Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Hakan-Özdener lutfen kendiniz de teyit edin ama iki ulkeden de almaniza gerek yok eger hali hazirda libyada yasamiyorsaniz.

• Arnavutluk e-albania sisteminden basvurdigum adli sicil kaydi (Certifikatë e Gjendjes Gjyqësore (dëshmia e penalitetit) 1 is gününde mailime gönderildi. Online sistemden başvururken U.S Embassy için (Hong Kong ve Macau) olarak seçerek başvurdum. Gelen barkodlu belgeyi Ingilizce ye tercume ettirip noterlettim. NOT: Sistem belgeyi Hong Kong a online gonderilmek uzere kurulmasina ragmen, ben ceviri ve noter yaptirdim. Çunku bana e-maille gelen belge sadece Arnavutçaydi.

• @sansolye Ben de Almanya dan adli sicil belgesi almıstım 2022 de doldurduğum antrag belgesini mahalle muhtarına onaylattım (kırmızı mühürlü)gönderdim. 2 ay sonra almanya dan belgem gelmişti.

• @yusufalak ABD konsolosluğu KKTCden alınan sicil kayıtı kabul ediyor mu? Gürcistandakı ABD konsolosluğu kabul etmediyini duydum. Ben Azerbaycan vatandaşıyım ve üniversiteyi KKTCda okudum. Acaba sorun yaratırlar mı bana Gürcistanda konsolosluk?

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@Yalchin-R-Mammadov Diploman gerçekse korkmana ne gerek var ?

• Merhabalar. Türkiyede olup Dubaiden sabıka kaydı alan oldumu?

• Yasaklı

@Yalchin-R-Mammadov Merhaba,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) alınan adli sicil kaydı, bazı ABD konsoloslukları tarafından resmi ülke statüsü tanınmadığı için doğrudan kabul edilmeyebilir. Özellikle Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu gibi bazı temsilcilikler, KKTC belgelerini resmi olarak tanımayabiliyor.

Durumunuza özel değerlendirme:

Azerbaycan vatandaşısınız ve üniversiteyi KKTC’de okudunuz.

Vize başvurusunu Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu’na yapacaksınız.

Bu durumda, konsolosluk sizden KKTC’de bulunduğunuz süreye dair adli sicil kaydını kabul etmeyebilir ya da bu kaydı doğrulatmak için ek belgeler isteyebilir.

Ne yapabilirsiniz?

1. Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu’na yazılı olarak danışın.

E-posta ile açık şekilde, KKTC’de bulunduğunuzu ve oradan alınmış sicil kaydını kullanmak istediğinizi belirtin.

Belgenin kabul edilip edilmediğine dair yazılı yanıt isteyin.

1. Alternatif olarak, Türkiye'den alınan bir belge (e-devlet üzerinden KKTC'deki eğitiminiz kayıtlıysa) ek olarak sunulabilir.

2. KKTC’de eğitim gördüğünüz döneme dair giriş-çıkış kayıtları ve öğrenci belgesi gibi destekleyici belgelerle birlikte sunmanız süreci kolaylaştırabilir.

Sonuç:

Belgeyi doğrudan kabul etmeyebilirler; bu nedenle önceden konsoloslukla iletişim kurmanız çok önemli. KKTC’deki geçmişinizin doğrulanabilir ve güvenilir belgelerle desteklenmesi vize sürecinizi pozitif etkiler.

Dilerseniz birlikte e-posta taslağı da hazırlayabilirim, haber verin yeter.

• @Nisa-Nur-Dinçer Teşekkür ederim cevap için. Şimdi bu linke bakarsanız eger, orada Kuzey Kıbrıstan olan sicil kayti kabul etdiklerini yaziyor. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Cyprus.html
    "Temmuz 1974'ten bu yana Girne ve Mağusa Bölgeleri'nin nüfus kayıtları Kıbrıs Türk yönetimi altındadır. Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde yeni bir kayıt yapılmadığı sürece bu bölgeler için doğum, ölüm, medeni evlilik veya boşanma belgeleri veremez. Kıbrıs Cumhuriyeti polis belgeleri ayrıca Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgede ikamet süreleri için de mevcut değildir.

Görevliler, Kıbrıs'ın Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgelerinde yaşamış bir başvuru sahibini ilgilendiren bireysel davalarda yardım için Lefkoşa'daki ABD Büyükelçiliği ile iletişime geçmelidir.

Kıbrıs Türkleri tarafından yönetilen bölgedeki idari ofisler:
    Polis/Cezaevi Kayıtları: Lefkoşa'daki Polis Merkezi ile şu numaradan iletişime geçin:

Tel: +90 392 228 34 11

• Herkese Merhaba,
    Fransa için adli sicil kaydımı nasıl aldığımı paylaşacağım. Umarım sizler için faydalı olur.
    Öncelikle adli sicil kaydını online olarak veya posta yoluyla alabiliyorsunuz fakat posta yoluyla almanızı tavsiye etmem. Çünkü posta yoluyla gönderdikleri evrak da aslında online aldığınız evrak ın birebir aynısı. Yani herhangi bir ıslak damla/mühür imza bulunmuyor. Çıktı alınmış kağıt gibi siyah-beyaz bir kağıt gönderiyorlar. Fransa birkaç gün içinde kargoya verse de bana ulaşması oldukça uzun sürdü. Bu sebeple online almak daha iyi olabilir, evrak ın üzerinde bizdeki e-devlet kayıtları gibi bir doğrulama numarası var.

Başvuru linkini aşağıda paylaşıyorum. İngilizce dil seçeneği de mevcut.

Fransa dışında doğduğum ve zaten aktif oturumum da olmadığı için başvurumu FranceConnect kullanmadan yaptım.

Çıkan ekranda hızlıca mail adresimi doldurdum ve yurtdışında (Fransa dışında) doğduğumu işaretledim. Eğer evrakı AB ye vermeyecekseniz yalnızca Fransızca olarak alabiliyorsunuz. O sebeple o kısmı tiklemeden bırakıyorum.

Bu adımdan sonra çıkan ekran çok basit kişisel bilgileri içerecek. Evidence kısmına 4 tane belge ekledim.

1. YENİ PASAPORTUM
    2. ESKİ PASAPORTUM
    3. FRANSA VİZEM (SÜRESİ GEÇMİŞTİ)
    4. FRANSA OTURUM BELGESİ (PASAPORTA BASILI OFII) (BU BELGEDE FRANSADAKİ ESKİ ADRESİM YER ALIYOR.)

Ben hem mail hem posta yoluyla aldım. Ama dediğim gibi mail ile aldığım evrakın aynısı geldi.
    Sorularımı bu mail adresine sordum. Postaya verdiniz mi? Talebimi aldınız mı gibi… Hızlıca dönüş yaptılar.
    Soruları Fransızca sordum, ingilizce biliyorlar mı bilmiyorum.
    [email protected]

• Selamlar, bende 10 ay macaristanda kaldığım için ne olur ne olmaz isterler diye istanbul macaristan konsolosluğundan adli sicil kaydımı aldım. Öncelikle macaristan konsolosluğu sitesinden good conduct başlığı altında bir randevu oluşturmanız gerekiyor ve yine site içinde belirtilen başvuru formunu macarca doldurmanız gerekiyor. O formu macarca doldurup pasaportunuz ile birlikte görüşmeye gittiğinizde size 2 hafta içerisinde kargo ile yolluyorlar. Ücreti 45 euro yakınındaki İş bankası Kağıthane şubesine ödemesini yapıp dekontunu konsolosluğa götürüyorsunuz. Benim belgem 3 gün içinde fakat daha uzun sürede de gelebilir. Sitede ikametin 1 seneden az olduğu için istenmeyeceği belirtiliyor fakat 6 ay üstünde yurtdışında kalmış kişilerden bazı konsoloslukların bu belgeyi istediği deneyimlenmiş, o yüzden garantiye almakta fayda var.

• @Kuthun Merhaba ben 30 nisanda mülakata girdim istanbul rus konsolosluğundan adli sicil kağıdı aldım ama bu resimde ki gibi değildi mülakatta kabul etmediler bana bu belgeyi tamamlamamı söylediler ben istanbulda yaşıyorum yaklaşık 18 yıl kadar önce moskovada bulundum ozaman ki pasaportum vs hiç birşeyim yok elimde ben bu belgeyi nasıl alırım size sıkıntı yaptılar mı kabul ettiler mi bunu olması gereken adli sicil belgesi bunu ve fazla vaktim yok nasıl bir yol izlemem lazım lütfen bilgini varsa yazın mağdurum

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• @gucarslan reis sen bilgili birisin heryerde de görüyorum ben istanbulda yaşıyorum rusyadan adli sicil belgesi alacağım türkiyede onu ingilizce tercüman yaptıracağım abd nin resmi sitesine baktım apostil yazmıyor yaptırmazsam sıkıntı olur mu ?

• @incomprisa apostile gerek yok değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@myof61 talep edilmiyorsa yaptırmanıza gerek yok.

ayrıca i'm not a reis.

• @gucarslan kötü bir anlamı yok reisin.. Dear Sir türkiyede böyle hitaplar olur reis,aga,dayı,abi,kral yani uganda cumhurbaşkanı ile görüşmüyorsam bir problem olmamalı takma kafana böyle şeyleri..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   btek14 btek14 

• Üniversitemi kıbrısta okudum, oradan adli sicil kaydı almamız gerekliymiş sanırım. 1 yıllık geçerlilik süresi vs oldugunu okudum bu başlık altında. teslim edilmesinin 2 ay sürebileceğini vs yazmışlar bir de. sanırım birkaç ay sonra talep etsem anca mülakata yetişir. Bilgisi veya yorumu olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

• @Scythep bizzat gidip Kıbrıs’tan alın 4-5 günü bulur. Konsolosluktan alırsanız pul olmadan gönderiyorlar, iki ay sürüyor gelmesi ve bunu kabul etmiyorlar.O yüzden Kıbrıs’a illa gideceksiniz.ben mülakattan iki ay önce aldım.2026 mis sizin daha çok var size

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O onuru 

• @pnarr vekalet vererek de alabiliyormuşum galiba doğru mu? Çok arkadaşım var orada

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |