Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2025

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
1.9k 168 104.8k 206

• benim sahsi fikrim artik 20 ler gelir diye düsünüyorum. 20k eu olabilir

• Vize bülteni konusunda istatistik tutmak çok doğru gelmiyor sadece temenni de bulunabiliriz. Bir anda herkes current olabilir. Benim motivasyonum bugün itibari ile EU Bölgesinde 10 bin dosya aktif olmuş ve onaylanan mülakat alan 12500. benim dosya numaram dan önce 15 bin dosya var bu oranda 19 bin yapar. EU kotası 20 bin varsayalım sınırda evet ama şansım var diye düşünüyorum. Ne zaman current olur bakıp göreceğiz.

• Temenniler ile yol almak son birkaç bülten kalmışken en iyisi bence.moralimizi yüksek tutacağız Haziran bülteni 19000-20000 bekliyorum .iyi düşünelim iyi olsun..

• 5 nisan itibari ile eu için ortalama basılacak vizelerin yüzde 49 u verilmiş durumda eu için ortalama yüzde 35 vize verilecek gibi ve 52 bin kota bu sene eu için 18250 bin vize basılacak gibi yani daha yüzde 51 lik bir vize boşluğu var diyebiliriz

• Yeni ceac verilerini degerlendirirsek gidişat icin ne diyebiliriz sizce? EU vizelerinde pozitif anlamda bir yavaşlama var gibi. Gecen seneye kiyasla 7-10 günlük bir fark var gibi görüyorum. Önceki haftalarda fark daha fazlaydı. İnş bu durum cutoff icin güzel bir sonuca dönüşür. Bu yavaşlamayı göz önüne alip 21k uzerine atabiliriz hemen.

• @mymuyi artık bülten tahmini yapmak isteniyorum hocam ama 21k tabi ki olabilir neden olmasın düz mantık yaptım sadece yüzde 51 lik bir vize kalmış eu da son 6 ay için ve tahminen hazirana kadar 11200 vize basılır yaz aylarına 7 binlik basılacak bir eu kalabilir ama öldük bittik diye konuşanlara göre ben umut var diyorum bide bir şeyi kaçırıyorlar bu sene çok yüksek numara yok 42 bine kadar kişi var eu da kazanan sayısı az ondan dolayı bekleyip görücez farklı bir yıl

• @mymuyi Vize bulteninde bir ilerleme yokken EU vize basimlarindaki yavaslama bultenin ilerletilmemesinin sebebinin yogunluk olmadigini destekler nitelikte. Kuvvetle muhtemel bultenin donmasinin sebebi AF bolgesinin yetismesini saglamakti.

Ote yandan, AF'deki durumu baktigimizda cok da yetisemediklerini goruyoruz. Nisan'da AF30K, Mayis'ta AF35K guncel. Buna ragmen verilen mulakat sayisi az. Ayrica 20-25 bin bandinda verilen vize sayisi da az. Bunun sonucunda EU bolgesinin bir ay daha ilerlememesi her ne kadar sasirtici olsa da ihtimal dahilinde. Acikcasi ben ilerlememe veya 21K'ya cikma gibi bir durumdan ziyade dusuk bir ilerleme olacagini tahmin ediyorum. Umarim yanilirim ve 21K'ya cikar.

• @Stoic-Turk bence afrika ile çok alakası yok afrikanın ilerlemesine göre eu bültenini ilerletme ileletmeme bana mantıklı gelmiyor çünkü zaten avrupalıların elçilikleri farklı afrikalıların farklı aynı yerde vize almıyorlar ve eu ya kotadan yüzde 35 düşücek basılacak vize ortalama zaten 18-18300 civarında olacak eu için 1-18 bin arası yoğun bu yoğunluğu bence yaza kadar bitirmek istediler elçiliklere 1-18 bin ağırlığını önceden vermek istediler çünkü bir anda 24 lere gelseydi 1-16 arasında ki yoğunluk bitmeyebilirdi dv chartan baktığıma göre yoğunlukta eu bölgesinde azalıyor kotaya göre de bülteni açıklarlar gibi geliyor bana zaten bültende 16 binde durdu 1-16 bin arasındaki yoğunluğu kanıtlar gibi bir bülten geldi, afrikalıların elçilikleri yavaş veya vize reddi çok veriyor diye eu da ilerleme olmaması bence gerçekci bir şey değil daha çok eu da hızlı ilerliyor belki de eu da vizeler çabuk verildiği ve elçiliklerin hızlı ilerledikleri için kota sorunu olmasın 18 bin vize çabuk bitmesin diye bülten yavaşlatıldı

• @Erdem-Yıldız AF'nin yetismesi icin EU ve AS'yi durdumak su acidan gercekci ve mantikli: Bu programin ana amaci ABD'de cesitliligi artirmak. Gectigimiz senelerde de AF bolgesi kendine ayrilan kotanin altinda vize aldi. AF'nin bu duruma dusmemesi icin DOS bu tur hamleler yapiyor.

"Yogunluk" kelimesini farkli tanimliyoruz sanirim. Soyle ki islenmesi gereken caselerin sayisinin cok olmasini "yogunluk" oalrak yorumlamak yerine, islenmesi gereken caselerin kapasitenin ustunde olmasi durumunu yogunluk olarak degerlendiriyorum ben. Subat - Mart arasi EU bolgesinde Issued + AP + 221g + Refused sayisindaki artis 623. Mart sonunda 13-16bin bandindaki Ready case sayisi 809. Her ne kadar 809 623'ten buyuk olsa da 809 iki aylik is (Nisan - Mayis). Bir ayda 623 case'e karar veren konsolosluklar iki ayda 1246 case yerine 809 case degerlendirecek. Dolayisiyla kapasitelerinin altinda bir is yukune sahip olacaklar (burada diger vize turlerinden gelen is yuklerinin degismedigini varsayiyorum). Halbuki yaklasik 440 case'i daha degerlendirmeye alabilecek olcude vize bulteni ilerletilebilirdi. Demek ki bu acidan bir yogunluk soz konusu degil. Dolayisiyla AF'ye yetismek icin bir firsat vermis olmalari ihtimali kuvvetleniyor.

• IMG_3453.jpeg

Gecen yıl ve bu yılın farkları

• IMG_3454.jpeg sadece kendi numaram üzerinden baz aldım ve sadece tahminidir

• @istalin inşallah iyimser senaryo olur, bana abd'de bir kahve ısmarlarsınız.

• @istalin maalesef bu mantıkla yürümüyor bülten bekleyip görücez neler olacağını zaten 4 tane bülten kaldı

• @Erdem-Yıldız 4 ay kısa bir süre , 21 olur 24 olur 25 olur fatih terimin dediği gibi 8 de kapanır 18 de Current olduktan sonra kalan vizeye göre payımızı alırız 😀

• @cdevelioglu olur mumkunse hong kongta ısmarlarım 😀 hocam düz mantık işte son 2 ayı bekleyeceğiz sıra bize geliyor bültenin sıkışsması için bir sebeb gerekiyor, ben yoğunluk diyorum ama arkadaşlar yoğunluk diyor

• @istalin 29-30 k ya kadar final cut off olur önemli olan kotanın kalıp kalmayacağı

• @EzgiLera merhaba, şu an ki veriler ile ilgi yorumunuz var mı inceleme şansınız oldu mu

• Arkadaşlar CEAC verilerinden bazı grafikler oluşturdum. Öncelikle 2025 Nisan ayına kadar (01.01.2025 ile 05.04.2025) olan verilerin grafiğine bakarsak haftalık ortalama olarak toplamda 1056 vize ve EU bölgesi için de 421 vize basılmış diyebiliriz.

2025 april.jpg

2024 Nisan ortasına kadar olan verilere (01.01.2024 ile 20.04.2024) bakarsak (sayısal değerler olarak 2024 ve 2025 arasında 10 günlük bir fark var gibi) haftalık ortalama olarak 1035 vize ve EU bölgesi için de 413 vize basılmış diyebiliriz.

2024 april.jpg

2024 yılı için bakarsak (01.01.2024 ile 14.09.2024; Eylül 2024 için son 3 CEAC verisinde vizeler trendi bozacak şekilde fazlaca verilmeye çalışılmış bu sebeple grafiğe eklenmedi) haftalık ortalama olarak 1083 vize ve EU bölgesi için de 356 vize basılmış diyebiliriz.

2024 full.jpg

2024 ile 2025 aynı dönemler için vize basım hızlarının benzer olduğunu düşünüyorum. 2024 yılına benzer bir trend devam ederse AF vizelerinin daha hızlı basılma durumu ortaya çıkabilir. Bir kaç hafta EU vizeleri daha fazla basılırken şu an AF ile yakınsadılar. Önümüzdeki haftalarda AF öne geçebilir gibi duruyor.

2024 yılına kıyasla aslında ciddi bir fark görülmüyor. Fakat 2025 için daha fazla vize basımı var ve bu trend şimdilik devam ediyor.

24-25 compare.jpg

Fazla vize basılmasıyla ve red oranının az olması ayrıca vize sayısının da 2025 için azaltılmış olması can sıkıcı dezavantajlar. 2024 için Ağustos 30000 ve Eylül 50000 cutoff vardı. CN yüksek olanlar için vizeler şu an için daha zor elde edilir haldeler ama 30000'e kadar umutlu olabiliriz bence.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Umarım yanlışım yoktur.

• @mymuyi geçen sene 53300 gibi bir vize basıldı bu sene max 52 bin vize verilecek tahminimce geçen seneye göre 1 ay bülten geç gider tahminen
    19500-23000-27500-29000 gibi bir bültenle karşılasabiliriz tabi bu bir tahmin geçen sene gibi 30 k üstü zor gibi çünkü dv2024 de kota dolmadı onun için için yüksek açılmıştı son ay

• @mymuyi Elinize saglik. Gorsellerden yapilacak cikarimlari madde madde ozetlersek:

• 2024 ve 2025 arasinda toplam vize basimi acisindan cok buyuk bir fark yok (Tabii 2025'te verilecek toplam vize sayisinin dusmus olmasi yine de bir sorun)

• Trend egrilerinin sekline bakildiginda biraz ussel bir sekle sahip olduklari goruluyor. Bu da demektir ki genel olarak haftalar ilerledikce vize basimi da hizlaniyor bir miktar

• 2024'te AF'nin EU'yu yakaladigi goruluyor; fakat 2025'te ayninin yasanacagindan emin degilim. Zira Afrika'nin en islek konsolosluklarindan Nairobi'nin 2024 Mart ortasina kadar dagittigi 2NL sayisi 1364. Bu sene dagittigi 2NL sayisi 421. Tabii ki sadece bir konsolosluga bakarak saglikli cikarim yapmak mumkun degil; ama genel oalrak Afrika'nin canlanacagi konusunda bu gun itibariyle herhangi bir isaret oldugunu sanmiyorum.

Ulastiginiz 30K acikcasi biraz iyimser (asiri iyimser degil, biraz iyimser). Yani Eylul ayinda 30 degil 35bin bile guncel olabilir eger ki bulteni Mayis-Haziran'da yavaslatma konusunda israrci olurlarsa; ama mulakat gelir mi orasi supheli.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k