Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Su anki tartismanin temel sebebi herkesin 12 aylik surecte bulundugumuz aya fazla odaklanmasi. Bir sonraki ayda dusuk bir artis olabilir mi? Evet, olabilir; ama EU'ya ayrilan kota kadar vize verilmesi planlaniyorsa, yani kotanin cok altinda vize verilmeyecekse bultenin ilerlemesi sart ama Haziran'da ama Temmuz'da. Oyle ya da boyle ilerleyecek. Acikcasi 18 bin de olsa 20 bin de olsa bir sonraki bulten beni sasirtmaz. 16 bin sasirtir, 22 bin sasirtir.

Konsolosluklarin yogunluk yasadigi dusuncesi dogru degil; cunku EU caselerine bakan tum konsolosluklar zaten 15-16 bin araligindaki caselere mulakat vermis hali hazirda ve Mayis ayi icin bulten ilerlemediginden Ozbekistan disi yeni EU mulakati Mayis icin cok az sayida.

• @istalin şu an dv sürecini yaşıyor ve öğreniyoruz. Elimizden gelen tek şey analiz yapıp kesin olmayan dille tahmin yürütmek .Sabahlara kadar analiz yapsak da doğru da bilebiliriz yanlışta sorun bu değil sorun üslubunuz. Ayrıca forumun uzun süredir takipçisiyim ve bu başlığı takip edenlerdenim. Sizin bültenin sabit kalmasını bilmeniz benim için birşey ifade etmiyor. Ayrıca bir kez bildiniz diye süreç sonuna kadar bileceğiniz anlamına gelmiyor. Verdiğiniz cevapta da sabit kalmasını bildim gene bileceğim kafası mevcut. Bilebilirsiniz de, bilemeyebilirsiniz de bunu kaçırıyorsunuz .Yaptığınız matematik sonucunda sürecin kötüye gittiğini düşünebilirsiniz! Fakat buraya bunu yazarken sanki gerçekten bu olay yaşanmış gibi yazıp sizden benden yüksek case sahip insanların moralini bozuyorsunuz. Her an herşey olabilir bunun farkında değilsiniz. Cümle cümle olumsuz yanıtlarınızı sıralardım ama benden önce bir arkadaş yazmış zaten teşekkür ediyorum ona da. Velhasıl-ı kelâm lafı uzatıp forum başlığı konusu dışına çıkmak istemiyorum. Burada kimse size analiz yapmayın demiyor bunu demeye hakkı da yok, yapmalısınız zaten başlık bu yüzden var fakat yaptığınız analiz kötü sonuçları gösteriyorsa bile size göre bunu kesin bir dille belirtmeyin lütfen. Umarım anlatabilmişimdir.

• @Stoic-Turk bölgeler arasında en iyi giden eu bölgesi asya da ap çok oluyor ve işerlemesi sorunlu bir bölge afrika da inanılmaz yoğunluk var ve bir çok kişiye mülakat dağıtılmış ready kısmında 7 bin bekleyen var bu bir çeşitlilik vizesi olduğu için eu kesinlikle ilerletecekler ya bu ay ya diğer veya ağustos ayında illaki büyük numaralar current olacak dediğiniz gibi biraz sabır göstermek gerekiyor

• Merhaba düşük numaralarda çok fazla Ready var acaba mülakat alıp bir sebepten gitmeyenler Ready olarak mı kalıyor

• Haziran icin 21k yada ustu cutoff beklemek hayal olmaz umarim…

• benim sahsi fikrim artik 20 ler gelir diye düsünüyorum. 20k eu olabilir

• Vize bülteni konusunda istatistik tutmak çok doğru gelmiyor sadece temenni de bulunabiliriz. Bir anda herkes current olabilir. Benim motivasyonum bugün itibari ile EU Bölgesinde 10 bin dosya aktif olmuş ve onaylanan mülakat alan 12500. benim dosya numaram dan önce 15 bin dosya var bu oranda 19 bin yapar. EU kotası 20 bin varsayalım sınırda evet ama şansım var diye düşünüyorum. Ne zaman current olur bakıp göreceğiz.

• Temenniler ile yol almak son birkaç bülten kalmışken en iyisi bence.moralimizi yüksek tutacağız Haziran bülteni 19000-20000 bekliyorum .iyi düşünelim iyi olsun..

• 5 nisan itibari ile eu için ortalama basılacak vizelerin yüzde 49 u verilmiş durumda eu için ortalama yüzde 35 vize verilecek gibi ve 52 bin kota bu sene eu için 18250 bin vize basılacak gibi yani daha yüzde 51 lik bir vize boşluğu var diyebiliriz

• Yeni ceac verilerini degerlendirirsek gidişat icin ne diyebiliriz sizce? EU vizelerinde pozitif anlamda bir yavaşlama var gibi. Gecen seneye kiyasla 7-10 günlük bir fark var gibi görüyorum. Önceki haftalarda fark daha fazlaydı. İnş bu durum cutoff icin güzel bir sonuca dönüşür. Bu yavaşlamayı göz önüne alip 21k uzerine atabiliriz hemen.

• @mymuyi artık bülten tahmini yapmak isteniyorum hocam ama 21k tabi ki olabilir neden olmasın düz mantık yaptım sadece yüzde 51 lik bir vize kalmış eu da son 6 ay için ve tahminen hazirana kadar 11200 vize basılır yaz aylarına 7 binlik basılacak bir eu kalabilir ama öldük bittik diye konuşanlara göre ben umut var diyorum bide bir şeyi kaçırıyorlar bu sene çok yüksek numara yok 42 bine kadar kişi var eu da kazanan sayısı az ondan dolayı bekleyip görücez farklı bir yıl

• @mymuyi Vize bulteninde bir ilerleme yokken EU vize basimlarindaki yavaslama bultenin ilerletilmemesinin sebebinin yogunluk olmadigini destekler nitelikte. Kuvvetle muhtemel bultenin donmasinin sebebi AF bolgesinin yetismesini saglamakti.

Ote yandan, AF'deki durumu baktigimizda cok da yetisemediklerini goruyoruz. Nisan'da AF30K, Mayis'ta AF35K guncel. Buna ragmen verilen mulakat sayisi az. Ayrica 20-25 bin bandinda verilen vize sayisi da az. Bunun sonucunda EU bolgesinin bir ay daha ilerlememesi her ne kadar sasirtici olsa da ihtimal dahilinde. Acikcasi ben ilerlememe veya 21K'ya cikma gibi bir durumdan ziyade dusuk bir ilerleme olacagini tahmin ediyorum. Umarim yanilirim ve 21K'ya cikar.

• @Stoic-Turk bence afrika ile çok alakası yok afrikanın ilerlemesine göre eu bültenini ilerletme ileletmeme bana mantıklı gelmiyor çünkü zaten avrupalıların elçilikleri farklı afrikalıların farklı aynı yerde vize almıyorlar ve eu ya kotadan yüzde 35 düşücek basılacak vize ortalama zaten 18-18300 civarında olacak eu için 1-18 bin arası yoğun bu yoğunluğu bence yaza kadar bitirmek istediler elçiliklere 1-18 bin ağırlığını önceden vermek istediler çünkü bir anda 24 lere gelseydi 1-16 arasında ki yoğunluk bitmeyebilirdi dv chartan baktığıma göre yoğunlukta eu bölgesinde azalıyor kotaya göre de bülteni açıklarlar gibi geliyor bana zaten bültende 16 binde durdu 1-16 bin arasındaki yoğunluğu kanıtlar gibi bir bülten geldi, afrikalıların elçilikleri yavaş veya vize reddi çok veriyor diye eu da ilerleme olmaması bence gerçekci bir şey değil daha çok eu da hızlı ilerliyor belki de eu da vizeler çabuk verildiği ve elçiliklerin hızlı ilerledikleri için kota sorunu olmasın 18 bin vize çabuk bitmesin diye bülten yavaşlatıldı

• @Erdem-Yıldız AF'nin yetismesi icin EU ve AS'yi durdumak su acidan gercekci ve mantikli: Bu programin ana amaci ABD'de cesitliligi artirmak. Gectigimiz senelerde de AF bolgesi kendine ayrilan kotanin altinda vize aldi. AF'nin bu duruma dusmemesi icin DOS bu tur hamleler yapiyor.

"Yogunluk" kelimesini farkli tanimliyoruz sanirim. Soyle ki islenmesi gereken caselerin sayisinin cok olmasini "yogunluk" oalrak yorumlamak yerine, islenmesi gereken caselerin kapasitenin ustunde olmasi durumunu yogunluk olarak degerlendiriyorum ben. Subat - Mart arasi EU bolgesinde Issued + AP + 221g + Refused sayisindaki artis 623. Mart sonunda 13-16bin bandindaki Ready case sayisi 809. Her ne kadar 809 623'ten buyuk olsa da 809 iki aylik is (Nisan - Mayis). Bir ayda 623 case'e karar veren konsolosluklar iki ayda 1246 case yerine 809 case degerlendirecek. Dolayisiyla kapasitelerinin altinda bir is yukune sahip olacaklar (burada diger vize turlerinden gelen is yuklerinin degismedigini varsayiyorum). Halbuki yaklasik 440 case'i daha degerlendirmeye alabilecek olcude vize bulteni ilerletilebilirdi. Demek ki bu acidan bir yogunluk soz konusu degil. Dolayisiyla AF'ye yetismek icin bir firsat vermis olmalari ihtimali kuvvetleniyor.

• IMG_3453.jpeg

Gecen yıl ve bu yılın farkları

• IMG_3454.jpeg sadece kendi numaram üzerinden baz aldım ve sadece tahminidir

• @istalin inşallah iyimser senaryo olur, bana abd'de bir kahve ısmarlarsınız.

• @istalin maalesef bu mantıkla yürümüyor bülten bekleyip görücez neler olacağını zaten 4 tane bülten kaldı

• @Erdem-Yıldız 4 ay kısa bir süre , 21 olur 24 olur 25 olur fatih terimin dediği gibi 8 de kapanır 18 de Current olduktan sonra kalan vizeye göre payımızı alırız 😀

• @cdevelioglu olur mumkunse hong kongta ısmarlarım 😀 hocam düz mantık işte son 2 ayı bekleyeceğiz sıra bize geliyor bültenin sıkışsması için bir sebeb gerekiyor, ben yoğunluk diyorum ama arkadaşlar yoğunluk diyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

109

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |