Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yousef
    Selamlar, tebrikler. Ikametiniz Doha’da ise vize gorusmeniz icin Doha’yi secebilirsiniz. 13 binlerde olan sira numaraniz ile Ankara’dan mulakat alma ihtimaliniz cok ama cok dusuk. Saglik raporu alirken eger bulasici bir hastaliga sahip degilseniz, ya da daha once Tuberkuloz gecmisiniz yoksa sureciniz etkilenmeyecektir. Bu tarz hastaliklarla ilisiginiz varsa eger ekstra testlere tabi tutulabilirsiniz ve bu testlerin sonuclarinin cikmasi birkac ay surebilmektedir.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar ve herkesi tebrik ederim öncelikle. Güzel bir süreç olur umarım.

Forumda okuduklarıma dayanarak olabildiğince hızlı ds-260 formunu ankara seçerek doldurdum, submitledim. Numaram çok gerilerde olduğu için ardından "2026EU00020xxx / Case Transfer Request" konusu ile forumda olan taslak maili KCC'ye gönderdim. Az önce aşağıdaki cevap geldi.

c9039328-75eb-4b69-a31a-30b07665464b-image.png

geçtiğimiz seneki tecrübelerde direk değişim yapılıyordu. şimdi case i açtırabilirsiniz yazıyor. ben mi eksik yazdım bilemedim. yazdığım maili de iletiyorum. Yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim.

*"Name-surname: xxx
    Case Number: xxx
    Date of Birth: xxx

Dear KCC Officer,

I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to U.S. Consulate in Hong Kong.

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.

Thanks, regards"*

• ⭐⭐⭐⭐

Önemli olduğunu düşündüğüm için sohbet yerine buraya yazmak istedim.
    2026 Excel listesine bilgileri girerken veya düzenleme yaparken dikkatli olalım lütfen.
    Benim case numberım değişmiş mesela bugün öğleden sonra-akşam üzeri(sürüm geçmişinden görebiliyorum), başka satırlarda da bozulmalar olmuş olabilir.
    Bu şunun için önemli, önümüzdeki aylarda başlayacak süreçlerimizde case numberlar-ds260 gönderim tarihleri ve bunlara karşılık gelecek mülakat tarihleri vs bir çok kişi için takip edilmesi kolay ve pratik bir kılavuz olacak.
    Bu sebeple tabloya veri girerken de, düzenleme yapmayı da çok istiyorsak eğer bunu yaparken lütfen azami dikkat gösterelim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Gizem-Ömeroğlu

KCC’de cevaplayan memurdan memura göre cevap değişebiliyor, geçtiğimiz yıl örneklerini gördük. İlerleyen saatlerde tekrar e-maili gönderebilirsiniz. Email içerisinde konaklamayı planladığınız otelin adresini “otel adı olmaksızın” da beyan etmeniz gerekiyor. Mülakat alırsanız o otelde/adreste konaklama şartınız bulunmuyor.

• @aysegul Bende şimdi kontrol etim 23xxx görünce şaşırdım bir gecede nasıl 20k geriye gittim diye 🥶

• Ds 260 formunu göndermek için en son tarih ne zaman?

• Merhabalar,
    DS260 formunu ne zaman doldurdugumuz önem taşıyor mu? Örneğin 1 ay icinde doldurmak ile 1 hafta içinde doldurmak arasında ne kadar bir fark var? Ayrıca green card lottery başvuru esnasında verilen pasaport, kimlik, medeni hal ve soyadı bilgileri ile ds260 formundaki bilgiler değişik ise yani geçen sürede bu hususlarda değişiklik oldu ise sorun teşkil ediyor mu? Özellikle geçtiğimiz yıl kazananları ve vize alanlar ds 260 doldurma süreleri hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim.
    Teşekkür ederim.

• @ATS16 çok teşekkürler cevap için 🙂 ilerleme olduğunda tekrar paylaşacağım

• Merhabalar, Greencard çekilişini kazandım ve CN28XXX dosya taşıma işlemi yapacağım. Sizce dosyamı en başta Kcc ile taşımalı mıyım yoksa vize bültenlerinin açıklanmasını beklemeli miyim? Dosyamızı erken taşıdığımız için avantajı olur mu ve sonradan kabul etmeleri zorlaşıyor mu?
    Bir de deneyimlere baktığımda Türkler için Hong kong, Bangkok, Schengen var ise Viyana deniliyor fakat Filinlerden, Asyadan oturma izni ve çalışma izni bulunmadan konsolosluğa mail atıp onay aldıktan sonra gidenler var böyle bir şansımız var mı?

• Arkadaslar daha once sormustum ama aldigim cevaplar celiskili oldugu icin tekrar soruyorum. Suan Almanya'da yasiyorum. DS-260 formunu doldururken mulakat yeri olarak Frankfurt secili olarak gelmisti ama burada ben Viyana'yi secmistim. Almanya'da oturum iznim varken Viyana'yi secmem de sorun olur mu? Bir de DS-260 formunu daha submit etmedim ama bu mulakat yerini nedense degistiremiyorum. DS-260 formunda mulakat yerini degistirmek mumkun mu? Simdiden cok tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Suleyman-Onal değiştirmenize dahi gerek yok, pasaport şartı kuralı kalktığı için. yeni pass ile mülakata gitmeniz yeterli.

diğer ds260 formalarını da passlar geldiğinde doldurup submit edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@eternal-damnation peki viyana'dan mülakat alamadiginiz takdirde geri Almanya'ya nasıl alacağınızı da hesaplayıp mi yaptınız bu viyana tercihini?

• @eternal-damnation, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar daha once sormustum ama aldigim cevaplar celiskili oldugu icin tekrar soruyorum. Suan Almanya'da yasiyorum. DS-260 formunu doldururken mulakat yeri olarak Frankfurt secili olarak gelmisti ama burada ben Viyana'yi secmistim. Almanya'da oturum iznim varken Viyana'yi secmem de sorun olur mu? Bir de DS-260 formunu daha submit etmedim ama bu mulakat yerini nedense degistiremiyorum. DS-260 formunda mulakat yerini degistirmek mumkun mu? Simdiden cok tesekkurler.

Merhaba, çelişkili cevap gelmesinin sebebi kimsenin bu konuda net bir cevabının olmaması. Geçmiş yıllarda Viyana Türk vatandaşlarına oturumsuz mülakat verdi, bu sene de verirse sorun yaşamazsınız. Bu sene tutumlarının ne olacağını hiçbirimiz net olarak süreç başlamadan bilemeyiz.

• @BERKE-Güngöroğlu dan’$manlar pişmanlıktır, dol@ndırıcılara gel demektir. Onların bilmediği bilgiler bedava burda var, asla onlarla çalışmayın. Hem paranız gider, hem boşa zaman harcarsınız hem de süreciniz baltalanır. Size tavsiyem forumu bol bol okuyun

• @Gizem-Ömeroğlu bu konu ile alakalı sonuç aldıktan sonra bilgi verebilirseniz çok sevinirim. ben de dosyamı hong kong a taşımayı düşünüyorum…

• @gucarslan avı nasıl imzalıyıcam yardım eder ısın tlfndan gırıyorum

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik hayır neden etsin resmi olarak soyadı degisince.

• ⭐⭐⭐⭐

@eternal-damnation, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar daha once sormustum ama aldigim cevaplar celiskili oldugu icin tekrar soruyorum. Suan Almanya'da yasiyorum. DS-260 formunu doldururken mulakat yeri olarak Frankfurt secili olarak gelmisti ama burada ben Viyana'yi secmistim. Almanya'da oturum iznim varken Viyana'yi secmem de sorun olur mu? Bir de DS-260 formunu daha submit etmedim ama bu mulakat yerini nedense degistiremiyorum. DS-260 formunda mulakat yerini degistirmek mumkun mu? Simdiden cok tesekkurler.

Ben size yasal oturumunuz neresi ise orayı yazın dedim. Viyana yazarsanız riskli olur diye de belirtmiştim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik o konu dv23 sürecinde son bulmuştu bu sene tekrar geri dikkate alınacağını sanmıyorum

• @mruzum tabiki birkaç saate tekrar atacağım. Kaçıncıda olduğunu vs haber veririm 🙂

Benzer Başlıklar

• 153
  • 8486
  • 728
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

171

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |