Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @aliaytac41, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @hDundar Hocam ayıptır sorması diyeceğim ama yine de soracağım kusura bakma lütfen 🙂 Arabayı alırken kredi kullandıysanız faiz oranını kaç verdi acaba? İlk giren yeni SSN almış birisine ne çıkıyor diye merak ettiğimden dolayı soruyorum.

    Hocam kredi kullanmadim. Ama simdi kullanicam. 2 yer ile gorustum biri %19.99 dedi, diger yer %16. Banka hesabim 2 aylik.


  • @hDundar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Arkadaslar merhaba, 14 Subat Amerika'ya geldim, San Diego'da yasiyorum ve 21 Subat'ta da 2015 Range Rover Sport aldim. Sormak istedigim simdi baska arac alicam ve range i satiliga cikarmistim ve iyi teklifler de geliyor ama ben aldigimda su Cetificate i saticinin bilgileri var ve benim alis tarihim ve imzam var. Ama DMV den uzerime almamistim bu belge ile. Satin aldigim kisiye sordum o da cok emin degil ama satmak icin once DMV gidip araci uzerine alarak sana verdigim certificate in bos olani adresine gelecek ve onunla satabilirsin dedi. Ve bu evragin da gelmesi 1 hafta 10 gun surebilir diyor. Uzerime almam gerek mi ? Gerekse de bu evragi erken alma sansim var mi ? Normalde bugun satabilirdim yoksa bekleyecegim.

    Ve de son olarak satarken dikkat etmem gereken bisey var mi ? Cash olarak satin alma mesajlari geliyor, ne yapmam gerek ? Vergi olayi ya da resmi islemim var mi ? Tesekkurler.

    Bu arada sorumun yanitini ben vereyim 🙂

    Bugun DMV officete idim ve araci uzerime almadan satamiyorsun dedi. Uzerime aldim araci ve o yeni belgenin gelmesi 2 hafta dedi. Artik spor araba olayim 2 hafta daha bekleyecek ve range rover ile simdilik devam 😃


  • @hDundar cok yuksek bir oran ama mecbursaniz ilk araba icin kabul etmek gerek araba el ayak burda


  • @Rhonster, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @hDundar cok yuksek bir oran ama mecbursaniz ilk araba icin kabul etmek gerek araba el ayak burda

    Evet Amerika standartlarina gore yuksek. Ama benim alacagim arac 30k civari ve ben yarisini cash odeyecegim. 15k civarina finans yapicam ve zaten vade bitene kadar bekletmem, maks 1 seneye kapatirim.


  • @hDundar aracı alın sonra yapılandırın w-2 işinde 2-3 ay calısınca faizi düşürüyorlar


  • @hDundar Bu araçla ilgili çok dedikodu var kronik sorunlarla ilgili.En azından TR'de. 🙂
    Belki de oraya giden araçlarda problem yoktur.Bende bitane 330Cİ coupe buldum 80K'da $6500. Bi yandan da Suv mi alsam diyorum. Araçlara ne kadar çok ulaşılabilir olursak o kadar kararsız kalıyoruz belli ki. 🙂 Kazasız belasız günler diliyorum.


  • @kngslyr06 dedikodu degil. gercek:)


  • @aliaytac41 SSN’inizin olması en önemli konu değil, o SSN’in içi daha dolu değil çünkü, 3 months-income statement ve kredi skorunun ikisinin aynı anda olması gerekiyor. Income statement’tan kasıtları düzenli gelir, delivery gigs’ten gelen depositleri income’dan saymıyorlar.
    Ayrıca benim deneyimlediğim, $ 10-12k altı fiyat araçlara genelde kredi çıkarmıyorlar. Örneğin $8k kredi mi kullanmak istiyorsunuz, kendiniz finans bulmanız lazım, Credit Union gibi kuruluşlardan oralardan da %23-25APR ‘dan aşağı olmuyor genelde.
    Bari sıfır araç veya ona yakın bir şey alayım kredi kullanarak deseniz, bu sefer gelir belgeniz olmaması sıkıntı yaratıyor. Kredi skoru ve ssn’iniz olsa da.
    Ya w2 bir işe girmiş olacaksanız, ya da ilk arabanızı peşin parayla alacaksınız. Pratik bu şekilde bu ülkede.


  • @hDundar yine yuksek ya benim arkadas yapti senin dediginin aynisini 10.5 aldi faiz


  • @erenotti Anladım hocam, çok teşekkür ederim. O zaman başlangıç için 5k nakit verip prius alıcaz mecburen...


  • @kngslyr06, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @hDundar Bu araçla ilgili çok dedikodu var kronik sorunlarla ilgili.En azından TR'de. 🙂
    Belki de oraya giden araçlarda problem yoktur.Bende bitane 330Cİ coupe buldum 80K'da $6500. Bi yandan da Suv mi alsam diyorum. Araçlara ne kadar çok ulaşılabilir olursak o kadar kararsız kalıyoruz belli ki. 🙂 Kazasız belasız günler diliyorum.

    @mister Turkiye'den bircok arkadasim ayniu seyleri sordu ama fark su Turkiye'de bu araclar hep motorin motorlu kullaniliyor yani yakiti dizel ve arizalar da bundan kaynakli. Benzinli olan da pek sorun yok, tabii yag-filtre vs bakimlarini takip etmen kaydi ile. Benim arac 92k milesta ve clean title, bir sorunu yok.


  • @Rhonster, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @hDundar yine yuksek ya benim arkadas yapti senin dediginin aynisini 10.5 aldi faiz

    Range ruhsat islemlerini dun hallettim, title elime gecmesi de en az 2 hafta dediler. Su asamada zaten alamicam, bekleyecegim. Ama o zamana kadar biraz daha kredi orani duser diye umit ediyorum.


  • @aliaytac41 benim de ortalama 5-6k usd bütcem olacak, ilk arabaya fazla para vermek istemiyorum ulasim ihtiyacimi karsilasin, saglam olsun ariza cikarmasin yeter kafasindayim. 2010 2009 civari honda civicler bu paralara en temiz araba gibi duruyor. Priuslar deliverycilerin bitki örtüsü oldugu icin ve genelde bu baslikta delivery yapilmis arabalardan mümkünse uzak durulmasi gerektigi konusulmustu yanlis hatirlamiyorsam. O yuzden sahsen civic bakabilirsiniz daha bilgili arkadaslarin düsüncelerini de duymak isterim bu arada kendim de arayistayim su siralar.


  • @rezanclz Evet hocam haklısınız, delivery yapılmış araçlardan uzak durmak lazım. Ben de herkesi gibi o muazzam MPG sebebiyle prius almak istiyorum. Tabi önce bi giriş yapayım da, tek derdim o kalsın 🙂


  • @hDundar mekanik arizalarini gidermek cogu zaman kolaydir. Parca degisirsin, temizlersin.. vs. zaten piyasada sorunsuz arac 2 elin parmaklarini gecmez.

    range lerde genel olarak en cok bas agirtan ve cep yakan sorun, elektronik. Cogu zaman servis bile cozum olmuyor.

    Markanin araclarini alana mani olmam. Bilgi ve tecrubelerimi paylasir, oneri olarak da sifir olarak lease yapin der gecerim.


  • @erenotti 23-25% APR ne demek biliyor musunuz? Cok fena asiri yuksek miktarda faiz demek. Ben cok iyi bir arabanin 2025 modelinin dolu paketini %5 faizden aldim. Kolay degil tabi isi bilmek lazim yoksa size verdikleri teklif gibi %10 dan teklif sunarlar. PAraniz varsa nakit bir araba alin yoksa gecmis olsun buyuk zarar.


  • @rezanclz seni idare edecek bir araba al. Bos masraf etme. Yok su araba kotu bu araba iyi diye bir sey yok. 4 5 6 bin dolara alacagin arabadan fazla bir verim bekleme.


  • @Rhonster 10 bile berbat bir oran bu arada


  • @solidppl fazla verimden kastiniz nedir? Eger hem 5-6k dolar olsun hem 4x4 olsun hem yüksek HP ye sahip olsun hem tipi spor olsun gibi isteklerin olmasin diyorsaniz bunun mümkün olmadiginin ben de farkindayim. Hatta yakit tüketimi fazla olsa ona da okeyim. Yeter ki her gün bir yeri ariza vermesin, bu bütcede yapay zekadan arastirma yapmasini istedigimde en dogru secenegin civic oldugunu da söylemisti. Sizin tavsiyeniz nedir? Bütceyi arttirmali miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @solidppl kişinin profiline göre değişir %10 oranın iyi veya kötü oluşu. Yeni gelmiş herhangi bir kredi geçmişi olmayan biri için ilk işlemiyse bu %10 oran iyi bir oran mesela ancak belli bir geçmişi olan bir kişi için yüksek bir oran dediğiniz gibi


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 8
  • 71
  • 19
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum