Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba. Mülakata girenlere bir sorum olacak meslek konusunda bir soru

Üniversite mezunuyum ama bölümüm ile ile ilgili çalışmadım şu an satış danışmanıyım (2 yıl ) bu meslek problem olur mu yetersiz derler mi
    Teşekkürler

• merhaba bende mezunum ve kendi bölümümde çalışmıyorum. benim için sıkıntı olmadı. turkcell de çalıştığımı söyledim. ne üzerine olduğunu sordu, ev interneti sattığımı söyledim, güzel dedi ve vizenin onaylanması için tavsiyede bulunacağım dedi. ben mülakata hong kong da girdim bu arada.

• @istalin bunlar detay siz bir plan çizin kafanızda burada ne yaptığınız ile ilgilenmiyorlar. Amerika'da ne yapacaksınız. Ben esnafım dedik önce hizmet sektörü alışma sürecinde gecici işler sonra kendi alanımızda olur ise yapacagız. Sonuçta hepimiz çalışmaya gidiyoruz Amerika'ya yeter ki bunu anlatın ben bilmiyorum demek yerine bir plan dahilinde siz geceginizi anlatın

• @istalin, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba. Mülakata girenlere bir sorum olacak meslek konusunda bir soru

Üniversite mezunuyum ama bölümüm ile ile ilgili çalışmadım şu an satış danışmanıyım (2 yıl ) bu meslek problem olur mu yetersiz derler mi
    Teşekkürler

DV mülakatı dünyanın en kolay mülakatlarından birisi, istedikleri şartları ve belgeleri eksiksiz sağlıyorsanız ne mezunu olduğunuzun, ne iş yaptığınızın hiçbir önemi yok. Azami gereklilik lise mezunu, siz de bunu sağlıyorsunuz, gerisi hiç önemli değil. Mülakat takılması gereken en son şey, hiç stres yapmayın ve bol bol deneyim okuyun.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Merhaba,
    16/04/2025 tarihi itibariyle Viyana Konsolosluğu’ndan eşim ile birlikte vizemizi aldık. Bu forum gerçekten inanılmaz, bunu belirtmek için yazmak istedim. Burada yazılan mülakat deneyimlerini okuyan arkadaşların vizesini alması tereyağından kıl çekmek gibi olacaktır.

Aşağıda linkini bıraktığım pdfteki deneyimleri okuyarak bütün aşamaları eşimle beraber çok rahat şekilde hallettik.

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1728637450480-dv2024-viyana-mülakat-deneyimleri.pdf

Muayene günü @halteran ile tanıştık, onun da vizesini sorunsuz şekilde aldığını buradan öğrendim. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletmek isterim. 🙂

Mülakatımız mükemmel geçti. Özellikle, Alize hanım ile tanışmak ise beni ayrı mutlu etti. Kendisi ile pasaport teslim günü asansöre binmeden karşılaştık ve tanışma fırsatı bulduk. Buradan bahsettim. Takip ettiğini iletti ve herkese iyi dileklerini gönderdi. 🙂

Bize mülakatta ilk evliliğimizin olup olmadığı, başka ülkede yaşayıp yaşamadığımız, mesleklerimiz, hangi mesleği yapmak istediğimiz gibi sorular soruldu. Size mailde gönderilen belgeleri götürmeniz yeterli oluyor. Benim adli sicil belgemde barkod yarım çıkmıştı, orada farkettim. Mülakat sırasında belirttim, bir problem olmayacağını ilettiler. Herkes sizi green card sahibi yapmak için çok hevesli gibi gerçekten. 🙂 Stres yapacak, çekinecek hiçbir durum yok. Muayenedeki hemşirelerden, mülakattaki insanlara kadar herkes çok tatlıydı.

Süreci devam eden arkadaşlara başarılar diliyor ve şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Alize hanım buraları okuyorsanız size sıcakkanlılığınız ve yardımseverliğiniz için tekrar teşekkür ederim. 🙂

Son olarak, bu forumda bu hizmetin sağlanmasına sebep olan, gelişmesine katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

• @Tunahan-Eroğlu Abd'deki yaşamınızda başarılar

• @sarvavasa teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@kemalayldz
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Teşekkürler, sağolun @Flight101

• Herkese merhabalar.
    İlk olarak burada sorularımı yanıtlayan ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Ben de, biraz sorunlu geçmiş olsa da sonunda olumlu sonuçlanan Napoli’deki mülakat deneyimimi anlatmak istiyorum. Napoli’yle alakalı pek güncel bir bilgi yok. Burada mülakata girecek birileri varsa umarım verdiğim bilgiler işinize yarar.

Öncelikle, zaten İtalya’da öğrenci olduğum için herhangi bir dosya taşıma durumum olmadı.
    Amerikan Konsolosluğu'na rahat bir şekilde metro ile ulaşabiliyorsunuz, fakat doktor muayenesine gidilen klinik maalesef biraz ters tarafta kalıyor.
    Napoli’de doktor kontrolü için randevu almanız gerekmiyor. Vize mülakatı gününüzden bir gün önce sabah 7’de klinikte olmanız gerekiyor. Saat 7’de konsolosluk için gelenleri çağırdılar ve içeride hepimize tek tek numara verdiler. Ben 5. sıradaydım. Girdikten sonra pasaportlarımızı aldılar ve yaklaşık 10-15 dakika sonra hepimizi içeri çağırıp DS-260 confirmation belgesini kontrol ettiler. Daha sonra kan testlerimizi yaptılar. Yaşımı sordular; 28 deyince, idrar tahliline gerek olmadığını söylediler.
    Kan tahlilinden sonra hepimiz bekleme alanına geri döndük. Sonrasında yine tek tek çağırıp fotoğraflarımızı çektiler ve bizi röntgen çekileceği alana aldılar. Röntgenden sonra 15-20 dakika gidip kahvaltı yapabileceğimi söylediler. Sonraki aşama ise aşıların kontrolüydü.

Maalesef Türkiye’ye gidip antikor testi yaptırma şansım olmadığı için Roma’daki fiyatları araştırmıştım. 400-500 Euro civarı fiyat verdikleri için, gittiğimde yaptırmamın maddi açıdan daha uygun olacağına karar verip testi yaptırmaktan vazgeçtim. Fakat daha önce burada Napoli’de mülakata girmiş birinin yaklaşık 3 yıl önce paylaştığı bir postta, çocukluktan kalma aşı kartını telefondan çevirerek gösterdiğini ve kabul edildiğini gördüğüm için ben de bunu denemek istedim. Aşı kartımı telefondan İtalyanca’ya çevirdim ve gerçekten de kabul edebileceklerini söylediler. Bir tane aşım eksik çıktı, onu da Amerika’ya gitmeden önce herhangi bir yerde yaptırabileceğimi, çünkü ellerinde olmadığını söylediler.
    Son olarak bir doktorun yanına fiziksel muayeneye girdim. Klasik soruları sorduktan sonra (alerjin var mı, ameliyat oldun mu, düzenli kullandığın ilaç var mı vs.) fiziksel muayene yaptı. Ankara’da yapıldığı gibi burada yara izi kontrolü yapmadılar. Sadece göz, akciğer ve vücudumda bazı noktalara dokunarak ağrı olup olmadığını kontrol etti. Sonuçları direkt konsolosluğa ileteceklerini söylediler. Yaklaşık 2.5 saat içinde tüm işlemlerim bitmiş oldu ve 220 Euro ödedim.

Ertesi gün saat 08:55’teki mülakatım için 08:45’te konsolosluğa gittim. Kimse yoktu. Polis pasaportumu isteyip listedeki adımı kontrol ettikten sonra köşede beklememi söyledi ama 15 saniye sonra içeri aldılar. Yanımda belgelerim dışında hiçbir şey yoktu. Kontrolden geçtim ve direkt içeri girip ikinci kata çıktım. Orada güvenlik görevlisi bana numaramı verdi ve beklememi söyledi. Yaklaşık 15 dakika sonra beni çağırdılar. Bir masada oturan İtalyan bir görevli belgeleri kontrol ediyordu. Türk olduğumu görünce Türk dizilerini çok sevdiğini söyledi ve tatlı bir sohbetimiz oldu.

Benden istediği belgeler:
    DS-260 Onay Belgesi
    Mülakat randevu belgesi
    Pasaport
    Pasaport fotokopisi
    2 adet fotoğraf
    Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Konsolosluk sadece Türkçe veriyor. Türkçe olarak aldım, PDF’ini yollayıp Türkiye’de İngilizce’ye çevirttim, noter onayı ve apostil yaptırdım. Bir tanıdığım İtalya’ya getirdi. 60 Euro ödedim.)
    Adli Sicil Kaydı ve fotokopisi – Türkiye (İngilizce, imzalı ve damgalı olarak aldım.)
    Adli Sicil Kaydı ve Bekleyen Dava Kaydı ( Certificato Generale del Casellario Giudiziale ve Certificato dei Carichi Pendenti) + fotokopileri – İtalya (Bu belgeleri randevu alarak aldım. İki belge için toplamda yaklaşık 40 Euro ödedim.)
    Üniversite diplomam ve fotokopisi

Bu belgeleri kontrol edip sıraya koydu ve bana bilgilendirme kâğıdı verdi. Ayrıca Green Card için ödemem gereken ücretle ilgili bir kâğıt verdi ve oturup beklememi söyledi.

Yaklaşık 15-20 dakika sonra güvenlik görevlisi yine numaramı söyledi ve beni gişeye yönlendirdi. Tüm belgelerimi ve pasaportumu görevliye verdim. Görevli belgelerime baktı, sistemden bazı şeyleri kontrol etti ve İngiltere’de bir adresim olup olmadığını sordu. DS-260 formunu doldururken, şu an çalıştığım ve İngiltere’de olan firmamın adresini yazdığımı söyledim ve “tamam” dedi.
    Sonra, Amerika’da akrabam ya da tanıdığım olup olmadığını sordu. Akrabam olmadığını ama birkaç arkadaşım olduğunu söyledim ve yaşadıkları şehirleri belirttim. Bana neden İtalya’da olduğumu sordu. Öğrenci olarak geldiğimi ve iki hafta önce mezun olduğumu söyledim. Yüksek lisans diplomamı istedi, onu da sundum. Daha sonra bana bir kâğıt verip ödemeyi yapmamı söyledi.

Gişeye ödemeye gittiğimde, debit kartlarımı (İtalyan debit kartları) kabul etmediler. Ya para çekmem ya da kredi kartı kullanmam gerektiğini söylediler. Bu maalesef benim hatamdı, sanırım sitede yazıyordu ama gözümden kaçmış. Konsolosluktan ayrılıp kredi kartımı alıp döndüm fakat sistem bu kartı da kabul etmedi. Şansıma aşağıda beni bekleyen Amerikalı erkek arkadaşım vardı, onun yukarı çıkıp ödeme yapabileceğini söylediler. Kendisi yukarı çıktı ve ödemeyi yaptı. Ben de fişi alıp ilk gittiğim gişedeki görevliye verdim ve beklemeye başladım.

15-20 dakika sonra mülakat için görevli beni çağırdı. Sorduğu sorular:

Daha önce Amerika’ya gittiğini görüyorum. Ne yaptın, nereye gittin?
    → Ohio’ya Work and Travel için gittiğimi söyledim. Calistigim yeri söyledim. Güldü ve teşekkür etti.

Amerika’da akraban ya da arkadaşın var mı?
    → Akrabam yok ama arkadaşlarım var dedim. Hangisinin yanına gitmek istediğimi sordu, Texas dedim.

Birkaç hafta önce mezun olduğunu görüyorum, tebrik ederim. Mezun olduğuna göre şu an bir iş teklifin ya da görüştüğün firmalar var mı?
    → Hâlihazırda çalıştığım bir firma olduğunu, Amerika’da bir şubelerinin bulunduğunu ve şu an onlarla Amerika süreci için görüştüğümü söyledim.

Bu sorulardan sonra, sürecin iyi gittiğini fakat vizemi onaylamak için ya çalıştığım firmadan Amerika’da çalışmaya devam edeceğime dair bir belge sunmam gerektiğini ya da yanına gideceğim arkadaşımın I-864 formunu doldurması, önceki yılların vergi belgelerini sunması ve orada yasal bir şekilde yaşadığını gösteren bir belge ibraz etmesi gerektiğini söyledi. Yanımda son 6 aylık banka dökümüm olduğunu söyledim, ama bunu kabul edemediklerini belirttiler. Belgeler geldikten sonra vizemin onaylanacağını söyleyip beni uğurladılar.

Hemen çalıştığım firmayla iletişime geçip durumu anlattım. Bana bir job letter yolladılar ve hemen konsolosluğa ilettim. Ancak konsolosluk, bu belgeyi kabul edemeyeceklerini, Amerika’ya taşındığımda çalışmaya kesin olarak devam edeceğimi gösteren bir belge sunmam gerektiğini belirtti. Sonrasında, 14 gün süren yoğun bir e-posta sürecine girdim.

Amerika’daki insan kaynaklarıyla yazışırken bu belgeyi gönderebilmeleri için vizemi görmeleri gerektiğini söylediler. Ben de zaten vizemi alabilmem için o belgeye ihtiyacım olduğunu söyledim. 10 gün sonunda işime yarayabilecek bir belge gönderdiler ve konsolosluğa ilettim. Konsolosluk ertesi gün cevap verdi ve başka bir belgeye ihtiyaç duyulursa geri dönüş yapacaklarını söylediler. İki gün boyunca cevap gelmeyince CEAC (immigrant visa status) sitesinden kontrol ettim ve sonunda statümün “ISSUED” olduğunu gördüm. Böylece iki hafta süren çabamın ardından vizem onaylandı ve birkaç gün önce de pasaportum elime ulaştı.

Eğer Napoli’de mülakata girecek birileri varsa, umarım verdiğim bilgiler işinize yarar. Mülakata girecek herkese başarılar diliyorum.

• Dosyası aktif olmadan dosyasını Hongkong'a taşıyan arkadaşlar bir yardımcı olursanız sevinirim.
    "Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed." Mailden anladığım kadarıyla benden bu süre zarfında Honkongta hangi adreste ikamet edeceğimi soruyor. Bu mail ile karşılaşan oldu mu ?

• @firat-aksoylu serapp hanimin paylaştığı mail örneğine bakabilirsiniz. Yardımı olacaktır.

• ⭐⭐⭐

@beste-imamoglu
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @yuzu bulamadım iletebilme imkanınız var mı? Birçok mail örneği gördüm ama hiç birinde bu konu hakkında bir bilgi görmedim.

• ⭐⭐⭐

@firat-aksoylu
    Sorularınız için DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığını kullanabilirsiniz..
    Sürecinizde başarılar..

• @Flight101 Tesekkur ederim. Sizin de oyle 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@beste-imamoglu Aşı kartınızın işe yaraması gerçekten harika olmuş. İtalyan görevlinin Türk dizilerini sevdiğini söylemesi ise çok hoş ve unutulmaz bir anı 🙂
    Vize ücretini öderken yaşadığınız soruna arkadaşınızın imdada yetişmesi de ayrı bir şans olmuş 😃
    Ancak Napoli Konsolosluğu’nun banka dökümünü kabul etmemesi gerçekten üzücü. Ya iş teklif mektubu alamamış olsaydınız? Doğrusu yazınızın sonlarına doğru heyecanla okudum.
    Çok tebrik ederim, yolunuz açık olsun🎉✨

• @beste-imamoglu yeni hayatınızda başarılar.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Merhaba, ingilizce yazılmış ve Azerbaycan'daki bankama ait bir hesap dokumanim var. Azerbaycan'daki bankama ait olması sorun yaratır mı? Illaha turkiye bankalarini kabul ediyoruz demezler degil mi ?

• @onuru maşallah onur bey öncelikle tebrik ediyorum ve Amerika’da size mutluluklar diliyorum her şeyi tüm detaylarıyla yazmışsınız çok teşekkür ediyorum çok sağ olum dilerim 3 Mayıs gecesinden sonra sizinle aynı heyecanı paylaşırım 🙃💐

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |