Highest Level Of Education Completedsecenegi coktan secmeli olarak mevcuttu ancak esime doldururken bu secenegin olmadigini farkettim. Bu talihliye gore sorularin degisiminden mi kaynaklaniyor acaba?
formdaki sorular her aile bireyi için aynı olmayabilir.
kadınlarda askerlik sorusu, çocuklarda üniversite vs.
bu normal, gerekli kısımları doldurup submit edebilirsiniz. -
@onurfenci elbette hayır.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Kerem-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, aile bağlantım nedeniyle hususi (yeşil) pasaport sahibiyim. DS-260 formunu bu pasaportla doldurabilir miyim?
elbette doldurabilir, vizeni de bu pasaporta alabilirsiniz.
Eşim kendi formunu doldururken başka ad kullandınız mı sorusuna hayır demiş ve öyle submit etmiş formu. Şu an kızlık soyadını ve benim soyadımı bir arada kullanıyor resmi olarak da öyle. Bu çok büyük bir sorun mu?
-
@ugur077 submit edilmişse istediğiniz aman bu formu kendinize gönderebilirsiniz.
-
@gnollzy hayır değil. resmi olarak evli olduktan sonra bu tür konuların hiçbir önemi yok.
-
Merhaba Mülakat için Ankara yerine İstanbul Konsolosluğunu seçtim ve kaydettim meğerse Ankara olmalıymış eşim ve oğlumla çok kötü durumdayız lütfen bilenler yardımcı olabilir mi ne yapabiliriz gece uyumadık
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum