Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 912.7k 953

  • @Serapp çok teşekkür ederim sağolun.


  • Dosya numaram yaklaştıkça gerginliğim artmaya devam ediyor. Bu sefer de başvuru esnasında çekilen fotoğrafla alakalı bir sorun peydah oldu. Ben başvurduğum esnada hiçbir bilgim yoktu ve aceleyle doldurduğum için araştırma fırsatım da olmadı. Fakat bugün öğrendim ki o fotoğraf elenme sebebi olabiliyormuş. Yüklediğim fotoğrafı bir şekilde buldum ve yüzümde bariz gölgelerin olduğunu, bulanık olmasa da çok net bir fotoğraf olmadığını gördüm ayrıca yükleme kriterlerine uydum mu en ufak bir fikrim yok. Gerçekten yoruldum artık. Bu süreç bir şekilde sonuçlansa da yolumuza baksak..


  • Merhabalar, size onemli bir sorum var. Benim ayin 2sinde Napolide randevum vardi. Napoli'deki konsolosluk banka dokumani kabul etmedigini soyledi ve benden ya 'job letter' sunmami ya da Amerika'da yanina gidecegim arkadasimin I-864 formunu doldurmasini ve vergileriyle ve kimlik karti/ pasaportuyla sunmasini istediler. Su an calistigim bir isim var ama Amerika'daki subesi green cardi gormeden job letter yazmiyor ve konsolosluk bunu gormeden vizeyi vermiyor. Ve bildigim kadariyla I-864 formu da aile birlesiminde istenilen bir form. Acaba boyle bir deneyim yasayan var mi daha once? Su an ne yapacagimi gercekten bilmiyorum.


  • @mesut16 hocam şaka mı yapıyorsunuz. O fotoğrafta bir sorun olsaydı green card talihlisi olamazdınız. İmzanızdan anladığım kadarıyla siz rastgele seçilenler arasındasınız. Bir dosya numaranız var. O fotoğrafın bundan sonraki süreçte bir rolü yok.


  • @arzemo öyle değilmiş işte, asıl seçilme aşamasında hiçbir etkisi yokmuş, hatta başka fotoğraflar kullanıp bile kazananlar var ama tabii mülakat esnasında elenmişler. Yani sizin dediğinizin tam tersi bir durum söz konusu.


  • @mesut16 elenme durumu başkalarının fotograflarını kullandıkları içindir diye düşünüyorum. Fotoğraftan sizin olduğunuz anlaşılıyorsa sorun olacağını zannetmiyorum.


  • @Dgns0 hocam ne yazık ki travel.state.gov adresinde açık bir şekilde belirtilmiş, yüzdeki gölgeler red sebebi diye. 🥲


  • @mesut16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Dgns0 hocam ne yazık ki travel.state.gov adresinde açık bir şekilde belirtilmiş, yüzdeki gölgeler red sebebi diye. 🥲

    Başkasına ait bir foto yüklemiş veya foto manipüle edilmiş bir şekilde değilse mülakat aşamasında fotodan ötürü elenmeniz söz konusu değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arzemo çekilişe secilmekle, vize alma arasında çok fark var.
    çekilişe katılırken herhangi bir fotoğraf koyarak çekilişi kazanabilirsiniz, sonuçta sistem sizin o fotoğraftaki kişi olup olmadığınızı bilemez.
    mülakat aşamasında konsolosluk memuru sizin o kişi mi olduğunuzu eşleştirir.

    gelelim sizin endişenize @mesut16
    mülakata ankara'da girecek olsaydınız hiçbir endişeniz olmasın derdim.
    ama kazakistan'da girecek olsaydınız hiç gitmeyin derdim mesela. çünkü geçmiş yıllarda adresteki harf hatasından dolayı red verdikleri oldu.
    diğer ülke konsolsolukları bu tür konulara geçtiğimiz yıllarda takılmadı ancak; yine aynı şeyi yaparlar mı bilmiyorum.
    ancak sizin olduğunuzu gizleyecek kadar bir bulanıklık yoksa korkacak bir şey yoktur.
    ufak gögeler sorun teşkil etmez, merak etmeyin.
    eğer hala bu korkuyla baş edemiyor ve ikna olamıyorsanız da mülakata gitmeyin, birini alsınlar sizin yerinize.
    boş yere slot işgal etmemiş olursunuz.


  • @mbaris79 "söz konusu değil" gibi kesin bir ifade kullanmak yanlış olur.
    geçmiş yıllarda bu konudan elenen vakalar elbette oldu ama ankara'da değil.


  • @gucarslan kendisinin bahsettiği şekilde elenmesi söz konusu değil demek istedim. Kişinin kendine ait bir foto ise ve yüz net belli olduktan sonra bir sebep olmamalı mantıken.


  • @gucarslan tamam haklısınız, kendime geldim. 🙂


  • @arzemo
    Selamlar, o fotografin bundan sonraki surecte soyle bir rolu var, mulakatiniz sirasinda mulakatinizi yapan konsolosluk gorevlisinin gordugu ilk fotograf o forograftir, basvuru yapan kisi ile talihli kisinin eslestirmesini yapmaktadirlar.

    @mesut16
    Sizin durumunuzda endileselenecek bir durum oldugunu dusunmuyorum. Teknik olarak gecersiz bir fotograf olsaydi, basvurunuz kabul olmayacakti. Basvuru fotograflarinda dosya boyutunu sikistirmak icinde goruntu kalitesi dusurulduguden dolayi blur’lu bir fotograf olabiliyor. Siz fotografiniza yakinlastirarak degil de orjinal olcusu olan “2 x 2 inches (51 x 51 mm)” boyutunda baktiginizda sizi tanimlayamayacaklari kadar bir bulanikliklik soz konusu degilse, bu konunun bahsi bile gecmeyecektir.
    Mulakat zamani yaklastikca yersiz acabalarin artmasi normaldir, hemen hemen hepimize oldugunu soyleyebilirim. Yeteri kadar stresli olan bu surecte elinizden hicbir sey gelmeyecek konular icin kendinize daha fazla yuklenmeyiniz. Kolayliklar dilerim.


  • @ugursway cevabınız için çok teşekkür ederim. Tanınmama durumu söz konusu değil sadece yüzde gölgeler var. Buraya yazmak ve verilen cevaplar beni epey rahatlattı, gerçekten stresli bir süreç. Böyle bir platformun olması gerçekten bir nimet.


  • @mbaris79 mantiken ankara'nın da şu an 10K üzerine mülakat vermesi lazımdı ama kazın ayağı öyle değil ;)


  • @gucarslan Ankara‘yı sorgulamayı bırakalı çok oldu orası bence ümitsiz vaka ve düzelmesi çok zor

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar... Günlük Viyana bilgilendirmemizi yapayım. Mülakatlar devam ediyor, bayraklar alınıyor..Sistem arızası devam ediyor...


  • @mesut16 basvuruda kullandigim fotografta isik kaynagi sag üstteydi, bu yüzden boynumun sol tarafinda ve yüzümün sol kisminda, özellikle burun bölgesinden dolayi gölgeler vardi. Mülakatta herhangi bir sorun yasamadim sorunsuz sekilde vizemi aldim. Sahsen gereksiz stres yapiyorsunuz biraz sakin olun, baskasinin fotografini yuklemediyseniz sorun teskil edecegini sanmiyorum.


  • @rezanclz işte şimdi tamamen rahatladım, çok teşekkür ederim. Benim resimdeki durum da tam bahsettiğiniz gibi.


  • Merhabalar. Daha önce bu başlıkta birkaç soru sormuştum, Case number aktivasyonu yaklaştığı için artık AOS veya HK seçenekleri arasında karar verme zamanımın geldiğini düşünüyorum ve bu konuda birkaç sorum olacak, tavsiyeleriniz benim için çok değerli.

    bu yaz iş/eğitim amaçlı, büyük ihtimalle 2-3 ay gibi bir süre ABD'de turist vizesi ile zaman geçirmem gerekecek. Bu esnada AOS yapmak mantıklı gibi görünüyor. Bunun için de zamanın çok ileri bir tarihe sarkmaması için Mayıs ayında ABD'ye gitmeyi düşünüyorum. Biraz masraflı olacak ama hong kong'a bilet, konaklama ve diğer ek masrafları da göz önünde bulundurunca, zaten ABD'ye de gitmem gerektiği için süreci orada devam ettirmek daha mantıklı görünüyor. Bu konuda bir yanlışım var mı? Farklı bir öneriniz olur muydu?

    Ayrıca daha önce 50000 GC'a ulaşılan case number'ları göremedim, 19xxx bir numara ile kotaya takılmak daha önce olmuş bir şey mi?

    Teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    540k Bakış
    P
    @Emirhan-1 aynı şekilde bizim de 20 Agustos’a ertelendi. Biz şu an hong kong’tayız yardımcı olmaları için mail attık bekliyoruz.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    774k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum