@AE123, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Arkadaslar selam, Eylul ayinda Amerikadan Istanbul'a BOEING 787-9 ile ucusumuz olacak. Istanbul'dan Amerikaya uctugumuzda kendi koltugumuzu satin almasakta sagolsun havalaninda THY ilgilileri eger ucakta musaitlik varsa koltuk secimi konusunda yardimci oluyorlar,. Malesef ayni durum Amerika cikisli ucuslarda olmuyor ya da kac seferdir ucmama ragmen bana denk gelmedi diyelim. Boyum uzun oldugu icin standart koltuklardaki diz mesafesi benim icin zorlayici oluyor ucus esnasinda da ondeki kisi koltugu geriye yatirdiginda arada pestil gibi 2 buklum oluyorum 
THY sitesinde ekstra diz mesafeli koltuk ( $159) haricinde on sira koltuk diye ($80) bir opsiyon var, $80 verip on sira koltuk alan - deneyimleyen var midir ? Reddit veya diger forumlarda on sira koltuklarin standarttan pekte farkli olmadigi yazilmis ama emin olamadim, tecrube eden varsa yazarsa ona gore karar vermek istiyorum tesekkurler selamlar.
Hem Boeing 777 hem de Airbus 787 tipi uçakları birçok kez deneyimledim. Aynı boy sorunu 190 cm birisi olarak bende de mevcut.
THY’nin sundugu on sira koltuk ($80) avantaji önünüzde panel oluyor ve önünüzde koltuk olmuyor yani koltugunu yatirabilen başka yolcu olmuyor onunuzde. Ancak panel yere sıfır olduğu için ayaklarınızı uzatma şansınız yine olmuyor ve sıkışıklık bence çok yakın diğer ekonomi koltukları ile, hatta ayakları uzatamadığınız için daha büyük sıkıntı.
Acil çıkış koltuğu ile ilgili deneyimli olduğunuzu düşünüyorum. THY’nin ABD’ye hem 777 hem de 787 ile uçuşları var, tarifeye ve fiyatına göre arada kalırsanız tercih aşamasında, 787’i tercih ederdim zira 787’nin kabin basınçlama sistemi 777’den daha iyi ve daha az yorgunluk yaşıyorsunuz uçuş sonunda.
Buna ilave olarak Almanya aktarmalı Lufthansa da tercih edebilirsiniz, Lufthansa’nın premium economy sınıfı da gayet başarılı uzun boylu yolcular için. İyi uçuşlar