Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @emrebu89 detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim 🙂

• Merhabalar 10 yıllık b2 vizemin bitmesine 1 sene 2 ay var amerikaya ilk seyahatim olucak. Girişte sorun yaşar mıyım? Sorunsuz girmem için ne gibi önlemler almalıyım dönüş biletim var, New york city turistik kitabı ve gezilecek yerler için çıktı alıp valize koyucam. Açıkçası ilk olacağı için biraz endişeliyim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kaan-B eğer sehayat planınızı net şekilde açıklar, dönüş biletiniz de ilgili vizenin bitiş tarihinden önce ise bir sorun yaşamazsınız.
    planınız net ve anlaşılır olsun. çelişkili ifadelerden kaçının.. iyi yolculuklar.

• @gucarslan Teşekkürler bir de 20 gün kalıcam 4000dolar gibi bi bütçem var. Uygun fiyatlı hostel rez. yapıcam birkaç gün önce umarım bu şartlarla CBPden geçebilirim NYC ye:)

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, yakin zamanda DMV ofisinden REAL-ID alan var mi? Benim 2 yillik kosullu greencard im vardi ve uzatma icin I-751 doldurup basvurdum.
    surec uzun olacagi için I-797 receipt notice belgesi ile greencard im 4 yillik uzatildi. Bu surecte gecerli greencard im expired oldu.

REAL-ID almak icin DMV ofisine gidip I-797 belgesini verdigimde kabul etmediler. Gecerli greencardin yoksa veremiyoruz diyolar. Bu belgenin greencard yerine gectigini soylesem de sistemin artik cok kati oldugunu soylediler. ABD icinde ucus yapmam gerekiyor, nasil olacak bilmiyorum. TSA nin sitesinde 'foreign country pasaport' kullanilabilecegi yaziyor ama acikcasi herhangi bir surpriz ile karsilasmak istemiyorum.

• @runaslan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhaba, yakin zamanda DMV ofisinden REAL-ID alan var mi? Benim 2 yillik kosullu greencard im vardi ve uzatma icin I-751 doldurup basvurdum.
    surec uzun olacagi için I-797 receipt notice belgesi ile greencard im 4 yillik uzatildi. Bu surecte gecerli greencard im expired oldu.

REAL-ID almak icin DMV ofisine gidip I-797 belgesini verdigimde kabul etmediler. Gecerli greencardin yoksa veremiyoruz diyolar. Bu belgenin greencard yerine gectigini soylesem de sistemin artik cok kati oldugunu soylediler. ABD icinde ucus yapmam gerekiyor, nasil olacak bilmiyorum. TSA nin sitesinde 'foreign country pasaport' kullanilabilecegi yaziyor ama acikcasi herhangi bir surpriz ile karsilasmak istemiyorum.

Merhaba, başka bir ofis denemenizi öneririm. Ofisteki memurdan memura bile değişebiliyor, birinin yaptığını diğeri yapmayabiliyor.

Ben de pasaport ile uçulacağını biliyorum ama böyle bir deneyimim olmadı, real ID ile uçtum.

• @deebee Tesekkurler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @erenotti ben bu yaziyi okuyup thy'yi de arayip gidiş dönüş PrimeFly aldim iki biletimi de. Dönüş ucusunu iade etmek istedigimde kesinti yapiyorlar fully refundable olmasına ragmen. Kac defa sikayet kaydı olusturdum verilen cevap şu:
    Ayrıca uluslararası uçuşlar ( dış hat ) aynı rezervasyon çatısı altında gidiş - dönüş dönüş olarak satın alınması durumunda; tek yön olarak düzenlenen bilet ücretine nazaran daha uygun fiyata düzenlendiğini ve ücret hesaplama işlemlerinin de bu doğrultuda yapıldığını belirtmek isteriz.
    Israrla bu ibare hiç bir yerde yok ücret kosullarinizda da yok dememe rağmen iadeyi tam yapmiyorlar. Bilet alacaklarin aklinda bulunsun.

• @Yrngzgn, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@erenotti ben bu yaziyi okuyup thy'yi de arayip gidiş dönüş PrimeFly aldim iki biletimi de. Dönüş ucusunu iade etmek istedigimde kesinti yapiyorlar fully refundable olmasına ragmen. Kac defa sikayet kaydı olusturdum verilen cevap şu:
    Ayrıca uluslararası uçuşlar ( dış hat ) aynı rezervasyon çatısı altında gidiş - dönüş dönüş olarak satın alınması durumunda; tek yön olarak düzenlenen bilet ücretine nazaran daha uygun fiyata düzenlendiğini ve ücret hesaplama işlemlerinin de bu doğrultuda yapıldığını belirtmek isteriz.
    Israrla bu ibare hiç bir yerde yok ücret kosullarinizda da yok dememe rağmen iadeyi tam yapmiyorlar. Bilet alacaklarin aklinda bulunsun.

Bileti gidiş dönüş aldığınızda PrimeFly aldıysanız dönüş biletinizin bilet alırken ki karşılık gelen kısmını tam iade ederler, ancak bilet fiyatının tam yarısını iade ederler gibi düşünmemeniz lazım, çağrı merkezindeki yetkili sizi doğru bilgilendirmiş. Özetle gidiş dönüş biletlerde dönüş kısmına denk düşen kısım daha düşük olur (örneğin $1,200 dolara aldıysanız, gidiş biletinizi 800, dönüşünüzü 400 sayarlar gibi)
    Bileti alırken ekran görüntüsü aldıysanız neyi yanlış ya da eksik iade ediyorlar beraber inceleyebiliriz.
    Rastgele, gidiş-dönüş İstanbul - Detroit THY PrimeFly örnek fiyatlama görüntüsü ekliyorum, gördüğünüz üzere dönüş ayağı toplam biletlemenin %37’sine denk geliyor. 26 Ağustos gidiş, 26 Aralık dönüş seçtim.

Sizinkisi de böyle bir şey oldu muhtemelen.

IMG_8560 (1).jpg IMG_8561 (1).jpg

• @erenotti tesekkurler, bileti alırken ekran görüntüsünü almıştım gidiş dönüş tam ne kadar biliyorum. Onlara da ilettim bunu zaten. Bana satis sirasinda bileti cift yön aldığım için %10 gibi bir indirim yaptiklarini ve gidiş uçuşunu kullandigim için boyle bir kesinti yaptiklarini soyluyorlar ve biletleme kosullarinda var olduğunu iddia ediyorlar. Yani kisaca sen ucuza almak için gidiş dönüş aldin tek yön pahaliydi, madem indirim kullandıktan iptal ediyorsun indirimi geri aliyoruz diyorlar. Ben de onlara oyle bir madde yok varsa gosterin diyorum ama bana kaynak gostermiyorlar israrla. Tüketici Hakem heyetine ve US department of Transportation sikayet edecegim. Bakalim Sonuç ne olacak.

• Arkadaslar selam, Eylul ayinda Amerikadan Istanbul'a BOEING 787-9 ile ucusumuz olacak. Istanbul'dan Amerikaya uctugumuzda kendi koltugumuzu satin almasakta sagolsun havalaninda THY ilgilileri eger ucakta musaitlik varsa koltuk secimi konusunda yardimci oluyorlar,. Malesef ayni durum Amerika cikisli ucuslarda olmuyor ya da kac seferdir ucmama ragmen bana denk gelmedi diyelim. Boyum uzun oldugu icin standart koltuklardaki diz mesafesi benim icin zorlayici oluyor ucus esnasinda da ondeki kisi koltugu geriye yatirdiginda arada pestil gibi 2 buklum oluyorum 🙂

THY sitesinde ekstra diz mesafeli koltuk ( $159) haricinde on sira koltuk diye ($80) bir opsiyon var, $80 verip on sira koltuk alan - deneyimleyen var midir ? Reddit veya diger forumlarda on sira koltuklarin standarttan pekte farkli olmadigi yazilmis ama emin olamadim, tecrube eden varsa yazarsa ona gore karar vermek istiyorum tesekkurler selamlar.

• ⭐⭐

@AE123 ön sıra koltuklarda deneyimim olmadı ama standart koltuklara göre ciddi bir mesafe farkı var..

Haziranda THY ile 3 4 3 koltuk düzeninde olan geniş gövde ile amerikaya gidiş dönüş uçak bileti almıştım giderken arka sıram koltukta 2 koltuk boş olduğu için kabin memuru ile görüştüm eşim arka sıraya geçince ben 2 koltuk boş olduğu için yan oturarak rahat bir pozisyonda geldim boyum 1,90 arada koridorda yürüdüm ayaklarımı açtım dönüşte ise 3lü kolukta eşimle ban vardım yine yan oturarak rahat geldim

• @T-C-Kubilay-Dikici merhaba, TR cikislarinda kontuarda THY personeli genelde musait koltuk olursa ucak icinde yardimci oluyor ama malesef Amerika cikislarinda genelde pek yardimci olmuyorlar ve ekstra koltuk satin alinmadiysa sistemin size atadigi koltuga mecbur kaliyorsunuz. Tabiki ucak icinde anlik musaitlik olursa host veya hostesler yardimci oluyor ama ucaklar genelde dolu gittiginden benim Amerika cikisli ucuslarda koltuk konusunda sansim yagver gitmedi.

On sira koltuk opsiyonunu gorunce bu koltukta daha onceden seyahat etmis birisi varsa $80 ekstra vermeye deger mi degmez mi diye gorusunu almak istedim.

• ⭐⭐

@AE123 anladım maalesef ön koltukta seyahat etmedim bu yüzden net bir cevap veremeyeceğim.

• ⭐⭐⭐⭐

@AE123, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Arkadaslar selam, Eylul ayinda Amerikadan Istanbul'a BOEING 787-9 ile ucusumuz olacak. Istanbul'dan Amerikaya uctugumuzda kendi koltugumuzu satin almasakta sagolsun havalaninda THY ilgilileri eger ucakta musaitlik varsa koltuk secimi konusunda yardimci oluyorlar,. Malesef ayni durum Amerika cikisli ucuslarda olmuyor ya da kac seferdir ucmama ragmen bana denk gelmedi diyelim. Boyum uzun oldugu icin standart koltuklardaki diz mesafesi benim icin zorlayici oluyor ucus esnasinda da ondeki kisi koltugu geriye yatirdiginda arada pestil gibi 2 buklum oluyorum 🙂

THY sitesinde ekstra diz mesafeli koltuk ( $159) haricinde on sira koltuk diye ($80) bir opsiyon var, $80 verip on sira koltuk alan - deneyimleyen var midir ? Reddit veya diger forumlarda on sira koltuklarin standarttan pekte farkli olmadigi yazilmis ama emin olamadim, tecrube eden varsa yazarsa ona gore karar vermek istiyorum tesekkurler selamlar.

Hem Boeing 777 hem de Airbus 787 tipi uçakları birçok kez deneyimledim. Aynı boy sorunu 190 cm birisi olarak bende de mevcut.

THY’nin sundugu on sira koltuk ($80) avantaji önünüzde panel oluyor ve önünüzde koltuk olmuyor yani koltugunu yatirabilen başka yolcu olmuyor onunuzde. Ancak panel yere sıfır olduğu için ayaklarınızı uzatma şansınız yine olmuyor ve sıkışıklık bence çok yakın diğer ekonomi koltukları ile, hatta ayakları uzatamadığınız için daha büyük sıkıntı.

Acil çıkış koltuğu ile ilgili deneyimli olduğunuzu düşünüyorum. THY’nin ABD’ye hem 777 hem de 787 ile uçuşları var, tarifeye ve fiyatına göre arada kalırsanız tercih aşamasında, 787’i tercih ederdim zira 787’nin kabin basınçlama sistemi 777’den daha iyi ve daha az yorgunluk yaşıyorsunuz uçuş sonunda.

Buna ilave olarak Almanya aktarmalı Lufthansa da tercih edebilirsiniz, Lufthansa’nın premium economy sınıfı da gayet başarılı uzun boylu yolcular için. İyi uçuşlar 🙏🏻

• @ATS16 detayli bilgilendirme icin cok tesekkur ederim, evet acil cikis kapisi koltuklari cok rahat oluyor ama git gel 1 kisi $370'a yakin ucreti oluyor 🙂 o sebeple acaba maliyeti dusurebilir miyim diye on sira koltuklarini alsam mi diye dusundum ama dediginiz sekildeyse para verip eziyet cekmenin manasi yok.

Lufthansayi dusunecegim gelecek sene icin, hatta bir arkadasim American Airlines ile Frankfurt sonrasinda da Istanbul'a uctu ve cok memnun kaldi. Ucaklarinda 3 4 farkli tipte koltuk tipi oldugunu cuzi ucretlerle upgrade yaparak rahat bir deneyim elde ettigini soyledi. Anladigim kadariyla THY ucaklari maksimum yolcu mantigi ile dizayn edildiginden ekonomi yolcusu icin fazla farkli tipte koltuk secme sansi olmuyor (acil cikis kapisi - on sira koltuk veya business ucmak disinda).

• ⭐⭐⭐⭐

@AE123

Özellikle son varış noktası İstanbul (IST) haricinde başka bir şehir ise THY çok mantıklı gelmiyor maddi ve manevi olarak. Özellikle aktarma havalimanında İngilizce ile ilgili sıkıntınız yok ise ve farklı düşüncelere sahip degilseniz.

AYT, ADB ve ESB varışlı uçuşlar için Lufthansa ve SunExpress kombinasyonunda iyi fırsatlar çıkıyor hem de 2 x 23 kg uçak altı bagaj hakkı ile. SAW varış noktası içinde Londra aktarmalı British Airways ile.

THY’nin 2011 - 2015 arasında sunduğu comfort class seçeneği vardı aslında, 777 uçaklarında 2-3-2 düzeninde ve bence konfor adına çok iyiydi. THY yönetimi daha sonra verimlilik ve satış grafiğinde başarısız bulduğu için kaldırdı bu sınıfı, mesajinizda ilettiğiniz nedenden dolayı (maksimum doluluk) tekrar 3-3-3 olarak düzenledi uçakları.

• @ATS16 , bende uzun sure Thy ile 2-3-2 duzenindeki ucaklarda Amerika seyahatlerini yaptim, esim veya yakin arkadasla 2li koltukta ucmak cok keyifliydi simdi ise malesef esim koridor ben cam kenari istedigimizden ortamiza biri gelmesin diye dua ederek ucaga biniyoruz ki cogu zamanda sansizlik ucaklar agzina kadar dolu oluyor , neyse seneye artik farkli alternatiflere bakacagim ilginiz icin tesekkur ederim..

Benzer Başlıklar

• 7
  • 54
  • 1
  • 572
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |