DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@elvank-isik
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@Tunahan-Eroğlu Sizin adınıza çok mutlu oldum
. Darısı başımıza inşallah . Yeni hayatınızda başarılar dilerim Hep şans sizinle olsun
Tercümanı nasıl buldunuz? Sevgiler
-
@Gönül-Özata tecümanı watsap gruplarında gördüm. çok memnun kaldım. konsolosluk çalışanları ile arkadaş olmuş. benim mülakatımda mülakata başlamadan önce berat ile şakalaştı konsolos ve arada bize tatlı tatlı takıldı. böyle birisinini yanınızda olması tüm havayı değiştiriyor. beklediğim kadar gergin bir ortam yoktu. hepsi beratın sayeside sağolsun. ve diğer tercümanlara göre çok uygundu. inşallah sizlerde vizenizi alırsınız. güzel haberlerinizi bekliyorum.
-
@Flight101 Guzel dilekleriniz icin tesekkurler sizin de aynı şekilde şans hep yanınızda olsun
️ -
@Serapp çok teşekkürler Serap hanım

-
@onuru Çok teşekürler Onur )
-
@akara aynen dostum, katılıyorum
herkesin süreci ve dilekleri gerçekleşsin, bizler yardıma hazırız. -
@Physicus vizeyi almana çok sevindim o gün seninle beraber mülakata tercüman berat ile giren kişiyim. o günden beri aklımdaydın. orada konuşamadıkta. her şey çok hızlı oldu. yeni hayatından başarılar.
-
@Tunahan-Eroğlu Evet çok hızlı gelişti, benim de motivasyonum düştü o an, teşekkür ederim, biraz uğraştık, uğraşmayacaksak neden hong kong'a geldik değil mi
. Ben de tebrik ederim, yeni hayatında başarılar. -
Herkese merhaba, 10 Nisan tarihinde onaylanan vize sürecimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Her şey 2018 yılında işyerinde arkadaşımın neden Green Card’a başvurmuyorsun demesiyle başladı. Daha önce duyduğum hatta 2006 yılında Amerika’da work&travel yaparken arkadaşımın kazandığı ama merak edipte sormadığım bir çeşit karttı benim için sadece. Sonra biraz araştırdım ve Yeşilkartforum’u keşfettim. Her gün forma girip okuyordum Sayın @crazycells herkese yardım etmeye çalışıyor ve bunun karşılığında hiç bir şey talep etmiyordu. Hatta buluşma günleri düzenliyorlar, form üyeleri ve Ali bey (eğer Türkiye de ise )birlikte vakit geçiriyorlardı. Biraz daha formu keşfettikçe arama yapmak için üye olunması gerektiğini farkedip 2019 yılında üye de olduğum bu forum sayesinde bugün vizemiz basılmış olarak pasaportlarımızı alabildim.
Bu sürece ilk başta katkı sağlayan Sayın @crazycells’e çok teşekkür ederim. Sayın @gucarslan ve diğer üyelere de tüm paylaşımları için ayrıca teşekkürler
Daha önce Unganlar ziyaretimin ayrıntılarını paylaşmıştım.
Gelelim mülakat gününe; 9 Nisan’da İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık saat 22:00 civarı konsolosluğa çok yakın olan otelimize giriş yapıp ertesi gün gerekli her şeyi tekrar gözden geçirdim. Eşim ve ben çok hastaydık, serumlarla ayakta durmaya çalışıyorduk ama sabah sorunsuz uyandık. Randevumuz 7:30 da olduğu için 7:10 da konsolosluğun önündeydik. Araçla gelecek olanlar için sokak aralarında çok fazla park edecek alan var. Konsolosluğun önündeki sırada yerimizi aldık. Saat 7:45 gibi güvenlikler 7:30 randevularını bahçeye almaya başladı. Sırayla 5’erli olarak pasaport teslimi yapıp bina girişinde bulunan güvenlik sırasına yöneldik. ( pasaport tesliminde randevu kontrolü yapılıp içeride bulunan güvenliğe teslim ediliyor) Güvenlikten geçerken pasaportlarımızı geri alıp ana bina bahçesine geçiş yaptık. İçeri girdiğimizde sırayla pasaportlarımıza barkod yapıştırıp sağ tarafta beklemenizi kendilerinin bizi yönlendireceğini söylediler. Saat 8:30 gibi isimle vezneye çağrıldık. Eşim, ben ve kızım için 990$ nakit ödeme yaptık ve verilen sıra numarası ile ekranı takip etmemiz söylendi.
Numaramız yandığında evraklarımızı teslim için gişeye yöneldik ve sırasıyla,
Talihli olan benim için evrak listesi:- Pasaport
- 1 adet fotoğraf
- Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
- Arşivli Adli sicil kaydı( İng/e-devlet)
- Diploma aslı ve fotokopisi
- Hesap dökümü ( imza sirkülerini neden koyduğumu sordu ama yine de ekledi)
- Sağlık raporu
- Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
Eşim için evrak listesi: - Pasaport
- 1 adet fotoğraf
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Arşivli adli sicil kaydı (İng/ e-devlet)
- Hesap dökümü ( eşim ve benim ayrı hesaplarımız var)
- Sağlık raporu
- Evlilik cüzdanı fotokopisi
- Askerlik belgesi
Kızım için evrak listesi (9 yaşında): - Pasaport
- 1 adet fotoğraf
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( bana ait)
- Sağlık raporu
Tüm belgelerin tesliminden sonra mülakatımızı Türkçe yapmak istediğimizi belirterek yine sıramızın gelmesini beklemeye başladık.
Girişin sağ tarafında 3 gişe var, kimi görüşme çok uzun sürerken kimisi de çok kısa şekilde sonuçlanıyordu. Türkler azınlıktaydı, saatler geçti ama numaramız bir türlü yanmadı arada bizden sonraki numaralarla Türkçe görüşenler de oldu. Saat 11:15 civarı orta bölümde bulunan konsolos tası tarağı toplayıp gitti. Yerine bi kaç dakika içinde kadın konsolos geldi ve Türkçe mülakatları sırasıyla çağırmaya başladı. Bizi çağırdığında tekrar Türkçe mi görüşmek istiyorsunuz diye sordu. Evet deyince de gülümseyerek ‘peki’ dedi.
Yeminlerimizi ettikten ve parmak izlerimizden sonra aynı anda evrakları tek tek kontrol ederek; - Daha önce yurtdışında yaşadınız mı? (Hayır)
- İlk evliliğiniz mi? (Evet)
- Diplomamı göstererek lisede hangi bölümü okudun? (Süper lise)
- Amerika’da nereye gideceksiniz? ( New York deyince hesaptaki paraya baktı toplamda 34 bin dolar vardı)
- Orada tanıdığınız mı var? ( Evet arkadaşımız var)
- Ne iş yapacaksınız? ( Arkadaşımızın yönetici olduğu markette çalışıcağız)
Tamam her şey güzel vizenizi onaylıyorum deyince onaylandı mı diye sormuşum
️ evet onaylandı dedi gülerek
ben kızıma eşim de ikimize birden sarıldı sevinçten🥰
(7:30 olan randevumuzu 11:55’te tamamladık)
Herkesin vizesine kavuşması dileğiyle
-
Merhaba
Honkong mulakati için universitemden lise doplomamin kopyasini istedim,e-mail ile tarafima gonderildi.mulakat icin diplomanin ciktisini alip yeminli tercume edilmesi yeterli olurmu?,universite diplomamin asĺı mevcut -
@srdr, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
Merhaba
Honkong mulakati için universitemden lise doplomamin kopyasini istedim,e-mail ile tarafima gonderildi.mulakat icin diplomanin ciktisini alip yeminli tercume edilmesi yeterli olurmu?,universite diplomamin asĺı mevcutMerhaba
Öncelikle eğer mülakat aldıysanız imzanızda mülakat yeri ve tarihini güncelleyin.
Sorularınızı aşamalar başlığında sormalısınız. -
@Arya
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@Flight101 sizin de her daim şans yanınızda olsun
-
Merhaba. Mülakata girenlere bir sorum olacak meslek konusunda bir soru
Üniversite mezunuyum ama bölümüm ile ile ilgili çalışmadım şu an satış danışmanıyım (2 yıl ) bu meslek problem olur mu yetersiz derler mi
Teşekkürler -
merhaba bende mezunum ve kendi bölümümde çalışmıyorum. benim için sıkıntı olmadı. turkcell de çalıştığımı söyledim. ne üzerine olduğunu sordu, ev interneti sattığımı söyledim, güzel dedi ve vizenin onaylanması için tavsiyede bulunacağım dedi. ben mülakata hong kong da girdim bu arada.
-
@istalin bunlar detay siz bir plan çizin kafanızda burada ne yaptığınız ile ilgilenmiyorlar. Amerika'da ne yapacaksınız. Ben esnafım dedik önce hizmet sektörü alışma sürecinde gecici işler sonra kendi alanımızda olur ise yapacagız. Sonuçta hepimiz çalışmaya gidiyoruz Amerika'ya yeter ki bunu anlatın ben bilmiyorum demek yerine bir plan dahilinde siz geceginizi anlatın
-
@istalin, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
Merhaba. Mülakata girenlere bir sorum olacak meslek konusunda bir soru
Üniversite mezunuyum ama bölümüm ile ile ilgili çalışmadım şu an satış danışmanıyım (2 yıl ) bu meslek problem olur mu yetersiz derler mi
TeşekkürlerDV mülakatı dünyanın en kolay mülakatlarından birisi, istedikleri şartları ve belgeleri eksiksiz sağlıyorsanız ne mezunu olduğunuzun, ne iş yaptığınızın hiçbir önemi yok. Azami gereklilik lise mezunu, siz de bunu sağlıyorsunuz, gerisi hiç önemli değil. Mülakat takılması gereken en son şey, hiç stres yapmayın ve bol bol deneyim okuyun.
-
F Flight101 bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba,
16/04/2025 tarihi itibariyle Viyana Konsolosluğu’ndan eşim ile birlikte vizemizi aldık. Bu forum gerçekten inanılmaz, bunu belirtmek için yazmak istedim. Burada yazılan mülakat deneyimlerini okuyan arkadaşların vizesini alması tereyağından kıl çekmek gibi olacaktır.Aşağıda linkini bıraktığım pdfteki deneyimleri okuyarak bütün aşamaları eşimle beraber çok rahat şekilde hallettik.
Muayene günü @halteran ile tanıştık, onun da vizesini sorunsuz şekilde aldığını buradan öğrendim. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletmek isterim.

Mülakatımız mükemmel geçti. Özellikle, Alize hanım ile tanışmak ise beni ayrı mutlu etti. Kendisi ile pasaport teslim günü asansöre binmeden karşılaştık ve tanışma fırsatı bulduk. Buradan bahsettim. Takip ettiğini iletti ve herkese iyi dileklerini gönderdi.

Bize mülakatta ilk evliliğimizin olup olmadığı, başka ülkede yaşayıp yaşamadığımız, mesleklerimiz, hangi mesleği yapmak istediğimiz gibi sorular soruldu. Size mailde gönderilen belgeleri götürmeniz yeterli oluyor. Benim adli sicil belgemde barkod yarım çıkmıştı, orada farkettim. Mülakat sırasında belirttim, bir problem olmayacağını ilettiler. Herkes sizi green card sahibi yapmak için çok hevesli gibi gerçekten.
Stres yapacak, çekinecek hiçbir durum yok. Muayenedeki hemşirelerden, mülakattaki insanlara kadar herkes çok tatlıydı.Süreci devam eden arkadaşlara başarılar diliyor ve şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Alize hanım buraları okuyorsanız size sıcakkanlılığınız ve yardımseverliğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Son olarak, bu forumda bu hizmetin sağlanmasına sebep olan, gelişmesine katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
-
@Tunahan-Eroğlu Abd'deki yaşamınızda başarılar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.