@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
@Hakan-Özdener lutfen kendiniz de teyit edin ama iki ulkeden de almaniza gerek yok eger hali hazirda libyada yasamiyorsaniz.
Arnavutluk e-albania sisteminden basvurdigum adli sicil kaydi (Certifikatë e Gjendjes Gjyqësore (dëshmia e penalitetit) 1 is gününde mailime gönderildi. Online sistemden başvururken U.S Embassy için (Hong Kong ve Macau) olarak seçerek başvurdum. Gelen barkodlu belgeyi Ingilizce ye tercume ettirip noterlettim. NOT: Sistem belgeyi Hong Kong a online gonderilmek uzere kurulmasina ragmen, ben ceviri ve noter yaptirdim. Çunku bana e-maille gelen belge sadece Arnavutçaydi.
@sansolye Ben de Almanya dan adli sicil belgesi almıstım 2022 de doldurduğum antrag belgesini mahalle muhtarına onaylattım (kırmızı mühürlü)gönderdim. 2 ay sonra almanya dan belgem gelmişti.
@yusufalak ABD konsolosluğu KKTCden alınan sicil kayıtı kabul ediyor mu? Gürcistandakı ABD konsolosluğu kabul etmediyini duydum. Ben Azerbaycan vatandaşıyım ve üniversiteyi KKTCda okudum. Acaba sorun yaratırlar mı bana Gürcistanda konsolosluk?
@Yalchin-R-Mammadov Diploman gerçekse korkmana ne gerek var ?
Merhabalar. Türkiyede olup Dubaiden sabıka kaydı alan oldumu?
@Yalchin-R-Mammadov Merhaba,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) alınan adli sicil kaydı, bazı ABD konsoloslukları tarafından resmi ülke statüsü tanınmadığı için doğrudan kabul edilmeyebilir. Özellikle Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu gibi bazı temsilcilikler, KKTC belgelerini resmi olarak tanımayabiliyor.
Durumunuza özel değerlendirme:
Azerbaycan vatandaşısınız ve üniversiteyi KKTC’de okudunuz.
Vize başvurusunu Gürcistan’daki ABD Konsolosluğu’na yapacaksınız.
Bu durumda, konsolosluk sizden KKTC’de bulunduğunuz süreye dair adli sicil kaydını kabul etmeyebilir ya da bu kaydı doğrulatmak için ek belgeler isteyebilir.
Ne yapabilirsiniz?
E-posta ile açık şekilde, KKTC’de bulunduğunuzu ve oradan alınmış sicil kaydını kullanmak istediğinizi belirtin.
Belgenin kabul edilip edilmediğine dair yazılı yanıt isteyin.
Alternatif olarak, Türkiye'den alınan bir belge (e-devlet üzerinden KKTC'deki eğitiminiz kayıtlıysa) ek olarak sunulabilir.
KKTC’de eğitim gördüğünüz döneme dair giriş-çıkış kayıtları ve öğrenci belgesi gibi destekleyici belgelerle birlikte sunmanız süreci kolaylaştırabilir.
Sonuç:
Belgeyi doğrudan kabul etmeyebilirler; bu nedenle önceden konsoloslukla iletişim kurmanız çok önemli. KKTC’deki geçmişinizin doğrulanabilir ve güvenilir belgelerle desteklenmesi vize sürecinizi pozitif etkiler.
Dilerseniz birlikte e-posta taslağı da hazırlayabilirim, haber verin yeter.
@Nisa-Nur-Dinçer Teşekkür ederim cevap için. Şimdi bu linke bakarsanız eger, orada Kuzey Kıbrıstan olan sicil kayti kabul etdiklerini yaziyor. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Cyprus.html
"Temmuz 1974'ten bu yana Girne ve Mağusa Bölgeleri'nin nüfus kayıtları Kıbrıs Türk yönetimi altındadır. Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde yeni bir kayıt yapılmadığı sürece bu bölgeler için doğum, ölüm, medeni evlilik veya boşanma belgeleri veremez. Kıbrıs Cumhuriyeti polis belgeleri ayrıca Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgede ikamet süreleri için de mevcut değildir.
Görevliler, Kıbrıs'ın Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgelerinde yaşamış bir başvuru sahibini ilgilendiren bireysel davalarda yardım için Lefkoşa'daki ABD Büyükelçiliği ile iletişime geçmelidir.
Kıbrıs Türkleri tarafından yönetilen bölgedeki idari ofisler:
Polis/Cezaevi Kayıtları: Lefkoşa'daki Polis Merkezi ile şu numaradan iletişime geçin:
Tel: +90 392 228 34 11
Herkese Merhaba,
Fransa için adli sicil kaydımı nasıl aldığımı paylaşacağım. Umarım sizler için faydalı olur.
Öncelikle adli sicil kaydını online olarak veya posta yoluyla alabiliyorsunuz fakat posta yoluyla almanızı tavsiye etmem. Çünkü posta yoluyla gönderdikleri evrak da aslında online aldığınız evrak ın birebir aynısı. Yani herhangi bir ıslak damla/mühür imza bulunmuyor. Çıktı alınmış kağıt gibi siyah-beyaz bir kağıt gönderiyorlar. Fransa birkaç gün içinde kargoya verse de bana ulaşması oldukça uzun sürdü. Bu sebeple online almak daha iyi olabilir, evrak ın üzerinde bizdeki e-devlet kayıtları gibi bir doğrulama numarası var.
Başvuru linkini aşağıda paylaşıyorum. İngilizce dil seçeneği de mevcut.
Fransa dışında doğduğum ve zaten aktif oturumum da olmadığı için başvurumu FranceConnect kullanmadan yaptım.
Çıkan ekranda hızlıca mail adresimi doldurdum ve yurtdışında (Fransa dışında) doğduğumu işaretledim. Eğer evrakı AB ye vermeyecekseniz yalnızca Fransızca olarak alabiliyorsunuz. O sebeple o kısmı tiklemeden bırakıyorum.
Bu adımdan sonra çıkan ekran çok basit kişisel bilgileri içerecek. Evidence kısmına 4 tane belge ekledim.
Ben hem mail hem posta yoluyla aldım. Ama dediğim gibi mail ile aldığım evrakın aynısı geldi.
Sorularımı bu mail adresine sordum. Postaya verdiniz mi? Talebimi aldınız mı gibi… Hızlıca dönüş yaptılar.
Soruları Fransızca sordum, ingilizce biliyorlar mı bilmiyorum.
[email protected]
Selamlar, bende 10 ay macaristanda kaldığım için ne olur ne olmaz isterler diye istanbul macaristan konsolosluğundan adli sicil kaydımı aldım. Öncelikle macaristan konsolosluğu sitesinden good conduct başlığı altında bir randevu oluşturmanız gerekiyor ve yine site içinde belirtilen başvuru formunu macarca doldurmanız gerekiyor. O formu macarca doldurup pasaportunuz ile birlikte görüşmeye gittiğinizde size 2 hafta içerisinde kargo ile yolluyorlar. Ücreti 45 euro yakınındaki İş bankası Kağıthane şubesine ödemesini yapıp dekontunu konsolosluğa götürüyorsunuz. Benim belgem 3 gün içinde fakat daha uzun sürede de gelebilir. Sitede ikametin 1 seneden az olduğu için istenmeyeceği belirtiliyor fakat 6 ay üstünde yurtdışında kalmış kişilerden bazı konsoloslukların bu belgeyi istediği deneyimlenmiş, o yüzden garantiye almakta fayda var.
@Kuthun Merhaba ben 30 nisanda mülakata girdim istanbul rus konsolosluğundan adli sicil kağıdı aldım ama bu resimde ki gibi değildi mülakatta kabul etmediler bana bu belgeyi tamamlamamı söylediler ben istanbulda yaşıyorum yaklaşık 18 yıl kadar önce moskovada bulundum ozaman ki pasaportum vs hiç birşeyim yok elimde ben bu belgeyi nasıl alırım size sıkıntı yaptılar mı kabul ettiler mi bunu olması gereken adli sicil belgesi bunu ve fazla vaktim yok nasıl bir yol izlemem lazım lütfen bilgini varsa yazın mağdurum
@gucarslan reis sen bilgili birisin heryerde de görüyorum ben istanbulda yaşıyorum rusyadan adli sicil belgesi alacağım türkiyede onu ingilizce tercüman yaptıracağım abd nin resmi sitesine baktım apostil yazmıyor yaptırmazsam sıkıntı olur mu ?
@incomprisa apostile gerek yok değil mi?
@myof61 talep edilmiyorsa yaptırmanıza gerek yok.
ayrıca i'm not a reis.
@gucarslan kötü bir anlamı yok reisin.. Dear Sir türkiyede böyle hitaplar olur reis,aga,dayı,abi,kral yani uganda cumhurbaşkanı ile görüşmüyorsam bir problem olmamalı takma kafana böyle şeyleri..
Üniversitemi kıbrısta okudum, oradan adli sicil kaydı almamız gerekliymiş sanırım. 1 yıllık geçerlilik süresi vs oldugunu okudum bu başlık altında. teslim edilmesinin 2 ay sürebileceğini vs yazmışlar bir de. sanırım birkaç ay sonra talep etsem anca mülakata yetişir. Bilgisi veya yorumu olan var mı?
@Scythep bizzat gidip Kıbrıs’tan alın 4-5 günü bulur. Konsolosluktan alırsanız pul olmadan gönderiyorlar, iki ay sürüyor gelmesi ve bunu kabul etmiyorlar.O yüzden Kıbrıs’a illa gideceksiniz.ben mülakattan iki ay önce aldım.2026 mis sizin daha çok var size
@pnarr vekalet vererek de alabiliyormuşum galiba doğru mu? Çok arkadaşım var orada